بازار کار دیجیتال مارکتینگ در ایران
بازار کار دیجیتال مارکتینگ در ایران و هزار و یک سوالی که در اینباره در ذهن تازه کاران بوجود می آید.
قرار نیست که همه از همان ابتدای کار یک مدیر و متخصص دیجیتال مارکتینگ حرفه ای شوند، پس میتوانم در چه سمت شغلی مشغول به کار شوم؟
وظایف افراد مختلف در یک تیم دیجیتال مارکتینگ چیست و باید چه مهارتهایی داشته باشند؟
درآمد دیجیتال مارکتینگ در ایران به تفکیک شاخههای مختلف آن چطور است؟ حقوق یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ چقدر است؟ آینده شغلی دیجیتال مارکتینگ چطور است؟ آینده شغلی دیجیتال مارکتینگ تا حدی به رشته دیجیتال مارکتینگ در ایران بستگی دارد اما همه چیز نیست! پیشنهاد می شود اطلاعات بیشتری در ارتباط با رشته بازاریابی دیجیتال بدست آورید.
اینها گوشه ای از سوالاتی هستند که برای من در ابتدای ورود به این حوزه پیش آمده بود و مطمئن هستم شما هم دوست دارید پاسخ درستی برای آنها پیدا کنید. پس در ادامه با آغازینو همراه باشید.
در صورتی که به حضور در دوره آنلاین علاقه دارید میتوانید در دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو شرکت کنید و استعداد و علاقه خود را بین چند حوزه و تخصص مختلف پیدا کنید. در صورتی که مایل هستید در یک حوزه خاص متمرکز شوید، می توانید از تک دوره های آغازینو بهره ببرید.
فرصتهای شغلی و تخصصهای مختلف دیجیتال مارکتینگ (بازار کار دیجیتال مارکتینگ)
همانطور که گفتم همه افراد قرار نیست در ابتدای کار یک مدیر دیجیتال مارکتینگ شوند. به عبارتی اگر قرار بود همه مدیر دیجیتال مارکتینگ باشند که دیگر تیم دیجیتال مارکتینگ معنی نداشت. پس شما در یک تیم دیجیتال مارکتینگ در چه سمتهایی میتوانید مشغول به کار شوید؟
یکی از روش های پیشرفت سریع در دیجیتال مارکتینگ و به خصوص سئو برگزاری بوت کمپ است. بوت کمپ یک برنامه آموزشی فشرده با شرایط قرار گرفتن در محیط کار می باشد. به همین دلیل بوت کمپ سئو آغازینو در کنار شماست تا بتوانید یک تجربه واقعی و عملی بسیار خوب از سئو و دیجیتال مارکتینگ داشته باشید.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
در ابتدای کار نگاهی بیاندازید به نمودار زیر که توسط گروه ایران تلنت تدوین شده است تا با عناوین شغلی مختلف متخصصان مارکتینگ آشنا شوید. مدیر بازاریابی، متخصص محتوا، کارشناس فروش، کارشناس دیجیتال مارکتینگ و استراتژیست سئو برخی از مهمترین سمتهای شغلی در حوزه دیجیتال مارکتینگ هستند که در نمودار زیر هم به چشم میخورند.
در ادامه مشاغل حوزه دیجیتال مارکتینگ را به تفکیک وظایف و مهارتهای مورد نیاز بررسی میکنیم.
اگر با خواندن ادامه این مقاله علاقمند شدید که بدانید دیجیتال مارکتینگ چیست یا در یکی از حوزههای دیجیتال مارکتینگ مشغول به کار شوید، به شما پیشنهاد میکنم حتما سری به صفحه دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ آغازینو بزنید، چرا که یکی از مهمترین رسالتهای آغازینو تربیت نیرو دیجیتال مارکتینگ برای ورود به بازار کار و معرفی آنها به ارگانهای مختلف کشور است.
کارشناس دیجیتال مارکتینگ
کارشناس دیجیتال مارکتینگ! شغلی پر درآمد و کاربردی و در عین حال شاداب و نیازمند بروز بودن بصورت مداوم! اینها کلماتی بودند که می توان خلاصه از یک شغل دیجیتال مارکتر یا کارشناس دیجیتال مارکتینگ بیان کرد. اگر شما در ذهنتان سوالی ایجاد شده است که نمی دانید چگونه به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ تبدیل شوید، باید ادامه این مقاله را با دقت مطالعه کنید.
کارشناس دیجیتال مارکتینگ همواره در پی کسب اطلاعات بیشتر باید باشد و به مسائلی مثل تولید محتوا، سئو، طراحی سایت، گوگل ادز و سایر مهارت هایی که در یک شرکت دیجیتال مارکتینگ یافت می شود (و در ادامه به آنها پرداخته ایم)، باید به آنها آشنا باشد.
کارشناس تولید محتوا
شغل دیجیتال مارکتینگ به یک حوزه و تخصص خلاصه نمی شود و شامل چند حوزه و تخصص می باشد. یکی از این حوزه ها تولید محتواست. وقتی میگوییم محتوا، یعنی محتوا متنی، تصویری و ویدئویی. معمولا کسی که مسئول تولید محتوا متنی می شود، باید دستی هم در محتوا تصویری داشته باشد، یعنی بتواند با نرمافزاری مثل فتوشاپ در حد ابتدایی کار کند و تصاویر را در حد نیاز ویرایش کند.
تولید محتوا تصویری معمولا توسط گرافیست تیم انجام میشود. محتوا ویدئویی هم نیازمند تدوینگر است و با توجه به نیاز یک سازمان ممکن است به فیلمبردار یا موشنکار هم نیاز شود. بازاریابی محتوا یا همان (Content Marketing) یکی از سرفصل های این دوره هست که می توانید در صورت نیاز در دوره های نیچ تر و تخصصی تر تولید محتوا شرکت کنید.
وظایف کارشناس تولید محتوا (متنی)
- نوشتن محتوا متنی سایت
- ویرایش ابتدایی تصویر
مهارتها
- خلاقیت در نوشتن
- مسلط به اصول نگارش فارسی
- آشنا به سیستم مدیریت محتوا وردپرس
- آشنایی با بازاریابی محتوایی
- آشنا به نرمافزارهای ویرایش عکس مثل فتوشاپ
وظایف کارشناس تولید محتوا تصویری و ویدئویی
- طراحی عکسهای خلاقانه
- طراحی کاتالوگ، بروشور، بنر
- طراحی پستهای اینستاگرام
- تدوین ویدئو
- تولید موشنگرافی
مهارتها
- خلاقیت در ایجاد تصاویر جدید
- تسلط به نرمافزارهایی مثل Photoshop ،Corel ،Illustrator
- تسلط به نرمافزارهای تدوین مثلPremier
کارشناس سئو (بهینهسازی سایت)
از دیگر عناوین شغلی که بازار کار دیجیتال مارکتینگ را گرم می کند، کارشناس سئو می باشد. تولید محتوا بدون سئو آب در هاون کوبیدن است. اگر شما در سایت خود بهترین محتوا را هم داشته باشید اما روی سئو سایت سرمایهگذاری نکنید، تلاش شما بیفایده است. پس یک تیم دیجیتال مارکتینگ برای موفقیت بیشک نیاز به کارشناس سئو دارد. حالا وظایف این کارشناس چیست و چه مهارتهایی دارد؟
برای شرکت در دوره سئو که به صورت عملی و پروژه محور برگزار می شود روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.
وظایف کارشناس سئو
- تدوین استراتژی سئو
- تحلیل آمار سایت با استفاده از ابزارهای مختلف مثل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس
- تحقیق و تحلیل رقبا
مهارتها
- مسلط به سئو داخلی، خارجی و فنی
- آشنا با HTML و CSS
- مسلط به ابزارهای سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس، تگ منیجر و …
کارشناس بازاریابی
همین ابتدا بگویم که کارشناسی بازاریابی و فروش در بازارکار دیجیتال مارکتینگ دو مقوله متفاوت هستند. در واقع در شرکتهای بزرگ واحد فروش و بازاریابی از هم مجزا هستند. همچنین بازاریابی با ویزیتوری هم متفاوت است. ویزیتور به افرادی گفته میشود که با تماس تلفنی یا مراجعه حضوری، با مشتری احتمالی صحبت کرده، محصول یا خدمت خود را به او معرفی کنند و در نهایت با جلب رضایت مشتری، او را مجاب به خرید کنند.
اما بازاریاب کسی هست که به بررسی و جمع آوری اطلاعات بازار پرداخته و بر اساس نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آمار به دست آمده، اقدام کند به طراحی سیاستهای تبلیغاتی، طراحی محصولات و … .
کارشناس بازاریابی از مهارت هایی است که یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید آن را به خوبی فرا گرفته باشد و کارشناس بازاریابی یا کارشناس مارکتینگ، بازار کار دیجیتال مارکتینگ آن بسیار مناسب برای پیشرفت می باشد.
وظایف کارشناس بازاریابی
- تحقیق روی بازار و پیدا کردن نیاز مشتریان برای تدوین بهترین استراتژی در تولید، توزیع و فروش
- اجرای استراتژیهای جدید جهت توسعه سهم بازار
- نگهداری از بانک اطلاعاتی مشتریان و تجزیه و تحلیل آنها جهت بهبود فرآیندها
- ارتباط با مشتریان از طریق روشهایی مثل ایمیل مارکتینگ
مهارتها
- تسلط به مفاهیم مشتریمداری
- آشنا با نرمافزار CRM
- آشنا با ابزار تحلیل دادهها مثل گوگل آنالیتیکس
کارشناس فروش
تیم فروش بر اساس سیاستهای تنظیم شده در بخش بازاریابی اقدام میکند به برقراری ارتباط با مشتری، مذاکره جهت فروش، ارائه قیمت و نهایتا ثبت قرارداد یا فروش محصول و خدمات. کارشناس فروش در شرکت های دیجیتال مارکتینگ و بازار کار دیجیتال مارکتینگ سیمای خاصی دارد و از مهم ترین بخش های یک شرکت دیجیتال مارکتینگ می باشد.
درصورتی که می خواهید با بهترین شرکت های دیجیتال مارکتینگ ایران آشنا شوید می توانید این مقاله را درآکادمی آغازینو مطالعه بفرمایید.
وظایف
- تبدیل افرادی که تیم بازاریابی جذب کردهاند به خریدار
- پیدا کردن اسپانسر برای تولید محصولات یا خدمات جدید
مهارتها
- آشنا به فنون مذاکره
- آشنایی با حسابداری
- آشنایی با نرمافزار اکسل
- برقراری ارتباط مفید با مشتریان
- آشنا با نرمافزار CRM
کارشناس تبلیغات
از آنجایی که داریم راجع به بازار کار دیجیتال مارکتینگ صحبت میکنیم، پس روی صحبتمان بیشتر با تبلیغات در فضای آنلاین است. بنابراین یک کاارشناس تبیلغات دیجیتال باید با روشها و ابزارهای تبلیغات در فضای آنلاین به خوبی آشنا باشد.
وظایف کارشناس تبلیغات
- برنامهریزی و اجرای کمپینهای تبلیغاتی در فضای دیجیتال
- محاسبه نرخ تبدیل تبلیغات
- تجزیه و تحلیل عملکرد تبلیغات و انتخاب بهترین گزینه
مهارتها
- خلاقیت
- تسلط به تکنیک های کپی رایتینگ
- مسلط به اصول برندینگ (دیجیتال برندینگ)
- آشنایی با تیپهای شخصیتی
- تسلط به گوگل ادز
برای شرکت در دوره کپی رایتینگ که به صورت حرفه ای و تخصصی توسط آقای رضایی برگزار می شود روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.
کارشناس شبکههای اجتماعی
کارشناس شبکه های اجتماعی از آن دسته از شغل هایی است که در بازار کار دیجیتال مارکتینگ بسیار پر طرفدار می باشد. وقتی از شبکههای اجتماعی صحبت میکنیم، در ذهن بیشتر افراد اینستاگرام نقش میبندد.
اینستاگرام به خاطر نقش پررنگی که در حال حاضر دارد یکی از مهمترین شبکههای اجتماعی محسوب میشود، اما پلتفرمهای دیگری مثل توییتر، لینکدین و تلگرام هم در بازاریابی دیجیتالی موثر هستند و یک کارشناس شبکههای اجتماعی باید در حد امکان توانایی مدیریت تمام این پلتفرمها را داشته باشد. تمام مسائل مربوط به بازاریابی شبکه های اجتماعی تحت عوان سوشال مدیا مارکتینگ شناخته می شوند.
وظایف کارشناس شبکه اجتماعی
- تحلیل دادههای ابزارهای تحلیل شبکههای اجتماعی و اجرای استراتژیهای جدید مطابق با آنها
- اجرای کمپینهای مختلف در شبکههای اجتماعی
- تعیین استراتژی برای شبکههای اجتماعی
- تعامل با مخاطبان در شبکههای اجتماعی
مهارتها
- خلاقیت
- آشنایی با نرم افزارهایی مثل Office, Illustrator, Photoshop
- آشنایی با اصول کپی رایتینگ
- تسلط به ابزارهای تحلیل شبکههای اجتماعی
برای شرکت در دوره اینستاگرام که منجر به کسب درآمد واقعی می شود روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.
طراح ui ،ux
طراحی UI و UX هم بخش جدا نشدنی از بازار کار دیجیتال مارکتینگ است. اگر در کار خود مسلط باشید، صاحبان کسب و کار برای طراحی شما برای ux و ui دست و پا می شکنند! شاید باورش برایتان سخت باشد اما زمانی که حرفه ای شدید، می توانید در تنها 3 روز با دریافت یک پروژه، به درآمدی بالای 30 میلیون تومان دست پیدا کنید! برای اطلاعات بیشتر از این طراحی ها، به مقاله ui و ux چیست سر بزنید.
طراح وب
از دیگر شغل های بازار کار دیجیتال مارکتینگ، طراحی وب سایت و طراحی سایت می باشد. اگر چه در حال حاضر شبکههای اجتماعی کمک بزرگی به بازاریابی در محیط آنلاین کرده است، اما اکثر سازمانها به یک سایت نیاز دارند تا در آن فعالیت کرده و محصولات یا خدمات خود را در آن به فروش برسانند.
با روی کار آمدن سیستم مدیریت محتوا وردپرس، طراحی وب دیگر شاخ غول شکستن نیست و با حداقل هزینه ممکن هم میتوان این کار را به بهترین نحو ممکن انجام داد.
مدیر دیجیتال مارکتینگ
و اما مدیر دیجیتال مارکتینگ. اگر به صورت خلاصه بخواهم بگویم، مدیر دیجیتال مارکتینگ هم باید تخصص کافی در سئو داشته باشد، هم تبلیغات دیجیتال را بلد باشد، با شبکههای اجتماعی مختلف کار کرده باشد و به نرمافزارهای ویرایش تصویر و فیلم هم آشنا باشد. همینطور باید در کپی رایتینگ و بازاریابی و ایمیل مارکتینگ و … هم دستی داشته باشد. برای همین است که با 2 سال کردن کسی نمیتواند ادعا کند که یک مدیری دیجیتال مارکتینگ است!
حقوق و درآمد شغل دیجیتال مارکتینگ در ایران چقدر است؟
خب میرسیم به بحث شیرین و جذاب درآمد. چیزی که مشخص است این است که با توجه تغییر سبک زندگی مردم، بازار کار دیجیتال مارکتینگ هم در ایران روز به روز به نیروی متخصص این حوزه نیاز بیشتری پیدا میکند. نمودار زیر، حاصل تحقیقات تیم ایران تلنت بر روی 15 هزار و 478 نفر متخصص مارکتینگ جویای فرصتهای شغلی در سال 98 است.
شاید همنطور که میبینید، دیجیتال مارکتینگ یکی از مشاغل پردرآمد محسوب میشود و به شرط داشتن تجربه و مهارت کافی، میتوانید امنیت شغلی خود را تضمین کنید. شاید در ابتدای ورود به بازار کار درآمدی بین 1 تا 2 میلیون تومان داشته باشید، اما به قول معروف گر صبر کنی زه غوره حلوا سازند!
برای مثال حقوق یک متخصص سئو که تجربه زیادی در این زمینه کسب کرده باشد میتواند به راحتی ماهی 100 میلیون تومان باشد (اغراق نمی کنم، این عدد واقعی است!).
یکی از بهترین مقالات آغازینو را بخوانید: کسب و کارهای جدید در ایران
در جدول زیر هم میزان حقوق و درامد تخصصهای مختلف دیجیتال مارکتینگ را که با استفاده از سایت جابینجا بهدست امده بررسی کردهام.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردم بازار کار دیجیتال مارکتینگ ( Digital marketing hob)را به تفکیک تخصصهای مختلف مورد ارزیابی قرار داده و به تمام سوالات احتمالی شما پاسخ دهم. در پایان اگر هر سوالی در این زمینه دارید، خوشحال میشوم در قسمت نظرات با ما و دیگر همراهان آکادمی آغازینو در میان بگذارید و اگر در این حوزه مشغول به فعالیت هستید، تجربیات خود را با کاربران دیگر به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید