داستان سرایی در فروش + 7 تکنیک قصه گویی
داستان سرایی یک روش فروش مبتنی بر قصه گویی است. ما با قصه گویی می توانیم توجه مشتری را از طریق احساسات جلب کنیم، همراهی و علاقه او را به دست بیاوریم و تمایل او را به خرید افزایش دهیم.
داستان ها تاثیر عمیقی بر ذهن و رفتار ما دارند، در واقع این به زمان کودکی ما برمی گردد که مادرها و مادربزرگ هایمان برای ما قصه می گفتند. ما همیشه تشنه شنیدن داستان بوده ایم و هستیم.
مهم ترین نکته در داستان سرایی این است که: بیشتر از اینکه حرف بزنیم نشان دهیم! داستان سرایی را هم میتوان با دیجیتال مارکتینگ مرتبط کرد. همچنین آکادمی آغازینو با ارائه دوره دیجیتال مارکتینگ خود، توانسته به تعداد زیادی از کسب و کار ها کمک کند تا از کسب و کار های سنتی به کسب و کار های آنلاین روی آورند.
در مقاله داستان سرایی در فروش و داستان سرایی در بازاریابی، در تلاش هستیم تا در مورد داستان فروش، داستان گویی، داستان سرایی در تبلیغات سخن بگوییم. چگونه داستان ها می توانند منجر به فروش شوند؟ بیایید با هم پیش برویم و به پاسخ موارد برسیم! همچنین در مقاله ای در مورد انواع کمپین های تبلیغاتی و روش های مختلف تبلیغات متناسب با نیاز مشتریان بیان شده است.
ترفند داستان سرایی در فروش آنلاین
شما حتما شهرزاد، قصه گوی داستان هزار و یک شب را می شناسید؟ او به کمک داستان سرایی و قصه هایی که برای سلطان می گفت توانست اعدام خود را هزار و یک شب به تعویق بیندازد!
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
بدیهی است که مطرح کردن این نکته برای این نیست که برای فروش محصولات خود این همه زمان صرف کنیم. ما می توانیم از روشی که شهرزاد استفاده کرد وارد قرن ۲۱ بشویم و با داستان سرایی و ارائه داستان های مهیج روی احساسات مشتری متمرکز شویم و توجه مخاطب را به خود جلب کنیم!
داستان سرایی در بازاریابی دیجیتال چه کاربردی دارد؟
قالب داستانی و داستان سرایی بهترین فرم برای انتقال پیام ها و مفاهیم هست. در دنیای رسانه های دیجیتالی، ما این فرصت را داریم که داستان های زیادی را درباره برند خود در شبکه های اجتماعی مختلف، مانند تلگرام و اینستاگرام و … منتشر کنیم. توجه داشته باشیم ما فقط چند ثانیه زمان داریم تا داستان خود را به کاربر منتقل کنیم، در این زمان کوتاه باید بتوانیم داستان را به شیوه ای ارائه کنیم که کاربر جذب داستان شود.
شاید به شما کمک کند! مقاله مشاغل اینترنتی خانگی که در مورد سودآور ترین کسب و کارهای اینترنتی خانگی در آکادمی آغازینو نوشته شده است.
استراتژی های داستان سرایی در دیجیتال مارکتینگ
در داستان سرایی هورمون اکسی توسین نقش مهمی دارد. اکسی توسین جزو انتقال دهندههای عصبی است و روی عملکرد مغز، سیستم عصبی، احساسات وعواطف روزمره اثر میگذارد. یک داستان جذاب می تواند (با ترشح اکسی توسین) باعث افزایش اعتماد مشتری به نام تجاری ما و محصول یا خدماتی که ارائه می کنیم شود. نویسنده خوب مخاطبانش را به یک سفر رویایی می برد.
به آنها انگیزه می دهد و طوری آنها را درگیر داستان می کند که تا آخر داستان میخکوب سرجای خود بمانند. یکی از راه های درگیر کردن احساسات مخاطب این است که داستان سرایی با طنز پردازی، مسائل نوستالژی، ترس مخاطب و چیزهایی که مربوط به احساسات و عواطف مخاطب هست، مطرح شود.
موضوع مهم این است که سناریوی داستان طوری پیش برود تا به حل مشکل مخاطب برسد. داستانی که در آن مشکل مخاطب (ترس، تردید، ناراحتی، افسردگی و..) حل نشود اصلا سناریوری جذابی نمی شود!
همچنین در مقاله ای بطور کامل در مورد راه کار های دیجیتال مارکتینگ برای افزایش فروش آنلاین صحبت های کاربردی مفیدی انجام داده ایم.
7 تکنیک قصه گویی برای موفقیت در فروش
1. در داستان ابتدا، میانه و پایان داشته باشیم:
هر داستان خوب شامل یک ساختار و قاعده ساده می باشد: شروع داستان، بخش میانی و پایان داستان!
در یک داستان سرایی خوب برای فروش باید قبل از شیرجه رفتن در موضوع داستان یا چالش، صحنه را تنظیم کنیم و شخصیت های خود را معرفی کنیم. در یک داستان فروش خوب، نتیجه گیری داستان باید پل ارتباطی بین محصول و راه حل ایجاد کند. این هنر ما هست که با داستان سرایی نشان دهیم چگونه محصول یا خدمات ما می تواند به مشتری کمک کند تا مشکلی که اکنون با آن رو به رو است را حل کند.
2. مشتری را قهرمان داستان خود کنیم:
قهرمان داستان شخصیت اصلی داستان است و در طول داستان برای او ماجرایی رخ می دهد. با ماجراجویی، چالش و مبارزه رو به رو می شود و در طی این ماجراجویی از یک فرد معمولی به یک فرد خارق العاده تبدیل می شود.
3. نقش ما در داستان مانند یک منجی باشد:
در داستان سرایی که برای فروش ارائه می دهیم ما باید برند و محصول خود را به گونه ای قرار بدهیم که نقش حمایتی داشته باشد و داستان را طوری تنظیم کنیم تا نشان دهیم محصول ما می تواند به مشکلات خاص مشتری کمک کند.
در ضمن شاید برای شما هم جالب باشد تا بدانید تکنیک های طلایی برای افزایش فروش در بازاریابی تلفنی چیست، پس در مقاله ای تحت عنوان تکنیک های بازاریابی و فروش خدمت شما این مقاله ارائه شده است.
4. هدف مشخص داشته باشیم:
برای ارائه یک داستان سرایی خوب ما باید بدانیم که قهرمان داستان چه ظاهری دارد؟ کجا می رود، دنبال رفع چه نیازی است؟ چه نوع ارتباطی (معنوی، مادی و یا کاری) می طلبد؟ و اینکه قادر به انجام چه کارهایی می باشد و بعد از تغییرات چه ظاهری خواهد داشت؟ باید هدف و نیازهای قهرمان داستان را کشف کنیم و تا زمانی که نتوانسته ایم هدف قهرمان داستان (مشتری) را کشف کنیم، داستانی برای فروش نخواهیم داشت.
ما برای داستان سرایی خود به یک چالش نیاز داریم. چالش ها موانعی هستند که داستان را جذاب و هیجانی می کند.
دره ای که میان امروز مشتری ما و جایی که می خواهد برود، وجود دارد؛ هسته اصلی داستان ما را تشکیل می دهد. غالباً چالش های درونی و بیرونی وجود دارند که در برابر موفقیت مشتری قرار می گیرد.
جالب ترین چالش ها معمولا درونی هستند، دقت داشته باشیم اگر این چالش ها خیلی راحت حل شوند، مشتری به سرعت ما را فراموش می کند. وقتی تغییر آسان باشد مشتری دیگر به ما نیازی نخواهد داشت، پس باید سعی کنیم با گذراندن چالشی سخت، مشتری را به راه حل برسانیم!
6. در ذهن مشتری ماندگار شویم:
از طریق الهام بخشیدن، رسوایی، طنز، ترس و… داستان خود را در ذهن مخاطب ماندگار کنیم. داستانی که ما را تحت تاثیر قرار می دهد همیشه به یادمان می ماند و علاوه بر این منتقل هم می شود زیرا اگر داستانی را دوست داشته باشیم آن را برای افراد بیشتری تعریف می کنیم.
در واقع هر چه بیشتر تحت تاثیر داستانی قرار بگیریم احتمال ویروسی شدن داستان نیز بیشتر می شود. نکته دیگری که باید در نظر داشته باشیم این است که در داستان سرایی قسمتی را برای کشف و تحریک کنجکاوی مشتری قرار دهیم تا با ماجراجویی و ارضای حس کنجکاوی و کشف، حس خوبی پیدا کند و لذت ببرد.
7. ما به یک نتیجه اخلاقی نیاز داریم:
وقتی که برای فروش داستان سرایی ارائه می کنیم بهتر است که نتیجه اخلاقی روشن و واضحی داشته باشیم. نشان دهیم که کسب و کار ما با راهنمایی و ابزار مناسبی که به کاربر می دهد می تواند مشتری را به نسخه بهتری از خودش تبدیل کند. همچنین نشان دهیم چطور مشتری می تواند بر موانع بیرونی و درونی که سر راهش وجود دارد، پیروز شود و به چیزی که در جستجوی آن هست برسد.
چند نمونه از داستان های موفق:
Google
یک مثال عالی از داستان سرایی: به کمک گوگل چه کارهایی میتوانید انجام دهید؟ با استفاده از امکانات گوگل مسافت 400 کیلومتری میان لاهور تا دهلی را به آسانی سفر کنید. در این تبلیغ میان دو دوست قدیمی مسافتها فاصله است.
آنچه در انتها میبینید جذاب است. گوگل یک فیلم کوتاه ۳ دقیقه ای درباره مردی در هند تهیه کرده که در آن به نوه اش درباره دوست عزیز دوران بچگی اش می گوید. سپس زن منحصراً از موتور جستجوی گوگل برای پیدا کردن آن دوست استفاده می کند و ترتیب یک ملاقات را می دهد. به کارگیری از موتور جستجوی گوگل و هدف و احساسات قوی به درستی ارتباط برقرار کرد!
Heinz Beanz
برند Heinz Beanz از سال 1869 به فروش کنسرو لوبیا مشغول است. این برند تلاش میکند تا محصول خود را با شعار «کنسرو اختصاصی برای هر نفر» محصول خود را به فروش برساند. در تبلیغ؛ داستان عشق سازندگان به محصول خود و تلاشهای آنان برای ساخت محصولی بهتر را به روشی خلاقانه و به کمک انیمیشن مشاهده میکنید.
L’Oreal
برند تجهیزات و لوازم آرایشی به روایت داستان توسط کاربران خود پرداخته است. یکی از کاربران محصولات اورال تصمیم میگیرد تا با عنوان «زیبایی چهره خود را به نمایش بگذار» از زنان درخواست کند تا از روشهای آرایش صورت و چهره او استفاده کنند و آن را به اشتراک بگذارند.
نمونه موفق داستان سرایی برند ایرانی: تپسی
برند تپسی در ریبرندینگ خود تلاش کرد تا داستان تغییر لوگو و ارتباط آن با اهداف شرکت را روایت کند، از ارتباط رنگ نارنجی با تاکسیهای نارنجی رنگ قدیم، ارتباط دو خط موازی با خطوط راهنمایی و رانندگی و نزدیک بودن لوگو با حرف «ت» کلمه تپسی.
نتیجه گیری
در مقاله داستان سرایی که در آکادمی آغازینو نوشته شده است، تلاش کردیم تا اطلاعات مفیدی در مورد داستان سرایی در فروش و قصه گویی، همچنین اطلاعاتی در مورد داستان سرایی در تبلیغات و داستان سرایی در بازاریابی سخن بگوییم که امیدواریم از آنها استفاده لازم را برده باشید.
داستان خوب این توانایی و قدرت را دارد که توجه ما را به خود جلب کند، ما را مجذوب خود کند، تعامل ایجاد کند و ما را وادار به خرید کند.
با توجه به این که امروزه مشتری تنها بر اساس ویژگی و مزایای محصول و خدمات تصمیم به خرید نمی گیرد، استفاده از قصه گویی و داستان سرایی برای فروش، یک استراتژی موثر است که به ما کمک می کند تا مشتری را به سمت خود بیاوریم و فروش بیشتری انجام دهیم.
و در آخر هم جمله معروفی وجود دارد که می گوید:
یک فروشنده خوب می داند چطور صحبت کند و یک فروشنده عالی می داند چطور داستان بگوید!
دیدگاهتان را بنویسید