چگونه ui ux کار شویم؟ +بررسی بازار کار آن در ایران و جهان
آیا شما هم دوست دارید در سمت طراح ui یا ux مشغول به کار شوید؟ اگر جوابتان مثبت است حتما تا به حال به بازار کار ui و ux در ایران و جهان فکر کردهاید.
با توجه به اوضاع نه چندان خوب کسب و کارها در ایران، شاید شما هم این نگرانی را داشته باشید که این کار آیندهی خوبی دارد یا نه؟ میتوانید برای بلند مدت روی آن حساب باز کنید یا نه؟ [icon icon=”icon-angry-smiley” size=”20px” color=”#fbd241″ bg=”” hovercolor=”” hoverbg=”” padding=”0px” radius=”0px”]
همینطور ممکن است در نظر داشته باشید تا به خارج از کشور مهاجرت کنید و بخواهید اطلاعاتی راجع به بازار کار این مشاغل در خارج از کشور هم داشته باشید. در این مقاله شما را همراهی میکنیم تا بیشتر با این حرفه و بازار کار آن آشنا شوید.
مطالبی که در این مقاله در موردشان صحبت میکنیم:
- بازار کار طراح رابط کاربری (ui) در ایران
- وظایف طراح ui
- مهارتها و تخصصهای مورد نیاز برای طراحی ui
- وظایف طراح ux
- مهارتها و تخصصهای مورد نیاز برای طراحی ux
- بازار کار طراح تجربهی کاربری (ux) در ایران
- حقوق طراح ui ،ux
- بازار کار ui و ux در جهان
- چگونه UI UX کار شویم؟
بازار کار طراح رابط کاربری (ui) در ایران
حالا که شما به دنبال یافتن موقعیت شغلی طراح ux و ui افتادهاید، حتما با مفاهیم اولیهی این دو واژه آشنایی دارید، اما اگر هنوز نمیدانید ui و ux به چه معناست یا مثل بسیاری از افراد این دو مفهوم را با هم اشتباه میگیرید، به شما پیشنهاد میکنیم ابتدا مقالهای که در این زمینه نوشتهایم را مطالعه کنید تا به طور مفصل با این دو مفهوم و کاربرد آنها آشنا شوید.
اگر هم با این مفاهیم آشنایی دارید باید بدانید که طراحی یک اپلیکیشن یا سایت سه مرحلهی اصلی دارد:
- طراحی تجربهی کاربری (ux)
- طراحی رابط کاربری (ui)
- کدنویسی و پیادهسازی
در گذشته اهمیت زیادی به رابط کاربری یا همان ui داده نمیشد و سایتها یا اپلیکیشنها مطابق با سلیقهی شخصی افراد طراحی میشدند، اما در حال حاضر بسیاری از شرکتها و نهادها متوجه اهمیت ui و نقش آن در وفادار کردن مخاطبان شدهاند و به دنبال جذب افرادی برای انجام این کار هستند.
در چند سال اخیر نیاز به یک فرد متخصص برای طراحی رابط کاربری در ایران هم احساس شده و بسیاری از شرکتهای ایرانی هم به فکر جذب متخصصان ui افتادهاند. با یک نگاه کوتاه به سایتهای کاریابی مثل سایت جابینجا، میتوانید افزایش تقاضا ها برای این شغل را بررسی کنید. البته هنوز هم بازار کار طراحی ui به مشاغلی مثل برنامهنویسی نمیرسد، اما میشود افزایش شیب تقاضای این شغل را در ایران به خوبی احساس کرد.
وظایف طراح ui
اینکه وظایف شغلی یک طراح ui به چه شرحیست، تا حدودی بستگی به شرکت یا نهادی دارد که در آن مشغول به کار میشوید، اما به صورت کلی یک طراح ui وظیفهی طراحی تمام صفحات و عناصری را بر عهده دارد که کاربر با آنها در تعامل است. این عناصر شامل آیکونها، آیتمهای قابل کلیک، دکمهها، تصاویر و … میشود. اگر بخواهیم به صورت دقیقتر بیان کنیم، وظایف طراح رابط کاربری به شرح زیر است:
- تولید محتواهای بصری برای شبکه های اجتماعی و تبلیغات دیجیتال
- تعامل با تیمهای طراحی محصول و پیادهسازی/بهبود رابط کاربری محصولات
- پیادهسازی و خلق کاراکترهای unique (تصویرگری)
- همکاری در تحلیل، بررسی، بروزرسانی و بهینهسازی User Journey طراحی شده
مهارتها و تخصصهای مورد نیاز برای طراحی ui
اگرچه شغل طراحی رابط کاربری با طراح گرافیک متفاوت است، اما دانستن اطلاعاتی مثل روان شناسی رنگها و اصول زیبایی شناسی برای یک طراح ui ضروریست. همچنین یک طراح حرفهای باید آشنایی اولیه با ux و برنامهنویسی هم داشته باشد. در ادامه مهمترین مهارتهایی که لازمهی انجام این کار هستند را به شما معرفی میکنیم.
- آشنا یا مسلط به نرمافزارهای گرافیکی (Illustrator ،photoshop و sketch)
- آشنا یا مسلط به حداقل یکی از نرمافزارهای طراحی رابط کاربری (Adobe XD ،Sketch ،Figma ،inVision ،Zeplin و …)
- آشنایی با مفاهیم Front-end Dewelopment
- آشنایی با اصول و مبانی رنگ شناسی در طراحی
- آشنا یا مسلط به Zeplin
- داشتن خلاقیت
مهارتهای مضاعف مورد نیاز بازار امروز ایران
- آشنا یا مسلط به طراحی بنر و محتوای گرافیکی برای Landing Page & Social Media
- تسلط به الگوهای طراحی و تولید محتوای تصویری در فضای مجازی
- خلاقیت در ارائه راهکارهایی برای طراحی همسو با اهداف مارکتینگ
- تسلط به طراحی رابط کاربری اپلیکشنهای موبایل و وبسایتهای واکنشگرا
- به روز با آخرین ترندها، تکنیک ها و فناوری های طراحی رابط کاربری
بیشتر بخوانید: ابزارهای مورد نیاز برای طراحی ui
وظایف طراح ux
شاید وظایف یک طراح ux به اندازهی طراح ui ناشناخته نباشد و افراد بیشتری با آن آشنایی داشته باشند. اینکه طراحان ux را همان برنامهنویسان در نظر بگیریم کار خیلی درستی نیست، چون یک طراح ux میتواند بدون اینکه خودش برنامهنویسی کند، طراحی تجربهی کاربری را انجام دهد. به طور خلاصه وظیفهی یک طراح ux این است که بخشهای مختلف سایت را جوری طراحی کند که کاربر بتواند به راحتی از آن استفاده کرده و در سایت یا اپلیکیشن شما سر در گم نشود.
در واقع یک طراح ux هم باید کمی مدیریت بداند و هم بازاریابی، از روانشناسی انسان آگاهی داشته باشد و به زیبایی نتیجهی نهایی هم اهمیت بدهد. باید گاهی اوقات خودش را جای کاربر بگذارد و ببیند از تعامل با سایتی که طراحی کرده رضایت دارد یا نه، چطور میتواند منویی طراحی کند که شلوغ نباشد و در عین حال هرآنچه کاربر میخواهد ببیند را در آن بگنجاند. تمام اینها از وظایف یک طراح ux است. برای تحقق هدف نهایی باید چندین مرحله انجام شود که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم:
- طراحی و اجرای A/B تست برای تحلیل پاسخ و رفتار مشتریان
- پیادهسازی مفاهیم wireframe (طرحی از چیدمان صفحه)، prototype ،storyboard وuser flow
- توانایی تحلیل دیتای رفتار کاربران و الگوهای تردد
- طراحی نقشه مسیر تجربه کاربر
- شناسایی مشتریها و نیاز آن ها
- ارائه پلتفرم، سناریو، اسکچ ها و مدل های صفحه نمایش
مهارتها و تخصصهای مورد نیاز برای طراحی ux
- آشنا یا مسلط به اصول کاربرد پذیری (Usability)
- آشنا یا مسلط به اصول دسترسی پذیری (َAccessibility)
- مسلط به کدنویسی html,css، javascript
- آشنا یا مسلط به guideline های طراحی وب اپلیکیشنها
- توانایی پیدا کردن مشکلات و ارائهی راه حل برای آنها
بازار کار طراح تجربهی کاربری (ux) در ایران
در عصر جدید و پیشرفت تکنولوژی، رقابت کردن با دیگران کار سختی شده و دیگر گذشت آن زمان که سایتها به چند عدد محدود بودند و همه مجبور بودند نیازشان را با همانها برطرف کنند. امروز دیگر شعار “کیفیت ما، مزیت ما” کاربردی ندارد، چون کیفیت باید مولفهی اصلی کار و خدمت شما باشد تا مشتری به سراغتان بیاید و اصلا لطف مضاعفی محسوب نمیشود.
با این تفاسیر به نظر میرسد مدیران در ایران هم به اهمیت ui و ux پی بردهاند و تقاضا برای جذب متخصص ux نسبت به گذشته رشد زیادی داشته است. البته بازار کار طراح ux هنوز هم با مشاغل مرتبط مثل برنامهنویسی قابل مقایسه نیست، اما انتظار میرود به مرور زمان شاهد درخواستهای بیشتری برای این کار باشیم. باز هم به شما پیشنهاد میکنیم تا سایتهای کاریابی معتبری مثل جابینجا را چک کنید تا متوجه شوید که درخواستها برای این کار به چه صورت است.
در ایران، بسیاری از شرکتها هر دو تخصص ui و ux را از شما میطلبند، اما هستند شرکتهایی که اهمیت ui و ux آنقدر برایشان بالا هست که که برای هر یک از این شاخهها، فرد متخصص خودش را جذب کنند. این نکته را هم در نظر بگیرید که شرکتهای بزرگ و معتبر معمولا این دو مقوله را در قالب کار تیمی جلو میبرند و یک نفر به تنهایی نمیتواند تمام نیازهای آنها را هندل کند. در هر صورت شما چه بخواهید در زمینهی ui مشغول به کار شوید و چه بخواهید به عنوان متخصص ux سرکار بروید، باید آشنایی با آن شاخهی دیگر هم داشته باشید تا بتوانید موفق عمل کنید.
حقوق طراح ui ،ux
خب میرسیم به بحث جذاب و شیرین پول! نکتهی مهمی که باید بدانید این است که نباید توقع داشته باشید در ابتدای کار و بدون سابقه و نمونه کارهای جذاب، حقوق بالایی داشته باشید. حقوق پیشنهادی در آگهیهای استخدام برای یک طراح ui/ux در ایران و شهر تهران برای فردی با سابقهی کمتر از سه سال، بین 1500000 تا 8000000 است که این حقوق با توجه به میزان مهارتها و وظایفی که به شما متحول میشود متغیر است. با افزایش سابقه و تجاربی که به دست میآورید مطمعن باشید که افزایش حقوق قابل قبولی خواهید داشت و میتوانید به درجات عالی اقتصادی برسید.
بازار کار ui و ux در جهان
در حال حاضر طراحی ui و ux به یکی از شغلهای نسبتا پر درآمد در دنیا تبدیل شده و تمام دنیا متوجه اهمیت این دو مقوله شدهاند. در خارج از ایران هم بازار کارui و ux رونق گرفته و چه بسا که بسیار بیشتر از ایران رشد کرده باشد. طبق یک مطالعهی آماری که چند سال پیش صورت گرفت، مشخص شد موقعیت شغلی طراحان ux در هند و اروپای شرقی بسیار مطلوب است و برعکس این کشورها، کشور سوئیس اصلا جای خوبی برای سرمایهگذاری روی این شغل نیست.
همچنین مشخص شد درآمد طراحان ux در آمریکا نسبت به اروپا خیلی بیشتر است و طرحان هلندی و سوئدی هم وضعیت نسبتا مطلوبی دارند. به صورت کلی درآمد افراد شاغل در این حرفه در کشورهای دیگر متوسط رو به بالاست و جزو شغلهای پرتقاضا در سال 2019 بوده است. طراحی ui هم به همین صورت است و بازار کار خوبی در خارج از کشور دارد. میزان حقوق یک طراح ux در آمریکا حدود 70000 دلار و حقوق یک طراح ux حدود 80000 دلار است!
چگونه UI UX کار شویم؟
اولین و مهمترین چیزی که هر فردی در ابتدای مسیر ورود به طراحی ui و ux باید بداند این است که هیچ فردی با استعداد ذاتی و دانش طراحی به دنیا نیامده و همه میتوانند با تمرین زیاد و کسب تجربه، به طراحان موفقی تبدیل شوند. برای یادگیری اصول ui و ux اگر در اینترنت سرچ کنید احتمالا منابع فارسی و انگلیسی زیادی پیدا میکنید، ویدئوهای یوتیوب، دورههای آموزشی مختلف و منابع دیگر. اما ممکن است در این ویدئوها سردرگم شوید و یا مطالب اضافی که دانستن آنها به درد بازار کار نمیخورد و یا اطلاعاتی که دیگر الان منسوخ شدهاند هم به شما آموزش داده شود.
ما یک پیشنهاد متفاوت برای شما داریم.
دورهی عملی 8 ساعته طراحی UI و UX آغازینو هر آنچه که برای ورود به بازار کار به آن نیاز دارید را به شما میآموزد و مطالب بروز را به صورت منسجم و یکجا به شما تقدیم میکند. البته به شما بگویم که نه شرکت در این دوره و نه هیچ دورهی دیگری به تنهایی نمیتواند شما را طراح ui ux کند تا وقتی شما دست به تمرین نزنید و تجربه کسب نکنید، اما برای یادگیری اصولی این کار میتوانید روی این دوره حساب کنید و در یک پروژهی عملی تجربهی خوبی بهدست آورید.
همین الان روی دکمهی زیر کلیک کنید تا با این دورهی کاربردی بیشتر آشنا شوید.
[button url=”https://aghazino.com/course/ui-ux/” class=”other” bg=”#931ca3″ hover_bg=”#7d137d” size=”15px” color=”#ffffff” radius=”5px” width=”0px” height=”15px” target=”_self”] شرکت در دوره [/button]
دیدگاهتان را بنویسید