آموزش کاربردی تکنیک های سئو سایت

همانطور که در جریان هستید سئو چیست، این حرفه پولساز همواره در حال تبدیل به یکی از محبوب ترین مشاغل موجود در دنیا می باشد. سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو مثل گوگل، تکنیک های خاص خودش را دارد. ما در دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو تمامی تکنیک های سئو سایت را به صوذت عملی به شما آموزش می دهیم.
در واقع سئو که به عنوان یکی از زیر شاخه های دیجیتال مارکتینگ شناخته می شود، می توان به یکی از اصلی ترین دلایل کسب درآمد از بازاریابی دیجیتال آن را نامید.
در آموزش تکنیک های سئو (SEO) سایت، بعضی از اصول اولیه بهینه سازی موتورهای جستجو را بررسی می کنیم و بعد می رویم سراغ 3 تکنیک طلایی، همان نکاتی که به آن ها نیاز دارید تا راه صد ساله را یک شبه طی کنید و به آرزویتان، یعنی صفحه نخست گوگل برسید! در این مقاله مطالب دیگری مثل آموزش تکنیک های سئو به صورت کاربردی و نحوه پیدا کردن کلمات کلیدی سایت رقبا را برای شما شرح خواهیم داد. با آغازینو، آغازی نو را تجربه کنید.
با بوت کمپ سئو، به سوی موفقیت پرواز کنید!
کلمات کلیدی سایت رقیب را چگونه پیدا کنیم؟
شناخت کلمات کلیدی سایت رقبا یکی از اولین اصول و مراحل شما در آنالیز رقبای شماست. زمانی که قصد رقابت را دارید، باید بدانید رقیب شما در حد دیجی کالا قدرتمند است یا در حد یک سایت رها شده! نکته مهم تحلیل کلمات کلیدی سایت رقیب، می توان الگو برداری از آن و یا حتی پیش روی از تکنیک های سئو استفاده شده در سایت رقبا نام برد. در ادامه توجه شما را به این ویدیو که در تیم اینستاگرام آغازینو ساخته شده است، جلب می کنم.
کاربردی ترین تکنیک های سئو
در ادامه به راه های پیشرفت در سئو سایت یا همان تکنیک های سئو با پرداختن به موضوعاتی مثل بهینه سازی محتوا و تصاویر، تاثیر URL در سئو سایت و مهم ترین گام در شروع سئو سایت، چیدن استراتژی و انتخاب کلمه کلیدی هدف می باشد.
1. بهینه سازی محتوا
محتوای سایت شما، همان متنها، عکسها و ویدئوهایی هستند که در آن دیده میشود. جمله بندیها نباید طولانی و گیجکننده باشند، علائم نگارشی باید به درستی رعایت شود و در پایان هر جمله، نقطه گذاشته شود.
در حقیقت محتوایی بهینه می باشد که دارای مفهومی قابل درک برای خواننده باشد، منحصر به فرد و کامل باشد و در عین حال جامع باشد، یعنی قابلیت اضافه کردن مطالب جدید را داشته باشد.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
برای اضافه کردن محتوای ویدیویی بهتر است بدانید ویدیو بین 2 تا 4 دقیقه زمان مناسبی است و بیشتر از آن بر روی سرعت سایت تاثیر خواهد گذاشت.
علاوه بر ویدیو، تصاویری که روی سایت آپلود می شوند باید حتما بهینه سازی شوند، یعنی اول از همه دارای خلاقیت و زیبایی باشند، دارای ابعاد و کیفیت رزولوشن باشند و همچنین کم حجم باشند.
آپلود عکس های حجیم در صورتی که امکان بهینه کردن آن ها وجود داشته باشد، فقط به سقوط سرعت وب سایت شما کمک می کند، پس از بهینه سازی تصاویر هرگز غافل نشوید. برای این کار می توانید از سایت های بهینه سازی مثل tiny PNG، Compress image و یا حتی افزونه های مختلف استفاده کنید.
بهینه سازی URL هم از آن نکاتی است که کمتر مورد توجه قرار میگیرد. URL باید انگلیسی، مختصر و مفید باشد. البته بین علما اختلافی وجود دارد 🙂 برخی از افراد می گویند URL باید فارسی باشد و برخی افراد URL را انگلیسی به دیگران توصیه می کنند.
برای نوشتن URL سه حالت وجود دارد:
- انگلیسی نوشته شود.
- فینگلیش نوشته شود.
- فارسی نوشته شود.
اما اگر بصورت فارسی نوشته شود، از آنجایی که موتور جستجو نمی تواند کاراکتر های فارسی را بخواند، به همین دلیل از کاراکترهای جایگزین استفاده می کند و بسیار طولانی می شود و از طرفی هنگام آنالیز صفحات به مشکل خواهید خورد. پس سعی کنید از لینک های فارسی استفاده نکنید. البته با توجه به آپدیت های گوگل در سال های اخیر بخصوص سال 2022، به نظر دیگر مشکلی برای کاراکتر های فارسی وجود ندارد.
این نکته را در ذهن خود داشته باشید که هیچگاه در مورد گوگل نمی توان با قطعیت پاسخ داد! این هوش مصنوعی همواره در حال آپدیت می باشد.
می توانید به جای استفاده از کلمات فارسی، آن را بصورت فینگلیش بنویسید که باز هم چون از نظر معنا ممکن است به مشکل بخورد اعتبار کمتری دارد. در نتیجه بهترین حالت برای نوشتن URL، نوشتن عبارت انگلیسی آن است که باید خیلی کوتاه، اما مفهومی باشد.
2. استفاده درست از کلمات کلیدی
انتخاب کلمات کلیدی، از مهمترین بخش های بهینه سازی محسوب می شود. اینکه شما بدانید مخاطبانتان چه کسانی هستند، چه نیازهایی دارند و آن ها را با چه کلماتی سرچ می کنند، میتواند دید بسیار خوبی برای ادامه مسیر کسب و کار و تولید محتوا به شما بدهد.
3. انتخاب هاست و دامنه مناسب
شاید تعجب کنید که این مورد را در اینجا می بینید، اما باید بگویم که هاست و دامنه مناسب، از ملزومات سئوی سایت هستند.
دامنهای که به درستی انتخاب شده باشد، میتواند بیشتر در ذهن مخاطبان بماند و این شانس را به شما میدهد تا توسط افرادی که آن را به ذهنشان سپردهاند، سرچ شوید. خرید هاست مناسب هم برای سرعت سایت، که تاثیر مستقیم روی سئو دارد، بسیا واجب است.
اگر شما بهترین و بهینه ترین سئو جهان را هم داشته باشید، اما هاست بدی داشته باشید باید فکر رسیدن به صفحه اول گوگل را از ذهنتان پاک کنید. اما نگران نباشید، می توانید به راحتی درخواست تغییر هاست خود را بدهید. همچنین ابزارهایی مثل uptime robot متوجه قطع و وصل شدن سایت و با ابزار GTmetrix از سرعت سایت خود با خبر شوید.
4. لینک سازی اصولی داخلی و خارجی
لینک سازی از آن مباحثی هست که هر چقدر برای آن زمان بگذارید ارزشش را دارد. اگر به همین مقاله دقت کنید، در خط قبلی واژه uptime robot، یک لینک خارجی ( توجه کنید لینک سازی خارجی نه! یک لینک خارجی) و در ابتدای مقاله با کلمه سئو چیست یکی از لینک های داخلی استفاده شده در این مقاله می باشد.
لینک ها می توانند هم به کاربران و هم به موتور جستجو کمک کنند تا بهتر و عمیق تر وارد مباحث شوند و این تعامل کاربران و سایت شما، سیگنال مثبتی به گوگل فرستاده و آن را برایش محبوب می کند. دریافت بک لینک هم یک اصل جدا نشدنی از سئو و دیجیتال مارکتینگ محسوب می شود.
اینکه سایت های مرتبط و درجه یک در زمینه فعالیت شما، به سایت شما لینک بدهند، این اطمینان را به گوگل می دهد که شما هم فعالیت قابل قبولی دارید و می تواند ترافیک بیشتری به سمتتان بفرستد.
5. موبایل فرندلی بودن سایت
امروزه دیگر کمتر کسی با سیستم های پی سی یا لپتاپ در اینترنت سرچ میکند. با روی کار آمدن گوشی های هوشمند، اکثر افراد از این وسیله برای گشتن در دنیای مجازی استفاده میکنند، پس اگر سایت شما در دستگاه موبایل به خوبی نمایش داده نشود و یا دچار مشکل باشد، قطعا کاربران در مدت زمان کوتاهی پس از باز کردن آن، صفحه را ترک می کنند.
برای چک کردن موبایل فرندلی بودن سایت خود می توانید به سایت mobile friendly test سر بزنید.
به این صورت گوگل متوجه می شود که مشکلی وجود دارد که کاربران به این سرعت سایت شما را ترک می کنند، پس مخاطبان عزیزش را دیگر به سمت شما نمی فرستد و آن سایت را به ناکجا آباد منتقل می کند!
6. بروز رسانی محتوای قدیمی
گوگل عاشق محتوای بروز شده است. با بروزرسانی محتواهای قدیمی، گوگل را متوجه می کنید که سایت شما به امان خدا رها نشده و هنوز هم کسی به فکر بهبود آن هست و این روند آپدیت محتوا در رتبه بندی گوگل تاثیر بسزایی دارد.
البته منظورمان از بروزرسانی، تغییر دادن کل محتوا مثل URL صفحه نیست، چون URL را باید تا حد امکان بدون تغییر بگذارید. اضافه کردن یک عکس، یک پاراگراف یا حتی علائم نگارشی هم بروزرسانی محسوب میشود و میتواند محبوبیت شما را برای موتورهای جستجو بیشتر کند.
تکنیک allintitle در سئو سایت
این تکنیک فوق العاده، میتواند سایت شما را در کوتاه ترین زمان ممکن به صفحات اول گوگل و حتی لینک اول برساند! حتما میپرسید چطوری؟!
خب برای شروع کار باید بگوییم که نباید برای سرچ کردن و گشتن میان پیشنهادات گوگل حساست به خرج دهید. چرا؟ چون تمام کاری که برای این پیادهسازی این تکنیک نیاز دارید گشتن و گشتن در نتایج گوگل است. این تکنیک در واقع به شما کمک میکندتا با عنوان صفحهی مد نظر (title) به نتایج برتر برسید.
بیایید این آموزش را با یک مثال ملموستر کنیم. مثلا شما مقالهای نوشتهاید که کلمه کلیدی آن “سئو چیست” است. خب می دانید که یکی از اصول سئو این است که کلمه کلیدی در عنوان قرار بگیرد. ابتدا با استفاده از allintitle باید میزان رقابت سایتهایی که در عنوان خود از این عبارت استفاده کردهاند را بسنجید. به تصویر زیر دقت کنید.
همانطور که می بینید گوگل عدد 18400 را نمایش می دهد، این عدد یعنی تعداد سایتهایی که با عبارت گفته شده در تصویر ایندکس شده اند 18400 است.
اگر شما سایت نوپایی دارید و هنوز اول کارتان است، قطعا رقابت با این عبارت بسیار سخت است و بسیار زمان میبرد تا با وجود سایت های شناخته شدهای که با این عبارت بالا آمدهاند، جایی در نتایج برتر پیدا کنید.
راه حل ما به شما چیست؟ باید کمی کوتاه بیایید، یعنی اصرار نداشته باشید که دقیقا همین عبارت گفته شده در عنوان سایت شما وجود داشته باشد.
میتوانید از پیشنهادات گوگل که به همین عبارت مرتبط است هم استفاده کنید. پیشنهادات گوگل همان عبارتی هستند که سرچ زیادی دارند و آنها را در دو جا میتوانید ببینید، یکی بعد از سرچ کردن این عبارت و در پایین صفحه جستجو (عکس اول) و یکی هم با قرار دادن یک فاصله (space) بعد از عبارت مورد نظر (عکس دوم).
Allintitle را مجددا برای هر کدام از این نتایج بررسی کنید، اگر باز هم رقابت بر سر آن عبارت زیاد بود، باید هر کدام از این پیشنهادات را جداگانه جستجو کنید و باز پیشنهاداتی که در اثر جستجوی آنها به شما داده میشود را بررسی کنید و در نهایت عبارتی را پیدا کنید که رقابت آن پایین است.
من با گشتن در همین نتایج گوگل سرانجام به عبارت”پیش نیازهای آموزش سئو” رسیدم با چک کردن allintitle آن متوجه شدم که تنها 8 سایت وجود دارد که این عبارت را در عنوان خود قرار دادهاند، پس در بدترین حالت مقالهی من باید با این عنوان در لینک 9 گوگل قرار بگیرد، به همین راحتی!
اگر پیشنهادات دیگری هم پیدا کردید که رقابت کمی داشتند میتوانید آنها را هم با این عبارت ترکیب کنید، مثلا من عبارت”منظور از سئو سایت چیست” هم که جزو پیشنهادات گوگل بود را بررسی کردم و متوجه شدم فقط یک سایت چنین عبارتی را در عنوانش استفاده کره است، پس این را هم به عنوانم اضافه کردم و در نهایت “منظور از سئو سایت چیست؟ مهم ترین پیش نیازهای آموزش سئو” را برای عنوان مقاله ام انتخاب کردم.
افزایش کلیک با ساخت سوالات متداول (FAQ) در وردپرس
پرسش و پاسخهای متداول (FAQ) همان زیر عنوانهایی هستند که بعضی از سایتها از آن استفاده میکنند تا به بعضی از سوالات بسیار رایج افراد، در همان صفحهی جستجو (serp) جواب بدهند.
این پرسش و پاسخ ها اگرچه مستقیما روی سئوی سایت شما اثر نمی گذارد، اما در افزایش بازدید از سایت (افزایش نرخ کلیک) بسیار موثر است. راههای مختلفی برای افزودن FAQ ها وجود دارد که ما در ادامه راحتترین و بهترین راه را به شما آموزش می دهیم.
برای این کار، در مرحلهی اول کافیست افزونهی insert header and footers را از سایت وردپرس فارسی نصب کنید. بعد باید به سایت saijogeorge.com رفته و سوال و جوابهای مد نظرتان را در قسمت های مشخص شده بنویسید.
در نهایت خروجی که یک اسکریپت آماده هست را کپی میکنید و در قسمت مشخص شدهی برگهی مورد نظر، طبق شکل زیر، paste میکنید. به همین راحتی شما پرسش و پاسخهای سایتتان را ساختید.
کاربردی ترین تکنیک نوشتن تگ های وردپرس (تگ H2)
اهمیت تگهای مختلف در وردپرس مشخص است، از همه مهم تر تگ H1 (که تعداد آن در مقاله یکی هست) و بعد تگ H2. محتوای این تگ می تواند تاثیر مستقیم روی سئوی سایت شما داشته باشد، پس نباید هر چه دلتان خواست در آن قرار دهید.
بهترین راه برای نوشتن تگهای H2 این است که کلمه یا عبارت کلیدی خود را داخل مرورگرتان سرچ کنید، بعد مثل همان نوشتن عنوان سایت، در پیشنهاداتی که گوگل به شما میدهد بگردید.
مرتبطترین پیشنهادات با موضوعتان را انتخاب کنید، ترجیحا آنها را با اضافه کردن کلمات دیگر جذاب کنید یک تیتر جذاب بنویسید. بعد از آن میتوانید بنشینید تا سایتتان را در لینک اول گوگل ببینید!
این نکته را در نظر داشته باشید که میتوانید تا 3 پیشنهاد گوگل را با هم ترکیب کنید و بهترین تیتر ممکن را بنویسید. البته فراموش نکنید که باید محتوایی غنی و سئو شده داشته باشید تا به کمک این روش، خیلی سریع رتبهی خوبی به دست آورید.
برای اینکه یاد بگیرید تولید محتوای سئو شده را چگونه انجام دهید، پیشنهاد میکنم حتما مقالهای که در این زمینه نوشتهایم را مطالعه کنید.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم تکنیک های سئو و نکات کاربردی بهینه سازی سایت را به شما آموزش دهیم. در دوره سئو 2022 آغازینو میتوانید به صورت تخصصی تر به آموزش سئو مشغول شوید و در مدت کوتاهی به نتیجه دلخواه برسید. تیم آکادمی آغازینو از توجه شما تا پایان مقاله بسیار خرسند و سپاسگزار می باشد.
سوالات متداول
کاربردی ترین تکنیک های سئو چیست؟
بهینه سازی محتوا – استفاده درست از کلمات کلیدی – انتخاب هاست و دامنه مناسب – لینک سازی اصولی داخلی و خارجی
برای نوشتن URL چند حالت وجود دارد؟
انگلیسی نوشته شود – فینگلیش نوشته شود – فارسی نوشته شود
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی عالی ممنون