آموزش یافتن بهترین کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل ( آموزش یافتن کلمات کلیدی سایت)

کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل (keywords)، همان واژه ها یا عباراتی هستند که کاربران به وسیله جستجوی آن ها، چشمشان به جمال سایت شما روشن میشود! به جرعت می توان گفت یافتن کلمات کلیدی سایت در 80 ٪ سئو سایت شما موثر است. یعنی اگر سئوی سایت خود را بخواهید شروع کنید، شما باید، باید و باز هم تاکید می کنم باید وقت زیادی با جزییات بسیار، بر روی تحقیق کلمات کلیدی و یا کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل، وقت بگذارید و آن کلمات را تحلیل کنید.
تحقیق کلمات کلیدی باید بصورت اصولی و درست پیش برود تا نتیجه لازم حاصل شود. بیایید در ادامه این مقاله اطلاعات جامعی در ارتباط با نحوه یافتن کلمات کلیدی سایت، بدست آوریم.
اگر بدانید که کاربران فعالیت های مرتبط با حوزه کاری شما را با چه عباراتی سرچ میکنند، قطعا می توانید در کسب و کار آنلاین به نتایج مطلوبی برسید. لازمه ی به موفقیت رسیدن در کسب و کار آنلاین، آشنایی و تسلط به مبحث آنلاین مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی می باشد که نکته کلیدی این ماجرا است. اگر بتوانید به درستی با استفاده از بازاریابی آنلاین، در کسب و کار خود به موفقیت برسید، می توانید درآمد های نجومی بدست آورید.
در مقالات قبلی از بوم دیجیتال مارکتینگ و اصول اولیه آن صحبت کردیم و رسیدیم به راه اندازی یک سایت. قرار است در ادامه مهم ترین نکاتی که باید برای تحقیق کلمه کلیدی در نظر بگیرید را به شما آموزش دهم. در این مقاله به موضوعاتی مثل یافتن کلمات کلیدی سایت، جستجوی کلمات کلیدی در گوگل و کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل برخورد می کنید که می تواند برای شما مفید واقع شود.
یافتن کلمات کلیدی سایت (جستجوی کلمات کلیدی در گوگل)
به طور کلی همانطور که گفته شد پایه و اساس سئو سایت شما را کلمات کلیدی تشکلی می دهد. اگر شما تحقیق کلمات کلیدی مناسبی برای سایت خود در نظر نگیرید، هر چقدر هم تلاش کرده باشید اما با کلمه کلیدی هدف در صفحه اول گوگل نباشید (و یا به اشتباه در آن صفحه جایگاهی داشته باشید)، فایده ای ندارد! برای راحتی شما تحقیق کلمات کلیدی را به 3 دسته تقسیم بندی کرده ایم که هر کدام را جداگانه توضیح می دهیم.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
به صورت کلی انتخاب کلمات مناسب را به چند مرحله تقسیم میکنیم:
- جستجو و بدست آوردن لیستی از کلمات کلیدی
- بررسی کلماتکلیدی
- نحوه استفاده از آنها
پیشنهاد میکنم حتما ویدئو زیر را ببینید تا به صورت عملی کار کردن با ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی را یاد بگیرید. شاید بعد از دیدن ویدئو زیر دیگر نیازی به خواندن ادامه مقاله نداشته باشید، اما اگر از خواندن لذت میبرید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
روش تحقیق و به دست آوردن کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل
اینکه شما کلمات مرتبط با کسب و کارتان را حدس بزنید کار اصولی و توصیه شده ای نیست و برای دیده شدن در گوگل، باید ببینید که مردم دقیقا چه چیزهایی را سرچ می کنند. با این کار، دفعه بعدی که کسی کلمات مرتبط با کسب و کار شما را سرچ میکند، شما هم شانس این را دارید که در نتایج برتر گوگل ظاهر شوید.
تهیه لیستی از کلمات کلیدی بدون در نظر گرفتن فاکتورهایی مثل میزان جستجو و سختی آن، اولین مرحله برای شروع فعالیت یک کسب و کار آنلاین است. روش های مختلفی برای تهیهی این لیست وجود دارد که در ادامه مهم ترین آنها را بررسی می کنیم.
همچنین در ادامه ابزارهایی خدمت شما معرفی می شود که می توانید آن ها را ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی هم بنامید. اما اگر علاقه زیادی به آشنایی با ابزارها دارید، در مقاله ای ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را خدمت شما معرفی کرده ایم.
پیشنهادهای گوگل
به جرعت می توان گفت؛ بهترین راه برای اینکه لیستی از کلمات کلیدی مناسب کسب و کارتان پیدا کنید این است که ابتدای کار 5 کلید واژه اصلی مد نظرتان را در گوگل سرچ کنید و از پیشنهادات آن که همان کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل توسط کاربران است استفاده کنید. حتما میپرسید چطور؟
اگر دقت کرده باشید بعد از سرچ کردن هر عبارت، در پایین صفحه جستجو (serp) تعدادی لینک نمایش داده میشود و اتفاقا میبینید که آنها به موضوعی که سرچ کرده بودید مرتبط هستند. اینها نتایجی هستند که هم با کلمهی شما مرتبط هستند و هم افرد مختلف آن ها را سرچ کرده اند، پس می توانید آن ها را به لیست خود اضافه کنید.
در مقاله بالا آوردن سایت در جستجوی گوگل بطور کلی مطالب آموزنده ای ارائه شده است که می توانید از آن ها استفاده کنید.
نکته: برای استفاده از پیشنهادات گوگل باید به حالت incognito مرورگر بروید تا سابقهی سرچ های گذشتهی شما، در کلمات پیشنهادی گوگل تاثیر نگذارد.
جای دیگری که گوگل به شما کلماتی را پیشنهاد میدهد، همان نوار جستجو هست که دارید کلماتتان را وارد میکنید. با وارد کردن عبارت مورد نظرتان میبینید که یک سری کلمات دیگر هم برایتان لیست میشود، اینها هم کلماتی هستند که سرچ بالایی دارند و در واقع طولانیتر از کلمهای هستند که شما وارد کردهاید، به این کلمات در اصطلاح کلمات کلیدی طولانی یا long tail keyword هم گفته میشود و شانس بیشتری برای رقابت دارند ( کلمات کلیدی طولانی را در ادامه توضیح میدهم).
استفاده از ابزار keyword planner
ابزار کیورد پلنر در واقع برای کمپین های گوگل ادز طراحی شده، اما میتواند بانک اطلاعاتی بسیار خوبی برای پیدا کردن کلید واژه های شما هم باشد. یک خبر خوب هم اینکه استفاده از این ابزار کاملا رایگان است و میتوانید تا عمر دارید از آن استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با ساخت کمپین گوگل ادز می توانید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
برای این کار فقط به ساخت اکانت گوگل ادز نیاز دارید. بعد از ساخت اکانت کافی است در پنل کاربری و قسمت keyword planner، tools را انتخاب کنید. بعد وارد صفحهی ورود این ابزار می شوید و با کلیک روی دکمهی”Go to keyword planner”، وارد صفحهی زیر میشوید.
با انتخاب گزینهی Discover new keywords وارد بهشت برین، یعنی قسمت وارد کردن کلمات و گرفتن لیستی از کلمات مرتبط با آن میشوید. اینجا با وارد کردن کلمه مورد نظر میتوانید تعدادی کلمه دیگر دریافت کنید. با زدن دکمه enter میتوانید کلمات دیگری هم به لیست جستجوها اضافه کنید (در هر دفعه جستجو تنها 10 کلمه را می توانید وارد کنید).
فعلا به تنظیمات و اطلاعات دیگری که به شما نشان داده شده توجه نکنید و فقط تمرکزتان را بگذارید روی انتخاب کلماتی که به فعالیت شما مرتبط هستند. در آخر هم می توانید با کلیک روی قسمت DOWNLOAD KEYWORD IDEAS و انتخاب فرمت csv.، لیست کلمات را دانلود کرده و آن ها را در برنامه اکسل باز کنید تا بعدا آن ها را به راحتی آنالیز کنید.
بیشتر بخوانید: گوگل تگ منیجر
توجه: قبل از کلیک کردن روی دکمهی دیدن نتایج، باید موقعیت مکانی را از روی ترکیه بردارید. برای این کار کافی است روی آن کلیک کنید و ضربدر موقعیت مکانی را بزنید. زبان انتخاب شده را هم از turkey به persian تغییر دهید.
استفاده از ابزار keyword tool
این ابزار هم می تواند مثل کیورد پلنر به شما برای انتخاب کلمه کلیدی مناسب کمک کند. کافیست به سایت keywordtool.io بروید و در نوار جستجوی این سایت، کلمهی مورد نظرتان را تایپ کنید و بعد تغییر زبان آن به فارسی، روی دکمه سرچ کلیک کنید تا عبارات مرتبط با آن کلمه را پیدا کنید. در قسمت دیگر این ابزار یک گزینه بسیار کاربردی وجود دارد به نام Questions که در آنجا می توانید ببینید کاربران گوگل در مورد این کلمه کلیدی چه سوالاتی دارند که تا بهحال آنها را سرچ کردهاند.
یکی از نکته های طلایی که هر کسی نمی داند: در صورتی که نسخه رایگان kwtool را استفاده می کنید، در برخی از موارد کلماتی که ب هعنوان نتیجه دیده می شوند، سرچ ولوم (search volume) دارند. شما با 8 برابر کردن این مقدار می توانید حدس بزنید در ماه چه مقدار این کی ورد سرچ می شود!
نسخه پولی این ابزار ویژگی های دیگری مثل میزان سرچ کلمات یا حالت مقایسه آن ها را هم در اختیار شما میگذارد، اما همین دو قابلیت نسخه رایگان هم بسیار ارزشمند است.
بررسی و مقایسه کلمات کلیدی سایت
حالا که لیستی از کلید واژه های مرتبط با کسب و کار یا فعالیتتان را در اختیار دارید، نوبت به بررسی آن ها رسیده. باید کلمات کلیدی سایت را از چند نظر بررسی کنید تا بهترین آن ها را انتخاب کنید.
بررسی میزان سختی کلمات با ابزار kwfinder
میزان رقابت یک کلمه یا اصطلاحا سختی آن، از مهمترین معیارهایی هست ک باید به آن توجه کنید. فرض کنید شما سایت نوپایی دارید و می خواهید در زمینهی “سئو سایت” فعالیت کنید. اگر همان روز اول با اعتماد به نفس کامل مقاله ای با کلمه کلیدی “سئو چیست” تولید کنید، در صفحه صد و بیست و یکم گوگل هم نمایش داده نمی شوید! چرا؟
چون سایت شما هنوز به طور کامل برای گوگل شناخته نشده و رقابت با سایت های با سابقه و محبوبی که با این کلمات در نتایج برتر نمایش داده میشوند بسیار سخت است.
باید اول کارتان را با کلماتی شروع کنید که رقابت کمتری دارند تا بتوانید با آن ها در صفحات اول نمایش داده شوید و بعد کم کم سراغ کلماتی با رقابت بالا بروید. بهتر است 6 ماه اول فعالیت سایت را با کلمات بسیار آسان پیش ببرید و به مرور به سمت کلمات سخت تر بروید. کلمات کلیدی طولانی به خاطر رقابت کمتر، می توانند انتخاب خوبی برای شروع کار شما باشند.
یکی از بهترین ابزارها برای بررسی میزان سختی و رقابت کلمات، ابزار kwfinder است. برای استفاده از آن وارد سایت kwfinder شوید و در فیلد مشخص شده، کلمه مورد نظرتان را وارد کنید و بعد روی find keyword کلیک کنید. با این کار شما وارد صفحه ساخت اکانت میشوید. فراموش نکنید که استفاده از این ابزار رایگان نیست و با هر دفعه ساخت اکانت، تا ده روز می توانید به صورت رایگان از آن استفاده کنید.
در نهایت می بینید که علاوه بر کلمه وارد شده، لیستی از کلمات مرتبط با آن هم به شما نشان داده می شود و می توانید سختی هر کدام از آنها را هم ببینید. پس این ابزار برای تهیه لیست کلید واژه ها هم گزینه مناسبی است. اعدادی که زیر ستون keyword difficulty یا همان KD نوشته شدهاند، همان میزان سختی کلمه را نشان می دهند و بین 0 تا 100 هستند. هر چه این عدد بالاتر برود رقابت با آن کلمه هم سختتر می شود. شکل زیر را ببینید و آن را همیشه به خاطر بسپارید.
بررسی تعداد جستجوی کلمات کلیدی با ابزار keyword planner
قطعا هر چه یک کلمه بیشتر جستجو شود، شانس شما برای کلیک خوردن بیشتر میشود. برای بررسی اینکه کلمه کلیدی شما چقدر جستجو میشود میتوانید از همان ابزار keyword planner استفاده کنید. در قسمت Avg.monthly searches می توانید میزان جستجوی ماهانهی هر کلمه را ببینید. اینکه یک معیار ثابت مشخص کنیم و بگوییم مثلا فلان عدد قابل قبول است، کار درستی نیست و بسته به حوزهی فعالیت شما این عدد هم میتواند متغیر باشد.
بررسی نرخ کلیک(CTR) ارگانیک
کلمه “گوگل ادز” را سرچ کنید. چه میبینید؟ لینک هایی که کنار آن ها نوشته شده آگهی یا Ad. این یعنی چه؟ یعنی تعدادی از سایت ها هزینه کرده اند و با استفاده از هزینه تبلیغات گوگل ادز، به صفحات اول رسیده اند و شانس شما برای اینکه در این صفحه نشان داده شوید پایین می آید.
اسکرول کنید و پایین بروید، قسمتی را می بینید تحت عنوان people also ask که فضای نسبتا زیادی از صفحهی جستجو را به خودش اختصاص داده. این یعنی اگر شما بخواهید روی کلمهی “ادوردز” کار کنید، حتی اگر در صفحهی اول هم ظاهر شوید، ممکن است حواس کاربران به این قسمتها پرت شود و روی سایت شما کلیک نکنند.
هدف از گفتن این صحبتها این بود که وقتی کلمهای پیدا میکنید، آن را سرچ کنید و ببینید در صفحهی نمایش نتایج (serp) موارد این چنینی وجود دارد که احتمال کلیک خوردن لینک شما را کم کند یا نه. اگر وجود دارد، بهتر است در انتخاب آن کلمه دقت بیشتری بکنید.
کلمات کلیدی طولانی، کلید موفقیت سایت شما
کلمات کلیدی طولانی یا لانگ تیل یعنی چی؟ کلمات مرتبط با کلمه کلیدی اصلی هستند که گسترش پیدا کردهاند و بیش از دو کلمه هستند. مثلا کلمهی “کیف” میتواند کلمه کلیدی شما باشد و “کیف چرم مجلسی زنانه” کلمه کلیدی طولانی یا در اصطلاح دم دراز. بیایید کاربرد این کلمات را در قالب یک مثال بررسی کنیم.
فرض کنید در حوزهی کیف و کفش فعالیت میکنید و میخواهید یک صفحه از سایت شما با کلمه “کیف” رتبه بگیرد، آن هم در صفحهی اول و همان لینک اول! خود شما اگر به دنبال خرید کیف باشید چطوری در گوگل سرچ میکنید؟ احتمالا رنگ آن و نوع آن (مجلسی- اداری- اسپرت- ورزشی و …) را هم در جستجوی خود لحاظ می کنید.
تحقیق کلمات کلیدی و سئو سایت مراحل و تکنیک های بسیار زیادی دارد که به تنهایی شما قادر به آموختن تمام این موارد نیستید. شما نیاز به آموزش های مرتبط مثل بوت کمپ سئو آغازینو ( که در اسفند 1400 برگزار می شود) نیاز دارید که در پایان مقاله آورده شده است.
جالب است بدانید سایر کاربران هم دقیقا همینطوری سرچ می کنند و کلمات کلیدی طولانی بیش از 70% سرچهای گوگل را به خود اختصاص داده اند و نکته مثبت این کلمات این است که سختی کمی دارند و به راحتی می توانید با آنها رتبه بگیرید. نمودار زیر را که سایت moz ارائه داده ببینید و تحلیل آن را همیشه به خاطر بسپارید.
همانطور که مشخص است، تنها مشکل این عبارات طولانی شاید سرچ کم آن ها باشد، اما شما دقیقا مشتریان خود را هدف گرفته اید و نرخ تبدیل سایت شما بسیار بالا می رود. یعنی اگر برای مثال شما به جای کار کردن روی واژه “کیف”، روی واژه “کیف چرم عسلی زنانه” تمرکز کنید، با وجود جستجوی کمتر برای این عبارت، میتوانید مشتریان واقعی خود را پیدا کنید، ضمن اینکه رقابت در این کلمه برایتان آسان است و میتوانید با آن رتبه بگیرید.
توجه کردن به یافتن کلمات کلیدی سایت و موارد بالا، می تواند به نرخ تبدیل محصولات شما بسیار کمک کند که مقاله ای تحت عنوان افزایش نرخ تبدیل در دیجیتال مارکتینگ نوشته شده است که می توانید آن را مطالعه کنید.
نحوه استفاده از کلمات کلیدی سایت
به اخرین مرحله از یافتن کلمات کلیدی سایت رسیده ایم. خب حالا که این کلمات گل و بلبل را به دست آوردید، وقت آن است که از آنها استفاده کنید. شاید تا همین چند سال پیش شما با سرچ کردن موضوع مورد نظرتان در گوگل، با محتواهایی کاملا نامرتبط رو به رو میشدید.
علت این اتفاق این بود که بعضی از نویسندگان و مدیران سایت، آن کلمهی کلیدی را بارها در مطلبشان تکرار می کردند و اینطوری به راحتی گوگل را فریب میدادند، اما امروزه گوگل بسیار هوشمند شده و با روی کار آمدن الگوریتمهای جدیدش، نه تنها با تکرار بیهودهی کلمات جایگاهی بدست نمیآورید، بلکه ممکن است جریمه هم بشوید.
حتی ممکن است سایت شما با کلماتی بالا بیایید که فکرش را هم نمیکنید، اما گوگل تشخیص داده که محتوای شما با آن کلمه همپوشانی بهتری دارد. چیزی که در نهایت اهمیت دارد مضمون محتوای شماست و اگر حرفی برای گفتن داشته باشد، مطمئن باشید که در نتایج برتر نمایش داده میشود.
پس این همه زحمت کشیدید و این کلمات را بدست آوردید که بگذارید لب کوزه و آبش را بخورید؟ نه! اینطور نیست. درست است که محتوا مهم است، اما باز هم گوگل یک ربات است و باید بعضی از سرنخها را دریافت کند تا بتواند محتوای شما را بهتر شناسایی کند. در ادامه به شما میگویم که در کجا از کلماتتان استفاده کنید تا به نتیجهی مطلوب برسید.
عنوان صفحه (title)
عنوان صفحه از مهم ترین قسمت هایی است که می توانید کلمه خود را به گوگل معرفی کنید. اگر این کلمه در ابتدای عنوان بیایید، گوگل به آن اهمیت بیشتری می دهد.
تیترها (تگ های H1 ،H2)
از آوردن کلمه کلیدی در این دو قسمت دریغ نکنید. هر صفحه یک تگ H1 و چندین تگ H2 دارد و نیازی نیست تا کلمه شما در تمام تگهای صفحه استفاده شود.
محتوای صفحه
اینکه شما راجع به یک کلمه صحبت کنید اما آن را حتی یک بار هم در متن استفاده نکنید منطقی به نظر نمیرسد، اما همانطور که بالاتر اشاره کردیم نباید محتوا را با کلمات کلیدی بمباران کرد، چون این کار هم کاربران را خسته می کند و هم گوگل را از دست شما عصبانی می کند.
اگر هر جا واقعا نیاز به تکرار این کلیدواژهها بود، از آن ها استفاده کنید. همچنین می توانید به جای بمباران متن با کلمه کلیدی، از کلمات کلیدی مرتبط (LSI) استفاده کنید. کلمات مرتبط را میتوانید از همان لیستی که ابزارهای keyword planner یا kw finder به شما می دهند پیدا کنید.
آدرس صفحات (url)
آدرس صفحات بهتر است به صورت انگلیسی باشد، پس شما کلمهی کلیدی خود را ترجمه کنید (اگر فقط به زبان مادریتان مسلط هستید می توانید از google translate استفاده کنید) و از آن در آدرس صفحه مورد نظر (ترجیحا در ابتدای آدرس) استفاده کنید.
نام و متن جایگزین عکس ها
در مقالهی بهینه سازی تصاویر وب سایت گفتیم که نام و متن جایگزین تصاویر برای سئو اهمیت دارند. استفاده از کلمات کلیدی در این قسمت ها میتواند باز هم به بهینهسازی شما کمک کند.
توضیحات متا
استفاده از کیوردها در توضیحات متا به صورت مستقیم روی سئوی سایت تاثیر نمیگذارد، اما اگر در این قسمت استفاده شوند، در صفحه نمایش جستجوها به صورت bold نمایش داده شده و با جلب توجه کاربران، احتمال کلیک خوردن سایت را بالا می رود.
کلام پایانی
انتخاب کلمات کلیدی که توسط کاربران در گوگل سرچ شده، مهم ترین گام برای شروع فعالیت وب سایت شماست. کلمه ای که میزان سرچ آن زیاد و سختی آن کم باشد، بهترین کلمه برای شما محسوب می شود که برای رسیدن به چنین تعادلی باید مراحلی که گفتیم را انجام دهید.
اگر می خواهید تحقیق کلمات کلیدی را به صورت عملی و پروژه محور، تحت نظر یکی از بهترین اساتید حوزهی سئو که مدیران کسب و کارهای بزرگ هستند انجام دهید، می توانید اطلاعات بیشتری راجع به بوت کمپ سئو آغازینو بدست بیاورید. در این دوره می توانید تحقیق کلمه کلیدی که از مهمترین بخش های سئو سایت محسوب میشود را یاد بگیرید و تغییر چشم گیری در کسب و کارتان ایجاد کنید.
در این مقاله تلاش کردیم تا اطلاعات جامعی در ارتباط با یافتن کلمات کلیدی سایت، جستجوی کلمات کلیدی در گوگل، کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل، کلمات کلیدی در گوگل و تحقیق کلمات کلیدی به شما ارائه دهیم. همچنین چندین ابزار مناسب برای تحقیق کلمات کلیدی خدمت شما ارائه شد. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید