وردپرس یا کدنویسی ❤️ انتخاب با شماست
![وردپرس یا کدنویسی](https://aghazino.com/wp-content/uploads/2020/05/وردپرس-یا-کدنویسی.jpg)
وردپرس یا کدنویسی کدام مورد برای کسب و کارهای جدید مناسب است این سوالی است که خیلی ها هنگام راه اندازی کسب و کار با آن مواجه هستند. البته باید غافل از این نباشیم که اکثر کسب و کارهای اینترنتی دنیا براساس سیستم مدیریت محتوا وردپرس طراحی شده اند. اگر می خواهید صفر تا صد طراحی سایت بدون کدنویسی و استراتژی های کسب درآمد از دنیای دیجیتال را در یک مجموعه کامل یاد بگیرید از دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو استفاده کنید.
البته در حالت کلی این به انتخاب شما و نوع کسب و کارتان بستگی دارد که وردپرس یا کدنویسی را انتخاب کنید اگر می خواهید وب سایت تان به صورت اختصاصی به زبان php کدنویسی شود برای شما هزینه زیادی را به همراه دارد. ما در آکادمی آغازینو برای شما دوره طراحی سایت را در نظر گرفته ایم که می توانید وب سایت خودتان را به راحتی طراحی کنید. در ادامه مقاله در مورد وردپرس یا کدنویسی کدام یک بهتر است صحبت کرده ایم.
وردپرس یا کدنویسی
اگر بخواهیم به زبان ساده بیان کنیم که وردپرس چیست، باید بگوییم که وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست (CMS) که توسط آن می توانیم اقدام به راهاندازی انواع مختلف سایت و وبلاگ کنیم. در واقع وردپرس یک سایتساز متن باز تحت وب و رایگان بوده که در دستهی سیستمهای مدیریت محتوا قرار می گیرد.
متن باز بودن این سیستم به معنی آن است که شما با دانش برنامهنویسی، می توانید سایت خود را به بهترین نحو شخصیسازی کنید الیته این دست شماست که وردپرس یا کدنویسی را انتخاب کنبد و به آنچه که برایتان مطلوب است برسید، البته این نکته به این معنی نیست که برای استفاده از وردپرس باید دانش برنامهنویسی داشته باشید، بلکه یکی از بهترین مزایای وردپرس که در ادامه به آن میپردازیم، این است که شما بدون هیچ دانش برنامهنویسی قادر به استفاده از آن خواهید بود.
پایهگذار وردپرس، شخصی به نام مت مولنوگ می باشد که در 27 می سال 2003 این محصول را عرضه کرد. این سیستم مدیریت محتوا که با زبان php نوشته شده و توسط mysql نیز پشتیبانی میشود، در ابتدا مورد استقبال وبلاگنویسان قرار گرفت. بین وردپرس یا کدنویسی وجه تمایز های بود که وبلاگنویسان با توجه به راحتی کار وردپرس را بیشتر استفاده می کردند، اما با گذشت زمان و بهروزرسانی های مطلوب آن، امروزه برای طراحی بسیاری از سایتها مورد استفاده قرار می گیرد.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
دانلود و نصب وردپرس کمتر از ده دقیقه زمان می برد و شما به راحتی می توانید وب سایت خود را راهاندازی کنید. شما می توانید به وسیلهی افزونهها و قالب های متفاوت وردپرس، سایت خود را به شکل دلخواه تغییر دهید. شاید اگر هنوز با این سیستم مدیریت محتو آشنایی نداشته باشید، برای تان این سوال پیش بیاید که منظور از افزونه و قالب چیست؟ در ادامه شما را با مهمترین اصطلاحات این حوزه آشنا خواهیم کرد.
قالب وردپرس
طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php این سوالی که خیلی هنگام راه اندازی سایت از خودشان می پرسند و بین یک دوراهی می مانند که سایت شان بر چه اساس و پایه شکل بدهند وردپرس یا کدنویسی کدام یک باشد شکل گیری این پایه با دانلود و نصب وردپرس شروع می شود، می توانید ظاهر سایت خود را به دلخواه تغییر دهید.
قالب یا پوستهی وردپرس یا همان wordpress theme، در واقع همان ظاهر وب سایت شماست که نمایش داده می شود. در اینترنت انواع قالب های رایگان و زیبا در دسترس همه قرار دارد و شما می توانید به راحتی از آن ها استفاده کنید.
البته توصیهی ما به شما این است که از قالب های پولی استفاده کنید تا از پشتیبانی این قالبها هم بهره ببرید. نگران این هزینه هم نباشید، چرا که مبلغ ناچیزی که برای آن پرداخت می کنید، در برابر سودی که از راهاندازی این سایت عایدتان می شود به چشم نمی آید.
برای هر سایت می توانید از قالبهای مخصوص به همان سایت استفاده کنید، برای مثال از قالبهای آمادهی عکاسی برای سایت های عکاسی و از قالب های فروشگاهی برای سایت های فروشگاهی.
همچنین با استفاده از روشهای متعدد و نه چندان سخت مثل استفاده از امکانات خود وردپرس یا استفاده از پلاگینها، می توانید قالب سایت خود را شخصیسازی کرده و سایت منحصر به فردی داشته باشید. برای مثال می توانید نحوهی چیدمان المانها، رنگ و تصاویر به کار رفته را مطابق با سلیقه و اهداف سایت تغییر دهید.
در سایت رسمی وردپرس می توانید منابع عظیمی از انواع قالبها را مشاهده کنید. در قسمتی از این سایت که آن را به عنوان مخزن وردپرس می شناسیم، انواع قالبها که برای سایتهای متفاوت بر اساس فیلترها و دستهبندی های دقیق وجود دارد و شما می توانید با توجه به نوع وبسایت خود، از آن ها استفاده کنید. همچنین سایتهای معتبر زیادی وجود دارد که انواع قالبهای رایگان و پولی وردپرس را در اختیار شما قرار می دهند.
افزونه(پلاگین) وردپرس
پس از این که سایت خود را راه اندازی کرده و قالب مدنظرتان را هم روی آن پیاده کردید، می توانید با استفاده از افزونه یا همان پلاگین، تغییرات دیگری را در سایت خود ایجاد کنید. در واقع افزونهها را می توان به صورت بسته های از پیش تعریف شدهای در نظر گرفت که هر کدام وظیفهای را به عهده دارند و برای تکمیل وبسایت مورد استفاده قرار می گیرند.
برای مثال، برای ایجاد یک فرم در وردپرس، شما باید از افزونهی مخصوص آن را نصب کنید. پس از نصب این افزونه، امکان ایجاد فرم در صفحات سایت شما وجود دارد و می توانید به راحتی از آن استفاده کنید. اگر می خواهید بدانید که افزونه های ضروری برای سایت شما چه چیزهایی هستند، می توانید سری بزنید به مقالهای که در این مورد نوشتهایم.
همانند قالب های وردپرس، شما می توانید افزونه های بسیاری را به صورت رایگان دریافت کرده و از آن ها استفاده کنید. برای دریافت این افزونهها میتوانید به مخزن افزونههای وردپرس مراجعه کرده و با توجه به دستهبندیها و فیلتر های موجود، افزونهی مدنظرتان را پیدا کنید.
همان طور که قالبها با توجه به نوع سایت انتخاب می شوند، افزونهها هم با توجه به هدفی که مدنظرتان است متفاوت هستند و برای هرکار می توانید از افزونهی مخصوص به خود استفاده کنید. اگر می خواهید سئوی سایت خود را بهبود ببخشید پیدا کردن رمز ارتباطی سئو و دیجیتال مارکتینگ می تواند به شما کمک کند البته می توانید از افزونههای سئو مثل افزونهی معروف yoast استفاده کنید. همچنین اگر بخواهید یک سایت فروشگاهی داشته باشید، باید از افزونهی ووکامرس و مکمل های آن استفاده کنید.
توابع وردپرس
اگر قصد ساخت افزونه و یا قالب های وردپرسی را دارید، باید با مفهومی به نام توابع وردپرس نیز آشنا شوید. توابع، می تواند به درک بهتر وردپرس یا کدنویسی کمک کند که شما بتوانید بهتر انتخاب کنید در واقع مجموعهای از کدهای برنامه نویسی شده به زبان php هستند که برای نمایش اطلاعات پایگاه داده به صورت داینامیک استفاده می شوند.
منظور از اطلاعات پویا (داینامیک) همان محتواهای مقالات یا مثلا برچسب های مقالات شماست. در واقع با قرار دادن این توابع در قالب و یا افزونه، می توانید این اطلاعات را نمایش دهید. توابع وردپرس از قبل داخل این سیستم قرار گرفته اند و قرار نیست شما کار پیچیدهای برای فراخوانی شان انجام دهید. این را هم اضافه کنیم که می توانید خودتان اقدام به نوشتن توابع متفاوت برای بهینه سازیهای وب سایت تان بکنید.
چنانچه قصد دارید دست به کار شوید و شروع به ساخت قالب و یا افزونه های جدید کنید، لازم است تا با توابع وردپرسی به صورت کامل آشنا باشید. بد نیست بدانید معمولا برای افزایش سرعت سایتهای وردپرسی، یکی از راههای پیشنهادی این است که توابع بلا استفاده را حذف کنید تا وضعیت سرعت وب سایت تان بهینهتر شود.
وردپرس یا کدنویسی (php)
همین اول کار باید بگویم برای طراحی سایت با وردپرس شما نیازی به دانش برنامه نویسی ندارید و تنها با داشتن ی هاست مناسب، از طریق چینش المان های مختلف در صفحه می توانید صاحب یک وب سایت شوید. در صورتی که بخواهید این سایت را اختصاصی تر کنید می توانید از افزونههای مختلف استفاده کنید.
وردپرس یا کدنویسی (php) از آنجا که وردپرس سیستم مدیریت محتوا بر پایهی php نوشته شده و متن باز هست، یعنی شما می توانید در کد های آن دست برده و آن ها تغییر دهید، امکان اختصاصی کردن پیشرفته سایت نیز با استفاده از زبان php وجود دارد.
php هم یک زبان برنامهنویسی هست که با آن می توانید هر سایتی که دل تان می خواهد را طراحی کنید و شامل ساختار های زبان برنامهنویسی مثل حلقهها و توابع و … میشود، اما html یک زبان نشانهگذاریست و جزو زبان های برنامهنویسی محسوب نمی شود و برای ایجاد سند اولیه و در واقع اسکلت یک سایت، در کنار زبانهای برنامهنویسی مثل php استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: دلایل شکست کسب و کار اینترنتی
مزایا طراحی سایت با وردپرس
- هزینهی طراحی سایت وردپرسی در برابر سایتی که با کدنویسی طراحی می شود، بسیار کم تر است.
- کار کردن با آن آسان است و هر فرد بدون دانش برنامهنویسی هم می تواند از آن استفاده کند.
- صرفه جویی قابل ملاحظه در زمان ایجاد سایت نسبت به سایت هایی که با کدنویسی طراحی می شوند.
- رایگان بودن آن و وجود قالبها و افزونه های رایگان متعدد
- انعطافپذیری بالا و در نظر گرفتن سلایق مختلف با وجود افزونهها و قالبهای بسیاری که دارد
- متنباز بودن و قابل شخصیسازی
- محبوبیت بالا در موتورهای جستجو
- از زبان کشور های مختلف از جمله زبان فارسی پشتیبانی می کند.
- داشتن محیطی واکنشگرا و نمایش صحیح در گوشی موبایل
- دسترسی به منابع آموزشی متعدد فارسی زبان برای یادگیری وردپرس
معایب طراحی سایت با وردپرس
- از آنجا که برخی قالبها و افزونههای وردپرس پولی بوده و پرداخت آنها به صورت دلار است، شاید استفاده از آنها کمی هزینه بر باشد.
- کاهش سرعت سایت در صورت نصب افزونه های متعدد
- اگر بخواهید سایت تان را خیلی سفارشی کنید، به دانش برنامهنویسی نیاز دارید.
مزایا استفاده از php
- برای ایجاد امنیت سایت شاید کار آسان تری نسبت به یک سایت وردپرسی داشته باشید.
- قابلیت شخصیسازی بالا
معایب استفاده از php
- برای کوچکترین تغییر در سایت نیاز دارید تا یک برنامهنویس و توسعه دهنده استخدام کنید و کلی هزینه کنید.
- هزینه طراحی سایت با html و برنامهنویسی نسبت به طراحی سایت با وردپرس بیشتر است.
به امنیت وردپرس اعتماد کنیم یا نه؟
امنیت، یکی از مهم ترین مولفه های یک سایت قدرتمند است. وردپرس نیز برای این مسئله اهمیت ویژهای قائل شده و در بروزرسانی هایی که دارد، موارد امنیتی و راههای نفوذ احتمالی را مورد بررسی قرار داده و تدابیر امنیتی قابل قبولی در نظر میگیرد. این نکته را مدنظر داشته باشید که برای ایمنی در دنیای وب نمی توان به صورت 100 درصد ضمانت داد، چرا که حتی اگر بستهی نرمافزار وردپرس شما کاملا ایمن هم باشد، ممکن است از راه دیگری مثل انتخاب هاست غیر مناسب، راه نفوذ به سایت شما فراهم شود.
با این حساب شما علاوه بر اینکه نسخه های اورجینال قالب و افزونهها را خریداری می کنید و سعی در بروزرسانی آن ها دارید، باید حواس تان باشد که سایر راههای نفوذ هکرها را هم مسدود کنید.در مورد امنیت سایت های وردپرسی بحث های زیادی مطرح می شود.
عدهای بر این باورند که به علت لزوم استفاده از افزونه هایی که توسط افراد مختلفی نوشته شده اند، امکان دسترسی به اطلاعات سایت توسط برخی افزونهها وجود دارد، اما همان طور که گفتیم با استفاده از نسخه های اورجینال افزونهها و بروزرسانی آن ها، این احتمال تقریبا از بین می رود.
همچنین برخی از افزونههای امنیتی وردپرس که اخیرا توسط این شرکت ارائه شده، می تواند تا حد قابل قولی به امنیت وب سایت شما کمک کند. اگر با برخی از وب سایت های مطرح جهانی که با وردپرس نوشته اند آشنا شوید، خیال تان بابت امنیت این سیستم مدیریت محتوا جمع می شود.
برخی از سایت های مطرح که با وردپرس نوشته شدهاند
همان طور که پیش تر روند وردپرس یا کدنویسی رابیان کردیم، امروزه بسیاری از افراد و نهادها، از وردپرس برای راه اندای وب سایت خود استفاده می کنند. بسیاری از سایت های مطرح در سطح ایران و جهان، توسط این سیستم مدیریت محتوا ایجاد شده اند. این امر، خود دلیلی بر توانایی های بالای این سیستم و محبوبیت آن است. در ادامه برخی از معروف ترین سایت های نوشته شده توسط وردپرس را به شما معرفی میکنیم.
بیشتر بدانید: محصولات دیجیتالی
سایت های مطرح ایرانی نوشته شده توسط وردپرس
همیار وردپرس: این وب سایت با داشتن رتبهی 141 الکسا، در زمینهی آموزش و خدمات وردپرس فعالیت می کند و از وب سایت های مطرح در حوزهی دیجیتال مارکتینگ می باشد.
میهن وردپرس: این وب سایت هم با داشتن رتبهی 352 الکسا، در زمینهی ارائهی خدمات وردپرس و آموزش های این حوزه فعالیت می کند.
دانلودها: وب سایت دانلودها با داشتن رتبهی 63 الکسا، نرمافزار های متعددی را برای دانلود در اختیار کاربران قرار می دهد و روزانه هزاران نفر به آن مراجعه می کنند.
ووکامرس فارسی: ووکامرس فارسی به عنوان پشتیبان رسمی ووکامرس در ایران، با رتبهی 1438 الکسا مشغول به فعالیت بوده و علاوه بر خدمات ووکامرس، بسیاری از نیازهای کاربران را برای سایت های وردپرسی تامین می کند.
وبسیما: سایت وبسیما با داشتن رتبهی 702 الکسا، در زمینهی طراحی سایت و آموزش های بازاریابی فعالیت می کند و با یک رابط کاربری منحصر به فرد، ترافیک زیادی را به سمت خود جذب می کند.
سایتهای مطرح خارجی نوشته شده توسط وردپرس
مرسدس بنز: کمپانی ساخت خودرو مرسدس بنز از آوازهی جهانی برخودار است و کمتر کسی وجود دارد که اسم آن را نشنیده باشد. وب سایت این کمپانی با رتبهی 13500 الکسا، سایتی قدرتمند است که توسط وردپرس نوشته شده است.
نیویورک تایمز: نیویورک تایمز، این خبرگزاری پرآوازه، وب سایت رسمی خود را که دارای رتبهی 137000 الکسا می باشد را با وردپرس پیادهسازی کرده است.
بیبیسی امریکا: این خبرگزاری مشهور هم از وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده کرده و توانسته رتبهی 17092 الکسا را به دست آورد.
سی پنل: احتمالا شمایی که دارید این مطلب را میخوانید، اگر وب سایتی داشته باشید، از کنترل پنل این مجموعه استفاده می کنید. سی پنل با تمام محبوبیت و مشهوریت خود از وردپرس برای بخش های خبری و وبلاگ خود استفاده می کند و آخرین اخبار محصولاتش را در آن ها بیان می کند.
وبلاگ ناسا: وبلاگ موسسهی مطرحی مثل ناسا، توسط وردپرس ایجاد شده و این امر باز هم تاییدی بر کارایی و عملکرد بسیار خوب ورد پرس دارد.
یاهو: یاهو وردپرس یا کدنویسی سوالی توی ذهن همه می چرخد که یاهو به این همه قدرت بر چه ساسی نوشته شده است. شاید اگر هنوز با توانایی های وردپرس آشنایی نداشته باشید تعجب کنید که اسم یاهو را در این لیست ببینید، اما بد نیست این را بدانید که شرکت یاهو هم برای بخش های مختلفی مثل اخبار یاهو و وبلاگ های یاهو به زبانهای دیگر، از وردپرس استفاده کرده است.
موتور های جستجو، عاشقان وردپرس
در حال حاضر از میان CMS هایی که وجود دارد، وردپرس با اختلاف زیادی در صدر قرار دارد و علت این امر بی ارتباط با سئوی قوی این سیستم نمیباشد. وردپرس از نظر سئو یا همان بهینه سازی وب سایتها بسیار مطلوب عمل کرده و مورد قبول موتورهای جستجو می باشد.
در طراحی سایت با وردپرس به این نکته توجه داشته باشید که بهینهسازی قالب مورد استفاده، در بهینهسازی سایت شما نقش به سزایی دارد و نباید از آن غافل شوید. همچنین وجود افزونههای سئو مثل افزونهی یوآست، به شما در سئوی وبسایت تان کمک میکند.
کلام پایانی
ما در آکادمی آغازینو در انتهای این مطلب طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا php و به استفاده از آن پی بردهاید. در واقع وردپرس با کاهش قابل توجه هزینه و زمان، می تواند وب سایتی قدرتمند و قابل قبول را در اختیار ما قرار دهد. وب سایت های مطرحی که با این سیستم ایجاد شده اند هم مهر تاییدی بر کارآمدی آن هستند.
در نهایت تصمیمگیری راجع به این که سایت تان را با وردپرس یا کدنویسی طراحی کنید انتخاب با شماست. اگر فکر میکنید وردپرس نمی تواند تمام نیازهای یک سایت را برطرف کند و کدنویسی را ترجیح می دهید، یا تجربهی طراحی سایت با وردپرس را داشته و کاملا موافق به استفاده از آن هستید، نظرات تان را با ما در میان بگذارید.
اگر با خواندن این مقاله تصمیم گرفتید تا سایت خودتان بر مبنای وردپرس یا کدنویسی را راهاندازی کنید و مدیریت سایت و کسب و کارتان را در دست بگیرید.
سوالات متداول
مزایا استفاده از php چیست؟
برای ایجاد امنیت سایت شاید کار آسان تری نسبت به یک سایت وردپرسی داشته باشید. – قابلیت شخصیسازی بالا
ووکامرس فارسی چیست؟
ووکامرس فارسی به عنوان پشتیبان رسمی ووکامرس در ایران، با رتبهی 1438 الکسا مشغول به فعالیت بوده است. برای کسب اطلاعات بیشتر وارد مقاله شوید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام خیلی ممنونم اطلاعات خوبی بود ?