ووکامرس چیست؟ + 11 خصوصیت woocommerce
ووکامرس چیست و چگونه می تواند به کسب و کار ما کمک کند؟ امروزه با پیشرفت کسب و کارهای جدید، بازار خرید های اینترنتی رونق فراوانی گرفته است. خصوصا در این روزها که سر و کلهی کرونا پیدا شده، اکثر افراد ترجیح می دهند تا جای ممکن به صورت اینترنتی خرید کنند و به مغازهها نروند. ما در دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو سعی کرده ایم از مسیر صفر آموزشی تا راه اندازی فروشگاه اینترنتی و کسب درآمد واقعی از آن کنار شما هستیم
شاید شما هم به فکر ایجاد یک فروشگاه اینترنتی برای کسب و کار خود باشید، اما تامین هزینههای طراحی سایت و یا دسترسی به متخصصین این حوزه برایتان سخت باشد.همچنین ممکن است در شرایط بحرانی مثل این روزها، بخواهید در مدت زمان اندکی صاحب یک فروشگاه اینترنتی بشوید. اگر با cms وردپرس آشنایی داشته باشید، احتمالا می دانید که با استفاده از افزونهی ووکامرس، به راحتی می توانید یک فروشگاه اینترنتی را مدیریت کنید.
ووکامرس چیست و چه کاربردی دارد؟
متخصصان شرکت woothemes برای اولین بار در سال 2011، در مورد این که ووکامرس چیست صحبت کردند و آن را به دنیای تجارت الکترونیک معرفی کردند. شرکت automatic در سال 2015 سهامی این شرکت را خریداری کرد. امروزه بیش از 350 شرکت از زیرمجموعه های شرکت اتوماتیک در سطح دنیا فعالیت می کنند که به توسعهی ووکامرس مشغول هستند.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
ووکامرس چیست در واقع یک افزونه (پلاگین) وردپرس است که به شما توانایی ساخت یک فروشگاه اینترنتی را می دهد. در واقع شما با داشتن یک وب سایت که با وردپرس طراحی شده باشد، می توانید به راحتی آن را به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید. ووکامرس طی چند سال ظهورش توانسته رشد بسیار خوبی داشته باشد و تقریبا هر آن چه از یک فروشگاه اینترنتی انتظار دارید را برآورده می کند.
ووکامرس، تهِ یک فروشگاه ساز
خوب است بدانید که فروشگاه سازها دو نوع کد باز(open source) و اشتراکی (sass) می باشند. سیستم های کد باز به صورت رایگان در دسترس همه قرار دارد و اگر برنامه نویس باشید، می توانید کد آن را ویرایش کنید و آن چه باب میل تان است را ایجاد کنید.
فروشگاهساز های اشتراکی به این صورت هستند که برای دریافت خدمات، باید یک هزینهی سالیانه به شرکت ارائه دهندهی فروشگاه ساز پرداخت کنید تا بتوانید از خدمات آن استفاده کنید.
این که شما از کدام نوع فروشگاه ساز استفاده کنید بستگی به نیاز کسب و کار شما دارد. معمولا فروشگاه سازهای اشتراکی، پشتیبانی بیشتری را ارائه می دهند، اما اگر می خواهید دست تان برای ایجاد تغییرات و خصوصی سازی وب سایت تان باز باشد، بهتر است از فروشگاه سازهای کد باز استفاده کنید.
ووکامرس چیست، فروشگاه ساز اپن سورسی است که به جرئت می توان گفت قوی ترین و محبوب ترین فروشگاه ساز دنیا محسوب می شود، به گونهای که 42 درصد از فروشگاههای اینترنتی به آن اختصاص یافتهاند.
با نصب این افزونه می توانید یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند داشته باشید و در هر کجا که هستید، محصولات دیجیتالی و خدمات خود را به فروش برسانید. در ادامه، برخی از ویژگیهای ووکامرس را بیان میکنیم تا بیشتر با مزایای استفاده از آن آشنا شوید.
11 خصوصیت ووکامرس
- با استفاده از ووکامرس می توانید هر محصولی اعم از محصولات فیزیکی و خدمات دیجیتال را به فروش برسانید.
- داشتن قالب و افزونههای متعدد برای انعطافپذیری بیشتر
- مدیریت آسان محتواها
- امکان افزودن دستهها، برچسبها و ویژگی های محصول وجود دارد.
- بهرهگیری از نظرات و پیشنهادهای کاربران
- فارسی سازی شده و استفاده آن برای فارسی زبانان کار راحتی است.
- نسخهی اصلی آن رایگان بوده و برای دریافت برخی افزونهها و قالبها در صورت لزوم، نیاز به پرداخت وجه میباشد.
- کاربران می توانند محصولات را درجه بندی کرده و آن ها را ارزیابی کنند.
- امکان وصل شدن به سیستم پستی ایران
- همانند سایر سایت های وردپرسی، واکنشگرا بوده و اصلاحا mobile friendly می باشد.
- از واحدهای پولی مختلف پشتیبانی می کند.
برطرف کردن نیاز های فروشگاه اینترنتی با ووکامرس
حالا که با بعضی از ویژگی های این افزونهی فروشگاه ساز محبوب آشنا شدید، وقت آن است که بیشتر به قابلیت های آن پی ببرید تا بسنجید آیا ووکامرس می تواند معیارهای یک فروشگاه ساز خوب را داشته باشد و تمام نیازهای یک فروشگاه اینترنتی را برطرف کند یا نه. در ادامه، برخی از ویژگی های اصلی یک فروشگاه ساز را بیان می کنیم و به این موضوع می پردازیم که این افزونه تا چه حد این معیارها را دارد.
سهولت در استفاده: همواره کار کردن با ابزار و تکنولوژی های پیچیده و عجیب و غریب کار دشواری می باشد، حال می خواهد این ابزار یک ماشین لباسشویی باشد یا یک وب سایت فروشگاهی؛ پس سهولت استفاده از یک فروشگاه ساز و مدیریت آن نیز اهمیت بالایی دارد. اگر با وردپرس کار کرده باشید، از این موضوع اطلاع دارید که نحوهی کار کردن با آن پیچیده نبوده و طی مدت کوتاهی می توانید آموزشهای خود را تکمیل کنید. کار کردن با این افزونهی وردپرس هم کار چندان سختی نبوده و قادر خواهید بود به خوبی آن را مدیریت کنید.
سرعت: سرعت لود شدن صفحات یک سایت از اهمیت ویژهای برخودار است و در صورت تاخیر در این امر، به راحتی مخاطب خود را از دست داده و او را دو دستی به سایت رقبای خود تحویل می دهید! در مورد سرعت سایت های فروشگاهی که با ووکامرس طراحی شدهاند باید به شما بگوییم که استفاده از ووکامرس به تنهایی سرعت سایت شما را پایین می آورد، اما افزونه هایی برای بهبود این امر طراحی شدهاند که تا حد زیادی به کمک تان می آیند.
بهینه سازی و سئو وب سایت: برای دیده شدن سایت شما در نتایج اولیهی جستجوی گوگل، وب سایت شما باید از سئوی خوبی برخوردار باشد. شما می توانید با یافتن رمز ارتباطی سئو و دیجیتال مارکتینگ به روند رو به رشد سئو وب سایت تان کمک کنید و همچنین برای بهینه سازی وب سایت فروشگاهی خود که با ووکامرس طراحی شده، می توانید از همان افزونهی معروف Yoast استفاده کنید و رتبهی سایت خود را بهبود ببخشید.
امنیت: بحث امنیت، یکی از اساسی ترین مسائلی است که هنگام طراحی سایت باید به آن توجه کرد. در مورد امنیت وردپرس و افزونههاییش این امکان وجود دارد که با نصب نسخههای اورجینال افزونهها و بروزرسانی آن ها، می توان امنیت در سایت های وردپرسی را تا حد قابل قبولی افزایش داد، اما باز هم امنیت در دنیای وب تضمین 100 درصدی نداشته و همواره ممکن است راه نفوذی برای مهاجمان پیدا شود.
مدیریت درگاه پرداخت: درگاه پرداخت قطعا یکی از ضروریات هر وب سایت فروشگاهی به شمار میرود. اگر بخواهید فروشگاه تان را با کدنویسی ایجاد کنید و برای آن درگاه پرداخت بگیرید، باید بدانید که کار چندان آسانی پیش رو ندارید، اما ووکامرس با ارائهی چندین افزونهی معتبر، این امکان را به شما می دهد که به راحتی درگاه پرداخت هر بانکی را که بخواهید به وب سایت خود متصل کرده و از آن استفاده کنید.
با در نظر گرفتن این ویژگیها اگر قصد استفاده از این افزونهی محبوب را دارید، در ادامه همراه ما باشید.
چگونه یک فروشگاه اینترنتی با ووکامرس طراحی کنیم؟
داشتن یک فروشگاه اینترنتی با افزونهی ووکامرس، باید اول یک سایت وردپرسی داشته باشید، پس مراحل ایجاد یک سایت وردپرسی را از ابتدا برای شما مرور می کنیم تا به نصب و استفاده از افزونه برسیم.
بیشتر بدانید: کسب و کار اینترنتی خانگی
- خرید دامنه: دامنه همان آدرسی هست که کاربران آن را در نوار جستجوی مرورگر خود سرچ می کنند تا به سایت شما دسترسی پیدا کنند. دامنهها در پسوندهای متفاوت و قیمت های مختلفی وجود دارند و می توانید به راحتی یکی از آن ها خریداری کنید.
- خرید هاست مناسب: هاست در واقع همان حافظه یا قسمتی از یک سرور است که اطلاعات سایت شما روی آن نگهداری می شود. این که شما چقدر فضا برای فروشگاه تان در نظر می گیرید، بستگی به میزان محصولاتی دارد که برای فروش در نظر می گیرید و اطلاعاتی که وارد سایت تان می کنید.
- نصب وردپرس: نصب وردپرس کار بسیار آسانی است و از سایت های مختلف و همچنین خود سایت وردپرس می توانید آن را دانلود و سپس روی هاست خود نصب کنید.
- نصب قالب مناسب: قالب یا پوستهی وردپرس، همان چیزی است که روی سایت شما نصب می شود تا بتوانید شکل و شمایل زیبایی به سایت تان ببخشید و بتوانید محتوا و محصولات خود را به نمایش بگذارید. در این مرحله باید دقت کنید که حتما قالبی را انتخاب کنید که از افزونهی ووکامرس پشتیبانی کند. این نکته در توضیحات قالبی که می خواهید خریداری کنید باید نوشته شده باشد.
- نصب افزونهی ووکامرس: نصب این افزونه کار ساده و راحتی است. پس از انجام چند مرحله، می توانید صاحب یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند شوید. برای این کار میتوانید از قسمت افزودن افزونهها در پنل وردپرس خود، woocommerce را سرچ کنید و آن را به راحتی دانلود و نصب کنید. دانلود این افزونه رایگان است اما اگر بخواهید نسخههای پیشرفتهی آن را تهیه کنید، باید مبلغ ناچیزی پرداخت کنید.
- تنظیمات فروشگاه: در این بخش شما باید اطلاعاتی نظیر مشخصات جغرافیایی فروشگاه، واحد پول و نوع و ابعاد محصولات تان را تکمیل کنید.
- درگاه پرداخت: درگاه پرداخت یک عضو جدانشدنی از سایت های فروشگاهی محسوب می شود. برای فعال کردن درگاه پرداخت، افزونههای متفاوتی وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.
- فعال کردن و افزودن محصولات: حالا یک وبسایت فروشگاهی دارید و می توانید با افزودن محصولات و خدمات تان به آن، کسب و کار اینترنتی خود را آغاز کنید و از آن لذت ببرید.
کلام پایانی
آکادمی آغازینو در این مقاله سعی کرده است تا ووکامرس را به صورت کلی به شما معرفی کند تا اگر قصد استفاده از آن را دارید، پیشزمینهی خوبی داشته باشید. این که شما از این افزونهی محبوب استفاده کنید یا نه بستگی به نیازها و معیارهای شما دارد، اما آن چه که مسلم است، ووکامرس در بسیاری از موارد می تواند راه گشای شما باشد. اگر دوست دارید صاحب یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند شوید از دوره طراحی سایت آغازینو می توانید استفاده کنید و کسب و کار تان را گسترش دهید.
سوالات متداول
بهینه سازی وب سایت چیست؟
برای بهینه سازی وب سایت فروشگاهی خود که با ووکامرس طراحی شده، می توانید از همان افزونهی معروف Yoast استفاده کنید و رتبهی سایت خود را بهبود ببخشید.
خصوصیت های ووکامرس چیست؟
مدیریت آسان محتواها – امکان وصل شدن به سیستم پستی ایران – بهرهگیری از نظرات و پیشنهادهای کاربران برای کسب اطلاعات بیشتر وارد مقاله شوید.
دیدگاهتان را بنویسید