کمال گرایی (Perfectionism) یا ایده آل گرایی چیست؟
قبل از پرداختن به موضوع ایده آل گرایی در کسب و کار و تاثیرات آن بر آینده شغلی افراد، بهتر است ابتدا با مفهوم ایده آل گرایی یا همان کمال گرایی (Perfectionism) آشنا شویم. کمال گرایی به معنای تمایل داشتن فرد به پیشرفت و کامل تر شدن است.
این صفت در همه انسان ها وجود دارد و تنها تفاوت آن در میزان شدت کمالگرا بودن هر فرد است. کمال گرا بودن به خودی خود صفت بدی نیست و حتی یکی از عوامل پیشرفت فرد در زندگی است. اما ایده آل گرایی زمانی مشکل ساز میشود که از حد اعتدال خارج شود و به گونه ای به یک وسواس فکری تبدیل شود.
حتما در اطراف خود افرادی را دیده اید که به خاطر کمالگرا بودن از راه انداختن کسب و کار اینترنتی خود منصرف شده و یا در اواسط کار دست از تلاش برمی دارند. این افراد برای شروع کسب و کار اینترنتی خود همیشه بهترین چیزها را مد نظر دارند، از سایت گرفته تا دیگر ابزار مورد نیاز برای آغاز کسب و کارشان.
در آکادمی آغازینو و دوره دیجیتال مارکتینگ 2022 به راه اندازی کسب و کار شما کمک می کنیم و تا مشکلات مربوط کمال گرایی کنار گذاشته شود و به کسب درآمد های نجومی برسید. پس معطل نکنید و در دوره بازاریابی دیجیتال آغازینو سرمایه گذاری کنید.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
به همین دلیل اگر شرایط در هر زمینه ای مناسب نباشد و یا تغییر کند به طور کامل از راه اندازی کسب و کارشان منصرف می شوند و به طور مثال می گویند یا همه چیز یا هیچ چیز. در این مقاله میخواهیم مشکلات کمال گرایی در راه اندازی کسب و کار اینترنتی را بررسی کنیم. همچنین به مفهوم ایده آل گرایی بپردازیم.
تاثیر کمال گرایی در زندگی
اولین چیزی که در کمال گرایی باید به آن برسیم این است که اگر کاری را با نهایت کمال انجام ندهیم به این معنا نیست که آن کار ناقص است. روانشناسان معتقدند تلاش برای رسیدن به برتری بر تلاش برای رسیدن به کمال ارجحیت دارد.
این حرف به این معنا نیست که شما از خواسته های خود دست بکشید بلکه به شما این توصیه را می کند تا عاقلانه و براساس واقعیت فکر کنید و تصمیم بگیرید. حتماً شنیدهاید که میگویند انسانی آرامش دارد که بتواند از خواستههای خود دست بکشد.
بیشتر بخوانید: پرفورمنس مارکتینگ یا بازاریابی عملگرا
این گفته به این معنا نیست که انسان نباید خواستهای داشته باشد زیرا انسانی که آرزویی نداشته باشد دیگر وجود او معنایی ندارد. منظور از این گفته این است که انسان باید از خواسته های نامعقول خود دست بکشد و اولویت بندی را در خواسته های خود رعایت کند زیرا اگر بتوانیم از خواسته های نامعقول دست کشیده و بر خواسته های عقلانی تکیه کنیم می توانیم آرامش داشته باشیم.
کمال گرایی در راه اندازی کسب و کار
اعتماد افراد ایده آل گرا برای راه اندازی کسب و کار خود معمولاً به دنبال بهترین طراح سایت هستند و یا می خواهند که در همین ابتدای کار از رقبای خود بهتر دیده شوند.
این وسواس فکری و ایده آل گرایی باعث می شود که در آخر هم این افراد به جایی نرسند. این دسته از افراد بعد از گذشت چندین ماه هنوز هم سایتی را که فقط در عرض یک ساعت میشود با وردپرس بالا آورد را راه اندازی نمی کنند و به دنبال طراح سایتی هستند که بهترین سایت را برایشان بسازد.
بیشتر بخوانید: فعالیتهای دیجیتال مارکتینگ در کسب و کارهای اینترنتی
در حالیکه مهم نیست که سایت شما زیبا باشد یا نه زیرا در اوایل شروع کار کسی با سایت شما آشنایی ندارد و آن را نمی بیند. چیزی که در آغاز کسب و کار اینترنتی اهمیت دارد محصولات، خدمات و محتوایی است که ارائه می دهید تا مشتری و مخاطب را جذب سایت خود کنید.
خسارات ناشی از ایده آل گرایی در کسب و کار اینترنتی
- سکون و پیشرفت نکردن فرد به خاطر ترس و استرس از بد بودن نتیجه یا به عبارت بهتر ایده آل نبودن نتیجه نهایی کار.
- وارد شدن خسارت های مالی، به واسطه این رفتار کمال گرایانه به جنبه های مالی کسب و کار.
- عدم تمایل به انجام کارهای گروهی و علاقه به انجام کارها به صورت فردی در این افراد باعث می شود که کسب و کارشان با شکست مواجه شود.
اول اینکه در افراد ایده آل گرا ترس و استرس ایدهآل نبودن نتیجه نهایی کار آنها را لحظه ای رها نمی کند و این مسئله باعث می شود که آنها از آغاز کار اجتناب کنند و در نهایت پیشرفتی نداشته باشند. دوم اینکه، افراد ایده آل گرا طبیعتاً تحمل داشتن یک کسب و کار کوچک را ندارند.
این افراد همیشه به فکر داشتن محیط مجلل تر، سایت زیبا تر، مشتریان و مخاطبین بیشتر، دیده شدن و صدرنشینی در جدول رقبا و … می باشند. و تمام این افکار باعث می شود که هزینه های بیشتری را برای خود بتراشند و این هزینه ها برای کسب و کارهای نوپا اصلاً توصیه نمی شود.
بیشتر بخوانید: ایده برای شروع کسب و کار
و در نهایت، افراد ایده آل گرا به خاطر داشتن وسواسهای بیش از حد، در انجام شدن کارها فقط به خودشان میتوانند اعتماد کنند و از این ترس دارند که اگر کاری را به دیگران بسپارند در انجام آن به نتیجه ایدهآل نرسند. به همین دلیل آنها علاقه چندانی به کارهای گروهی ندارند و این مسئله باعث بالا رفتن احتمال شکست در کسب و کارشان می شود.
برای رهایی از کمال گرایی در کسب و کارهای اینترنتی چه کار کنیم؟
بهترین راه برای رهایی از کمال گرایی این است که فقط شروع کنید. اگر می خواهید سایتی را برای کسب و کار اینترنتی خود راه اندازی کنید بهتر است که همین حالا با استفاده از وردپرس این کار را انجام داده و سایت خود را بالا بیاورید. نباید ترسی از اینکه در میان مخاطبین دیده نشوید و یا این که رقبای شما خیلی بهتر هستند داشته باشید.
آیا فکر می کنید که سایت های موفق دنیا و یا ایران از ابتدا هم اینگونه موفق و پرمخاطب بوده اند؟ این را همیشه در ذهن داشته باشید که ساده بودن سایت دلیلی بر اینکه آن سایت موفق و پولساز نخواهد بود نیست. برای مثال می توانید به سایت متمم سری بزنید و خودتان ببینید که چه سایت ساده ای دارد، ولی همین سایت یکی از موفق ترین و پولساز ترین سایت های ایرانی می باشد.
مثالی را می توان برای علاقه مندان به طراحی گرافیک، عنوان کرد. بزرگترین طراحان گرافیک نیز از ابتدا خلاقیت و ابتکار در طرح های خود نداشته اند. بسیاری از آنها نیز از کپی کردن و یاد گرفتن از روی دست طراحان دیگر کار خود را شروع کرده اند.
بیشتر بخوانید: دیجیتال مارکتینگ چیست؟
پس این موضوع که من ایده ای برای طراحی ندارم یا اینکه طرح های دیگران از من بهتر هستند و من جایی برای رقابت با آنها ندارم سخنان یک فرد کمال گرا است. پس ترس های خود را کنار گذاشته و شروع کنید. تا وقتی که جرات اشتباه کردن و مسخره شدن از طرف دیگران را به خود ندهید نمیتوانید اشتباهاتتان را اصلاح کنید.
یا اگر علاقه به تولید محتوا دارید ولی فکر می کنید که نوشته های شما آنچنان جذابیتی ندارد، این را بدانید که بهترین نویسنده های جهان نیز ابتدا از یک جایی شروع کرده اند و همیشه به خوبی الان نبوده اند. این نکته را در نظر داشته باشید که با پا گذاشتن در مسیر و کسب تجربه پیشرفت حاصل می شود.
همانطور که بر روی جلد کتاب “چگونه رهبران در حداقل زمان به حداکثر نتایج می رسند” نوشته شده :
اجرا کردن خود یک استراتژی است. با شروع و پیشروی در کسب و کار با برخورد با مشکلات و حل آنها و در نتیجه بررسی بازخوردها مسیر بهبود پیدا میکند.
کلام آخر
امیدوارم با خواندن این مقاله به این نتیجه رسیده باشید که برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی کمال گرا بودن اصلاً صفت خوبی نیست. اگر قصد راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی را دارید تعلل کردن را کنار گذاشته و همین حالا شروع کنید. با اندک هزینه و امکاناتی که در اختیارتان وجود دارد سایت خود را راه اندازی کنید. اصلاً مهم نیست که سایت شما طراحی آنچنانی ندارد و از امکانات زیادی برخوردار نیست.
در این مقاله تلاش کردیم تا اطلاعات مفیدی در ارتباط با کمال گرایی و ایده آل گرایی (Perfectionism) خدمت شما ارائه دهیم. این افتخار را داشته ایم تا در آکادمی آغازینو خدمت شما مخاطبان عزیز باشیم.
علاوه بر اینها متوجه شدیم که ایده آل گرایی یکی از عوامل مهم سقوط و شکست کسب و کار ها می باشد. زیرا هم هزینه های مالی بسیاری برای کسب و کارهای نوپا در پی خواهد داشت و هم مانع از پیشرفت و در کسب و کار شما می شود. پس درگیر مسائل حاشیه ای نشوید. امیدوارم این مقاله سهم کوچکی در رسیدن به موفقیت شما و کسب و کارتان داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید