دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) به بازاریابی برای محصولات، خدمات و برند، از طریق ابزارهای آنلاین مانند وب سایت، ایمیل، اس ام اس، اپلیکیشن، شبکه های اجتماعی، تبلیغات آنلاین و سیستم مدیریت ارتباط با مشتری است. در واقع ابزارهای دیجیتال پی بردن به روند فکری مشتری را بسیار ساده کرده است. DM به دو دسته آنلاین و آفلاین تقسیم می شود. بازاریابی دیجیتال آنلاین شامل موارد ذکر شده در بالا و بازاریابی دیجیتال آفلاین شامل استفاده از ابزارهایی مانند تلویزیون، رادیو و تماس نیز می شود.
تاریخچه دیجیتال مارکتینگ به سال 1896 (10سال پس از اختراع رادیو) برمی گردد. DM از دسامبر 2015 (آذر 1395) در دنیا و از آبان 1396 در ایران شروع به اوج گرفتن کرد. ابزارهای بازاریابی دیجیتال به کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان کمک زیادی می کنند؛ زیرا با آموزش Digital Marketing میتوانید رفتار مشتریان را تحلیل کنید و به آنالیز رقبا بپردازید.
Digital Marketing همانطور که باعث کاهش هزینه ها می شود، امکان افزایش درآمد را نیز به دنبال دارد. می توانید از خدمات یک آژانس دیجیتال مارکتینگ در مشهد، تهران و یا شهر خود استفاده کنید و یا خود این علم و دانش پر سود را فرا بگیرید. به راحتی و با یک کلیک می توانید با ثبت نام و سرمایه گذاری در دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو از 0 تا 100 بازاریابی دیجیتال را بیاموزید.
Digital Marketing یا بازاریابی دیجیتال در تمام دنیا اصولی شبیه به هم دارد، اما استراتژی Digital Marketing با توجه به کشور و شهری که در آن هستید متفاوت است. به عنوان مثال استفاده از یوتیوب می تواند به جذب مشتری کمک کند، اما به دلیل فیلتربودن یوتیوب، می توان از اینستاگرام که کاربرد بیشتری در ایران دارد، استفاده کرد. یکی از ارکان مهم DM در ایران اینستاگرام می باشد. در دوره اینستاگرام مارکتینگ 2022 آغازینو آموزش هایی حول مسیر موفق شدن در اینستاگرام و راه رسیدن به درامد ثابت و بالا را فرا می گیرید.
یادگیری بازاریابی دیجیتال به صورت خودآموز و تجربی نیاز به زمانی حداقل یک ساله و امکان یادگیری اشتباه نیز وجود دارد. پس بهتر است آموزش بازاریابی دیجیتال را از افرادی که در این زمینه متخصص هستند یاد بگیرید.
چرا دیجیتال مارکتینگ
چرا بازاریابی دیجیتال را باید یاد بگیریم؟ چرا باید فضای آنلاین و دیجیتال شویم؟ چرا باید کسب و کارمان آنلاین باشد؟ این ها سوالاتی است که در چندسال اخیر در ذهن برخی مدیران کسب و کار شکل گرفته. به نظر شما چرا پس از شیوع کرونا اغلب کسب و کارها به فضای دیجیتال روی آورند؟
براساس آخرین آماری که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از روند نفوذ اینترنت در کشور اعلام کرده است، ضریب نفوذ اینترنت به ۹۴ درصد رسیده، به عبارتی از هر ۱۰۰ نفر در کشور ۹۴ نفر از اینترنت استفاده میکنند. در این بین، سهم نفوذ اینترنت ثابت ۱۰.۹۵ درصد و سهم نفوذ اینترنت موبایل ۸۳.۰۵ درصد اعلام شده است.
از سویی دیگر، صاحبان کسب و کار باید همیشه با توجه به شرایط و موقعیت موجود بهترین تصمیمها را بگیرند تا بتوانند تجارت خود را حفظ و نیز آن را توسعه دهند، چرا که هر کسب و کاری طول عمری دارد که از معرفی و رشد آغاز میگردد و اگر خود را به روز نگه ندارد، خیلی سریع از حافظه مشتریان حذف میگردد.
در نتیجه اگر کمی به آمار مصرف اینترنتی و موبایل توجه نمایید، متوجه می شوید چرا دیجیتال مارکتینگ به کسب و کارتان کمک می کند. باید به این نکته پی ببرید که اگر کسب و کارها قصد ماندن در بازار را دارند و هنوز می خواهند برای جذب مشتریان خود تلاش کنند، ورود به فضای دیجیتال و حوزه بازاریابی دیجیتال یک ضرورت محسوب میشود.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
ارتباط دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی و فروش آنلاین
به نظرتان بازاریابی دیجیتال چه ارتباطی با بازاریابی و فروش آنلاین دارد؟ آیا دیجیتال مارکتینگ بر فروش آنلاین تاثیر میگذارد؟ و تنها با وارد شدن به فضای آنلاین، یعنی حضور در حوزه دیجیتال مارکیتنگ؟ زمانی که دو موضوع Digital Marketing و بازاریابی اینترنتی (آنلاین مارکتینگ) مطرح میشوند، به اشتباه همه تصور میکنند این دو مورد یکی هستند و باید به جای هم استفاده شود، مهم ترین نکته درک ارتباط بین بازاریابی دیجیتال و بازاریابی و فروش آنلاین است.
DM مانند یک چتر است که تمام فعالیتهای بازاریابی دیجیتال، چه در بخش آنلاین و چه در بخش آفلاین را در بر میگیرد و اهمیت آن روی دستگاههای دیجیتال و روشهای بازاریابی با آن هاست. اگر بطور کامل و بنیادی میخواهید متوجه شوید تفاوت دیجیتال مارکتینگ و آنلاین مارکتینگ چیست، پیشنهاد می شود این مقاله جذاب را از دست ندهید.
بازاریابی آنلاین در واقع زیر مجموعه ای از بازاریابی دیجیتال می باشد و تنها تکنینک ها و فعالیت های بازاریابی که در فضای آنلاین صورت می گیرد را شامل می شود. اما فروش تنها بخشی از بازاریابی است و اگر در حوزه آنلاین فروش انجام شود، در حقیقت جزعی از فرایندهای بازاریابی آنلاین به حساب می آید. بنابراین اگر تابحال تفاوت بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) و بازاریابی آنلاین (Online Marketing) نمی دانستید، به این موضوع پی بردید و سعی کنید در هر موقعیتی، عبارت درست را بکار بگیرید.
ارتباط دیجیتال مارکتینگ با کسب و کارهای اینترنتی
شاید مهم ترین ارتباط دیجیتال مارکتینگ با کسب و کار آنلاین، تبدیل مشتریان جدید به مشتریان بالقوه باشد. از دیگر تاثیرات مهم Digital Marketing، ورود کسب و کارهای سنتی به فضای آنلاین می باشد. مدل های سنتی بازاریابی بسیار محدود بودند و وقت و انرژی زیادی از کارفرما میگرفتند لذا منابع بسیار زیادی از پول و انرژی به هدر می رفت.
علاوه بر این موضوع در مدل سنتی کسب و کار، برنامه ریزی استراتژی و رسانه سالی یک بار صورت می گرفت اما در مدل جدید شما مطابق با اهدافتان می توانید متناوب استراتژی بچینید. DM کمک زیادی به آسان تر کردن راه های جذب مشتری می کند، دیگر نیازی به پخش تراکت و تبلیغات بیلبوردی نمی باشد.
شاید همین دو مورد برای ورود کسب و کار به دنیای آنلاین کافی باشد. کسب و کار اینترنتی شما در 7 روز هفته و 24 ساعته در دسترس مشتریان است. کسب و کارتان را علاوه بر سایت، می توانید در شبکه های اجتماعی معرفی کنید. این کار باعث رشد و جا افتادن برندتان در اینترنت و ذهن افراد می شود.
کانال ها مختلف DM کمک تان می کند تا ارتباط با مشتریان را دقیق تر پیش ببرید، به عنوان مثال مشتری به راحتی می توانید با زدن چند دکمه در موبایل با شما تماس بگیرد. البته مهم است که چه استراتژی کسب و کار خود را برای چگونه پیش می گیرید. DM به همان اندازه که مفید است، مضر هم هست؛ یک اشتباه کوچک می تواند برای چندین سال برند کسب و کار شما را بد نام کند.
بازار کار دیجیتال مارکتینگ
بازار کار دیجیتال مارکتینگ به دلیل خوب است چون کمیاب است. چند دیجیتال مارکتر می شناسید؟ کدام دیجیتال مارکتر حرفه ای درآمدی زیر حداقل 20 میلیون تومان دارد؟ Digital Marketing با توجه به زیر شاخه هایی (مانند طراحی سایت، سئو سایت، بهینه سازی سایت، سوشال مدیا، بازاریابی محتوا و …) که دارد همیشه در تمام فضای وب بازار کار دارد.
حتی می توان با یادگیری حرفه ای یکی از زیرشاخه های دیجیتال مارکتینگ، درآمد خود را به به بالای 10 میلیون تومان در ماه برسانید! کم است؟ اما اگر در ابتدای راه هستید و به تازگی DM را یاد گرفته اید، می توانید مسئولیت بازاریابی دیجیتال یه کسب و کار نوپا را به دست بگیرید، اما با گذشتن چندماه نیاز است تا شخصی آموزش دیده را به تیم خود اضافه کنید.
در ادامه با هریک از این تخصص ها آشنا خواهید شد. مواردی که گفته می شود سلسله وار به یکدیگر پیوسته هستند. به عنوان مثال ابتدا سایت طراحی می شود، سپس اقدام به محتوا نویسی و سئو می شود، رفتار کاربران بررسی می شود.
سپس با تحلیل رفتار کاربران اقدام به تبلیغات هدفمند و راه اندازی کمپین نمایید. درصورتی که تحلیل های درستی کرده باشید، پس از انجام تبلیغات و راه اندازی کمپین، به راحتی می توانید مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل و سپس به مشتریان وفادار تبدیل کنید. در این باره در مقاله کمپین دیجیتال مطالبی بیشتری نوشته شده است که می توانید از آن استفاده کنید.
اصول و استراتژی دیجیتال مارکتینگ
هر کسب و کاری، حتی دیجیتال مارکتینگ دارای اصول و استراتژی است که با رعایت آن ها می توانید یک فرآیند را به درستی طی کنید و از شکست کسب و کار جلوگیری کنید. برا آشنایی با این اصول می توانید به مقاله اصول دیجیتال مارکتینگ مراجعه کنید.
ابزارهای دیجیتال به روز هستند و در هر لحظه امکان پایش را برای شرکت ها فراهم میکنند و همچنین به دلیل نو بودن امکان خلاقیت در استفاده از آن ها بسیار زیاد است. یکی از اصولی که در بازاریابی دیجیتال بسیار مهم است به روز بودن است. هرروز ممکن است الگوریتم های گوگل و یا سایر ابزارهای دیجیتال تغییر کند لذا دانستن این موضوع برای هر کسب و کاری لازم و ضروری است.
یکی دیگر از اصولی که از دید بسیاری افراد ممکن است پنهان بماند این است که در بازاریابی دیجیتال اصولی و موفق نمیتوان ره صد ساله را یک شب رفت. از همین رو صبر، پشتکار و همچنین خلاقیت جزو اصولیترین کار یک دیجیتال مارکتر است.
آشنایی با مفاهیم اولیه Digital Marketing، اولین قدم مهم DM است. قدم دوم، برای ورود به فضای آنلاین نیازمند ساخت یک وب سایت هستید تا کانال های ارتباطی با مشتریان تان را بسازید. این ارتباط می تواند از طریق ثبت نام در فرم، عضویت در کانال تلگرام، دنبال کردن در صفحه اینستاگرام، چت آنلاین و … شکل بگیرد. به عنوان مثال باید بدانید چه پستی را در چه ساعتی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کنید؟
از سوی دیگر برای حفظ مشریان باید یک بانک اطلاعاتی از اطلاعات تماس آن ها داشته باشید در صورت بسته شدن هریک از کانال هاآن ها را از دست ندهید. باید بدانید که هدف فعالیت در تمام شبکه های اجتماعی، هدایت کاربر به سایت است؛ همچنین باید کار با ابزارهای آنالیز و تحلیل را بلد باشید تا بتوانید در کمپین های تبلیغاتی، معرفی محصول جدید و … تصمیم بهترین بگیرید.
زیر شاخه های دیجیتال مارکتینگ
شاخه های دیجیتال مارکتینگ و زیر شاخه های دیجیتال مارکتینگ مفاهیمی هستند که در اصول کلی دیجیتال مارکتینگ و مسیر پیشرفت در این حوزه راهنما و روشن کننده مسیر شما هستند. اگر بخواهید پا در عرصه دیجیتال مارکتینگ بگذارید باید یک حوزه و شاخه های دیجیتال مارکتینگ را برای ادامه مسیر خود انتخاب کنید. انتخاب درست زیرشاخه های دیجیتال مارکتینگ یک نقطه حساس در این شاخه می باشد. در ادامه به معرفی اجمالی و تک به تک این شاخه های دیجیتال مارکتینگ میپردازیم.
طراحی وب سایت و لندینگ
طراحی سایت جزو اولین قدم های دیجیتال مارکیتنگ است. طراحی سایت از زیرشاخه های دیجیتال مارکتینگ می باشد. همه ابزارهای دیجیتال باید در خدمت وبسایت باشند. طراحی وب سایت در ابتدا فقط برای دسکتاپ انجام می شد اما اکنون به دلیل استفاده زیاد از تلفن همراه، طراحی سایت ابتدا برای موبایل و سپس برای دسکتاپ انجام می شود. از اوایل سال 2010 بود که افراد با موبایل به جستجو در وب پرداختند. از همین رو گوگل به طراحی سایت برای موبایل اهمیت زیادی می دهد. و یکی از مهم ترین فاکتورهای DM، طراحی بهینه سایت برای نمایشگرهای مختلف مانند دسکتاپ، موبایل و تبلت می باشد.
طراحی وب سایت به دو صورت انجام می شود :
- استفاده از سیستم مدیریت محتوای آماده
- استفاده از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی
سیستم مدیریت محتوای آماده مثل وردپرس، جوملا، پرستا شاپ و … و سیستم مدیریت محتوای اختصاصی که توسط برنامه نویس با زبان های برنامه نویسی php, javascript, python و ژبان های نشانه گذاری مانند html و css نوشته می شود. واکنشگرا بودن وب سایت جزو مهم ترین عوامل در طراحی سایت است. واکنشگرا یا ریسپانسیو (Responsive) بودن سایت باعث درست نمایش دادن ظاهر وب سایت در صفحه نمایشگر های مختلف می شود. همچنین لندینگ پیج یکی از بخش های مهم سایت است که می توانید کاربر را به مشتری تبدیل کند.
سئو و محتوا
سئو SEO مخفف Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. سئو جزو مهم ترین شاخه های دیجیتال مارکتینگ محسوب می شود. سئو به سه روش سئوی کلاه سفید، سئوی کلاه خاکستری و سئوی کلاه سیاه انجام می شود. سئو داخلی Off Page، سئوی خارجی On Page و سئوی تکنیکال Technical Seo زیرشاخه های سئو هستند. برای اطلاعات تکمیلی و ارائه روش های کسب درآمد از سئو، می توانید به مقاله سئو چیست مراجعه کنید.
سئوی آف پیج به فعالیت هایی خارجی سایت، سئوی آن پیج به فعالیت های داخلی سایت و سئوی تکنیکال به فعالیت های فنی سایت گفته می شود. سئوی داخلی شامل تولید محتوا، سئوی محتوا، لینک سازی، بهینه سازی و …، سئوی خارجی شامل لینک سازی، ریپورتاژ، برندینگ و … و سئوی تکنیکال شامل افزایش سرعت، بهبود ساختار سایت و … می شود.
سئوی سایت ها با یکدیگر متفاوت است و بسته به موضوع، تاریخچه قبلی، بودجه کافرما و آنالیز رقبا می باشد. هزینه سئو نسبت به هزینه تبلیغات بسیارکمتر و ماندگاری بالاتری دارد، اما سئو یک پروژه زمان بر است. یادگیری سئو در دیجیتال مارکتینگ آنقدر مهم است که اگر یک سئوکار حرفه ای باشید ماهانه حداقل درآمدی بالغ بر 20 میلیون تومان دارید. ابزارهای سئو، در سئوی سایت به شما کمک زیادی می کنند؛ ابزارهایی که هرکدام به نحوی به سئوکارتان کمک می کنند مانند:
- GSC
- Ahrefs
- MOZ
- Mangools
- Clarity
- Keyword tools
- Advanced Web Tracking
- Kwfinder
- Keyword planner
- Seo minion
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا را یاد بگیرید! زیرا این زیر شاخه دیجیتال مارکتینگ با ارائه محتوای با ارزش و ایجاد حس نیاز در خواننده، به فروش نزدیک تر می شوید. بازاریابی محتوا می تواند به شما کمک کند تا از طریق محتوا به هدف بازاریابی خود دست پیدا کنید. شاید جمله “محتوا پادشاه است” را شنیده باشید.
پس اگر محتوا پادشاه است، چرا با او همانند یک پادشاه رفتار نکنیم؟ باید قیف فروش خود را طوری بسازید که کاربر از هرکجای آن وارد شد، بتواند به هدفش برسد. بازاریابی محتوا باعث می شود کاربر به سمتی که شما می خواهید هدایت شود و در نهایت فروش محصول یا خدمات اتفاق بیفتد.
بازاریابی محتوا همچنین به شما کمک می کند در فضای دیجیتال یک سرو گردن از رقبا بالاتر باشید. شما بعد از ایجاد محتوا به اشکال مختلف اعم از محتوای ویدیویی، متنی، پادکست و … آن را در مکانهای مختلف میتوانید منتشر کنید. سایت یا بلاگ شخصی، توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، کانال تلگرامی و … از جمله بسترهای دیجیتالی هستند که میتوانید محتوای خود را در آن منتشر کنید. انتخاب بهترین بستر انتشار، به اهداف، استراتژی و مدل کسب و کارتان دارد.
زیرا اغلب کسب و کسب و کارهای آنلاین فقط تولید محتوا می کنند و هیچ استراتژی و بازاریابی ای پشت آن نیست. تولید محتوای خوب باعث انتشار آن در سایت ها و شبکه های اجتماعی دیگر می شود که می توانند به برندینگ کسب و کار شما کمک کنند. محتوای خود را می توانید از طریق متن، ویدیو، تصویر، پادکست، PDF، اینفوگرافیک و … منتشر کنید. اما یادتان باشد در بازاریابی محتوا، کمیت را فدای کیفیت نکنید. همنچین داشتن صداقت در محتوا می تواند به رشد سریع کسب و کار و برند شما کمک کنید. در ادامه به دیگر زیر شاخه های دیجیتال مارکتینگ می پردازیم.
کمپین و گوگل ادز
کمپین تبلیغاتی Advertising Campaign و گوگل ادز Google Ads که از دیگر شاخه های دیجیتال مارکتینگ می باشد را می توانید پس بازاریابی و انتشار محتوا اجرا کنید. کمپین تبلیغاتی یکی از دلایل رشد سریع برندنیگ و بهبود جایگاه سایت در صفحه نتایج جستجو SERP می باشد. ایجاد کمپین تبلیغاتی نیاز به یک استراتژی حرفه ای، حساب شده و دقیق دارد. کمپین های تبلیغاتی به شما کمک می کند تا کسب و کار خود را راحت تر در دید افراد قرار دهید.
به عنوان مثال اگر یک بنر در یکی از سایت های پر بازدید ایرانی قراردهید، بعضی از افراد از پس کلیک روی بنر وارد سایت شما شده و با خدمات و محصولات شما آشنا می شوند.
از کمپین های تبلیغاتی می توانید در مناسبت های خاص مانند عید نوروز، شب یلدا، بلک فرایدی و … استفاده کنید. برای راه اندازی کمپین تبلیغاتی می توایند از برخی از وب سایت های ایرانی استفاده کنید، به صورت که با پرداخت هزینه و ارسال طالاعات مورد نیاز، لینک یا تصویر سایت شما را در وب سایت های دیگر نمایش می دهند.
گوگل ادز نیز به شما کمک می کند تا پرداخت هزینه، وب سایت خود را سریع و بی دردسر در در نتایج بالایی صفحات گوگل نمایش دهید. اگر وقت کمی دارید و قصد دارید یک محصول خاص را در یک مدت زمان خاص بفروشید، بهترین راه گوگل ادز می باشد. همچنین می توانید از آموزش های دوره گوگل ادز آغازینو بهره لازم را ببرید تا در کمترین زمان درامد بسیار قابل توجهی کسب کنید.
گوگل ادز می تواند به برندینگ شما کمک کند، به این صورت که مثلاً حوزه کاری شما در زمینه فروش قطعات خودرو است و از طریق گوگل ادز می توان کاری کرد که اگر یک شخص کلمه لوازم یدکی خود را سرچ کرد وب سایت شما هم در صفحه نتایج جستجو نمایش داده شود؛ البته گوگل ادز امکانات جذاب تری مانند فیلتر کردن سن، جنس، موقعیت و زمان را دارد.
سوشال مدیا مارکتینگ
سوشال مدیا مارکتینگ (Social Media Marketing) یا بازاریابی شبکههای اجتماعی به معنی جذب مشتری در جهت فروش و ارائه خدمات از طریق ابزارهایی مانند اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر، لینکدین، تلگرام، پینترست و … است. سوشال مدیا مارکتینگ یا SMM می تواند به برندینگ شما کمک کند؛ سوشال مدیا مارکتین گ از مهم ترین زیر شاخه های دیجیتال مارکتینگ می باشد که در ایران طرفداران بسیاری دارد.
از آنجایی که فعالیت در شبکه های اجتماعی آسان است و اکثر افراد روزانه چندین ساعت را در شبکه های اجتماعی می گذرانند، لذا یکی از بهترین فرصت های رایگان برای نشان دادن کسب و کار خود به آن ها از طریق این شبکه هاست.
با تست های A/B و آزمون و خطا می توانید زمان هایی را برای فعالیت و انتشار پست پیدا کنید که در آن ساعات، کاربران، بیشترین تعامل را با برند شما دارند. هشتگ گذاری، راه اندازی کمپین های رایگان، آموزش های رایگان، به چالش کشیدن افراد و دیگر کارهایی از این قبیل، می تواند به محبوبیت و شهرت برندتان کمک کند.
بازاریابی شبکه های اجتماعی تنها به بازاریابی از طریق اینستاگرام خلاصه نمی شود، درست است که اینستاگرام نقش پررنگی بین شبکه های اجتماعی در ایران دارد، اما فعالیت در شبکه های اجتماعی معتبر می تواند به برندینگ (از طریق دیجیتال برندینگ) وب سایت شما در گوگل کمک کند. به عنوان مثال شما می توانید فعالیت خود را اینستاگرام و فیسبوک به طور همزمان شروع کنید، بازخورد بگیرید و سپس با توجه به آمار و ارقام ها تصمیم بگیرید در کدام یک بیشتر فعالیت کنید؟
همانطور که با اینستاگرام آشنا هستید این پلتفرم همواره از پر استفاده ترین ها در ایران است که افراد زیاد تحت عنوان اینفلوئنسری و حرفه اینفلوئنسر مارکتینگ در آن فعالیت می کنند. فقط برای آشنایی با اینفلوئنسر های معروف دنیا می توانید مقاله بهترین اینفلوئنسرهای دنیا را مطالعه کنید.
ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) یا همان بازاریابی ایمیلی، به طور کلی به ارسال ایمیل به کاربران در جهت معرفی، فروش و ارائه محصول یا خدمات گفته می شود. ایمیل مارکتینگ که از دیگر زیر شاخه های دیجیتال مارکتینگ می باشد، از آن جهت مهم است که می توانید رفتار کاربران را کاملاً از طریق ایمیل پیگیری کنید، به عنوان مثال:
- چند نفر ایمیل را باز کرده اند؟
- چند نفر روی لینک مورد نظر کلیک کرده اند؟
- به چند نفر ایمیل ارسال شده است؟
و آمارهای دیگری که می توانید از طریق بازاریابی ایمیلی انجام دهید. بازاریابی ایمیلی می تواند مشتری جدید را به مشتری وفادار تبدیل کند. برخلاف ایمیل های اسپم اگر به صورت اصولی و حرفه ای اقدام به ارسال ایمیل کنید، می توانید بازخوردهای بسیارخوبی دریافت کنید. اینکه چرا ایمیل مارکتینگ تا این اندازه مهم است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اولین کانال ارتباطی در بازاریابی است و بیش از 99 درصد استفاده کنندگان از آن، روزانه ایمیل خود را بررسی می کنند.
- می توانید به جای پرداخت هزینه تبلیغات به اینفلوئنسرهای اینستاگرام، از لیست ایمیل کاربران استفاده کنید.
- می توانید ایمیل ها را در سیستم تان نگه دارید تا در صورت از بین رفتن اکانت تان مجدد از آن ها استفاده کنید.
- ایمیل مارکتینگ به بازدید و افزایش ترافیک سایت تان کمک می کند.
- بازدهی ایمیل مارکتینگ نسبت به روش های دیگر بالاتر است، به طوری که اکثر افرادی که روی لینک های ایمیل کلیک می کند اقدام به خرید می کنند.
ویدیو و پادکست مارکتینگ
ویدیو مارکتینگ Video Marketing و پادکست مارکتینگ Podcast Marketing را می توان یکی از جدیدترین روش های بازاریابی نوین دانست. به عنوان مثال از طریق بازاریابی ویدیویی می توانید محصول تان را معرفی کنید و یا کلیپی را بسازید که به سرعت در شبکه های اجتماعی منتشر شود.
بازاریابی پادکستی می تواند به شما در جهت سوق دادن کاربر به یک مسیر خاص کمک کند؛ به عنوان مثال یک دوره رایگان آموزشی مبتدی با موضوع مذاکره در فروش را آماده و سپس منتشر می کنید و در آن از یک دوره خیلی حرفه ای مذاکره در فروش صحبت می کنید. اگر بتوانید اعتماد کاربر را در دوره رایگان جلب کنید، فروش دوره دوم راحت تر می شود.
به دلیل عدم ارتباط حضوری مستقیم مشتری با فروشنده، ویدیو می تواند بهترین گزینه برای جبلب اعتماد بیشتر و سریع تر باشد. در ویدیو می توانید از عناصر بصری و تصویر سازی طوری استفاده کنید که در ذهن کاربر ماندگار شوید؛ به عنوان مثال می توانید احساسات خود مانند ناراحتی، خوشحالی و … را به راحتی نشان دهید. همچنین در پادکست ها می توانید کاربر را ترغیب به ذخیره کردن پادکست در تلفن همراهش کنید تا در زمان دلخواه به آن گوش دهد.
در پادکست مارکتینگ می توانید از زیرصدا استفاده کنید و همچنین از لحن خود طوری استفاده کنید که کاربر احساس شما را بفهمد. بهترین شیوه استفاده از ویدیو مارکتینگ و پادکست مارکتینگ استفاده آن ها در کنار یک دیگر برای محصول تان است.
اس ام اس مارکتینگ
اس ام اس مارکتینگ SMS Marketing یا بازاریابی پیامکی جزو شیوه های مرسوم بازاریابی است. با توجه به افزایش میزان استفاده مردم از تلفن همراه، استفاده از بازاریابی اس ام اسی کاری منطقی است. بازاریابی از طریق پیامک هزینه بسیار کمی و تاثیر بالایی دارد. به طوری که خیلی از کسب و تعداد افرادی که موبایل دارند بیشتر از افرادی است که ایمیل دارند. همچنین ارسال اس ام اس سریع تر ارسال ایمیل است.
برای استفاده از سرویس اس ام اس مارکتینگ می توانید از ابزارهایی که خدمات ارسال اس ام اس ارائه می دهند کمک بگیرید. در این پنل ها می توانید از ارسال و بازخودرها گزارش بگیرید.
در بازاریابی پیامکی می توانید شماره موبایل ها را بر اساس شهر، سن، جنسیت، علاقه و … دسته بندی کنید. به عنوان مثال یک آموزش برای بانوان آماده کرده اید، از طریق پنل پیامکی می توانید فقط به خانم ها اس ام اس ارسال کنید.
موبایل مارکتینگ
موبایل مارکتینگ Mobile Marketing یا بازاریابی موبایلی را با اس ام اس مارکتینگ اشتباه نگیرید. به نوعی می توان اس ام اس مارکتینگ را زیر مجموعه موبایل مارکتینگ دانست. از رایح ترین روش های بازاریابی موبایلی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- ارسال نوتیفیکیشن
- کد QR
- نصب برنامه
با توجه به هوشمندشدن موبایل ها، اکثر افراد برای جستجو در اینترنت به جای کامپیوتر و لپ تاپ، از موبایل استفاده می کنند. پس مهم است که وب سایت تان واکنشگرا باشد، UI/UX مناسبی روی آن اجرا شده باشد و دارای سرعت بالایی باشد.
آنالیز و تحلیل دادهها
آنالیز و تحلیل داده ها را می توان آخرین بخش بازاریابی دیجیتال دانست. وب سایت را طراحی کردید، سئو انجام دادید، محتوا قرار داده اید و کمپین های تبلیغاتی را اجراه کرده اید. حالا زمان بررسی نقاط قوت و ضعف است. بیشتری ورودی کاربران از کجا بوده؟ بیشتری کلیک کاربر روی کدام لینک بوده؟ پربازدید ترین صفحه کدام بوده؟
با آنالیز و تحلیل داده در دیجیتال مارکتینگ می توانید در دفعه های بعدی تصمیم های بهتری بگیرید همچنین می تواند روی یک قسمت مشخص بیشتر یا کمتر سرمایه گذاری کنید. اما سوال اینجاست که چطور این ا را بررسی و تحلیل کنیم؟ قطعا ابزارهایی وجود دارد!
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) تنها یکی از ابزارهایی است که می توانید بعضی از رفتارهای کاربران را مشاهده کنید. گوگل آنالیتیکس به شما امکان مشاهده تعداد افراد آنلاین در سایت تان را می دهد، همچنین به شما می گوید بیشتری ترافیک ورودی از چه کانالی بوده، سرچ گوگل؟ اینستاگرام؟ تلگرام؟ کمپین تبلیغاتی؟ و … . با این ابزار می توانید بفهمید افراد بیشتر از طریق دستکتاپ وارد سایت شما شده اند یا موبایل؟
دوره جامع دیجیتال مارکتینگ چیست؟
طبق تجربه و تحقیق های آغازینو در آینده بازارکار DM به مراتب بهتر می شود، با توجه به دیجیتالی شدن کسب و کارها، هرکسب و کاری به یک دیجیتال مارکتر نیاز دارد تا فعالیت های دیجیتال مارکتینگ کسب و کار را پیش ببرد. بنابراین می توانید با آموزش جامع بازاریابی دیجیتال به راحتی بازارکار خود را ایجاد و کسب و درآمد کنید. برای اطلاعات بیشتر می توانید از دوره جامع Digital Marketing دیدن کنید.
سوالات متداول
برای خواندن سوالاتی در ارتباط با سوالات استخدامی و سوالات عمومی دیجیتال مارکتینگ می توانید به مقاله سوالات دیجیتال مارکتینگ مراجعه کنید.
مهم ترین زیر شاخه های دیجیتال مارکتینگ چیست؟
از مهم ترین زیر شاخه های بازاریابی دیجیتال می توان به سئو، گوگل ادز و طراحی سایت می باشد که می توانید بسیاری از شاخه های دیگر را در این مقاله بخوانید.
بازاریابی دیجیتال چگونه به کسب و کار ما کمک می کند؟
Digital marketing کمک زیادی به آسان تر کردن راه های جذب مشتری می کند، دیگر نیازی به پخش تراکت و تبلیغات بیلبوردی نمی باشد. کسب و کار اینترنتی شما در 7 روز هفته و 24 ساعته در دسترس مشتریان است. کسب و کارتان را علاوه بر سایت، می توانید در شبکه های اجتماعی معرفی کنید. این کار باعث رشد و جا افتادن برندتان در اینترنت و ذهن افراد می شود.
دیدگاهتان را بنویسید