10 شاخص رشد استراتژی کسب و کار اینترنتی
استراتژی کسب و کار اینترنتی بدون شک به کسب و کار هر فردی رونق خاصی را می دهد. اما از طرفی هر فردی نمی خواهد پول و سرمایه زیادی برای انجام این کار صرف کند. شاید بگویید مگر چنین چیزی ممکن است؟! بله ممکن است.
همیشه برای رسیدن به اهداف، لازم نیست که هزینههای بالایی را بپردازیم، فقط کافی درباره آن چه که می خواهیم کمی بیشتر تحقیق کنیم. در این مقاله به شما آموزش میدهیم که چگونه یک استراتژی مناسب برای رشد و گسترش کسب و کارتان داشته باشید، که پیاده سازی آن هزینه چندانی نداشته باشد اگر می خواهید به صورت تخصصی به مباحث راه اندازی کسب و کار آنلاین مسلط شوید به دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو سر بزنید.
حال اگر دلتان میخواهد بدون خرج کردن پول زیادی کسب و کار آنلاین خود را توسعه دهید، بریم و موضوعات مقاله رو نگاه کنیم:
استراتژی کسب و کار اینترنتی چیست؟
استراتژی کسب و کار اینترنتی بدین معناست که به عنوان مثال شما از یک کسب وکاری (فروش محصول، آموزش و ارائه خدمات) برخوردار هستید و می خواهید با استفاده از منابع محدود، با بهره گیری از فرصت های موجود در محیط کسب و کارهای جدید آن را رونق و گسترش دهید، به گونه ای که بتوانید برای خود مزیت رقابتی بوجود بیاورید و از این طریق به تمایز در کسب و کار خود برسید. بنابراین به منظور موفقیت در کسب و کار باید استراتژی های صحیحی تعیین کنید تا بتوانید ابتدا خود را در فضای معرفی و تثببیت کنید و سپس به توسعه کسب و کار خود فکر کنید.
اما مهم ترین استراتژی های موثر و اثربخش در توسعه کسب و کار کدام هستند؟ و ما چگونه می توانیم از آن ها در کسب و کار خود استفاده کنیم؟!
چگونه باید یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟
قبل از اینکه به سراغ مراحل راه اندازی کسب و کار آنلاین برویم، لازم است به برخی پارامترها توجه کنیم و برای آن ها برنامه ریزی داشته باشیم. نقطه شروع از کجاست؟ و چه مواردی را باید در نظر داشت؟ با ادامه مقاله با من همراه باشید تا پارامتر های مهم شروع یک کسب و کار آنلاین را با هم بررسی کنیم.
گام اول: شناسایی نقاط قوت و توانایی ها
اولین گام برای شروع یک استراتژی کسب و کار اینترنتی، شناسایی نقاط قوت و توانایی های فردی است. فکر کنید که از چه توانایی هایی برخوردار هستید، همه آن ها را لیست کنید و مهم نیست این توانایی ها می تواند در زمینه کسب و کار شما باشد یا خیر. فقط آن ها را شناسایی کنید.
به عنوان مثال شما از قدرت بیان خوبی برخوردار هستید و یا این که کار با فتوشاپ و برخی نرم افزار های دیگر را بلد هستید. کلیه این موارد یک مزیت محسوب می شود که درمسیر رشد و توسعه کسب و کارتان مفید خواهد بود. شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که اگر هیچ تخصصی نداشتم باید چیکار کنم؟ آیا باید برای ایجاد کسب و کار آنلاین تخصصی داشته باشیم؟
گام دوم: انتخاب حوزه کاری:
بعد از این که توانایی های خود را شناسایی کردید، لازم درباره نوع کسب و کارتان فکر کنید. چه فعالیتی را می خواهید در فضای آنلاین انجام دهید؟
برای انتخاب حوزه کارتان لازم نیست حتما به دنبال ایده بکر بروید، سعی کنید به دنبال ایده ای بروید که مخاطب بالایی دارد و مورد نیاز مردم است. حوزه کاری شما می تواند مرتبط با تخصص شما باشد به عنوان مثال شما یک کیک پز هستید و تا کنون از فضای اینترنت برای فروش محصولات خود استفاده نکردید. اگر تخصصی نداشتیم باید چه کنیم؟
اگر تخصصی ندارید می توانید از گوگل و ابزارهای آن استفاده کنید و یک تخصص که از طرفدار های زیادی برخوردار است انتخاب کنید. اگر به متخصص شدن در آن حوزه علاقه ای ندارید باید به سمت فروش محصولاتی بروید که مخاطب زیادی دارند.
گام سوم: بررسی و تحلیل رقبا
یکی از مهمترین اقداماتی که لازم است قبل از شروع کسب و کار آنلاین در نظر داشته باشید تحلیل و بررسی رقبای کسب و کار شماست. لازم برای این کار در صفحه مرورگر خود عنوان کسب و کارتان را سرچ کنید. در صفحه اول وب سایت های را به شما نمایش میهد که رقبای شما محسوب می شوند لازم سه گزینه اول را از لحاظ قدمت سایت، ترافیک، محتوا و محصولات ارائه شده را بررسی کنید.
10 شاخص رشد استراتژی کسب و کار اینترنتی کدام اند؟
آشنایی با مفاهیم بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ
یکی از اصلیترین کلید های موفقیت هر کسب و کار، آشنایی و شناخت مفاهیم بازاریابی است و اگر کسب و کار شما بصورت آنلاین باشد، میبایستی به مفاهیم بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ مشرف باشید. قطعا اگر شما با مفاهیمی مثل مصرف کننده، اقیانوس آبی و قرمز، قیف فروش، سرنخ، نرخ پرش و… آشنا باشید، موفقتر خواهید بود چون استراتژی و برنامه ریزی دقیقتری خواهید داشت. برای این که در این گام به موفقیت لازم برسید ما همراه شما هستیم.
اگر اطلاعات بیشتری از قیف بازاریابی محتوا نیاز دارید، در مقاله ای به طور جامع به این موضوع پرداخته ایم.
بستر مناسبی برای خود انتخاب کنید
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که برخی کسب و کار های نوپا مرتکب می شوند، نبود دقت کافی در انتخاب بستر مناسب برای ساخت وب سایت است. یک بستر اشتباه نه تنها هزینه بیشتری را برای شما به همراه خواهد داشت، بلکه تجارت شما با روکود منجرب خواهد شد.
یکی از محبوبترین سازنده های وب سایت در بازار WordPress است و که بیش از 31 درصد از کل وب سایت ها (از جمله کسب و کارهای کوچک و بزرگ) را تأمین میکند.
وقتی میگوییم WordPress، ما در مورد WordPress.org و نه WordPress.com صحبت می کنیم. آنها دو پلتفرم مختلف هستند، برای راه اندازی یک وب سایت وردپرس خود میزبان، به یک نام دامنه و یک حساب میزبانی وب (هاست) نیاز دارید. شرکت های میزبان مختلف برنامههای متفاوتی را برای وب سایتهای کوچک و بزرگ ارائه میدهند. این در نهایت بر هزینه وب سایت شما تأثیر می گذارد.
یک وب سایت کاربردی با طراحی ساده انتخاب کنید
بسیاری از مبتدیان بر این باورند که اگر وب سایت خود را به صورت حرفهای طراحی نکنند، باعث جلب مشتری نخواهند شد! از طرفی برای راه اندازی یک وب سایت حرفه ای به یک متخصص طراحی سفارشی وب سایت نیاز دارید که هزینه زیادی برای شما به همراه خواهد داشت. شما می توانید با کسری از قیمت، به راحتی با یک موضوع وردپرس آماده و رایگان یا پریمیوم آماده شروع کنید. برای داشتن برخی از الهامات، انتخاب متخصصین ما از بهترین مضامین وردپرس را ببینید.
- بهترین تمهای تجاری وردپرس
- بهترین تمهای وردپرس WooCommerce
- بهترین تمهای وردپرس رایگان
اگر هیچ یک از مضامین فوق متناسب با نیاز شما نبود، میتوانید از این سازندگان صفحه وردپرس برای کشیدن و رها کردن برای ایجاد طرحهای کاملاً سفارشی و بدون نوشتن کد استفاده کنید.
با ایجاد برگه «تماس با ما» کار کاربران را ساده تر کنید
اگر می خواهید وبسایت شما مشتریان بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورد، باید راه ارتباطی آسان برای بازدید کنندگان خود داشته باشید. ساده ترین راه برای انجام این کار استفاده از فرم تماس در وب سایت شما است. به طور پیش فرض، وردپرس فرم تماس نمی گیرد.
خوشبختانه افزونه های فرم تماس در وردپرس وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تا به راحتی یک فرم تماس به سایت خود اضافه کنید. توصیه می کنیم از WPForms Lite استفاده کنید. این نسخه رایگان از افزونه محبوب WPForms است که به بیش از 1 میلیون وب سایت به آن اعتماد کرده اند و از این افزونه استفاده می کنند. پس از رشد کسب و کار خود، می توانید به WPForms Pro ارتقا دهید تا فرم های پیشرفته تری مانند نظرسنجی، نظرسنجی، فرم پرداخت و غیره ایجاد کنید.
ساخت یک لیست ایمیل را از روز اول شروع کنید
اکثر افرادی که وب سایت شما را ترک می کنند هرگز دیگر بر نخواهند گشت. این بدان معنی است که اگر آدرس ایمیل آن ها را دریافت نکنید، در آینده راهی برای برقراری ارتباط با آن ها نخواهید داشت. مقرون و به صرفه ترین روش برای انجام این کار، ایجاد لیست ایمیل است. ایمیل مارکتینگ مطمئن ترین روش برای برقراری ارتباط با بازدید کنندگان وبسایت شما است. می توانید با تماس ثابت شروع کنید، آنها بهترین رتبه بندی ارائه دهنده خدمات بازاریابی ایمیل در لیست ما هستند.
از موتورهای جستجو، ترافیک ارگانیک بیشتری بدست بیاورید
موتورهای جستجو مانند Google منبع اصلی ترافیک برای اکثر وب سایت های اینترنتی هستند. موارد زیادی وجود دارد که میتوانید با یادگیری سئو پایه، وب سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید. SEO یا بهینهسازی موتور جستجو مجموعهای از دستورالعملها و تکنیکهایی است که وب سایت شما را دوستانه تر میکند با موتورهای جستجوی شما و همچنین اگر می خواهید رمز ارتباطی سئو و دیجیتال مارکتینگ را درک کنید و از این طریق کسب و کار خودتان را دگرگون کنید مقاله سئو و دیجیتال مارکتینگ را مطالعه کنید.
بعد از آن که چندین محتوا درون سایت منتشر کردید، باید آنها را بهینهسازی کنید. بهینه سازی به چه معناست؟ یعنی باید برای محتوای تولید شده از کلمات کلیدی مرتبط، پرطرفدار و کمتر استفاده شده استفاده کنید، چون همانطور که قبلا هم گفته شد، کلمات کلیدی آدرس محتوای سایت شما در فضای آنلاین است، هرچه دقیقتر و منحصر به فرد باشد، کاربر را سریع تر به شما می رساند. علاوه بر آن باید سعی کنید برای عناوین محتوای تولید شده، از تگهای مناسبی استفاده کنید تا اهمیت شان برای گوگل مشخص شود و پس از آن به طور اصولی لینک (داخلی و خارجی) را انجام دهید.
برنامه ریزی و استراتژی محتوایی داشته باشید
بازاریابی محتوا یک از مهم ترین استراتژی های کسب و کار اینترنتی محسوب میشود، از این بابت که برای ایجاد محتوای مفید و جذاب باعث جلب مخاطب است. این امر به شما امکان می دهد بدون صرف پول، از ترافیک هدفمندتر موتورهای جستجو استفاده کنید. آسان ترین راه برای اضافه کردن مطالب مفید به وب سایت شما، اضافه کردن یک وبلاگ است. WordPress به شما امکان می دهد صفحه وبلاگ جداگانه ای را به وب سایت خود اضافه کنید و مطالب خود را در دستهها و برچسبها طبقه بندی کنید.
شما باید با پیدا کردن کلمات کلیدی خود که کاربران به دنبال آن هستند، استراتژی محتوا خود را برنامه ریزی کنید. بازاریابی محتوا یک استراتژی بسیار موثر و اثبات شده برای بازاریابی مشاغل شما با بودجه اندک است.
متصل کردن وب سایت به ابزارهای تحلیلی
ابزارهای مختلفی برای تحلیل و بهبود سایت وجود دارد اما سه مورد از آنها از همه مهم تر هستند:
- سرچ کنسول اولین ابزاری است که حتما باید وب سایت را به آن متصل کرد تا سایت و محتوای درون آن در گوگل ایندکس شوند و سپس تحلیل های مربوط به هر صفحه یا محتوا را انجام دهید.
- گوگل آنالیتیکس ابزار دیگری است که باید به وب سایت متصل شود تا با استفاده از آن بتوانیم برای خود goal هایی تعریف کنید و براساس آن ها اطلاعات ورودی، بازدید سایت، پرسونا و… را تحلیل کنید، تا در نهایت بتوانید ارزش عملکردی کارکرد یا همان (KPI) وب سایت را بررسی کنید. ضمن این که استفاده از این ابزار نیاز به فیلترشکن دارد. برای استفاده بیشتر از آن، افزونه MonsterInsights را نصب و فعال کنید. این بهترین افزونه Google Analytics برای وردپرس است و به شما امکان را میدهد تا به راحتی مهمترین گزارشات ترافیکی خود را در داشبورد وردپرس مشاهده کنید. اگر می خواهید کاربران زیادی از وب سایت شما استقبال کنند می توانید مقاله ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.
اگر یک فروشگاه آنلاین را اداره میکنید، MonsterInsights همچنین میتواند به شما در پیگیری مشتریان WooCommerce با استفاده از Google Analytics کمک کند. همچنین می توانید نسخه رایگان MonsterInsights را بارگیری کنید. این روش عالی عمل میکند اما شما به برخی از پیشرفتهترین ویژگیهای آن دسترسی نخواهید داشت. - گوگل ادز سومین ابزاری است که برای هر سایتی که قصد دیده شدن دارد، ضروری است. درست است که سئو، اصولی ترین راه برای دیده شدن است.
- اما گوگل ادز میتواند راه میانبری در کنار سئو برای جذب کاربران باشد که در تبلیغات شما را به دو صورت شبکه های نمایشی و یا در موتورهای جستجو به نمایش میگذارد. ضمن اینکه استفاده از این ابزار نیاز به فیلترشکن دارد.
برای استفاده از گوگل ادز، حتما مقاله چک لیست گوگل ادز را مطالعه کنید.
اهرم رسانه اجتماعی برای بالا بردن ترافیک سایت
همان طور که می دانید رسانه های اجتماعی مخاطبان زیادی را درگیر خود کردهاند. فیسبوک به تنهایی 1.47 میلیارد کاربر فعال روزانه دارد، یعنی حدود 18٪ از کل مردم جهان. توییتر، یوتیوب، لینکدین و سایر پلتفرم های رسانههای اجتماعی نیز از کاربران بسیار درگیر برخوردار هستند.
تعداد بسیاری از کاربران، پلتفرم رسانه های اجتماعی فرصت های خوبی را برای تجارت ایجاد می کنند. می توانید با ایجاد پروفایل رسانه های اجتماعی مشاغل خود و با به اشتراک گذاری خودکار پست های وبلاگ خود شروع کنید. در مرحله بعد، می خواهید مطالب خود را در رسانه های اجتماعی برای کاربران تان آسان تر کنید. برای همین به افزونه رسانه های اجتماعی برای وردپرس احتیاج دارید.
این افزونهها دکمه های اشتراک گذاری اجتماعی را به سایت وردپرس شما اضافه می کنند. چندین کار دیگر وجود دارد که می توانید برای ارتباط با مخاطبان در رسانه های اجتماعی انجام دهید. نکته اصلی این است که پروفایل های خود را فعال نگه دارید، به همین منظور می توانید با استفاده از موارد زیر ترافیک وب سایت خود را رشد داده و بازگردانید.
- یک گروه فیس بوک برای مشتریان یا صنعت خود ایجاد کنید
- یک گروه LinkedIn برای صنعت خود ایجاد کنید
- بیاموزید که چگونه کاربران را در فیس بوک با تبلیغات دوباره بارگیری کنید
- روی شبکههای اجتماعی برای صنعت خود اهمیت قائل شوید. به عنوان مثال، اگر یک وبلاگ، رستوران و یا سالن مد را اجرا میکنید، ممکن است اینستاگرام را از LinkedIn مفیدتر ببینید.
- فقط از رسانه های اجتماعی برای وب سایت خود ترافیک وارد نکنید، بلکه از ساخت لیست ایمیل خود نیز استفاده کنید.
بالا بردن قدرت برندینگ کسب و کار
میزان قدرت کسب و کار شما بر روی دیجیتال برندینگ شما قابل مشاهده است. حال برای این که بتوانید برندتان را به خوبی در بین مخاطبان و حتی رقبای خود معرفی کنید لازم است از پتانسیل های مختلفی چون، شبکههای اجتماعی استفاده کنید. استفاده از این ظرفیتها باعث میشود تا بیشتر هویت بصری برندتان دیده شود.
در انجمنهای آنلاین مشارکت فعال داشته باشید
انجمنهای آنلاین شامل انجمنها و وب سایت های پرسش و پاسخ است. مکان هایی است که افراد برای ارسال سوالات خود، معاشرت، یافتن محتوا و کاوش به آنها میروند. این جوامع دسترسی افراد علاقمند به موضوعات مرتبط با صنعت شما را در اختیار شما قرار میدهند. شما میتوانید به صورت رایگان به آنها بپیوندید و وقت خود را در ایجاد اقتدار سرمایه گذاری کنید.
در مرحله اول، باید بدانید که کدام انجمن ها به شغل شما اهمیت بیشتری دارند و ممکن است مشتریان بالقوه شما به دنبال جواب یا محتوا بروند، سپس با مطالب مفید، اقتدار ایجاد کنید و در زمان مناسب، از شغل یا وب سایت خود نام ببرید.
استفاده از کمپینهای تبلیغاتی
قطعا هر کسب و کاری می تواند پرسونا (مخاطب خاص) خود را شناسایی کند و بر اساس ویژگیهایی که دارند، آنها را دستهبندی کنند و سپس با توجه به نیازها و علاقهمندی آنها کمپینهای تبلیغاتی مختلف راهاندازی کند. این تبلیغات میتواند بصورت موبایل مارکتینگ، اینفلوئنسر مارکتینگ، شبکههای تبلیغاتی و… باشد. باید دید که کدام مورد برای کسب و کارتان بیشتر جواب میدهد. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری از کمپین های تبلیغاتی کسب کنید مقاله کمپین تبلیغاتی چیست؟ را مطالعه کنید.
تبدیل کردن بازدیدکنندگان وب سایت به مشتری
آیا میدانید بیش از 70٪ افرادی که از وب سایت شما بازدید میکنند، هرگز دیگر آن را پیدا نخواهند کرد؟
این تقصیر شما نیست، وجود تعدد در وب سایت در فضای اینترنت است. هر بازدید کنندهای که وب سایت شما را ترک میکند مشتری بالقوهای است که شما از دست می دهید. برای رشد کسب و کار خود، باید روی تبدیل آن بازدیدکنندگان به پرداخت مشتری تمرکز کنید. اینجاست که OptinMonster وارد میشود.
این بهترین نرم افزار بهینه سازی تبدیل در بازار است که به شما امکان می دهد بازدید کنندگان وب سایت های معمولی را به مشتریان وفادار تبدیل کنید. این پلتفرم با جابجایی عناصر تشکیل دهنده کمپین ها، کمپین های متنوعی برای تکمیل لیست ایمیل تان، نمایش یکسری سفارشی سازی های خاص، تبلیغات هوشمند و … برای شما می سازد و شما را در این کار کمک می کند.
کلام آخر
تمام روشهایی که در این مقاله در مورد استراتژی کسب و کار اینترنتی گفته شد نیاز به هزینه ندارند، اگر هم در بخشهایی لازم به صرف هزینه باشد، مطمئن باشید که مقدار آن خیلی ناچیز است. پس به جای استفاده از راهکار های متفاوتی که هم خیلی هزینه بر است و هم به اندازه کافی نتیجه بخش و پایدار نیستند، سعی کنید از ابتدا با روشهای اصولی کسب و کار خود را توسعه دهید و آن را بهبود ببخشید تا در کنار آن به مشتریان حقیقی خود دست پیدا کنید.
اگر احساس می کنید در این موارد خیلی حرفه ای نیستید می توانید با تیم اغازینو همراه شوید و از ما کمک بگیرید و از دوره های جامع دیجیتال مارکتینگ آغازینو استفاده کنید تا برای تمام مسائل مورد نیاز مهارت لازم را بدست بیاورید.
سوالات متداول
گوگل آنالیتیکس چیست؟
گوگل آنالیتیکس ابزار دیگری است که باید به وب سایت متصل شود تا با استفاده از آن بتوانیم برای خود goal هایی تعریف کنید و براساس آن ها اطلاعات ورودی، بازدید سایت، پرسونا و… را تحلیل کنید.
گوگل ادز چیست؟
گوگل ادز ابزاری است که برای هر سایتی که قصد دیده شدن دارد، ضروری است. درست است که سئو، اصولی ترین راه برای دیده شدن است. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد مقاله شوید.
دیدگاهتان را بنویسید