موتور جستجو گوگل چیست؟ (کارهای پشت پرده موتور جستجوگر)
در زمان های قدیم وقتی می خواستیم یک دانشی را بیاموزیم یا در مورد آن اطلاعاتی کسب کنیم باید به یک عالم یا کتابخانه مراجعه می کردیم تا بعد از کلی مطالعه یا پرس و جو شاید به جواب خود می رسیدیم. اما امروزه موتور جستجو گوگل کار ما را مثل آب خوردن راحت کرده است. شما دنبال هر دانش یا هر سوالی که باشید موتور جستجوگر در کسری از ثانیه آن را در اختیارتان قرار می دهد.
فرض کنید شما می خواهید شروع به یادگیری دانش دیجیتال مارکتینگ کنید. کافیست، دوره دیجیتال مارکتینگ را در مرورگر گوگل کروم خود جستجو کنید. بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ را در ده نتیجه اول گوگل مشاهده می کنید. آکادمی آغازینو در رتبه اول تا سوم با دوره دیجیتال مارکتینگ قرار دارد که پاسخ شما در مورد آنچه که برای راه اندازی کسب و کار خود از صفر نیاز دارید داده است. از این رو شما به راحتی از طریق موتور جستجوگر به جواب خودتان رسیده اید.
موتور جستجو چیست؟ (آماده کردن لقمه آماده)
برای این که مفهوم موتور جستجو چیست را بهتر درک کنیم باید کمی به گذشته نگاه کنیم. در زمان قدیمی وقتی دنبال یادگیری دانش و علمی بودیم با کلی سختی و مشقت بدست می آوردیم. اما با روی کار آمدن موتورهای جستجوگر مثل گوگل کروم یادگیری و رسیدن به هدف سرعت بیشتری گرفته است. در ادامه در مورد پیداش موتورهای جستجو یا Search Engines بیشتر صحبت می کنیم.
تاریخچه حقیقی موتورهای جستجو تا قرن 21
EXCITE در سال 1993 راه اندازی شده بود و در دهه 90 میلادی بسیار معروف شد. در ادامه WEBCRAWLER را در سال 1996 خریداری کرد و در نهایت 2001 به جمع آوری لیستش خاتمه داد.
اولین خزنده برای جستجو کامل در متن
سال 1994 در آمریکا PINKERTON BRIAN اولین بار خزنده ای را برای جستجو کامل در متن و ایندکس صفحات ایجاد کرد که لیستی از 25 سایت برتر را نمایش می داد. اسم این خزنده WEBCRAWLER نامیده شد.
وارد شدن موتور جستجوگر یاهو (Yahoo) به کورس رقابت
موتور جستجوگر یاهو (Yahoo) در سال 1994 توسط دو دانشجو فارغ التحصیل از دانشگاه استنفورد با نام های “دیوید فیلو” و” جری یانگ” در ژانویه سال 1994 شروع به کار کرد و در سال 1995 به صورت یک کپمانی رسمی درآمد.
موتور جستجوگر LYCOS
موتور جستجوگر LYCOS در 1994 راه اندازی شد و یکی از موتورهای جستجوگر در پایه WEBCRAWLE بود و همچنین در سال 1997 بالای 60 میلیون سند داشت.
3 سال بعد شکل گیری موتور جستجو گوگل
موتور جستجو گوگل در سال 1997 راه اندازی شده و از PAGERANK برای رتبه بندی وب سایت ها به طوری دقیق تر استفاده می کند، که به لینک های ورودی به صفحات نگاه کرده و آنها را رتبه بندی می کند، که بنام JUICE LINK هم شناخته می شود و رابطه ای وابسته بین لینک ها و سئو ایجاد می کند.
به اوج رسیدن با معرفی google adwords
سال 2002 گوگل، Adwords را راه اندازی کرد. از این رو با استفاده از تولبار پیج رنگ برای نشان دادن رتبه بندی گوگل استفاده کرد که به وسیله آن افرادی که بهینه سازی سایت را انجام می دهند می توانند رتبه بندی صفحات شان را مشاهده کنند و بهترین صفحات و لینک ها را پیدا کنند.
اهمیت موتورهای جستجو گوگل
- مهمترین عامل موفقیت یک سایت داشتن بیننده است.
- طبق آمار منتشر شده، بیش از 85% بازدید ها از طریق موتور جستجوی گوگل تامین می گردد.
- بسیاری از کاربران برای خرید یا تحقیق در رابطه با کالای مورد نیاز خود از موتورهای جستجوگر استفاده می کنند.
- موتور جستجو گوگل کاربران هدفمند را به سایت شما هدایت می کنند. کاربران هدفمند افرادی هستند که به دنبال خرید محصولات یا خدماتی هستند که شما ارائه می دهید هستند. لذا بیشترین بازدهی نرخ بازگشت سرمایه ROI را خواهد داشت.
- کاربرانی که از سمت موتور های جستجو به سایت وارد می شوند بیشتری بازدهی را دارند.
منظور از SERP چیست؟
SERP مخفف Page Result Engine Search که به معنای صفحه نتایج موتور های جستجو می باشد.نتایجی که در موتور جستجوی گوگل نمایش داده می شود همیشه یکسال نیست و در حال تغییر است. دلیل این مورد می تواند به خاطر تغییرات در الگوریتم های گوگل، به وجود آمدن صفحات و سایت های جدید، رقابت موجود بین سایت ها و افت برخی از آن ها باشد.
در صفحه نتایج گوگل علاوه بر نمایش نتایج طبیعی لیست سایت ها، قسمتی برای نمایش تبلیغات متنی در نظر گرفته شده است. موضوع تبلیغات بستگی به کلمه کلیدی سرچ شده توسط کاربر دارد. تصویر بالا مربوط به SERP که از دو بخش تبلیغات و نتایج طبیعی سایت ها می باشد را نشان می دهد.
70 درصد از کاربران روی نتایج خود گوگل و 30 درصد آن ها روی تبلیغات گوگل کلیک می کنند.
موتورهای جستجوگر چگونه سایت را مشاهده می کند؟
سال 2006 گوگل اعلام کرد که BMW بخاطر استفاده از تکنیک کلاکینگ (CLOAKING) تحریم می شود. این روش باعث نشان دادن محتوای متفاوت برای موتورها و کاربران می شد.
موتور جستجوی گوگل چگونه کار میکند؟
موتور جستجو گوگل چگونه کار میکند؟ هیچ شخصی از نحوه کار دقیق سرچ انجینی مثل گوگل اطلاعاتی ندارد. اکثر راه هایی که در زمینه بهینه سازی بدست آمده علاوه بر مقالات خود گوگل، بر اثر ایجاد یک محیط ایزوله بود که در آن ورودی هایی داده و براساس خروجی هایی که بدست می آمد نتایجی از آن کسب می شد.
گوگل در هر سال الگوریتم خود را 500 بار تغییر می دهد که این تغییرات می تواند کوچک و بزرگ باشد.
در برخی از مواقع شما روی سایت خود تغییرات بدی اعمال می کنید اما رتبه سایت بهبود می یابد. دلیل این موضوع در واقع بر اثر تغییرات شما نبوده است بلکه ممکن است رقبای شما کار بدتری کرده و افت کرده اند و شما بالاتر رفته اید. البته برعکس این مورد نیز صادق است.
محیط ایزوله چیست؟
محیط ایزوله، محیطی است که در آن یک کلمه کلیدی خاص که مختص شما می باشد (رقابتی وجود نداشته باشد) در نظر گرفته می شود. سپس کلمه کلیدی در چند سایت با ساختار یکسان استفاده کرده و در هر یک از سایت ها تغییرات مختلفی اعمال می شود تا براساس ورودی های مختلف، خروجی های متفاوتی را نیز کسب کنیم و در آخر بهترین نتیجه را از این راه بدست آوریم. با یافتن کلمات کلیدی سایت می توانید رتبه سایت خود را بالاتر ببرید.
کارهای پشت پرده موتورهای جستجو قبل از نمایش نتایج
- خزنده (Crawler – Spider)
- شاخص گذاری (Indexing)
- پردازش (Processing)
- محاسبه میزان مربوط بوده (Calculating Relevancy)
- شخصی سازی نتایج جستجو (Personalized SERP)
- گستردگی موتورهای جستجو (Deep Crawl)
- بازاریابی نتایج (Retrieving Results)
خزنده با سواد (Crawler – Spider)
به فرایند واکشی همه صفحات وب که متصل به یک وب سایت هستند خزنده گویند. این وظیفه به وسیله نرم افزاری به نام crawler یا یک Spider یا Googlebot، موتور جستجوی گوگل انجام می شود.
شاخص گذاری (Indexing)
به فرایند ایجاد شاخص برای همه صفحات وب واکشی شده و نگه داری آن ها در یک پایگاه داده عظیم که بعدا دوباره بشود به آن رجوع شود شاخص گذاری (Indexing) گفته می شود. اساساً، فرایند شاخص گذاری، شناسایی کلمات و عباراتی می باشد که بهترین توصیف از صفحه را بیان می کنند و اختصاص دادن کلمات کلیدی ویژه به صفحه می باشد.
پردازش (Processing) در پایگاه داده
وقتی یک درخواست جستجو اتفاق می افتد، موتور جستجو گوگل آن را پردازش می کند، به طور مثال. مقایسه رشته مورد نظر برای جستجو با صفحات شاخص گذاری شده داخل پایگاه داده.
محاسبه میزان مربوط بوده (Calculating Relevancy)
واضح هست که بیش از یک صفحه شامل رشته جستجو ما هستند، پس موتور جستجو شروع به محاسبه میزان ارتباط صفحه های شاخص شده با رشته مورد جستجو ما می کند.
شخصی سازی نتایج جستجو (Personalized SERP)
موتور های جستجو به خصوص گوگل، نتایج را شخصی سازی می کنند.برای مثال شما چندین بار از سایتی بازدید کرده اید و در تاریخچه و cache مرورگر شما اطلاعاتی از آن سایت ذخیره شده است. گوگل متوجه می شود شما به آن سایت علاقه دارید. لذا ممکن است آن سایت را در صدر نتایج خود با عبارتی مرتبط برای شما نشان دهد. اگر از سیستم دیگری جستجو کنید نتایج تغییر می کند.
گستردگی موتورهای جستجو (Deep Crawl)
به معنای این است که موتور جستجوگر، می تواند صفحات زیادی از یک سایت را در پایگاه داده اش قرار دهد. موتور جستجو گوگل هر چه پایگاه داده اش بزرگتر باشد، صفحات بیشتری از یک سایت را می تواند در پایگاه داده اش قرار دهد. همه موتورهای جستجوگر دارای این ویژگی نمی باشند.
بازاریابی نتایج (Retrieving Results)
آخرین مرحله از فعالیت موتور جستجوگر بازگرداندن بهترین نتیجه مرتبط می باشد. به طور اساسی، این مرحله چیزی جز نمایشی ساده در مرورگر نمی باشد.
به آخر خط رسیدن موتور جستجوگر
اکثر کسب و کارهای سنتی با به قدرت رسیدن موتور جستجو گوگل کسب و کار خود را به فضای آنلاین از طریق بازاریابی موتورهای جستجو نزدیک کرده اند و توانسته اند خود را در رتبه یک گوگل قرار بدهند. آکادمی آغازینو با توزیع دانش خود از مسیر صفر راه اندازی کسب و کار تان تا رسیدن به فضای آنلاین در کنار شما می باشد.
سوالات متداول
موتور جستجوی گوگل چگونه کار میکند؟
موتور جستجو گوگل چگونه کار میکند؟ هیچ شخصی از نحوه کار دقیق سرچ انجینی مثل گوگل اطلاعاتی ندارد. اکثر راه هایی که در زمینه بهینه سازی بدست آمده علاوه بر مقالات خود گوگل، بر اثر ایجاد یک محیط ایزوله بود که در آن ورودی هایی داده، و بر اساس خروجی هایی که بدست می آمد نتایجی از آن کسب می شد.
منظور از SERP چیست؟
SERP مخفف Page Result Engine Search که به معنای صفحه نتایج موتور های جستجو می باشد.نتایجی که در موتور جستجوی گوگل نمایش داده می شود همیشه یکسال نیست و در حال تغییر است. اطلاعات بیشتر در مقاله برایتان بیان شده است.
دیدگاهتان را بنویسید