مقایسهی 5 افزونهی افزایش سرعت در وردپرس
سرعت بارگذاری صفحات سایت، از مهمترین عوامل افزایش نرخ تبدیل و جذب بازدیدکنندگان میباشد. شاید هیچ چیز به اندازهی سرعت کم یک سایت نتواند با اعصاب ما بازی کند. این معضل برای کارکنان گوگل هم مطرح بوده، چرا که گوگل از سال 2010، سرعت وبسایت را به عنوان یک فاکتور مهم برای رتبهبندی سایتها اعلام کرد. از سال 2018 این فاکتور برای جستجوی موبایل هم افزوده شد و با توجه به استفادهی اغلب مردم از موبایل، نباید از بهبود سرعت سایت در گوشیهای همراه غافل شد.
بد نیست بدانید از زمانی که کاربر روی یک صفحه کلیک میکند تا وقتی که آن صفحه بارگذاری میشود، تنها 7 ثانیه فرصت دارید تا محتوای سایت خود را به نمایش بگذارید، به عبارت دیگر اگر زمان بارگذاری شدن سایت شما بیش از 7 ثانیه طول بکشد، کاربر را دو دستی تقدیم به رقبا میکنید.البته 7 ثانیه میتواند حالت خوشبینانه باشد و طبق آمارها، حدود 40 درصد بازدیدکنندگان، سایتی را که بیش از 3 تا 5 ثانیه بارگذاری شدنش طول بکشد را ترک میکنند.
شاید در ابتدا این امر وحشتناک به نظر برسد، اما اگر بدانید روشهایی برای افزایش سرعت سایت شما وجود دارد خیالتان راحت میشود. سایتهایی که با وردپرس نوشته شدهاند، اغلب با نصب افزونههای متعدد روی آن ها کمی کند میشوند، اما وجود افزونههایی برای افزایش سرعت سایتهای وردپرسی، نعمتیست که برنامهنویسان وردپرس به دوستداران این سیستم مدیریت محتوای محبوب هدیه کردهاند.
در این مطلب قصد داریم به مقایسهی 5 افزونهی افزایش سرعت در وردپرس بپردازیم تا شما با توجه به امکانات و ویژگیهای هر کدام، گزینهی مناسب را برای سایت خود انتخاب کنید.
چگونه سرعت وبسایتمان را اندازه بگیریم؟
حالا که از اهمیت سرعت بارگذاری صفحات وبسایت صحبت کردیم، شاید به این فکر افتاده باشید که نکند سرعت سایت شما مورد رضایت بازدیدکنندگان نباشد و آنها با خاطرهی بدی سایتتان را ترک کنند! برای اینکه خیالتان راحت شود میتوانید سرعت سایت را با ابزارهایی مانند Pingdom ،WebPageTest ،GTmetrix و Google PageSpeed Insights بسنجید. تحلیل دادههایی که این ابزارها به شما میدهند ممکن است نیاز به دانش تخصصی داشته باشد، پس اگر خودتان متوجه این دادهها نشدید میتوانید از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
Cache در وردپرس چه مفهومی دارد؟
احتمالا تاکنون واژهی cache را زیاد شنیدهاید و شاید خودتان هم از آن استفاده کرده باشید. اطلاعات در کامپیوترها روی هارد دیسک و در گوشیهای موبایل روی حافظهی دستگاه یا کارت حافظه قرار میگیرند. زمانی که شما درخواست نمایش دادهای به سیستم ارسال میکنید، پردازشهای زیادی روی آن داده صورت میگیرد تا سرانجام به نمایش گذاشته شود. این کار اگر هردفعه انجام شود زمان زیادی از شما میگیرد، اینجاست که کش سیستم به کمک شما آمده تا در مدت زمان کوتاهی بتوانید به درخواست خود برسید.
درواقع کش، یک حافظهی پنهان است که نتایج درخواستها روی آنها ذخیره شده و در صورت نیاز، از آن ها استفاده میشود.در سیستم مدیریت محتوای وردپرس هم همین مفهوم برقرار است. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای پویاست، یعنی هربار کاربر از وبسایت شما بازدید میکند، اطلاعات باید از دیتابیس خوانده شود و سپس در مرورگر نشان داده شود. خواندن این اطلاعات و پردازش آنها در صورتی که حجم درخواستها زیاد باشد، میتواند به کند شدن سایت شما بیانجامد.
افزونههای کش وردپرس با ذخیره کردن یک کپی از صفحات و نمایش آن ها به کاربر، از به وجود آمدن مسیری طولانی برای خواندن اطلاعات از دیتا بیس جلوگیری میکنند و اینگونه تاثیر به سزایی در افزایش سرعت سایت میگذارند. کش کردن انواع متفاوتی دارد که به صورت خلاصه آن ها را بیان میکنیم.
انواع کش وردپرس:
- کش کردن صفحات(page caching): کش کردن صفحات، معمولترین نوع کش کردن سایتهای وردپرسیست. افزونههای کش، به جای اینکه هر صفحه را با اسکریپتهای سنگین PHP پردازش کرده و بسازد، یک نسخهی HTML از صفحات ساخته و روی سرور ذخیره میکند. در صورت درخواست کاربر این صفحات به نمایش در آمده و اینگونه سرعت سایت بهبود مییابد.
- کش کردن دیتابیس(database caching): کش کردن متداولترین کوئریها برای جلوگیری از اجتماع کوئریهای تکراری و اضافی دیتابیس
- کش کردن مرورگر(browser caching): ذخیرهسازی فایلها روی مرورگر برای ارئهی سریعتر آنها
- کش کردن شی(object caching): به مجموعهای از فایلها مانند اسناد و اسکریپتها و تصاویر، شی گفته میشود. به ذخیرهسازی شاخهای از این فایلها به صورت محلی را کش کردن شی میگ ویند. بعضی از افزونهها، تنها روی کش صفحات تمرکز دارند و برخی دیگر به تمامی این موارد میپردازند.
در ادامه به مقایسهی 5 افزونهی افزایش سرعت در وردپرس میپردازیم تا متوجه قابلیتهای هر یک آن ها شده و در انتخاب آنها به شما کمک کنیم.
5 تا از بهترین افزونههای افزایش سرعت وردپرس و مقایسهی آنها
- Wp rocket: این افزونه بیشک از بهترین افزونههای افزایش سرعت در وردپرس میباشد. استفاده از آن به افرادی که با اصطلاحات دنیای کش آشنایی زیادی ندارند توصیه میشود که دلیل این امر، رابط کاربری ساده و قابل درک این افزونه است. البته این افرونه به صورت رایگان قابل استفاده نبوده و باید برای استفاده از آن هزینه کنید، اما اگر از قابلیتهای آن اطلاعات داشته باشید، از پرداخت این هزینه پشیمان نمیشوید.
از قابلیتهای دیگر این افزونه میتوان به lazy load یا لود تنبل اشاره کرد. این قابلیت به این معناست که بارگذاری عکسها همزمان با بارگذاری صفحه انجام نمیشود و مثلا اگر تصویری در پایین صفحه باشد، تا زمانی که کاربر به آنجا نرود تصویر لود نمیشود.
برخی ویژگیها و مزایای این افزونه عبارتاند از:
- رابط کاربری ساده و قابل استفاده برای افراد مبتدی
- تنظیمات تخصصی ساده و استفاده از آن بدون دانش برنامهنویسی
- پشتیبانی از ووکامرس
- کش صفحات
- کش مرورگر
- پیش بارگذاری کش سایت
- پشتیبانی از CDN (CDN یک سرویس تحویل محتوا به کاربر هست که سرعت انتقال اطلاعات را افزایش میدهد.)
- پشتیبانی از minification, remove query string
- پشتیبانی از G_zip برای فشردهسازی
- پاکسازی خودکار کش بعد از ویراش مطالب و به روز رسانی آن ها
- استفاده از قابلیت lazy loading
معایب:
- شاید تنها عیب این افزونه نسبت به دیگر افزونهها، پولی بودن آن باشد که آن هم با توجه به مزایایی که دارد، میتواند قابل چشمپوشی باشد.
- W3 total cache: این افزونه نسبت به wp rocket پیچیدهتر بوده و ممکن است کار کردن با آن برای افراد مبتدی سخت به نظر برسد، اگر با این موضوع مشکل دارید خوب است بدانید که این افزونه با بیش از 1 میلیون نصب فعال، جزو محبوبترین پلاگینهای افزایش سرعت وردپرس میباشد، پس در استفاده از آن تردید نکنید.
برخی ویژگیها و مزایای این افزونه عبارتاند از:
- پشتیبانی از CDN(شبکهی تحویل محتوا)
- کش همه جانبه
- رایگان
- پشتیبانی از G_zip برای فشردهسازی
- استفاده از قابلیت lazy loading
معایب:
- تنظیمات تخصصی نسبتا پیچیده و مناسب نبودن برای مبتدیان
- عدم پاکسازی کش بعد از ویرایش مطالب
- عدم تشخیص خودکار برگههای ووکامرس و انجام تنظیمات به صورت دستی
- WP Super Cache: این افزونه نیز از محبوبترین و مطرحترین افزونههای افزایش سرعت وبسایت محسوب میشود که به خاطر داشتن مد دیباگ، با خطایابی در زمان جواب نگرفتن از آن، به کمک شما میآید. این افزونه در سه سطح آسان، پیشرفته و wp super caching، کش کردن را انجام میدهد.
برخی ویژگیها و مزایای این افزونه عبارتاند از:
- کش صفحه
- پشتیبانی از CDN
- رایگان
- پیش بارگذاری کش سایت
- پیچیدگی متوسط و استفادهی نسبتا آسان
معایب:
- عدم تشخیص خودکار برگههای ووکامرس و انجام تنظیمات به صورت دستی
- عدم پاکسازی کش بعد از ویرایش مطالب
- WP Fastest Cache: از قدرتمندترین افزونههای افزایش سرعت وردپرس میباشد که بیش از 1000000 نصب فعال دارد. این افزونه با داشتن رابط کاربری ساده، قابل استفاده برای مبتدیان هم میباشد. نسخه Pro این افزونه قابلیتهایی مانند Lazy Loading، پاکسازی دیتابیس، کش موبایل و … را دارد. همانطور که گفتیم، CDN یک سرویس تحویل محتوا به کاربر هست که سرعت انتقال اطلاعات را افزایش میدهد. کلودفلر (Cloudflare) ، یکی از بهترین CDNهای دنیاست که علاوه بر افزایش سرعت، در افزایش امنیت سایت هم موثر است. این افزونه از کلودفلر نیز پشتیبانی میکند.
برخی ویژگیها و مزایای این افزونه عبارتاند از:
- نصب و استفادهی آسان
- کش اتوماتیک کل سایت
- رایگان است و البته نسخهی پولی هم دارد.
- پشتیبانی از CDN
- پشتیبانی از G_zip برای فشردهسازی
- ادغام فایلهای کوچک css _ js در یک فایل بزرگتر
- کش مرورگر
معایب:
- عدم پاکسازی کش بعد از ویرایش مطالب
- عدم تشخیص خودکار برگههای ووکامرس و انجام تنظیمات به صورت دستی
- Lazy load: این افزونه با بیش از 100000 نصب فعال، از دیگر افزونههای محبوب افزایش سرعت است که تمرکز اصلی آن روی بارگذاری تصاویر و ویدئوهای سایت میباشد. روشی که این افزونه برای بهبود سرعت سایت از آن استفاده میکند این است که تا در ابتدای بارگذاری یک صفحه، تمام تصاویر و ویدئوها بارگذاری نمیشود و با اسکرول صفحه، تصاویری که باید دیده شوند بارگذاری میشوند. البته همانطور که اشاره کردیم برخی افزونهها دارای این قابلیت هستند و در صورت نصب آنها، نیاز به نصب مجدد این افزونه ندارید.
کلام پایانی
با تفاسیری که از این افزونهها داشتیم، انتخاب آنها بستگی به کارایی مد نظر شما از یک افزونهی افزایش سرعت دارد. اگر هنوز مبتدی هستید بهتر است از افزونهای مثل راکت یا WP Fastest Cache استفاده کنید و اگر محدودیتی ندارید، میتوانید روی سایر گزینهها هم فکر کنید. اگر شما از افزونهای که برای افزایش سرعت وبسایتتان استفاده میکنید راضی هستید، پیشنهاد میکنیم تا آن را در قسمت نظرات به دیگر کاربران نیز معرفی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید