وبینار معرفی ابزار گوگل آنالیتیکس
به نظر شما چرا ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس برای دیجیتالمارکترها اهمیت دارد؟
جواب این سوال بسیار ساده است، زیرا متخصصان دیجیتالمارکتینگ براساس اطلاعات دقیق و دادههای موجود عمل میکنند، نه بر اساس حدس و گمان و تصورات فردی. از این رو، ابزارهای تحلیل سایت مانند گوگل آنالیتیکس که تمام ابعاد و اتفاقاتی که درون سایت رخ میدهد را بصورت دیتا نمایش میدهند و مهمتر از آن یک ابزار رایگان است، در بین متخصصان دیجیتالمارکتینگ بسیار محبوب گشته و جزء موارد ضروری محسوب میشوند. ممکنه تابحال با این ابزار آشنا نشده باشید، به همین دلیل سعی کردیم در قالب یک وبینار توضیحاتی درباره این ابزار بدهیم. اما اینکه وبینار توسط چه کسی مطرح شده و چه مطالبی را عنوان میکند در ادامه توضیح داده شده است. پس اگر به دنبال یک آموزش عالی و اطلاعات مفید در این زمینه هستید حتما تا آخر پست با ما همراه باشید.
چه عناوینی که قرار است در این وبینار بیان شود؟
۱. معرفی ابزار گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس، یک ابزار رایگان گوگل است که بصورت یک کد به سایت متصل میشود و تمام اطلاعاتی مثل ترافیک سایت، ورودیهای سایت، جنسیت کاربران سایت و موارد بسیار دیگری را بصورت دادههای عددی نمایش میدهند و شما میتوانید آنها را تجزیه و تحلیل نمایید.
این ابزار به شما اجازه میدهد تا بتوانید رفتار کاربران سایت خود را تحلیل و بررسی نمایید، از سوی دیگر، تبلیغات شما زمانی مفید واقع میشوند که بتوانید هدفمند پیش بروید. بنابراین، چنین ابزاری خوراک اصلی هر دیجیتالمارکتر میباشد که باید از آن استفاده نماید.
از آنجایی که گوگل همیشه به دنبال راحتی کاربران خود است، یک دموی آماده از این ابزار را که مربوط به فروشگاه خودش میباشد بصورت رایگان قرار داده است تا بتوانید آن را مشاهده و بخوبی مسائل را درک نمایید. برای دستیابی به این دمو، کافی است داخل گوگل عبارت (google merchandise store analytics) سرچ کرده و بر روی اولین سایت کلیک و دموی مربوطه را مشاهده نمایید. پس این میتوان به این نکته اشاره کرد که حتما لازم نیست سایتی داشته باشید و آن را به گوگل آنالیتیکس وصل کنید و تازه شروع به یادگیری این ابزار کنید، بلکه به راحتی با مشاهده این دمو، بخصوص در این ایام که کرونا تمام جهان را در خانه قرنطینه کرده است بهترین راه یادگیری است. اما نکته مهم این است که چطور عمل میکند.
۲. ساختار کلی اکانت گوگل آنالیتیکس
برای اینکه بخواهید یک اکانت گوگل آنالیتیکس بسازید تنها به یک Gmail نیاز دارید. هنگامی که برای خود یک اکانت میسازید به راحتی میتوانید چندین property و داخل هر property چندین view بسازید. اما این اصطلاحات به چه معناست؟
Property: ممکن است زمانی شما چندین سایت داشته باشید که در یک راستا فعالیت میکنند و یا نه در حالت دیگر ممکن است شما برای یک سایت چند ساب دامین داشته باشید که بخواهید تمام آنهارا تحلیل نمایید. برای این کار لازم نیست شما برای هرکدام یک اکانت بسازید، بلکه کافیست داخل اکانت موجود خود یک property بسازید و آن را اضافه نمایید.
View: گاهی اوقات ممکن است از یکسری بخشهای سایت مثلا بخش فروش، بخش تبلیغات و هر بخش دیگری بیشتر از موارد دیگر استفاده کنیم. برای اینکه کارمان را راحتتر و سریعتر پیش ببریم میتوانیم view بسازیم و مسیر مورد نظر خود را در آن مشخص نماییم تا دسترسی یرایمان سادهتر باشد. با این کار امنیت سایت را افزایش میدهید و دقت اطلاعات هم بالاتر میرود.
۳. اصطلاحاتی که برای کار با گوگلآنالیتیکس اهمیت دارند
برای اینکه بخواهید دادههای موجود در این ابزار را آنالیز نمایید باید اصلاحات مهم آن را بشناسید که در اینجا مهمترین موارد را توضیح دادیم:
User: هرکسی و با هر مرورگری که وارد سایت میشود را یک user میداند و مهم نیست که آن فرد یک نفر باشد که باچند مرورگر متفاوت وارد شده است.
Session: به تعداد دفعاتی که کاربران وارد سایت میشوند گفته میشود و از زمانی که داخل سایت فعالیتی انجام ندهد تا نیم ساعت ثابت میماند و سپس یک session جدید محسوب میشود.
Bounce rate: نرخ پرش سایت است، به این معنا که کاربر وارد سایت شده و بدون هیچگونه فعالیتی سایت را میبندد.
Page view: تعداد صفحاتی از سایت است که کاربر مشاهده میکند و هر صفحهای را که مشاهده نماید درواقع یک عدد به آن اضافه میشود.
Session duration: به مدت زمانی که یک کاربر در هر دفعه از سایت بازدید میکند گفته میشود.
Organic search: زمانی که داخل google و یا being سرچ نمایند و سپس روی لینک کلیک کنند، organic search گفته میشود.
Direct: زمانی که مستقیما آدرس سایت را به طور کامل تایپ و سرچ کنند، direct گفته میشود.
Referral: زمانی که روی سادرس سایت که در سایتهای دیگر لینک شده است کلیک کنند refrral گفته میشود.
به طور کلی، دادهها یا بصورت کیفی هستند مانند ( نوع مرورگر، موقعیت، صفحه فرود و وسیله مورد استفاده) و یا کمی هستند مانند (تعداد دفعات ورود هر کاربر، نرخ تبدیل، مدت زمان حضور کاربر در سایت، نرخ پرش و تعداد صفحات مشاهده شده توسط هر کاربر).
۴. مقایسه تعداد کلیکها و تعداد دفعات ورود به سایت
یکی از بخشهای مهم و جذاب گوگل آنالیتیکس، بخش تحلیل کمپینهای تبلیغاتی است که میتوان به راحتی تعداد کاربرانی را که از طریق یک کمپین خاص وارد سایت شدهاند و خرید انجام دادهاند را بررسی و تحلیل نمود. اما باید به تعداد کلیکها و تعداد دفعات بازدید از سایت توجه کرد که تحلیلها بطور دقیق بررسی شوند. مقایسه این دو مفهوم که دارای سه حالت است، بسیار اهمیت دارد تا بتوانیم به بهترین نتیجه دست پیدا کنیم
تعداد کلیک ‹ تعداد ورود به سایت: ممکن است تبلیغ بصورت یک ویدئو باشد که گاهی ناخواسته کاربر بر روی آن کلیک کند.
تعداد کلیک ˜ تعداد ورود به سایت: کاربران از طریق کمپینهای تبلیغاتی آشنا شدهاند و بر روی تبلیغ کلیک میکنند.
تعدادکلیک < تعداد ورود به سایت: این حالت ممکن است دو منظور داشته باشد یا خیلی دقیق و درست در کمپینهای تبلیغاتی هدفگذاری شده باشد و یا نه برعکس ممکن است مسیر اشتباهی را انتخاب کرده باشد که باعث شود نرخ پرش سایت افزایش یابد.
۵. هدفگذاری و ساخت goal برای سایت
یکی از مهمترین کارهایی که برای مدیریت سایت با این ابزار میتوان انجام داد هدفگذاری است. یعنی شما میتوانید هر موضوعی که در سایت برایتان اهمیت دارد مثلا فروش، پر کردن فرم ثبتنام و یا هر مورد دیگهای را توسط این ابزار به عنوان هدف انتخاب کنید تا بتوانید اطلاعات و دادههای مربوط به آنها را دقیقتر و جزئيتر بررسی نمایید و سایت خود را دقیقتر پیش ببرید.
این وبینار توسط چه کسی برگزار میشود؟
مطالب این وبینار توسط استادی برجسته و متخصص در زمینه دیجیتال مارکتینگ و بخصوص گوگل آنالیتیکس جناب مهندس الیاس علیپور بیان شده است. مهندس علیپور، کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی هستند که در حال حاضر مدیریت دیجیتالمارکتینگ سایت ۲ نبش (مانیشن قبلی)، مدیریت سئو وبسایت پارک علمی پروفوسور بازیما و شهر مشاغل کارالند و مدیریت وبسایت بخون داتکام را برعهده دارند که هرکدام از این سایتها در مدت زمان کوتاهی با رشد چشمگیری همراه بوده اند.
فکر میکنید چه هزینه برای حرفهای شدن لازمه؟
قطعا این مسئله برای همه ما روشن است که اگر بخواهیم یک دوره آموزشی ثبت نام کنیم و در طول یک مدت زمان معین زمان خود را برای آن تنظیم کنید شاید برنامه روزانهتان را کمی تحتالشعاع قرار دهد. اما اگر بتوانید یک دوره را بصورت ویدئو در یک زمان کوتاه مشاهده کنید و تمام اطلاعات را دریافت کنید، از نظر صرف انرژی ، زمان و برنامهریزی انتخاب بهتری باشد. بخصوص که در مهمترین بخش آن یعنی هزینه مالی آن در مقایسه باهم، دریافت ویدئو بصرفهتر خواهد بود. چون زمانی که میخواهید یک کلاس حضوری را ثبتنام کنید، باید هزینه زیادی را پرداخت کنید. شما میتوانید این وبینار را بصورت رایگان دریافت کنید و از تمام توضیحات آن بهرهمند شوید.
اگر به دنبال یک آموزش جامع و کاربردی هستید که بتوانید بخوبی آن را فرا بگیرید و استفاده نمایید، این دوران بهترین فرصت است. چون کرونا در کنار تمام مشکلاتی که همراه خود داشته است، اگر با دید مثبت به آن نگاه کنیم برایمان زمانی را فراهم آورده تا تمام اهداف خود را پیگیری کنیم و کمی هم برای خود وقت بگذاریم. بنابراین شاید دوباره چنین فرصتی را بدست نیاوریم تا اطلاعات خود را تکمیل و بروز نماییم. پس پیشنهادی که ما برای شما داریم این است که اطلاعات خود را بروز کنید و آموزشهایی که برایتان در نظر گرفته شده است را استفاده نمایید.
[button url=”https://aghazino.com/product/analytics/” class=”other” bg=”#871795″ hover_bg=”#af1ebc” size=”15px” color=”#ffffff” radius=”3px” width=”300px” height=”20px” target=”_blank”] مشاهده وبینار [/button]
دیدگاهتان را بنویسید