انتخاب هاست ✔️ 10 ویژگی هاست خوب
انتخاب هاست برای ایجاد یک وب سایت، بعد از ثبت دامنه باید به دنبال خرید آن باشید. نوبت به آن رسیده تا به بررسی ویژگی های یک هاست خوب بپردازیم. هاست چیست؟ هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟ چطور بفهمیم چه نوع هاستی برای سایت مان مناسب است؟ سوالات که خیلی از کسانی که به فکر راه اندازی کسب و کارهای جدید هستند از خودشان می پرسند.
ما در دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو از مسیر صفر آموزشی تا انتخاب هاست و دامنه کنار شما هستیم و در طی این مسیر آموزشی به این فکر هستیم که شما بتوانید از کسب و کارتان در بستر اینترنت درآمد واقعی کسب کنید.
هاست چیست و هاستینگ به چه معناست؟
قبل از این که با مفهوم انتخاب هاست آشنا شویم، ابتدا باید با سرور آشنایی داشته باشیم. به صورت خلاصه و مفید باید بگوییم که سرور به ابر کامپیوتری گفته می شود که همیشه روشن است و اتصال به اینترنت دارد. همان طور که در دنیای واقعی به مکانی مثل مغازه نیاز داریم تا اجناس مورد نظرمان را در آنجا قرار دهیم، در دنیای مجازی هم باید جایی وجود داشته باشد تا بتوانیم سایت مان را روی آن قرار دهیم تا در هر ساعت از شبانه روز، در دسترس همه قرار داشته باشد.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
به چنین فضایی که سایت ما در آن قرار می گیرد و اصطلاحا از سایت ما میزبانی می کند، هاست گفته می شود. هاست در واقع محیطی روی سرور و قسمتی از آن است که در اختیار ما قرار می گیرد تا بتوانیم اطلاعات سایت مان را روی آن آپلود کنیم. برخی شرکتها به مدیران سایت ها خدمات میزبانی هاستینگ ارائه می دهند و به این ترتیب، افراد می توانند به نحوی سهمی از یک سرور داشته باشند. در ادامه نکات بیشتری را راجع به انتخاب هاست به شما می گوییم.
هاست ها به چند دسته تقسیم می شود؟
قبل از انتخاب هاست باید بدانیم که هاست ها به چند دسته تقسیم می شود؟ برای این که از سر در گمی خارج شوید و یک مرحله به انتخاب هاست مناسب نزدیک تر شوید، ابتدا باید انواع هاست را بشناسید. هاست ها به صورت کلی به سه دسته اشتراکی، نیمه اختصاصی و اختصاصی تقسیم می شوند که هر کدام از این سه دسته می تواند شامل هاست ویندوز یا هاست لینوکس باشد. اگر هنوز متوجه نشدید از چه چیزی صحبت می کنیم، نگران نباشید؛ در ادامه به بررسی هر یک از این هاست ها می پردازیم.
میزبانی اشتراکی
استفاده از هاست اشتراکی، در واقع مثل استفاده از یک کامپیوتر مشترک بین چندین نفر است. در این نوع هاست، فضای سرور به چندین قسمت تقسیم می شود و ممکن است میزبان هزاران وب سایت باشد. رم، سی پی یو و … در این مدل میزبانی، بین همه سایت هایی که از آن استفاده می کنند مشترک است.
این استفادهی اشتراکی همهی سایتها از منابع، در زمانی که مثلا ترافیک یکی از سایتها خیلی بالا برود، می تواند گاهی اوقات تاثیر منفی روی سرعت و بازدهی سایت شما داشته باشد.
سرور نیمه اختصاصی
اگر به فکر تبلیغات در بازار دیجیتال هستید سرور نیمه اختصاصی می تواند در بعضی از بخش ها به شما کمک کند در واقع سرور نیمه اختصاصی یا همان vps hosting، از دیگر سرویسهای هاستینگ هست. در این سرویس، یک نرم افزار مجازی ساز مثل vmware، سرور را تقسیم کرده و به هر متقاضی، مقداری از رم، سی پی یو و … که نیاز دارد را ارائه می دهد.
مزیتی که این سیستم نسبت به هاست اشتراکی دارد این است که دیگر منابع رم و سی پی یو و … به صورت اشتراکی استفاده نمی شود و شما می توانید هر کدام از این قسمتها را برای سایت خودتان جداگانه تهیه و استفاده کنید.
سرور اختصاصی
اگر می خواهید در بازار کار دیجیتال مارکتینگ رشد داشته باشید سرور اختصاصی می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد. در واقع این نوع تقسیم منایع، بیشتر از نظر تعداد کاربرانی که در آن شریک می شوند تفاوت دارد. در سرور اختصاصی تعداد افرادی که از یک منبع استفاده می کنند بسیار کمتر از هاست اشتراکی است.
البته برخی از شرکت های بزرگ مثل دیجی کالا یا آپارات سروری کاملا اختصاصی دارند، اما شما در شروع کار خود قطعا نمی خواهید به رقابت با آن ها بروید.
خب این تعاریف را تا اینجا داشته باشید تا انواع هاست را از نظر سیستم عامل هم بررسی کنیم. همان طور که گفتیم، سرور هم یک کامپیوتر است اما با قدرتی فوق العاده بیشتر. به منظور کار کردن با هاست هم نیاز به سیستم عاملی برای تعامل با آن داریم.
هاست ها بر اساس سیستم عامل به دو دسته تقسیم می شوند
-
هاست لینوکس
-
هاست ویندوز
تا اینجا انواع هاست را به صورت کلی بررسی کردیم. شاید بپرسید که این اطلاعات به چه دردی می خورد و چه ربطی به انتخاب هاست مناسب برای سایت مان دارد. به شما شما قول می دهیم که مطلب نامرتبطی را با شما به اشتراک نگذاشتیم و در ادامه به شما خواهیم گفت که دانستن این اطلاعات چگونه در انتخاب هاست مناسب به شما کمک خواهد کرد.
انتخاب هاست در قدمگاه اول
خب حالا که صبوری پیشه کرده و یک سری اطلاعات پیش نیاز را در مورد انتخاب هاست مطالعه کردید، وقت آن رسیده که ببینید سایت شما به چه هاستی نیاز دارد. برای یافتن این پاسخ، ابتدا باید چند تا سوال از خودتان بپرسید.
- سایت شما با کدام یک از زبان های برنامه نویسی نوشته شده یا توسط کدام یک از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس یا جوملا طراحی شده؟
- کسب و کار شما در چه مرحله ای هستند؟ هنوز نوپاست یا به سرعت در حال پیشرفت و ترقی است؟
- میزان فضایی که به آن نیاز دارید چقدر است؟ آیا می خواهید عکس ها یا فیلم هایی با حجم بالا آپلود کنید؟
- امنیت هاست چقدر برای تان اهمیت دارد؟ آیا معاملات فوق حساسی در سایت شما انجام می شود؟
- در حال حاضر در روز چند بازدید کننده وارد سایت شما می شود؟
اگر جواب سوال های بالا را به دست آوردید، وقت آن است که دست به انتخاب بزنید و با توجه به ویژگی هایی که از یک هاست خوب انتظار دارید، هاست مناسب تان را تهیه کنید. در ادامه برخی از ویژگی هایی که با توجه به نیاز سایت شما باید در نظر گرفته شود را بیان می کنیم.
انتخاب هاست اشتراکی یا اختصاصی
با آمدن شغل های نوظهور بین این دو انتخاب یکم وجه تمایز وجود دارد. حالا انتخاب این که شما از کدام نوع از این هاست ها استفاده کنید، بستگی به کسب و کار شما دارد. اگر هنوز کسب و کار نوپایی دارید و میزبان بازدید از سایت شما کمتر از 1000 تا در ماه است، و اگر از عکس ها و فیلم های خیلی حجیم برای آپلود استفاده نمی کنید، هاست اشتراکی گزینه مناسبی برای شماست.
در مقابل اگر کسب و کار شما رو به پیشرفتی چشم گیر است، عکس ها و فیلم هایی حجیم آپلود می کنید یا معاملات حساسی در سایت شما انجام می شود و امنیت سایت برای تان حیاتی است، بهتر است از سرور اختصاصی یا نیمه اختصاصی استفاده کنید.
اگرچه استفاده از سرور اختصاصی نسبت به هاست اشتراکی هزینهی بالایی دارد، اما اگر خدماتی که به شما ارائه می دهد را در نظر بگیرید، با وجدان راحت تری پول پرداخت می کنید.
چرا هاست های اشتراکی امنیت پایینی دارند؟
بگذارید این موضوع را با مثالی توضیح دهیم، هکر ها برای دسترسی به اطلاعات یا استفاده از منابع سایت ها و یا… باید به وب سایت ها دسترسی پیدا کنند. آن ها 2 راه برای رسیدن به این اطلاعات دارند:
هک کردن یک وب سایت و دسترسی داشتن به آن
این راه خیلی راحت نسیت، با توجه به امنیت نسبتا خوبی که وردپرس دارد و درضمن افزونه ها امنیتی عالی در این ضمینه کمتر هکری پیدا می شود تا وب سایتی را به این روش هک کند و یا به آن آسیبی بزند. مخصوصا وب سایت های بزرگی که اطلاعات آن ها برای هکر ها ارزشمند هستند همیشه امنیت خود را رعایت می کنند.
بیشتر بدانید: سئو و دیجیتال مارکتینگ
هک کردن آن سرور و دسترسی به صد ها سایت
این روش که بسیار منطقی تر از روش قبل است هکر به جای حمله به سایت، به آن سروری حمله می کند که آن سایت روی آن میزبانی می شود. این روش هم سختی های خودش را دارد اما موضوعی که این نوع حملات را توجیه می کند این است که در نوع قبلی، هکر با زحمت های فراوان فقط می توانست به یک سایت دسترسی داشته باشند. اما در این روش، هکر می تواند به صد ها سایتی که روی آن سرور هستند دسترسی داشته باشد.
نیازمان از انتخاب هاست دقیقا چیست؟
بررسی این که در چه زمینه ای فعالیت می کنید
این که شما یک سایت فروش فیلم داشته باشید یا در زمینه فروش لبنیات محلی فعالیت داشته باشید، از زمین تا آسمان در انتخاب سایت مناسب تاثیر گذار است. اگر به آپلود عکس و فیلم های زیادی نیاز دارید، بهتر است به فضای هارد دیسک هاست اهمیت ویژهای بدهید. اگر هم می دانید در سایت شما قرار است یک سری محاسبات پیچیدهی ریاضی انجام شود که رم و سی پی یو را زیادی درگیر می کند، روی مشخصات این دو فاکتور حساسیت بیشتری به خرج دهید. پس توجه به سخت افزار سایت هم با توجه به فعالیت شما، باید مورد اهمیت قرار بگیرد.
سنجش میزان فضای مورد نیاز سایت
برای این که منابع و فضای مورد نیاز سایت تان را به صورت کلی اندازه بگیرید، می توانید ابتدا میزان پهنای باند مصرفی، حجم کلی فایلها، تعداد زیر دامنهها و … را به دست آورید. پس از این که این اطلاعات را بررسی کردید، می توانید پلن مناسب خود را از شرکت های هاستینگ خریداری کنید. این نکته را هم در نظر بگیرید که پلن انتخابی شما باید قابل ارتقا باشد تا در صورت گسترش سایت خود، بتوانید آن را هم ارتقا بدهید. در این مورد می توانید از شرکت های هاستینگ هم راهنمایی بگیرید.
زبان برنامه نویسی سایت شما
همان طور که می دانید، وب سایت شما در کدها و نرمافزارهایی طراحی شده که نیاز به پشتیبانی هاست دارند. اگر از asp.net برای طراحی سایت تان استفاده کردید، باید از هاست ویندوز استفاده کنید. در سایر زبان ها محدودیت خاصی وجود ندارد و در اکثر آن ها می توانید از هر دو نوع ویندوز و لینوکس استفاده کنید که البته با توجه قیمت مناسب لینوکس، بسیاری ترجیح می دهند که از این نوع هاست استفاده کنند.
بیشتر سیستم های تولید محتوای معروف مثل جوملا و وردپرس، مورد پشتیبانی هاست ویندوز و لینوکس قرار می گیرند. با توجه به این که هاست های لینوکسی با وردپرس سازگاری بیشتر داشته و کارایی و سرعت سایت های وردپرسی روی این نوع هاست بهتر است، اکثر افرادی که از وردپرس استفاده می کنند، این هاست را برای سایت خود انتخاب می کنند.
هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟
حالا که متوجه شدید چه فاکتورهایی را برای انتخاب هاست مناسب در طراحی سایت و دیجیتال مارکتینگ در نظر بگیرید، خوب است با برخی از ویژگی های یک هاست خوب هم آشنا شوید. در ادامه، مهم ترین نکاتی را که باید در خرید هاست به آن ها توجه کنید، با شما در میان می گذاریم.
آپ تایم بودن (up time)
به میزان روشن بودن سرور و در دسترس بودن سایت در 24 ساعت از 365 روز سال، آپ تایم آن سایت گفته می شود. این عدد بر حسب درصد بیان می شود و هرچه مقدار آن بالاتر باشد، یعنی آن هاست عملکرد بهتری دارد. عددی بین 90 تا 99، برای آپ تایم یک هاست عدد مناسبی محسوب می شود. اگر شرکتی به شما پیشنهاد هاستی با آپ تایم 100% داد، سعی کنید با آخرین سرعت ممکن از آن شرکت خارج شوید تا سرتان کلاه نرفته، چون حتی آپ تایم گوگل هم 99.9 هست و به 100 نمیرسد!
پشتیبانی از چند زیر دامنه و addon domain
addon domain به شما این امکان را می دهد تا اگر تصمیم گرفتید وب سایت های بیشتری را در ارتباط با کسب و کارتان ایجاد کنید، نیاز به خرید مجدد هاست نداشته باشید. اگر هاستی برای مثال 4 تا addon domain داشته باشد، یعنی شما می توانید 4 سایت علاوه بر سایت اصلی، روی هاستی که خریدید راه اندازی کنید. بهتر است سرویس هاستی را انتخاب کنید که حداقل 3 یا 4 addon domain داشته باشد تا در صورت گسترش فعالیت مجازی، نیاز به کلی هزینهی اضافی برای خرید مجدد هاست نداشته باشید.
هر چقدر پول بدید همان قدر آش می خورید
این مثل معروف را حتما همه ما در زندگی مان شنیده ایم. جالب است بدانید یکی از کاربردهای این مثل زیبا هنگام خرید هاست است. اگر شرکتی در سال 40 هزار تومان برای هزینه هاستینگ از شما دریافت می کند، مطمئن باشید از ارائه خدماتی مثل بیمه کردن سرورها، پشتیبانی شیفت شب، استفاده از تجهیزات مناسب و … چشم پوشی کرده و نمی توانید زیاد روی آن هاست حساب باز کنید. بهتر است هاستی با قیمتی معقولانه انتخاب کنید و به صرف ارزان بودن، کسب و کار خود را به خطر نیاندازید.
دوره آزمایشی رایگان و شرایط عودت وجه
شرکت های هاستینگ معمولا یک دوره آزمایشی را قبل از خرید هاست در اختیار شما قرار می دهند. نکته ای که در اینجا مهم است، این است که بعد از دوره آزمایشی اگر شما بخواهید قراردادتان را لغو کنید، شرکت هاستینگ چگونه و چقدر از پولتان را برمیگرداند. پس این نکته را هم قبل از خرید هاست در نظر بگیرید تا متحمل ضرر نشوید.
کنترل پنل هاست پیچیده نباشد
کار کردن با هاست، مستلزم نصب نرمافزاری تحت عنوان کنترل پنل است که این کار توسط شرکت های هاستینگ انجام می شود. این که چنین نرمافزار قدرتمندی، رابط کاربری آسان و ظاهری کاربر پسند داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است. از بهترین و ساده ترین کنترل های موجود می شود به سی پنل اشاره کرد که روی هاست های لینوکسی نصب شده و کار کردن با آن پیچیدگی دیگر کنترل پنلها را ندارد.
پشتیبانی فنی شرکت هاستینگ را بررسی کنید
در انتخاب هاست یکی از نکاتی که باید در نظر بگیرید باید پشتیبانی فنی شرکت هاستینگ را بررسی کنید که در طولانی مدت برای تغییر نام هاست به مشکل نخورید. در واقع این که از آن استفاده می کنید، در هر ساعت از شبانه روز ممکن است به مشکل بخورد. در این مواقع پشتیبان فنی سایت باید مثل بتمن وارد صحنه شده و شما را نجات بدهد، اما اگر بتمن در دسترس نباشد یا هنگام شب به خواب خوش فرو رود، چه کسی می تواند به شما کمک کند؟ هیچ کس! پس حواستان باشد که تیم پشتیبانی فنی شرکت را خوب بررسی کنید تا در آینده به مشکل نخورید.
بررسی کنید در چه صورتی حساب تان تعلیق می شود
همان طور که گفتیم، سرور هم در واقع یک کامپیوتر است که هم رم دارد، هم سی پی یو و … در صورتی که سایت شما بیش از اندازه از این قطعات کار بکشد و به خصوص بیش از حد توان سی پی یو سرور، از آن استفاده کند، شرکت های هاستینگ برای حفظ جان کامپیوتر عزیزشان، اصطلاحا آن را از برق کشیده و سایت شما را به خدا واگذار می کنند. البته کمتر چنین اتفاقی می افتد مگر اینکه سایت پر بازدیدی داشته باشید و در خرید هاست حساست به خرج دهید. پس حتما قبل از خرید هاست، ظرفیت دقیق هاست مورد نظر را بررسی کنید و با خیال راحت دست به خرید آن بزنید.
بکاپ گیری مرتب از سایت
پاک شدن اطلاعات از روی هاست، ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بی افتد که این اتفاق به شدت ناخوشاندی است، چیزی که مهم است این است که آیا می توانید دوباره اطلاعات ارزشندتان را بازگردانید یا باید برای همیشه با آن ها خداحافظی کنید؟ اهمیت نسخهی بکاپ در اینجا مشخص می شود. قبل از خرید هاست باید بدانید که شرکت هاستینگ مورد نظر شما، از سایت شما بکاپ می گیرد؟ اگر می گیرد از کدام قسمتها می گیرد؟ آیا خود شما هم می توانید در صورت پاک شدن اطلاعات، به بکاپ ها دسترسی داشته و سایت تان را برگردانید؟
سرعت سایت وابسته به پاسخگویی هاست
حتما حالا که قصد خرید یک هاست مناسب دارید، از اهمیت سرعت وب سایت در میزان بازدید از آن آگاه هستید. 40% افراد، در صورتی که لود شدن صفحات سایت بیش از 3 ثانیه طول بکشد، با آن سایت خداخافظی می کنند. خوب است بدانید که یک هاست استاندارد، تاثیر بسیاری در سرعت سایت شما دارد، پس هنگام خرید به ویژگی هایی که در سرعت سایت موثر هستند دقت کنید مانند تعداد سایت هایی که در آن هاست پشتیبانی می شود و یا منابع اختصاص داده شده به شما.
طبیعت را دوست بداریم
شاید از دیدن جمله بالا تعجب کردید و می پرسید هاست چه ربطی به طبیعت دارد! بر اساس مطالعات، یک سرور می تواند سالانه 630 کیلوگرم کربن دی اکسید تولید کند! اگر شما نمیخواهید طبیعت را آزرده کنید، می توانید از هاستی استفاده کنید که از انرژی های تجدیدپذیر استفاده می کند. بسیاری از شرکت های هاستینگ از استراتژی بازاریابی سبز استفاده می کنند که البته به نظر می رسد برخی از آن ها دیگر روند این کار را متوقف کردهاند.
نتیجه گیری
ما در آکادمی آغازینو هر چیزی که برای خرید یک هاست مناسب و منطبق با نیازهای سایت تان لازم بود را به شما گفتیم. در نهایت این که شما از چه هاستی استفاده کنید، به نوع فعالیت شما و توقعاتی که از یک هاست خوب دارید، برمی گردد. به صورت کلی هاست های لینوکسی قیمت پایینتری داشته و با اکثر زبان های برنامهنویسی سازگاری دارد.
اگر هنوز کسب و کار نوپایی دارید و با حجم عظیمی از داده ها رو به رو نیستید، انتخاب هاست اشتراکی گزینه مناسب و مقرون به صرفه تری برای شماست. قابلیتهای دیگر هاست مدنظرتان را هم از شرکت هاستینگ مربوطه درخواست کنید. در پایان اگر نکتهی مهم دیگری به ذهن تان رسید، خوشحال می شویم آن را با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.
سوالات متداول
addon domain چیست؟
addon domain به شما این امکان را می دهد تا اگر تصمیم گرفتید وب سایت های بیشتری را در ارتباط با کسب و کارتان ایجاد کنید.
هاست ها بر اساس سیستم عامل چند نوع اند؟
هاست لینوکس – هاست ویندوز
دیدگاهتان را بنویسید