5 تکنیک برای افزایش سرعت سایت
آیا از اهمیت سرعت سایت در میزان بازدید آن خبر دارید؟ آیا می دانید که کاربران اینترنت به طور میانگین بین 3 تا 5 ثانیه برای لود شدن صفحات سایت شما صبر می کنند؟ به عبارتی شما تنها 3 تا 5 ثانیه فرصت دارید تا محتوای خود را به مخاطب ارائه دهید و در صورتی که سایت شما دیر لود شود، کاربران سایت شما را ترک کرده و رقبایتان را انتخاب می کنند.
با وجود سایت های بسیار زیاد و ایجاد رقابت برای کسب و کارهای جدید در ایران و بخصوص اینترنتی، امروزه افزایش سرعت سایت وردپرسی و اختصاصی شما امری مهم و ضروری به حساب می آید.
شاید فکر کنید با این شرایط هیچ وقت نمی توانید مخاطبان خود را جذب کنید، اما اصلا نگران نباشید. افزایش سرعت سایت و افزایش سرعت لود سایت (به خصوص سایت های وردپرسی) آنقدرها هم سخت نیست، فقط باید بدانید که چه کارهایی لازم است انجام دهید.
ما در ادامه 5 تکنیک برای افزایش سرعت سایت به شما معرفی می کنیم تا بتوانید شاخ این غول را بشکنید و مخاطبانتان را در آغوش بگیرید.
تفاوت سرعت سایت با سرعت صفحه
شاید اولین بار است که دارید به تفاوت سرعت سایت و سرعت صفحات سایت فکر می کنید، اما خوب است بدانید که این دو مقوله از هم جدا هستند. سرعت صفحات سایت همان چیزی است که کاربران، بیشتر با آن سر و کار دارند و موقع باز کردن یک صفحه از سایت متوجه آن می شوند. اما سرعت سایت بستگی به زمان بارگذاری کل صفحات سایت دارد و بیشتر ملاک مدنظر موتورهای جست و جو به شمار می رود.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
سرعت سایت و همچنین بازاریابی و کسب درآمد از سایت های فروشگاهی و غیره مطلبی مهم در زندگی امروزه است که تاثیر دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار را نشان می دهد.
سرعت مطلوب لود شدن سایت باید چقدر باشد؟
با افزایش سرعت اینترنت در سال های اخیر، کاربران هم کم حوصله شده و توقعشان از سرعت سایت ها بالا رفته است. اگر سایت شما ظرف 3 ثانیه لود شود، سرعت سایتتان در بهترین حالت ممکن قرار دارد. این عدد می تواند تا 5 ثانیه هم افزایش یابد و حتی اگر خیلی مهربان برخورد کنیم، 7 ثانیه هم می تواند تا حدودی قابل قبول باشد، اما باید بدانید هرچه این عدد بزرگ تر شود، بازدید سایت شما کمتر خواهد شد.
خوب است بدانید که هر 1 ثانیه تاخیر در لود شدن سایت شما، می تواند 7% روی نرخ تبدیل، 16% روی رضایت مشتریان و 11% روی بازدید از صفحات سایت شما تاثیر منفی می گذارد. البته با توجه به اینکه سرعت اینترنت در ایران از میانگین های جهانی پایین تر است، کاربران مهربان ایرانی عادت دارند که یکی دوثانیه هم بیشتر صبر کنند تا چشمشان به جمال سایت شما باز شود.
با این اوصاف، شما باید همه تلاشتان را بکنید تا سرعت سایتتان را بهبود ببخشید تا در رقابت در دنیای مجازی پیروز باشید. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که آیا سرعت فعلی سایت شما مناسب است یا چطور می توانید آن را چک کنید؟ در ادامه روشی برای چک کردن سرعت سایت به شما معرفی می کنیم.
چگونه سرعت لود شدن سایت را تست کنیم؟
قطعا برای تست کردن سرعت سایت، باز کردن سایت و تایم گرفتن از روی کرنومتر یا ثانیه شمار ساعتتان روش اصولی و درستی نیست! چرا؟ چون شما مدام در مرورگر سیستمتان سایت خود را بارگذاری می کنید. با این کار، مرورگر شما سایت را در فایل های کش ( کش مثل یک حافظه می ماند که اطلاعات ورودهای قبلی شما را ذخیره می کند) خود ذخیره می کند و وقتی شما آدرس سایتتان را جستجو می کنید، فایل ها به سرعت از کش مرورگر بارگذاری می شوند و شما در تست سایت خود فریب می خورید.
برای تست سرعت سایت باید از ابزارهایی که برای این کار ایجاد شده اند کمک بگیرید. در استفاده از این ابزارها، بهتر است بجای توجه کردن به مدت زمانی که نشان می دهد، تمرکزتان را روی یافتن خطاهایی که باعث کند شدن سایت شده اند بگذارید.
تکنیک های سئو را در این مقاله بخوانید.
با رفع خطاهایی که این ابزار به شما معرفی می کند، می توانید سرعت سایتتان را به خوبی بهبود ببخشید و مورد تایید کاربران باشید. ابزارهای زیادی برای تست سرعت سایت وجود دارد که بهترین آن ها GTMetrix است. این ابزار قدرتمند رابط کاربری ساده ای دارد و در آن می توانید به راحتی ایراداتی که باعث کاهش سرعت سایتتان شده را ببینید و بعد آن ها را برطرف کنید.
برای افزایش سرعت سایت به چه نکاتی توجه کنیم؟
بهینه سازی تصاویر: تصور کنید بخواهید یک مقاله 3000 کلمه ای بخوانید، بدون اینکه حتی یک عکس در این مقاله وجود داشته باشد؛ قطعا خواندن چنین محتوایی بسیار خسته کننده و ملال آور می شود. عکس های محتوا می توانند تاثیر بسیار مثبتی در خواندن مقالات و محتوای سایت شما داشته باشند. از طرفی اگر بخواهید تصاویر سایت را بدون توجه به حجم آنها آپلود کنید، ممکن است در سرعت سایتتان فاجعه ای به وسعت فاجعه چرنوبیل رقم بزنید.
بهینه سازی عکس ها قبل از آپلود در سایت، می تواند از اساسی ترین راه ها برای افزایش سرعت سایت شما باشد. با رعایت چند نکته ساده می توانید تصاویری با کیفیت و بهینه شده داشته باشید. برای اینکه بتوانید بهینه سازی تصاویر سایت را به بهترین شکل ممکن انجام دهید، پیشنهاد می کنیم به مقاله ای که در این زمینه نوشته ایم مراجعه کنید تا با سیر تا پیاز این قضیه آشنا شوید.
انتخاب هاست و دامنه مناسب: کتمان این مطلب که هاست چه تاثیر معجزه آسایی در افزایش سرعت سایت شما دارد، سخت است. استفاده از هاست مناسب می تواند تاثیر به سزایی در سرعت سایت شما داشته باشد. اگر از هاست اشتراکی استفاده می کنید، بهتر است در انتخاب آن دقت کافی داشته باشد و هاست با کیفیتی بخرید تا سرعت سایتتان با مشکل رو به رو نشود.
در انتخاب هاست، علاوه بر مهم بودن اعتبار شرکت هاستینگ، مشخصات سخت افزاری سرور انتخابی، سیستم عامل آن، پهنای باند و … نیز حائز اهمیت است. در مقاله ای که برای خرید هاست مناسب نوشته ایم، مهم ترین نکاتی که باید قبل از خرید هاست در نظر بگیرید را معرفی کرده ایم تا از همان ابتدا طراحی سایت، با قدرت وارد صحنه شوید.
فشرده سازی کدها (Gzip): یکی از مهم ترین کارها برای افزایش سرعت سایت، فعال کردن Gzip بر روی سایت می باشد. برنامه نویسان موقع کد نویسی ممکن است برای خوانایی بهتر کدها و نظم بیشتر، فاصله هایی را بین آن ها ایجاد کنند. اگر شما صفحه ای را فراخوانی کنید، کدهای HTML و CSS و JS از سرور خوانده می شود و نتیجه به شما بازگردانده می شود.
اگر این کدها را فشرده کنید، فاصله های اضافی که می توانند تا 20% از سرعت لود شدن صفحات سایت بکاهند، دیگر این تاثیر منفی را نداشته و سرعت سایت شما افزایش پیدا می کند.
می توانید با مراجعه به سایت Giftofspeed، از فعال بودن یا نبودن Gzip اطمینان حاصل کنید؛ در صورتی که متوجه شدید فایل هایتان زیپ نشده اند، می توانید اقدام به فشرده سازی آن ها بکنید. سیستم مدیریت محتوای وردپرس افزونه هایی مثل WordPress Gzip Compression را برای همین کار در اختیار شما گذاشته که می شود به راحتی از آن ها کمک گرفت.
آیا می دانید سئو چیست و چه درآمدهایی می تواند از آن دریافت کرد؟
خودتان هم می توانید به صورت دستی از طریق فایل htaccess این سیستم فشره سازی را فعال کنید، البته اگر در این امر تخصصی ندارید، بهتر است قبل از اینکه سایتتان را در چشم به هم زدنی خراب کنید، آن را به افراد متخصص یا پشتیبانی شرکت هاستینگتان بسپارید.
کش کردن صفحات و مرورگر: موقعی که شما درخواستی به سمت سرور می فرستید، باید اطلاعات از دیتابیس خوانده شده و پس از پردازش، در اختیار شما قرار بگیرند. اگر این درخواست ها مداوم به سمت سرور فرستاده شود، خواندن این اطلاعات زمان بر می شود و به عبارتی سرعت کار پایین می آید.
برای جلوگیری از این امر، کش یا همان حافظه پنهان برای ذخیره سازی اطلاعات به میدان می آید. با ذخیره یک کپی از صفحات و نمایش آن ها به کاربران، دیگر نیازی به فراخوانی مداوم فایل های ثابت سایت از دیتابیس وجود ندارد و در مدت زمان لود شدن صفحات صرفه جویی می شود. از بین انواع کش کردن، کش صفحات و کش مرورگر نقش به سزایی در افزایش سرعت سایت دارند.
نامرتبط اما جذاب: بنرهای تبلیغاتی جذاب
کش مرورگر به معنی ذخیره کردن فایل هایی مثل تصاویر و ویدئوها روی مرورگر و کش صفحات به معنی ذخیره سازی یک نسخه HTML از صفحات سایت روی هاست و ارائه آن در صورت درخواست می باشد. کش کردن در سایت های وردپرسی از طریق افزونه های افزایش سرعت مثل w3 total cache، wp super cache و wp fastest cache قابل انجام است. در واقع اکثر افزونه های افزایش سرعت، با منطق کش کردن صفحات یا مروگر کار می کنند و اینگونه باعث افزایش سرعت می شوند.
افزونه های غیر ضروری را حذف کنید: اگر از وردپرس استفاده می کنید، استفاده از افزونه ها (پلاگین ها) برای افزایش کارایی وردپرس اجتناب ناپذیر است. اگرچه این افزونه ها بسیار مفید هستند، در صورت استفاده بیش از حد از آن ها سرعت بارگذاری سایت شما کاهش پیدا می کند. برای جلوگیری از کاهش سرعت سایت، افزونه هایی که دیگر بلا استفاده هستند یا وجود آن ها ضرورتی ندارد را هرچه زودتر حذف کنید.
در مخزن وردپرس، افزونه هایی مثل P3 یا Plugin Performance Profiler برای ارزیابی افزونه های سایت های وردپرسی وجود دارند و می توانید با کمک گرفتن از آن ها، شناخت بهتری از افزونه های مورد استفاده سایتتان پیدا کنید. پاک کردن افزونه های غیر ضروری آخرین روش از راه های افزایش سرعت سایت در این مقاله بود که به آن پرداخته شد.
روش دیگری هم وجود دارد به این صورت که می توانید به نوبت افزونه ها را غیر فعال کرده و سرعت سایتتان را تست کنید. در این صورت متوجه می شوید که هر افزونه چه مقدار در کاهش سرعت سایت شما تاثیر می گذارد. همپنین بهتر است از نصب بیش از 50 افزونه روی سایت وردپرسی خودداری کنید تا سرعت لود شدن سایت کاهش پیدا نکند.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم 5 تکنیک برای افزایش سرعت سایت را به شما معرفی کنیم تا با بهره گیری از آن ها، بتوانید لبخند رضایت روی لب کاربران سایت خود بنشانید. در آخر از شما می پرسیم که شما چقدر برای لود شدن صفحات یک سایت صبوری به خرج می دهید و تا چه اندازه حاضرید برای باز شدن سایت مورد علاقه خود وقت بگذارید؟
و در نهایت تمام چیزهایی که گفتیم بخشی از دنیای پر رمز و راز طراحی سایت بود. از آنجا که سایت های وردپرسی از نظر سئو و بهینه سازی مورد علاقه گوگل هستند و طراحی سایت با آن ها مزایای بسیار زیادی دارد، بسیاری از افراد و شرکت های بزرگ به آن رو آورده اند.
در صورتی که می خواهید طراحی سایت را به صورت اصولی یاد بگیرید تا هرگز با مشکلات افت سرعت رو به رو نشوید و یا قصد دارید سرعت سایتتان را در کوتاه ترین زمان ممکن افزایش دهید، می توانید از آموزش های تیم مجرب آغازینو مثل دوره دیجیتال مارکتینگ 2022 اغازینو استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید