تست A/B چیست + افزایش فروش سایت با تست A/B
![تست a/b](https://aghazino.com/wp-content/uploads/2021/01/A-B-TEST.jpg)
تست A/B یا (Splitting Testing و Bucket Listing) فرایندی است که در آن می توانیم دو نسخه از یک وب سایت یا اپلیکیشن را با هم مقایسه کنیم، برای اینکه بدانیم کدام تغییر عملکرد بهتری داشته است از تجزیه و تحلیل آماری A/B استفاده می کنیم.
تست ای/بی به صاحبان مشاغل این فرصت را می دهد تا بتوانند بهترین راهکار را برای بازاریابی انتخاب کنند و با بالا رفتن ترافیک، موفقیت خود را تضمین کنند. علاوه بر بالا رفتن ترافیک بر افزایش فروش سایت هم کمک شایانی می کند.
اگر شما هم به دنبال کسب و کارهای جدید در ایران هستید، طراحی سایت و داشتن یک فروشگاه اینترنتی مسیری است که بسیاری از مردم در حال قدم گذاشتن در آن هستند و با کمک تست a/b می توانید آمار های خود را تجزیه و تحلیل کنید.
تست A/B برابر است با رفتار شناسی مخاطب که یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در کسب و کار آفلاین و آنلاین می باشد. از آنجایی که دیجیتال مارکتینگ و کسب و کار آنلاین و اینترنتی، نوظهور است و تازه وارد عرصه بازار تجارت شده است، هیچ الگوی خاصی برای رفتار شناسی مخاطب ندارد و ما نمی توانیم واکنش مشتری را در همان لحظه ای که از سایت ما بازدید می کند ببینیم در نتیجه مجبوریم با روش هایی مانند تست های A/B واکنش مشتری را رصد کنیم. حالا که متوجه اهمیت تست A/B شدیم به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم.
چرا باید از تست A/B استفاده کنیم؟
برای اینکه بفهمیم چه اقدامات و تغییراتی در کسب و کارمان بازده بهتری دارد، باید آزمون تست A/B را یاد بگیریم؛ این آزمون به ما کمک می کند تا همیشه کسب و کارمان در مسیر بهینه شدن قرار بگیرد و همواره بهترین خروجی را داشته باشیم، به شرط اینکه بتوانیم از آزمون A/B به درستی استفاده کنیم! آزمون تست A/B به ما این اجازه را می دهد تا ترافیک سایت خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنیم.
تست A/B چگونه کار می کند؟
در این روش، دو نسخه از یک صفحه وب سایت یا اپلیکیشن ایجاد می شود، که در یک نسخه متغیر مورد آزمایش به شکل A و در نسخه دیگر به صورت B قرار داده شده است، (این متغیر می تواند، یک تغییر ساده در عنوان محتوا یا حتی جا به جایی یک دکمه یا طراحی مجدد صفحه باشد) سپس این صفحات در یک بازه زمانی مشخص (معمولا بین 3 تا 10) روز به طورتصادفی به کاربران نمایش داده می شود (به این معنی که به طور همزمان یک کاربر ممکن است صفحه A و کاربر دیگر صفحه B را مشاهده کند).
پس از اینکه نسخه اصلی A و نسخه تغییر یافته B به کاربر نمایش داده شد، تعامل کاربر اندازه گیری و در داشبورد تجزیه و تحلیل جمع آوری و از طریق یک موتور آماری تجزیه و تحلیل می شود، و در نتیجه ما می توانیم تشخیص دهیم که این تغییر در رفتار بازدید کننده تاثیر مثبت یا منفی داشته است.
تست A/B که بر روی وب سایت ها صورت می پذیرد، یکی از فعالیت های کوچکی است که در دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال انجام می شود.
چگونه تست A/B را طراحی کنیم؟
1) جمع آوری داده ها :
با شناسایی متغیرها و ایجاد تغییرات تست را شروع می کنیم، گوگل آنالیز یا ابزارهای تست A/B داده هایی را برای شروع بهینه سازی در اختیار ما قرار می دهد که این اطلاعات به ما کمک می کند صفحاتی که نرخ تبدیل پایین دارند را شناسایی و بهینه سازی کنیم .
2) اهداف را شناسایی کنید:
اهدافی که در تبدیل کاربر به مشتری داریم معیارهایی هستند که می توانیم از آنها برای تعیین موفقیت در نسخه A یا نسخه B استفاده کنیم. این اهداف می توانند کلیک کردن روی یک دکمه خاص یا خرید محصول یا پرکردن فرم ثبت نام باشد.
3) طرح فرضیه و تئوری:
پس از اینکه هدف مورد نظرمان را شناسایی کردیم، باید فرضیه هایی درباره تست A/B ارائه کنیم که چرا نسخه B بهتر از نسخه A می باشد، و بازدهی بهتری دارد؟ به طور مثال وقتی هدف ما جذب لید می باشد نباید در تبلیغات، کاربر را به خرید دعوت کنیم! دقت کنیم که محتوا و هدف ما در یک راستا باشند. پس از ارائه فرضیات و تئوری ها، آنها را دسته بندی می کنیم و براساس بودجه تعیین شده و درجه سختی اجرا، آنها را الویت بندی می کنیم.
تبلیغات پنهان، یکی از روش های بسیار عالی تبلیغات می باشد که هرروز با آن مواجه می شویم اما متوجه آن نمی شویم! بیشتر در مورد این تبلیغات بدانید.
4) ساخت نسخه جدید و ایجاد تغییرات:
تغییرات دلخواه را در وب سایت یا اپلیکیشن مورد نظر اعمال می کنیم، این تغییرات ممکن است تغییر رنگ یک دکمه، جابجایی عناوین صفحه، پنهان کردن عناوین ناوبری و یا موارد کاملا سفارشی باشد. بهتر است نتایج حاصل از تغییرات را یادداشت کنیم تا بتوانیم اثرگذاری آنها را به خوبی بررسی کنیم.
5) اجرای آزمایش:
در این مرحله بازدید کنندگان سایت یا اپلیکیشن، تغییرات انجام شده را به طور تصادفی مشاهده می کنند، تجربه آن ها، از کارکردن با نسخه جدید ارائه شده را اندازه گیری کرده و با نسخه قبلی مقایسه می کنیم.
6) تجزیه و تحلیل نتایج تست A/B :
بعد از تمام شدن آزمایش، زمان تجزیه و تحلیل نتایج و داده های به دست آمده است . گوگل آنالیز یا ابزار اختصاصی تست A/B مانند (Optimizely) داده های به دست آمده از آزمایش را در اختیار ما قرار می دهند. این داده ها تفاوت عملکرد هردو نسخه را به ما نشان می دهد.
بیشتر در آغازینو بخوانید: داستان سرایی
اگر نتیجه این تغییرات مثبت بود ما برنده ایم و می توانیم این تغییرات را در صفحات دیگر سایت خود نیز اعمال کنیم و نتیجه آن را بررسی کنیم. اما اگر به نتیجه ای که می خواستیم نرسیدیم، از این آزمایش بعنوان یک تجربه استفاده می کنیم و فرضیه های جدید دیگری ایجاد کرده و آنها را آزمایش می کنیم تا به بهینه سازی مورد نظرمان برسیم.
نتیجه گیری
تجارت فقط محدود به داشتن کالا یا خدمات نیست بلکه نحوه فروش و عرضه کالا و خدمات به مراتب مهم تر و با ارزش تر از موجودی کالا و خدمات می باشد. اگر وب سایت شما هم جز وب سایت هایی هست که ورودی بالا اما بازدهی پایین دارد و نمی توانید کاربر را به مشتری تبدیل کنید، با یادگیری و استفاده از تست A/B این مشکل را حل کنید. با انجام این آزمون می توانید رفتار مخاطبان خود را با دقت بررسی کنید و با استفاده از نتایج به دست آمده، تجربه کاربری منحصر به فرد در اختیار کاربران خود قرار دهید.
نکته مهمی که باید توجه داشته باشید این است که در این آزمایش باید نمایش دادن متغیرها به کاربران حتما به طور همزمان انجام شود تا بتوانید نتیجه درست و قابل اطمینانی به دست بیاورید.
دیدگاهتان را بنویسید