رادیو مارکتینگ (Radio marketing) چیست؟
رادیو مارکتینگ یا بازاریابی رادیویی (Radio marketing) چیست؟ رادیو مارکتینگ یا تبلیغات رادیویی از قدیمی ترین روش های تبلیغات دیجیتال می باشد! رادیو از زمان آغاز به کار آن در اوایل قرن بیستم در مرکز ارتباطات نقش مهمی داشته است. رادیو که میلیون ها نفر آن را می پرستند، به یک پلتفرم پخش مهم در جامعه امروزی تبدیل شده است. محبوبیت آن باعث ایجاد نوعی تبلیغات به نام بازاریابی رادیویی (رادیو مارکتینگ) نام گذاری شد.
حتی در حال حاضر، به دلیل فشار رقابتی ناشی از پیشرفت خدمات صوتی و دیجیتالی مبتنی بر اینترنت و فصای دیجیتال، همچنان رادیو مارکتینگ در حال تکامل است تا در عصر طرفدار آنلاین قرار بگیرد. به همین ترتیب، همچنان رادیو مارکتینگ از بازاریابی های مورد استفاده و پر کاربرد است.
رادیو می تواند موفقیت خود را به عوامل مختلفی نسبت دهد. بیشتر مسافران ترجیح می دهند ذهن خود را مشغول نگه دارند، به خصوص زمانی که در ترافیک گرفتار می شوند، یا در یک سفر طولانی و خسته کننده هستند.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد رادیو، توانایی آن در آرام کردن مخاطبانش است – چه از طریق پخش موسیقی پس زمینه یا میزبانی مجموعه ای از صحبت های آرامشبخش. از طرفی می تواند شنونده را با استفاده از اخبار فوری به واقعیت بازگرداند. رادیو، موزیک و نمایش های خود را به گونه ای تنظیم می کند که برای شنوندگان خود جذاب و مجذوب کننده باشد.
رادیو مارکتینگ که از شاخه های دیجیتال مارکتینگ می باشد یکی از روش های بازاریابی است که در دوره دیجیتال مارکتینگ 2022 آغازینو به آن پرداخته شده است.
بازاریابی رادیویی یا رادیو مارکتینگ چیست؟
درست همانطور که در تجارت تلویزیونی که تبلیغات در طول برنامه ها نمایش داده می شود، برخی از بازاریابان برای خدمات مشابه در رادیو پرداخت می کنند. بازاریابی رادیویی به عنوان تبلیغات رادیویی نیز شناخته می شود.
بنابراین، تبلیغات رادیویی، تبلیغ خدمات یا محصولات شما با خرید بخشهای تبلیغاتی در پخش رادیویی است. در صنعت رادیو، این بخشها اغلب نقطهای نامیده میشوند. به عبارت دیگر، بازاریابان به ایستگاه های رادیویی تجاری برای زمان روی آنتن پول می پردازند. این مکان برای پخش پیام یک تبلیغ کننده برای افرادی که در ایستگاه تنظیم شده اند، تامین می شود.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
وقتی نوبت به بازاریابی رادیویی (Radio marketing) میرسد، تبلیغکننده انواع تجاری مختلفی دارد که میتوانند از آنها استفاده کنند. بازاریابان باید قبل از تصمیم گیری در مورد مطمئن ترین گزینه، مزایای هر گونه را بسنجید. رادیو مارکتینگ از زیرمجوعه های دیجیتال مارکتینگ می باشد که از گذشته تا به حال همچنان رونق خاصی در کسب و کار ها دارد.
بیایید نگاهی به برخی از محبوب ترین انواع رادیو مارکتینگ بیندازیم.
انواع رادیو مارکتینگ ( types of Radio marketing)
انواع مختلفی از بازاریابی رادیویی وجود دارد که به طور مرتب توسط اکثر برندها استفاده می شود. انتخاب نوع تبلیغ توسط یک بازاریاب به دو چیز بستگی دارد: نوع برند و نوع پیام منتقل شده.
1- تبلیغات حمایتی یک بخش یا نمایش رادیویی
اکثر ایستگاه های رادیویی تمایل دارند تبلیغات حمایت مالی را در انواع مختلف نمایش های رادیویی بگنجانند. این نمایش ها می توانند در مورد موضوعات مرتبط با ورزش، آب و هوا، مد، ترافیک و موارد دیگر صحبت کنند. نقاط تبلیغاتی حامی بخش ها بیشتر در ابتدا و انتهای نمایش ظاهر می شوند. علاوه بر این، تبلیغات می توانند در بین وقفه های تجاری ظاهر شوند.
با اجازه دادن فعالانه به تکرار تبلیغات از طریق نمایش، برندها می توانند به موارد زیر دست یابند:
آگاهی از برند از طریق تداوم
حمایت مالی نیز یک گزینه محبوب در دنیای پخش است. با افزایش پادکست ها به رسانه های دیجیتال اصلی، آنها علاقه بازاریابان بیشتری را برانگیخته اند. حمایت مالی پادکست همچنین میتواند به اندازه کافی با سایر تکنیک های دیجیتال مارکتینگ مانند ایمیل مارکتینگ و هدفیابی مجدد (ریتارگتینگ) کمپین تبلیغاتی جفت شود.
همچنین در مقاله انواع کمپین های تبلیغاتی از این روش بازاریابی و کمپین های تبلیغاتی در مورد آگاهی از برند صحبت شده است.
2- آگهی با آهنگ های جینگل
وقتی صحبت از ارتباط اساسی بین موسیقی و حافظه می شود، بحث زیادی وجود ندارد. در طول سالها، تبلیغات جینگل برای برجسته کردن یک تبلیغات تجاری بسیار مفید بوده است. آنها کوتاه و کاملاً جذاب هستند.
جینگل آهنگ، آهنگ کوتاهی است که در تبلیغات و سایر کاربردهای تجاری استفاده می شود. جینگل ها نوعی برندسازی صدا هستند. جینگل شامل یک یا چند قلاب و به معنایی است که صراحتاً از طریق استفاده از یک یا چند شعار تبلیغاتی، محصول یا خدماتی را که تبلیغ میشود، تبلیغ میکند.
یکی دیگر از دلایل موفقیت تبلیغات جینگل، فراوانی در آن است. اکثر ایستگاه های رادیویی این تبلیغات را چندین بار در روز پخش می کنند. تکرار به ایجاد وفاداری به برند از طریق افزایش شناخت برند کمک می کند. تبلیغات جینگل بسته به هدف تبلیغ کننده می تواند متفکرانه، آموزنده یا خنده دار باشد.
3- نوع گواهی تبلیغات
اینکه مردم در مورد مزایای محصول یا خدمات شما در زندگی خود توضیحات واقعی بدهند می تواند به جلب توجه مخاطب کمک کند. این کمک می کند تا پیام برند قابل باور، قابل ربط و واقعی باشد.
در بیشتر مواقع، انسان ها به تبلیغات بسیار کمتر از آن چیزی که دیگران را باور دارند اعتماد میکنند. مغز ما برای اعتماد به دیگران تا حدی طراحی شده است. بنابراین، اجازه دادن به مشتریان خود برای صحبت برای خدمات یا محصول شما یک راه عالی برای افزایش اعتماد به برند شما است.
4- تأییدیه های میزبان
میزبانان محبوب رادیویی تمایل دارند طرفداران زیادی جمع کنند. پشتیبانی توسط یک میزبان محترم می تواند به ایجاد رابطه برند شما با مخاطبان محلی کمک کند و در نهایت وفاداری آنها را در طول زمان افزایش دهد. اگر شما کسب و کاری هستند که به دنبال راه هایی برای نفوذ به بینندگان محلی هستند، پس این کار است!
مزیت اصلی تایید میزبان، ادغام تبلیغات رادیویی در نمایش است. میزبان ها معمولاً تبلیغات را در یک مد “خواندنی زنده” بازاریابی می کنند. بنابراین، یک اطلاعیه در مقایسه با سایر تبلیغات از پیش ضبط شده تولید شده در زمان استراحت تبلیغاتی، کمتر تجاری و غیر عادی به نظر می رسد.
5- تجاری شخصی
بدون تصاویر بصری، تبلیغات رادیویی برای به یاد ماندنی بودن باید خلاق باشند. یکی از راه های خلاقانه اضافه کردن شخصیت های منحصر به فرد به تبلیغات رادیویی خود است. شخصیت ها به شنوندگان کمک می کنند پیام برند را در ذهن خود تجسم کنند.
بنابراین، هنگام خلق داستان یک شخصیت، آنها را برای مخاطب قابل ارتباط سازید. هر چه داستان قابل ربط تر باشد، شنوندگان بیشتری به روایت گره می خورند.
یک شخصیت قابل ربط تمایل دارد تا توجه و تخیل مخاطبان را به خود جلب کند، زیرا آن ها منتظر هستند تا ببینند بعد چه اتفاقی می افتد.
اپلیکیشن bereal، ساده مثل رادیو! با رقیب جدید اینستاگرام آشنا شوید.
آیا بازاریابی رادیویی همچنان سودمند است؟
اگر از برخی افراد در مورد آینده بازاریابی رادیویی بپرسید، ممکن است چیزی شبیه به این بگویند:
آينده تبليغات راديويي، به ويژه در دنياي تبليغات پرشتاب، تاريك به نظر مي رسد. به شیوع برنامه های موسیقی گوشی هوشمند و رادیوهای ماهواره ای نگاهی بیندازید. آیا می بینید که تعداد یا نفوذ آنها افزایش می یابد؟ “
اگرچه تغییر قابل توجهی از آنالوگ به دیجیتال صورت گرفته است، اما تبلیغات رادیویی هنوز مزایای بسیاری دارد.
مزایای تبلیغات رادیویی
1- مخاطبان بازاریابی بزرگ
شناخته شده است که رادیو طیف وسیعی از مخاطبان را جذب می کند. مخاطبان می توانند افراد با پیشینه های مختلف، جنسیت، جمعیت شناسی و طبقات مختلف باشند.
اگر برند شما برای عموم مردم بدون توجه به تفاوتهایشان جذاب است، بازاریابی رادیویی بهترین گزینه برای انتخاب است.
2- تقسیم بازار
اگرچه رادیو هنوز در جامعه رایج است، ایستگاههای رادیویی تمایل دارند روی گروه منحصر به فردی از شنوندگان تمرکز کنند. برخی از ایستگاه ها نیز برنامه های خود را برای پخش در زمان های خاص تقسیم بندی می کنند. ایستگاه ها نمایش هایی را برای جذب یک بازار هدف خاص ایجاد می کنند.
با تبلیغات رادیویی، می توانید مخاطب خاصی را که به زبانی مشابه در مناطق مختلف صحبت می کنند، هدف قرار دهید. با این حال، هنگام استفاده از ابزارهای دیگر رسانه، هدف گیری می تواند دست و پا گیر باشد.
بنابراین، این تنوع گروههای هدف، تبلیغکنندگان را قادر میسازد تا بهترین ایستگاه و بهترین بخش را برای بازاریابی برند خود انتخاب کنند.
3- رادیو در طبیعت همه جا حاضر است
امروزه اکثر تلفن های همراه و وسایل نقلیه دارای گیرنده داخلی هستند. یافتن مسافرانی که در حال گوش دادن به ایستگاه هستند، غیرمعمول نیست. خواه از طریق بلندگو، هدفون یا هدفون باشد، افرادی را خواهید دید که در حال حرکت به آن گوش می دهند.
علیرغم اینکه نسل جوان بیشتر به موسیقی و پادکست گوش میدهد، هر چند وقت یکبار، آنها را میبینید که در یک برنامه رادیویی به انتخاب خود کوک میشوند.
علاوه بر این، رادیو در بیشتر اوقات روز از تلویزیون و اینترنت در دسترستر است. به همین ترتیب، این دسترسی باعث افزایش دسترسی تبلیغات شما در جامعه می شود.
بیشتر بخوانید: سواد دیجیتال چیست و چه نتایج جادویی به همراه دارد؟
4- مقرون به صرفه
وقتی تبلیغات رادیویی به درستی انجام شود، می تواند یک استراتژی بازاریابی ارزان و موثر باشد. برخلاف تبلیغات تلویزیونی، چاپی و اینترنتی که صدها دلار هزینه دارند، تبلیغات رادیویی به بودجه کمتری برای تولید نیاز دارند.
تبلیغات رادیویی فقط به یک پیام از پیش ضبط شده یا یک متن کوتاه نیاز دارند. سپس ایستگاه ضبط شما را پخش می کند تا اعلامیه برند شما را در زمان توافق شده پخش کند. در مورد نوشته، یک گوینده آن را برای مخاطبان می خواند. همچنین می توانید همین پیام ها و اسکریپت ها را در تمام ایستگاه های مورد نظر خود ارسال کنید.
مطمئن شوید که در مورد قیمت تبلیغات در سراسر ایستگاه ها مذاکره کنید. قیمت ها را مقایسه و مقایسه کنید و سپس بهترین ایستگاه ها را برای پیام برند خود انتخاب کنید.
5- انعطاف پذیری
با یک اسکریپت نوشته شده، می توانید در مدت کوتاهی برای رادیو آگهی ایجاد کنید. تبلیغات رادیویی بر خلاف تبلیغات تلویزیونی به برنامه ریزی زیادی نیاز ندارد. حتی فرآیند تولید در رادیو نسبت به تلویزیون پیچیدگی کمتری دارد.
علاوه بر این، می توانید پیام خود را به زبان های مختلف متناسب با شرایط بازار ترجمه کنید. همچنین می توانید همان دقیقه پیام را برای زمان پخش تنظیم کنید. با این حال مراقب باشید. تغییرات لحظه آخری ممکن است منجر به اشتباهاتی شود که ناخواسته اتفاق می افتد.
6- تقویت تبلیغات بصری
بازاریابی رادیویی می تواند به تقویت پیام ها در تبلیغات نوری و ویدیویی کمک کند. این فرآیند شامل استفاده از تکنیکی به نام انتقال تصویر است.
انتقال تصویر عبارت است از استفاده از همان جنگ یا کلمات هم در تلویزیون و هم در رادیو. وقتی یک مصرف کننده تبلیغی را در رادیو می شنود که در تلویزیون دیده است، احتمالاً این دو را به هم مرتبط می کند. بنابراین پردازش چنین پیامهایی شنوندگان را تشویق میکند تا تخیل خود را در بازآفرینی تصاویر به کار گیرند.
7- رادیو اینترنتی
همانطور که تکنولوژی تکامل می یابد، ایستگاه های ارتباطی باید سازگار شوند. بسیاری از ایستگاه های رادیویی اکنون به صورت آنلاین پخش می شوند و شنوندگان می توانند کانال مورد علاقه خود را پخش کنند. نه تنها تبلیغات آنها به مخاطبان محلی، بلکه به افرادی که در سراسر جهان جریان دارند نیز می رسد. این فرایند در قالب بازاریابی اینترنتی قرار داده می شود.
در ادامه تنها به عنوان ویژگی های رادیو مارکتینگ پرداخته می شود و توضیحاتی برای این مزایا رادیو مارکتینگ بیان نمی شود.
8- رادیو بی درنگ می فروشد!
9- همه جانبه و در هرمکانی می تواند رادیو مارکتینگ فروش داشته باشد!
10- با لحن و گفتار در رادیو مارکتینگ می توان باعث صمیمیت گردد.
11- رادیو از شلوغی تبلیغات فرار می کند.
12- رادیو، در دسترس همه!
13- تبلیغات هدفمند رادیو به راحتی باعث فروش می شود.
14- شما در رادیو همیشه کانون توجه هستید! (برای افرادی که به رادیو توجه می کنند.)
15- رادیو مارکتینگ برای خرید احساسات شما را لمس می کند!
همانطور که ملاحظه کردید، رادیو مارکتینگ یا بازاریابی رادیویی ( radio marketing) مزایا بسیار زیادی دارد، اما هر حوزه ای و هر روش بازاریابی ای معایب خودش را دارد که در ادامه به معایب رادیو مارکتینگ میپردازیم.
معایب تبلیغات رادیویی
1- منظم نبودن تبلیغات
با افزایش شدت تبلیغات، بی نظمی به سرعت تبدیل به یک مشکل می شود. رسانه های تبلیغاتی هر ساعت که می گذرد پیام های تبلیغاتی متعددی را پخش می کنند. از این رو جذب و حفظ توجه مخاطب بسیار چالش برانگیز است.
بازاریابی رادیویی نیز از این مشکل مستثنی نیست. موفقیت به میزان تحریف، دقت فیلمنامه و صداهای همراه آن بستگی دارد.
2- کاهش عنصر بصری
به غیر از تصویرسازی ذهنی با استفاده از کلمات، تبلیغات رادیویی هیچ عنصر بصری ندارند. بنابراین نمایش محصول یا ارائه خدمات دشوار است.
هنگام ایجاد آگاهی از برند، شناسایی بسته بسیار مهم است. مردم در بازارهای روستایی یا خرید در فروشگاههای سلف سرویس تمایل دارند هنگام انتخاب یک برند، شناسایی بسته را در نظر بگیرند.
3- محدود کردن داده ها
در مقایسه با تبلیغات آنلاین، داده های تحقیقاتی در رادیو محدود است. تحلیل عمیقی از مخاطب وجود ندارد. تحقیقات موجود ممکن است به جای تقسیم بندی به کل مخاطب محدود شود.
سخن پایانی
با وجود معایب، تبلیغات رادیویی همچنان راهی فوق العاده برای رونق کسب و کار شماست. رادیو مارکتینگ یک پیام ساده و در عین حال قدرتمند را به مصرف کنندگان علاقه مند به خدمات یا محصول شما ارائه می دهد.
رادیو مارکتینگ یا بازاریابی رادیویی می تواند مسیری ارزان تر از تبلیغات تلویزیون برای شما با بازدهی بالاتر باشد. به شرط آنکه هوشمندانه از آنها استفاده کنید! با سپاس فراوان که تا اخر این مقاله با آکادمی آغازینو همراه بودید.
معایب تبلیغات رادیویی چیست؟
منظم نبودن تبلیغات – کاهش عنصر بصری – محدود کردن داده ها
آهنگ جینگل چیست؟
آهنگ کوتاهی است که در تبلیغات و سایر کاربردهای تجاری استفاده می شود. جینگل ها نوعی برندسازی صدا هستند.
دیدگاهتان را بنویسید