بازاریابی مدرن چیست؟ بررسی تفاوت های بازاریابی سنتی و مدرن
![بازاریابی مدرن](https://aghazino.com/wp-content/uploads/2020/11/modern-marketing-2.jpg)
بازاریابی مدرن چیست و چه تفاوتی بین بازاریابی سنتی و بازاریابی مدرن وجود دارد؟
بازاریابی مدرن یا مدرن مارکتینگ (Modern Marketing) با طلوع دنیای دیجیتال پای به عرصه بازاریابی گذاشت. شاید بعد از شنیدن بازاریابی سنتی یاد پیرمردی بیوفتید که با طلوع خورشید کرکره مغازه اش را بالا میدهد و چشم انتظار مشتریان مینشیند. با شنیدن بازاریابی مدرن هم شاید تصویر سایت آمازون یا دیجی کالا در ذهنتان شکل بگیرد.
در واقعیت بازاریابی های مدرن و نوین با گذر زمان شکل بهتری به خود می گیرند و چه بخواهید چه نخواهید در آینده اکثر فعالیت های زندگی را ربات ها و هوش مصنوعی انجام می دهد. یکی از راه های موفقیت در بازاریابی مدرن، شرکت در بوت کمپ های آموزشی می باشد. اگر نمی دانید بوت کمپ چیست حتما پیشنهاد می شود به مقاله بوت کمپ آغازینو سری بزنید و با آن آشنا شوید.
برای اینکه تعریف دقیقی از این دو روش بازاریابی داشته باشیم و مزایا ، معایب و تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن را بررسی کنیم، قصد داریم تا در مورد فروش مدرن، روش های بازاریابی مدرن و مهمترین مزیت بازاریابی مدرن بر سنتی صبحت کنیم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
بازاریابی سنتی چیست؟
بازاریابی سنتی یکی از قدیمیترین شکل های بازاریابی هست و به نوعی از بازاریابی گفته میشود که ارتباطی با اینترنت و فضای آنلاین ندارد. برای مثال بازاریابی از طریق تلویزیون، رادیو، چاپ تراکت و بیلبورد و … که در محیطی خارج از فضای اینترنت انجام میشوند، زیر مجموعه ای از بازاریابی سنتی هستند.
تقریبا همه ما روزانه با بازاریابی سنتی سر و کار داریم؛ تبلیغاتی که روی بدنه اتوبوسها قرار دارد، پیامهای بازرگانی تلویزیون که محصولات خاصی را تبلیغ میکنند و بسیاری از مثالهای دیگر، از روشهای بازاریابی سنتی پیروی میکنند.
همچنین در مقاله ای تحت عنوان تفاوت دیجیتال مارکتینگ و آنلاین مارکتینگ به تفاوت های این دو مفهوم پرداخته ایم.
در ادامه روشهای بازاریابی سنتی را با هم بررسی میکنیم.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
روشهای بازاریابی سنتی
در اینجا مهمترین روشهای بازاریابی سنتی را بررسی میکنم و بعد می روم سراغ اصل مطلب، یعنی بازاریابی مدرن.
- بازاریابی از طریق رسانههای پخش مثل تلویزیون و رادیو
- بازاریابی محیطی از طریق بیلبوردها و تلویزیون های تبلیغاتی
- بازاریابی از طریق تلفن مثل ارسال پیامک یا تماس گرفتن
- تبلیغات چاپی کاغذی در مجلات، روزنامه ها، تراکت ها و …
بازاریابی مدرن چیست؟
وقتی صحبت از بازاریابی مدرن یا نوین به میان میآید، بهتر است راجع به نقش اینترنت و ابزارهای دیجیتال در آن صحبت کنیم. در بازاریابی مدرن سعی میشود تا از تمام ظرفیتهای موجود در اینترنت مثل سایتها و شبکه های اجتماعی (سوشال مدیا مارکتینگ) و تمام ابزارهای دیجیتال مثل گوشی های همراه و بیلبوردهای هوشمند استفاده شود.
برای اینکه با انواع روش های بازاریابی دیجیتال آشنا شوید پیشنهاد میکنم مقاله زیر را مطالعه کنید تا پاسخ تمام سوالهایتان را در مورد این حوزه دریافت کنید.
در حال حاضر بسیاری از کسب و کارهای سنتی سعی کردهاند تا وارد دنیای جدید بازاریابی شوند و سهمی در این بازار نیز داشته باشند. شاید خود شما بسیاری از فروشگاهها را دیده باشید که روی کارت ویزیتشان آدرس پیج اینستاگرام خود را هم نوشتهاند و به ترتیب قصد دارند تا کسب و کارشان در فضای وب هم همراه شما باشد.
بازاریابی مدرن یا مدرن مارکتینگ وابسته به بازاریابی اینترنتی یا همان آنلاین مارکتینگ می باشد. پس لازمه درک بهتر مدرن مارکتنیگ، بازاریابی آنلاین می باشد. فراموش نکنید که هم اکنون در عصری زندگی می کنیم که پر از پیشرفت و مسیرهای وابسته به اینترنت می باشد.
پولدار شوید: کسب درآمد از اینستاگرام
تا اینجا با مفهوم این دو تعریف و روشهای انجام هر کدام آشنا شدید و در ادامه قرار است از تفاوتهای آنها و معایب و مزایای هر کدام صحبت کنم.
تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن چیست
با توجه به تعاریفی که در بالا داشتیم، احتمالا به تفاوتهای بازاریابی مدرن و سنتی پی بردهاید. در بازاریابی سنتی شما دیگر با ابزارهای جدید بازاریابی و فضای آنلاین کاری ندارید و نهایت تلاشتان برای افزایش فروش میتواند از طریق تبلیغات تلویزیونی (با هزینه بسیار بالا)، بیلبوردهای تبلیغاتی (باز هم با هزینه بالا) و روشهای این چنینی باشد.
همچنین در مقاله ای بطور مفصل در مورد انواع روش های بازاریابی و انواع کمپین های تبلیغاتی مثل بیلبوردهای تبلیغاتی و تبلیغات تلویزیونی سخن گفته ایم که در این مقاله می توانید کمپین مناسب کسب و کار خودتان را پیدا کنید. البته اگر از حق هم نگذریم اگر بیلبوردهای تبلیغاتی که طراحی می شوند جذاب باشند، می توان از طریق آنها مخاطب زیادی کسب کرد که در مقاله بنرهای تبلیغاتی جذاب به آن پرداخته ایم.
به نظر شما مهمترین مزیت بازاریابی مدرن بر سنتی چیست؟ معقوله زمان!
در بازاریابی مدرن (Modern Marketing) بیشتر فعالیت شما در فضای وب صورت میگیرد. اگر بخواهم خیلی ملموس تفاوت عمده این دو روش را برایتان بیان کنم باید بگویم در بازارایابی سنتی شما هم محدودیت زمانی دارید و هم محدودیت مکانی (برای مثال هیچ فروشگاه لباسی ساعت 5 صبح فعالیت نمیکند یا کسی که در تهران زندگی میکند نمی تواند به فروشگاه شما در مشهد سر بزند).
نکته ای که هائز اهمیت می باشد این است که در مدرن مارکتینگ شما باید بر روی برندسازی و بخصوص برندسازی دیجیتال یا همان دیجیتال برندینگ کار کنید! رساندن صدای برند شما از مهمترین فعالیت هایی است که باید انجام دهید.
در بازاریابی مدرن زمان و مکان برای شما معنی ندارد و مشری در هر کجا که باشد و هر لحظه که اراده کند میتواند به شما دسترسی داشته باشد (شاید برای خودتان هم پیش آمده باشد که ساعت 1 بامداد دست به خرید اینترنتی زده باشید!.) پس با وجود کسب و کار های مدرن و فروش مدرن شما می توانید تا حد زیادی مشکلات زمان را حل کنید.
بیشتر در ارتباط با کسب و کارها بخوانید: کسب و کارهای جدید
در ادامه تفاوت های دیگر بازاریابی مدرن و سنتی را تحت عنوان معایب و مزایا این دو روش بیان میکنم.
معایب و مزایا بازاریابی سنتی
مزایا بازاریابی سنتی
شاید تنها مزیت بازاریابی سنتی نسبت مدرن مارکتینگ این باشد که قدمت زیادی دارد و به این ترتیب روش های موفقیت و شکست در آن بسیار تست و خطا شدهاند. اما در بازاریابی مدرن شما راه سختتری پیش رو دارید، چرا که مدت زمان زیادی نمیگذرد که افرا به آن روی آورده اند ( نسبت به روش قبلی) و برای موفقیت در آن باید آزمون و خطای زیادی انجام دهید.
همچنین روش های بازاریابی مدرن نسبت به بازارایابی سنتی پیچیدگی بیشتری دارند و هر روز ابزارهای جدیدی در این حوزه رونمایی میشود. البته این معایب در برابر مزایایی که این نوع از بازاریابی دارد اصلا به چشم نمی آیند.
البته همیشه یک راه میانبر وجود دارد. به جای آنکه زمان زیادی را صرف تست و خطا بکنید میتوانید از تجربیات افراد خبره در این حوزه استفاده کنید و مسیر پیش رویتان را در زمان خیلی کوتاه تری سپری کنید. پیشنهاد می کنم حتما سری به دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو بزنید، شاید دیگر نیازی به خواندن ادامه مقاله نداشته باشید.
معایب بازاریابی سنتی
اگر چه این قسمت را تحت عنوان معایب بازاریابی سنتی می نویسم، اما نباید اینطور برداشت کرد که این نوع از بازاریابی به کل به درد نمی خورد و نباید از آن استفاده کرد، بلکه صحبت اصلی این است که باید از بازاریابی مدرن برای افزایش فروش استفاده کرد.
- هزینه زیاد تبلیغات (کافی است یک بار هزینه اجاره یک بیلبورد تبلیغاتی را بپرسید که تا عمر دارید دیگر سمت این نوع از تبلیغات نروید)
- محدودیت در تحلیل تبلیغات سنتی (شما هیچ وقت نمی توانید بفهمید که دقیقا چند نفر از بیلبورد تبیلغاتی شما در مرکز شهر بازدید کرده اند و چند نفر تحت تاثیر قرار گرفتهاند).
- محدودیت مکانی
- محدودیت زمانی ( مهمترین مزیت بازاریابی مدرن بر سنتی)
معایب و مزایا بازاریابی مدرن
مزایا بازاریابی مدرن
- هزینههای سنگین برای تبلیغات ندارد و جز به جز هزینهها قابل پیگیری هستند.
- در دست داشتن دادههای دقیق از مشتریان، اثربخشی کمپینهای تبلیغاتی اجرا شده و … .
- عدم محدودیت مکانی و زمانی
- دسترسی آسان به مشتریان
- امکان در نظر گرفتن نیازهای تک تک مشتریان
معایب بازاریابی مدرن
- شاید تنها عیب مدرن مارکتینگ این باشد که همانطور که کار خوب شما را به سرعت در همه جا پخش می کند و می توانید خیلی سریع در آن رشد کنید، به همان میزان هم اگر در روند کسب و کار خود اشتباهی بکنید، به سرعت این اشتباه شما به گوش مخاطبان میرسد. پس باید حواستان جمع باشد تا کوچکترین خطایی نکنید.
تمامی نکات ذکر شده در مقاله تفاوت بازاریابی سنتی و مدرن زیر مجموعه ی دیجیتال مارکتیگ می باشد که دیجیتال مارکتینگ به عنوان رشته درسی تحت عنوان رشته دیجیتال مارکتینگ می تواند سکوی پرشی به سوی موفقیت باشد. فرصت ها را از دست ندهید!
کلام پایانی
به صورت کلی سعی کردیم در این مقاله بازاریابی مدرن ( modern marketing) و بازاریابی سنتی را به شما معرفی کنیم و مقایسه درستی از آنها داشته باشیم. به صورت کلی بازاریابی نوین راهی است برای افزایش فروش و نیازی نیست تا شما از تمام ظرفیت های موجود در آن استفاده کنید تا به موفقیت برسید.
برای مثال بسیاری از کسب و کارها وجود دارند که وبسایت نداشته و تمام فروششان از طریق اینستاگرام است. پس با مشخص کردن حوزه فعالیت خود و در صورت داشت تخصص کافی موفقیت کسب و کارتان اصلا دور از ذهن نیست و مخصوصا اگر با دوره اینستاگرام مارکتینگ آغازینو آشنایی داشته باشید.
در پایان اگر هر سوالی دارید میتوانید در قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت به آن پاسخ دهیم. با سپاس فراوان از وقتی که در اختیار آکادمی آغازینو قرار داده اید.
دیدگاهتان را بنویسید