سئو داخلی چیست؟ (شاهنامه سئو آن پیج رومی را بخوانید!)
سئو داخلی چیست؟ سوالی که ابتدا برای اکثر افرادی که می خواهند وارد دنیا جذاب سئو شوند پیش می آید. از این رو با توجه به نیاز بازارکار دیجیتال مارکتینگ به فکر این بودیم آن چه در دست داریم را رو کنیم و شما را با شاهنامه سئو داخلی آشنا کنیم. اگر بخواهیم از روی دیگر سکه به این قضیه نگاه کنیم، یک پادشاه خبره برای این که همه چیز را تحت کنترل خودش بگیرد از ابتدا کار سعی می کند تمامی مسائل که پایه و اساس حکومتش را تشکیل می دهد به آن ها مسلط شود و در امور کشور آن ها را رعایت کند.
در واقع ما بر آن شدیم که شما را به عنوان یک پادشاه خبره سئو on page پرورش دهیم. البته چیزی که می تواند به صورت پروژه محور تکمیل کننده این شاهراه بزرگ باشد دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو است که به تمامی مباحث سئو داخلی و خارجی و استراتژی محتوا که اساس کار یک مدیر آن پیچ بوده و مباحث دیگر به صورت کامل در این دوره پرداخته شده است.
با دوره سئو 2022، در دنیا سئو حکم رانی کنید!
سئو داخلی چیست؟ (شاهنامه سئو آن پیج را بخوانید!)
هر بهینه سازی که روی صفحات داخلی سایت انجام می شود تا موتور های جستجو صفحات سایت را بهتر درک کنند، سئو on page یا سئو داخلی سایت گفته می شود. به این مورد بایستی توجه نمایید که بهینه سازی یک سایت، محدود به سئو آن پیج نمی باشد. به عنوان مثال بهینه سازی خارجی سایت یا سئو آف پیج نیز یکی دیگر از فرآیندهای بهینه سازی سایت می باشد.
بنابراین وجود هر دو این ها نیاز هست. در واقع ما نمی توانیم این را بگوییم که با انجام بهینه سازی سئو داخلی سایت رتبه بهتر خواهیم گرفت. بهینه سازی کد های سایت شما، متن ها، تصاویر و لینک ها،متاتگ ها و موارد این چنینی سایت را شامل می شود.
اما به خاطر داشته باشید که اکثر بزرگان سئو، تاکید بالایی بر اهمیت سئو on page دارند. سخنی که در بین سئوکار ها می چرخد، گویای این موضوع می باشد که بیش از 70 درصد پیشرفت شما، در محتوا و سئو داخلی سایت شما می باشد. به طور کلی در کلماتی با رقابت پایین بدون استفاده از روش های لینک سازی و غیره… می توان به صفحات اول گوگل و حتی رنک یک رسید.
اگر می خواهید خدای سئو آف پیج شوید می توانید مقاله سئو خارجی چیست را مطالعه کنید.
1. متا دیسکریپشن چیست؟ (حرف کوتاه پادشاه سئو آن پیج)
یک پادشاه سئو آن پیج اگر بخواهد حرف خودش را در سایت خود برای گوگل مشخص کند، باید متا دسکرپیشن را طوری بنویسد که برای کاربر جذاب و از نظر گوگل هم بهینه باشد. از نکاتی که باید در متا دیسکریپشن (meta description) رعایت کنید، بایستی به عنوان توجه داشته باشید که متنی که در این قسمت قرار می دهید بایستی کاملاً مرتبط به محتوای اصلی شما باشد و در داخل آن کلمه کلیدی که قصد بهینه سازی برای آن را دارید را نیز آورده باشید که برای نتیجه گیری بهتر بایستی در اول جمله استفاده شود.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
تکرار بیش از حد کلمه کلیدی در متا دیسکریپشن از نظر گوگل اهمیتی ندارد و گوگل دیسکریپشن شما را در نتایج نمایش نمی دهد و یک متنی را از مقدمه مقاله شما به عنوان متا دیسکریپشن در نظر می گیرد. از این رو این کار باعث می شود یک نمره منفی برای شما ثبت شود. به نمونه ای از متا دیسکریبشن توجه کنید:
به متن پایین عنوانی که در گوگل نمایش داده می شود، متا دیسکریبشن می گویند.
2. تگ های هدینگ H1-H6 (حرف های مهم یک پادشاه سئو آن پیج)
یک پادشاه خبره سئو on page باید اطلاعات کافی در مورد مهمترین تگ در سئو سایت داشته باشد. از این رو تگ های هدینگ جز متا تگ های سئو به شمار می آید که اهمیت زیادی در سئو سایت دارند.
تگ های هدینگ به عنوان مبنای جستجو به کار می روند و باعث شناسایی بهتر مطلب شما توسط موتور های جستجو مانند گوگل می شود، اما نحوه استفاده از این تگ های مهم در طراحی سایت بسیار حائز اهمیت بوده و می تواند بر سئو داخلی سایت شما تاثیر به سزایی بگذارد.
تگ های هدینگ عبارتند از:
H1-H2-H3-H4-H5-H6
نکات مهم در تگ های هدینگ (نکاتی که باید پادشاه خبره در نظر بگیرد!)
- در هر صفحه یک بار از h1 استفاده کند.
- لیست مطالبی که در مقاله وجود دارد برای تیترشان از H2 استفاده کند.
- در H1 از کلمه کلیدی استفاده کند.
- هرگز از هدینگ ها برای بزرگتر کردن مطلب استفاده نکند. هدینگ ها برای دسته بندی محتوا بر مبنای اهمیت هستند.
- هدینگ ها را پر از کلمات کلیدی نکند.
هدینگ ها حرف پادشاه خبر سئو آن پیج را به کُرسی می نشانند!
3. بهینه سازی تصاویر سایت
همان طور که در بهینه سازی تصاویر سایت به این موضوع اشاره کردیم که محتوا دو نوع است: متنی و غیرمتنی. از این رو باید به عنوان یک پادشاه خبره سئو داخلی در نظر بگیریم که در حالت عادی موتور های جستجو به خوبی قابلیت تشخیص محتوای متنی را دارند. اما در رابطه با محتوای غیر متنی، مانند تصاویر، ویدیوها، صداها این مسئله متفاوت می باشد. در واقع ما بایستی با یک سری کارها، درک این نوع محتواها را برای موتور های جستجو آسان تر و قابل درک تر کنیم.
حال می خواهیم به نحوه بهینه سازی محتواهای غیر متنی بپردازیم. قبل از همه چیز، ابتدا قصد بهینه سازی تصاویر موجود در یک مقاله را داریم. اگر ما بتوانیم تصاویر خود را به صورت درست بهینه سازی کنیم، می توانیم ترافیک زیادی را از طریق همین تصاویر که قرار است در نتایج موتور های جستجو (قسمت تصاویر) نمایش داده شود، بدست آوریم.
سئو تصاویر در 6 قدم طلایی
- نام تصویر را درست انتخاب کنید کاملاً مرتبط با تصویر و به جای فاصله از خط تیره استفاده کنید.
- از کلمه کلیدی کوتاه و معنادار در متن تصاویر استفاده کنید.
- از فرمت های درست برای تصاویر استفاده کنید.(از فرمت JPG استفاده کنید چون اکثر تصاویر وب به این فرمت هستند.)
- برای آیکن های از فرمت SVG استفاده کنید.
- اگر می خواهید به عنوان یک پادشاه خبره سئو آن پیج عمل کنید تصاویر را با به میزان کیفیت 75KB ذخیره سازی کنید. (البته توجه کنید که قدرت هاست شما نقش مهمی در حداکثر سازی که می توانید در سایت خود استفاده کنید، دارد.)
- حتما تصاویر در سایت imagecompressor.com فشرده سازی کنید.
کلام آخر: پادشاه خبره سئو آن پیج هرجایی نیاز بود عکس قرار می دهد و سعی نمی کند حتما همه جا را با عکس پر کند!
4. عدم سرکوب شدن در تگ تاتیل
اگر به عنوان یک پادشاه سئو داخلی می خواهید در عنوان های که در مقالات قرار می دهید حکم رانی کنید باید نکات زیر را در تگ عنوان را رعایت کنید.
- تعداد کاراکترهای تگ تایتل بایستی کمتر از 65 کاراکتر باشد.
- برای صفحه اصلی امکان استفاده از کلمات کلیدی مرتبط به موضوع سایت و همچنین کلمات مترادف وجود دارد که بهتر است این کلمات را با استفاده از | یا – از هم جدا کنید. همچنین می توانید کلمات کلیدی را در یک عبارت به کار ببرید.
- از تکرار بیش از حد یک کلمه کلیدی خودداری کنید.
- در صورتی که قصد استفاده از نام برند را برای تگ تایتل دارید پیشنهاد ما این است که آن را با استفاده از | یا – از هم جدا کنید.
مثال : دوره حضوری دیجیتال مارکتینگ در مشهد | آغازینو
- برای صفحات داخلی که در رابطه با موضوع خاص مطلب نوشته شده بهترین گزینه این می باشد که به صورت یک عبارت نوشته شود و کلمه کلیدی داخل آن آورده شود.
مثال: آموزش جامع سئو و بهینه سازی وب سایت (مناسب)
- در تگ تایتل یک مطلب خاص از کلمات کلیدی مختلف استفاده ننمایید. بلکه همان طور که گفته شد از یک عبارت جذاب استفاده نمایید که کلمه کلیدی شما در داخل آن قرار دارد.
مثال: آموزش سئو | آموزش بهینه سازی | آموزش بهینه سازی سایت | آموزش بهینه سازی وب سایت (نامناسب)
- کلمه کلیدی خود را سعی کنید اول جمله قرار دهید.
- هر صفحه از سایت بایستی عنوان منحصر به فرد داشته باشد.
- در صورت امکان در تگ عنوان خود از اعداد جادوئی مثل 7 و 9 استفاده کنید.
5. بهینه سازی محتوا سایت (محتوا پادشاهه)
همان طور که برای شما مفهوم سئو داخلی چیست را توضیح دادیم در ادامه چیزی که می تواند در سئو داخلی و خارجی حائز اهیمت باشد بهینه سازی محتوا است. اگر می خواهید به عنوان یک پادشاه خبره سئو on page همیشه محتوا شما برای کاربر جذاب باشد باید نکات زیر را رعایت کنید.
بعد از این که کاربر به هر نحوی به سایت شما می رسد. موردی که با آن مواجه می شود محتوای شما هست. بنابراین بایستی مطلب به صورت بهینه و با رعایت نکاتی نوشته شود که نه تنها کاربران حداکثر استفاده را از سایت شما داشته باشند بلکه در دفعات بعدی نیز به سایت شما مراجعه کنند این کار باعث می شود که نرخ پرش یا بانس ریت وب سایت کاهش یابد.
- عنوان شما بایستی با محتوای شما کاملاً مطابقت داشته باشد چرا که در این صورت باعث دفع کاربر خواهد شد.
- مطالب را برای کاربران خود بنویسید نه موتور های جستجو. سعی کنید تا آنجا که می توانید روی نوشتن محتوا وقت گذاشته و یک مطلب جذاب را بنویسید.
- از استفاده بیش از حد و تکرار کلمات کلیدی در داخل متن خود خودداری کنید. این روش سالهاست که منسوخ شده و حتی ممکن است باعث افت سایت شما شود.
- مطالب را سعی کنید به صورت پارگراف بندی بنویسید و از نوشتن پشت سر هم متن ها خودداری کنید. همچنین در صورت امکان برای هر پاراگراف که به نحوی توضیحی در رابطه با یک مورد خاص دارد، از یک زیر عنوان با هدینگ H2 استفاده کنید.
- در مطالب تان اگر نیاز دید حتما یک لینک به سایت های دیگر که مرتبط به محتوای شما یا تکمیل کننده یا منبع محتوای شما هستند، ارجاع دهید.
6. فوت های گوزه گیری برای بهینه سازی URL
- هر صفحه از سایت ما بایستی آدرس منحصر به فرد داشته باشد.
- سعی کنید که کوتاه ترین آدرس را برای مطالب تان ایجاد کنید.
- خلاصه از عنوان یا محتوای خود را همراه با کلمه کلیدی مورد نظر در آدرس صفحه بیاورید.
- بزرگی و کوچکی در آدرس صفحات مهم بوده و تفاوت دارند. بنابراین دو صفحه با آدرس یکسان اما با کلمات بزرگ و دیگری کوچک، با همدیگر متفاوت می باشد.
- ساختار آدرس یا سلسله مراتب آدرس می تواند هم به صورت شاخه ای بوده و هم مستقیم به مطلب اشاره کند.
برای مثال فرض کنید که یک دسته بندی با نام آموزش SEO دارید و یک مقاله برای آن دسته بندی، به نام راز و رمزهای سئو و دیجیتال مارکتینگ نوشته اید که کلمه کلیدی شما سئو و دیجیتال مارکتینگ است. اگر می خواهید به صورت سلسه مراتبی آدرس دهی کنید باید به صورت زیر باشد:
/aghazino.com/seo/seo-and-digital-marketing
- حالت دیگر به صورت مستقیم هست یعنی آدرس دهی به این صورت باشد:
/aghazino.com/seo-and-digital-marketing
- با این که اکثر کاراکتر ها در آدرس دهی پشتیبانی می شوند اما بهترین و بهینه ترین حالت این است که کلمات کلیدی را با استفاده از – از هم جدا کنید.
مثال: /aghazino.com/seo-and-digital-marketing
- آدرس دهی نامناسب
آدرس دهی بیشتر مدیریت محتواها در حالت عادی با استفاده از Query String می باشد.
مثال: aghazino.com/seo/seo-and-digital-marketing/product?=on-page
- استفاده از تاریخ در آدرس دهی نه تنها هیچ فایده ای ندارد بلکه باعث طولانی شدن آدرس نیز می شود.
بنابراین همانند مطالب قبلی بهتر است که آدرس دهی مطالب را بهینه سازی کنید.
7. URL فارسی یا انگلیسی؟
این که در آدرس دهی از کلمات فارسی استفاده کنیم یا انگلیسی، بیشتر بحث سلیقه ای هست و تفاوت آن چنانی بین این دو نیست. مهم تر از بحث فارسی یا انگلیسی بودن، بهینه بودن آدرس دهی و رعایت نکاتی بود که در مطالب بالا به آن اشاره کردیم. آدرس دهی فارسی با این که توسط گوگل پشتیبانی می شوند اما باعث طولانی شدن آدرس می شوند. اما با این حال انتخاب با شما می باشد.
در صورت استفاده از آدرس دهی انگلیسی نباید کلمات را در آن به صورت فینگلیش نوشت. بلکه بایستی به صورت ترجمه شده در آدرس دهی استفاده کرد.
چک لیست پادشاهان سئو on page
اقدامات پایه ای سئو داخلی
- اتصال سایت به گوگل سرچ کنسول و بررسی خطاها
- خروجی از خطاهای محتوای داپلیکیت
- خروجی از خطاهای صفحات 404
- رفع خطاهای Crawl (Robot- Server – DNS)
- بررسی Manual Action
- بررسی مهمترین تگ های سئو سایت
- بررسی وضعیت کرول مربوط به هاست و تعویض هاست در صورت نیاز
- تحلیل سئو داخلی با ابزار سئو سایت چکاپ یا ابزارهای مشابه
- ریدایرکت یا کنونیکال آدرس سایت با www و بدون www روی یکی از دو حالت
- بررسی ریسپانسیو بودن یا نبودن پوسته سایت
- قرار دادن فاوآیکون
- اصلاح ساختار لینک سایت (در صورت مبتدی بودن سایت)
- بررسی لینک های شکسته و ریدایرکت به صفحات مرتبط
- ایجاد صفحه 404 صحیح دارای لینک کافی، متن مناسب
- اتصال سایت به گوگل آنالیتیکس یا piwik
- یادداشت صفحات با نرخ پرسش بالا و پایین و رفع مشکلات
سرعت سایت:
- تست با جی تی متریکس
- بهینه سازی تصاویر با optimizilla و wp smush it
- فعال سازی جی زیپ (به صورت کلی اضافه کردن کدهای htaccess)
محتوا سایت:
- ایجاد منو با کلمات کلیدی اصلی و پایه (تغییرات کوچک در کلمات منو)
- اصلاح title سایت براساس کلمات کلیدی اصلی
- اضافه کردن صحیح کلمات کلیدی + LSI به محتواها
- رعایت نکات بازاریابی محتوا در عنوان برای افزایش CTR
- اضافه کردن متن به صفحات ویدیوها
- ایجاد نقشه سایت + آپلود در سرچ کنسول
- استفاده از افزونه ARVE برای ویدیوها و پرکردن بخش توضیحات
- دادن لینک های خارجی معتبر از محتواها
- بررسی و اصلاح پاراگراف های اول محتواها
- استخراج صفحات با بیشترین ورودی از گوگل، صفحاتی با بیشترین حضور کاربر، کوئری های برتر (کوئری هایی با بیشترین کلیک، بیشترین ایمپرشن، ایمپرشن بالا و کلیک کم، پوزیشن 10 تا 20)
این چک لیست پادشاهان رومی سئو on page در آینده آپدیت می شود.
نتیجه گیری
اگر همراه همیشگی آکادمی آغازینو بوده باشید در مقاله قبلی آغازینو در مورد سئو خارجی چیست صحبت کردیم و تمامی نکات سئو آف پیج را به صورت جامع برای شما گفتیم. اما با توجه به بازار داغ سئو داخلی سعی کردیم یک مقاله جامع که نمونه آن را حتی اساتید مجرب در دوره های سئو خود تدریس می کنند برای شما گردآوری کنیم.
آن چه که نیاز هست که شما به عنوان سئوکار آن پیچ بدانید از جمله سئو داخلی چیست، سئو تصاویر، فوت های گوزه گری برای بهینه سازی URL و غیره… گفته شده و در ضمن درصدد هستیم که به صورت ماهانه مطالب مهمی از سئو on page را به این مقاله اضافه کنیم.
سوالات متداول
سئو داخلی چیست؟
هر بهینه سازی که روی صحفات داخلی سایت انجام می شود تا موتور های جستجو صفحات سایت را بهتر درک کنند، سئو on page یا سئو داخلی سایت گفته می شود. اطلاعات بیشتر در مقاله بیان شده است.
فوت های گوزه گیری برای بهینه سازی URL چیست؟
هر صفحه از سایت ما بایستی آدرس منحصر به فرد داشته باشد – سعی کنید که کوتاه ترین آدرس را برای مطالب تان ایجاد کنید – آدرس به صورت سلسه مراتبی و مستقیم باشد و…
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ، مثل همیشه جامع و مفید
ممنون از شما که چنین مقالاتی را برای ما فراهم می کنید
با عرض سلام و ادب، خواهش می کنم این مقاله بخاطر بالا بردن سطح شما مخاطبین عزیز به صورت ماهانه آپدیت می شود.