تاثیر دیجیتال مارکتینگ بر کسب و کارها چیست؟
امروزه با پیشرفت روزافزون جامعه بشری و سرعت گرفتن امور مختلف و همچنین رشد تکنولوژی، نیاز به همگام شدن با تکنولوژی و همچنین تاثیر دیجیتال مارکتینگ در کسب و کارها بیش از پیش احساس میشود. کسب و کارها نیز دستخوش دگرگونیهای حوزههای مختلف تکنولوژی شده اند و اکثر آنها برای بقا در بین رقبای خود، شیوههای جدیدی را در پیش گرفتهاند. اینترنت یکی از حوزههایی است که توجه زیادی را به خود اختصاص داده و تاثیر دیجیتال مارکتینگ در کسب و کارها بیش از پیش دیده میشود. در ویدیوی زیر می توانید درباره تاثیر دیجیتال مارکتینگ بر کسب و کارها اطلاعاتی را به دست آورید:
در این مقاله در رابطه با این حوزه جدید، دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) بیشتر صحبت خواهیم کرد، با آغازینو همراه باشید.
دیجیتال مارکتینگ یعنی چه؟
ممکن است شما هم مانند خیلی از افراد از خود بپرسید که دیجیتال مارکتینگ به چه معنا است؟ یا اینکه کسب و کاری داشته باشید و بخواهید آن را توسعه دهید؛ از این رو وارد حوزه بازاریابی دیجیتال شده باشید. در ابتدا باید بگویم راه بسیار طولانی خواهید داشت و بهتر است برای دریافت بهترین بازخورد برنامهریزی دقیقی داشته باشید و هر حوزه را به دست متخصص آن بسپارید.
دیجیتال مارکتینگ به معنای ساده به معنای ارائه خدمات و محصولات و معرفی برند از طریق رسانه های الکترونیکی است. ابزارهای مختلف دیجیتالی اعم از شبکه های اجتماعی، انجمن ها، سایت و … با در اختیار داشتن حجم وسیعی از اطلاعات و علایق کاربران، بستر مناسبی برای بازاریابی است. در واقع ابزارهای دیجیتال پی بردن به روند فکری مشتری را بسیار ساده کرده است.
اصول طلایی دیجیتال مارکتینگ
همانطور که پیشتر هم گفتیم ابزارهای دیجیتال، رفتار افراد را در چند برابر بزرگتر به ما نشان میدهند. در واقع افراد با اشتراک گذاری احساسات و عواطف و دست کم نیازهای خود، هویت خود را به ما نشان میدهند. ابزارهای دیجیتال سبب می شوند که شرکتها به شناخت معناداری از مخاطبان هدف و رقبا دست پیدا کنند.
ابزارهای دیجیتال به روز هستند و در هر لحظه امکان پایش را برای شرکت ها فراهم میکنند و همچنین به دلیل نو بودن امکان خلاقیت در استفاده از آن ها بسیار زیاد است. یکی از اصولی که در بازاریابی دیجیتال بسیار مهم است به روز بودن است. هرروز ممکن است الگوریتم های گوگل و یا سایر ابزارهای دیجیتال تغییر کند لذا دانستن این موضوع برای هر کسب و کاری لازم و ضروری است.
یکی دیگر از اصولی که از دید بسیاری افراد ممکن است پنهان بماند این است که در بازاریابی دیجیتال اصولی و موفق نمیتوان ره صد ساله را یک شب رفت. از همین رو صبر، پشتکار و همچنین خلاقیت جزو اصولیترین کار یک دیجیتال مارکتر است.
تاثیر دیجیتال مارکتینگ بر کسب و کارهای کوچک
مدل های سنتی بازاریابی بسیار محدود بودند و وقت و انرژی زیادی از کارفرما میگرفتند لذا منابع بسیار زیادی از پول و انرژی به هدر میرفت. علاوه بر این موضوع در مدل سنتی کسب و کار، برنامهریزی استراتژی و رسانه سالی یک بار صورت میگرفت اما در مدل جدید شما مطابق با اهدافتان میتوانید متناوبا استراتژی بچینید.
بسیاری از ابزارهای دیجیتال به صورت رایگان در دسترس افراد مختلف قرار گرفتاند لذا کسب و کارهای کوچک با استفاده از این موقعیت میتوانند سریع پیشرفت کنند. در واقع شما کسب و کارهای کوچک میتوانند با هزینه کمتری با رقبای بزرگ رقابت کنند.
چه زیرشاخه هایی در دیجیتال مارکتینگ وجود دارد؟
تا بدینجا از تاثیر دیجیتال مارکتینگ در کسب و کارها صحبت کردیم؛ حالا به سراغ ابزارهای این رشته میرویم. در بازاریابی دیجیتال بسترهایی وجود دارند که با استفاده از ابزارهای مختلف دیجیتالی میتوان در آنها کار کرد و پیشرفت کرد. ابزارهایی برای بازاریابی در دنیای دیجیتال که هر بازاریابی باید آنها را بشناسد. در ادامه مقاله به مرور کوتاه این ابزارها میپردازیم.
بیشتر بخوانید: دیجیتال مارکتینگ؟
بهینه سازی موتورهای جستجو
گوگل به عنوان بزرگترین موتور جستجو در دنیا معرفی شده است لذا شناخت دقیق این موتور جستجو قدرتمند بسیار مهم است. شناخت و تدوین استراتژی مناسب برای کسب و کارتان و علاوه بر این در نظر گرفتن محتوای منحصر به فرد به بهتر شدن وضعیت کسب و کارتان کمک میکند. سئو(بهینه سازی موتورهای جستجو) یکی از روش هایی است که به شما کمک میکند کسب و کارتان زودتر از رقبا دیده شود. از جمله ابزارهایی که میتوانید از آنها برای سئو کمک بگیرید، شامل موارد زیر است:
- Google Search Console
- MOZ Pro Rank Tracker
- Advanced Web Tracking
- Kwfinder
- Keyword planner
- Seo minion
- Keyword tools
البته ابزارهای دیگری نیز وجود دارد که می توانید از آن ها کمک بگیرید.
ایمیل مارکتینگ
یکی دیگر از راه های بازاریابی دیجیتال، استفاده از بازاریابی با استفاده از ایمیل فرستادن است. در واقع شما با شناخت مخاطبین هدف خود و همچنین دنبال کردن رفتار آنها، برایشان ایمیل میفرستید و آنها را به سمت خود میکشانید. فرستادن ایمیل به وفادار کردن مشتریهایتان کمک میکند. در رابطه با ایمیل مارکتینگ در مقالهای دیگر مفصل توضیح خواهیم داد.
بازاریابی محتوا
همانطور که گفتیم محتوا، پادشاه است اما هر پادشاهی نیاز به یک ملکه دارد؛ بازاریابی این محتوا ملکه است. شما بعد از ایجاد محتوا به اشکال مختلف اعم از محتوای ویدیویی، متنی، پادکست و … آن را در مکانهای مختلف میتوانید منتشر کنید. سایت یا بلاگ شخصی، توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، کانال تلگرامی و … از جمله بسترهای دیجیتالی هستند که میتوانید محتوای خود را در آن منتشر کنید. انتخاب بهترین بستر انتشار، به اهداف، استراتژی و مدل کسب و کارتان دارد.
در نوشتن محتوا باید اول از همه از خودتان بپرسید چه کسانی مخاطب من هستند؟ چه زمانی محتوای من دیده میشود؟ بازدیدکنندگان محتوای من از چه طریقی من را پیدا کردهاند و اهل کجا هستند؟
سوشال مارکتینگ
بازاریابی در شبکه های اجتماعی امروزه بسیار مورد توجه است چرا که اکثر افراد گوشی هوشمند دارند و در شبکه های اجتماعی هرروزه میگردند. موفق کسی است که با شناخت این شبکه ها و مدل رفتاری مخاطبین هدفش آن ها را در هنگام سرک کشیدن در صفحات مجازی به دام خود بکشد. از جمله شبکههای اجتماعی محبوب و پرمخاطب در ایران، اینستاگرام است که میتواند پیشنهاد خوبی برای اکثر کسب و کارها به خصوص کسب و کارهای کوچک و خانگی باشد.
تبلیغ از طریق گوگل
شما میتوانید با خرید تبلیغ گوگل، صفحه خود را با تبلیغات کلیکی گوگل یک شبه بالا بیاورید اما باید توجه داشته باشید استفاده از این روش علاوه بر داشتن هزینه های سرسامآور، پایدار نیست. در رابطه با چگونگی استفاده از گوگل ادز میتوانید ویدئوی مربوطه را در صفحه اینستاگرام آغازینو ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید