10 تا از رایج ترین اشتباهات تبلیغات اینترنتی
10 تا از رایج ترین اشتباهات تبلیغات اینترنتی که می تواند به کسب و کار ما ضربه مهلک را بزنند و در حال عادی این تصور را نداشته باشیم که همیشه تبلیغات باید برای کسب و کار ما سودآور باشند و نه این که متضرر شویم. درسته تبلیغات برای کسب و کارمان اثر مثبت خواهد داشت، اما به شرطی که درست و دقیق و براساس اصول تبلیغات انجام شوند.اگر به دنبال راه اندازی کسب و کار هستید می توانید از دوره دیجیتال مارکتینگ آغازینو استفاده کنید.
قبل از این که به 10 تا رایج ترین اشتباهات تبلیغات اینترنتی بپردازیم سوالات زیر را گوشه ذهن خوتان داشته باشید که در ادامه این مقاله به این سوالات پاسخ داده می شود.
- شده تا به حال برای کسب و کار خود تبلیغات کنید ولی اثر منفی داشته باشد؟
- شده تا به حال در اثر تبلیغات به جای این که سود کرده باشید، ضرر کنید؟
- شده تا به حال نرخ پرش سایت تان در زمان راه اندازی تبلیغات به شدت افزایش پیدا کرده باشد؟
10 تا از رایج ترین اشتباهات تبلیغات اینترنتی
1. نداشتن بودجه کافی برای تبلیغات
یکی از اشتباهات تبلیغات اینترنتی این است که تصور می کنند که بازاریابی آنلاین رایگان انجام می شود. حتی اگر واقعا چنین قصدی هم دارید که تلاش های خود را روی انواع تبلیغات بازاریابی که هزینه ای متحمل نمی شوند مانند بهینه سازی موتور جستجو، را متمرکز کنید، باید بدانید تخصصی که نتیجه می دهد هرگز ارزان نمی شود.
برای مثال، یکی از اشتباهات تبلیغات اینترنتی صرف پول در وب سایت و نداشتن بودجه برای بازاریابی مانند خرید ماشین و نداشتن پول برای بنزین است.
بازاریابی وب سایت همیشه نیاز به خرج کردن دارد. از ما به شما نصیحت سعی کنید بودجه ای را تهیه کنید که یک سال هزینه های بازاریابی را پوشش دهد. قطعا مقدار دقیق بودجه بندی شما به اهداف و نوع استراتژیهای بازاریابی انتخاب شده ممکن است متفاوت باشد، اما در حالت ایده آل، مبلغ بودجه باید بین 20 تا 50 درصد از هزینه وبسایت شما شروع شود.
اشتباهات تبلیغات اینترنتی نداشتن بودجه کافی تبلیغات برای انجام این کار هاست. چرا که مهمترین بخش تبلیغات هزینه در آن است و زمانی می تواند برای شما سودآور باشد که برایش هزینه کنید.
امروزه خیلی از صاحبان کسب و کار در فکر خودشان اشتباهات تبلیغات اینترنتی را تحلیل و بررسی نمی کنند که با یک بوجه کم آغاز می کنند و با سودی که بدست می آورند راه را ادامه می دهند، قطعا با شکست موجه خواهند شد. مهم ترین دلیل آن هم است که به دنبال سایت ها و کمپین هایی میگردند که هزینه کمی نیاز باشد و یا بنرهای تبلیغاتی خود را در قسمت هایی از وب سایت قرار می دهند که هزینه کمتری داشته باشد.
اما این سوال باید برای شان پیش بیاید که چرا هزینههای شان نسبت به سایر تبلیغات کمتر است؟ ممکن است وب سایت کم ترافیکی باشد و کاربران زیادی به آن ها سرنزنند. و تبلیغات شان به اندازه ای که هزینه کرده اند، سودآور نباشند.
علاوه برآن، برای تبلیغات نباید تنها یک بار و آن هم یک کمپین راه اندازی نمایید، بلکه باید از دو یا چند کمپین پربازده استفاده نمایید و برای هر کدام بودجه معینی تخصیص دهید تا موفق شوید. در غیر این صورت نه تنها سودی نمی کنید بلکه ضرر هم خواهید کرد.
2. اشتباهات تبلیغات اینترنتی نداشتن زمان بندی دقیق
یکی دیگر از اشتباهات تبلیغات اینترنتی نداشتن زمان بندی دقیق است که می توان آن را شاهکلید تبلیغات صدا زد پس در نتیجه قبل از هر چیز شما باید برای خودتان زمان شروع و پایان تبلیغات را تعیین کنید.
اگر می خواهید با رقبای خودتان رقابت کنید باید در کنار زمان اهداف و استراتژی های خود را مدنظر قرار بدهید. وقتی افراد از این مسيله حیاتی به سادگی رد می شوند، مدام به در بسته می خورند و در واقع اشتباهات تبلیغات اینترنتی در صورتی زیاد می شود که مشخص نکردهاند که بهترین زمان تبلیغات برای مخاطبین هدف شان چه زمانی است؟
همیشه بررسی کنید در چه مواقعی مردم بیشتر به دنبال خدمات و محصولات شما هستند و آن زمان ها را برای خود مشخص کنید. مثلا ایام عید نوروز، فصل تابستان، فصل زمستان؟ ماه های مهر و آبان یا اردیبهشت و خرداد؟ اول هفته یا آخر هفته؟ حتی رفتار مصرفکنندگان این حوزه را دنبال کنید و متوجه این موضوع شوید چه زمانی از روز بیشتر در این مورد سرچ می کنند؟ حتی مناسبت ها را بررسی کنید که کدام یک برای تان بهترین فرصت تبلیغات را فراهم میکند؟ و سپس، با توجه به زمان های طلایی کسب و کار خود، تبلیغات تان را زمان بندی نمایید، تا هم سود بیشتری برای تان داشته باشد و هم بودجه تان را مدیریت نمایید.
3. لندینگ پیج تان با بنر تبلیغاتی متناسب نباشد
این اتفاق زمانی می افتد که شما برای بنری تبلیغاتی که طراحی کرده اید، هیچ صفحه خاصی در نظر نگرفته باشید و بنر را به صفحات عمومی سایت لینک دهید. چون شما هیچ وقت در یک صفحه عمومی پیشنهاد خارقالعادهای اعلام نمی کنید. به همین دلیل کاربر باید درون وب سایت شما به دنبال پیشنهادتان بگردد که قطعا هیچ کس زمان نمیگذارد.
پس اگر پیشنهادتان قابل رویت نباشد، کاربران بلافاصله وب سایت را ترک می کنند. مهم ترین نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که صفحه فرود روشی برای بالا بردن نرخ تبدیل است. پس باید حتما یک پیشنهاد ویژه، راه های ارتباطی و از همه مهمتر یک CTA داشته باشید و گرنه تمام پول تان که برای تبلیغات صرف کرده اید به هدر رفته است.
4. برای تبلیغات هیچ گونه هدفی تعیین نشده باشد
بسیاری از کسب و کارهای جدید هنگامی که تبلیغاتی را منتشر می کنند، برای خود هیچ هدف و استراتژی مشخص نمی کنند و در حین تبلیغات و براساس اتفاقاتی که رخ می دهد تصمیمگیری می نمایند. همین امر دلیل اصلی بر دلایل شکست کسب و کار اینترنتی آن ها می تواند باشد ، زیرا از قبل هدفی برای خود تعیین نکرده اند که در حین مسیر بتوانند وضعیت خود را بررسی نمایند و چون استراتژی خاصی را دنبال نکرده اند ممکن است در بعضی مواقع، مسیر را بدون آن که متوجه شوند اشتباه بروند.
متاسفانه در این مواقع، فاجعه زمانی رخ می دهد که تمام بودجه هدر رفته و کنترل آن غیر ممکن است و به جای آن که سودی کسب کنند اعتبارشان در میان کاربران کاهش می یابد. در حقیقت، شما باید استراتژی تعیین کنید که در آن دستهبندی پرسونا ( مخاطبان هدف) باشد.
میزان تخصیص بودجه برای یک زمان معین، معیارهای عملکرد کلیدی (KPI) و از همه مهمتر تاکتیک های بازاریابی مربوط به حوزه کاری شما طراحی شده باشند.
5. سایت هایی که با کسب و کار شما نیستند، به عنوان بستر تبلیغاتی انتخاب کنید
تمام کسانی که صاحبان کسب و کار هستند بایند این جمله را ملکه ذهن خود نمایند که « تمام سایت های پرمخاطب بستر مناسبی برای تبلیغات شما نیستند»، بلکه باید برای دیده شدن و ارتقای سهم بازار، بازار هدف را شناسایی و راه های جذب مخاطبان خود را انتخاب کنند و سپس به تبلیغات بپردازند.
پس باید ابتدا در فضای آنلاین سایت هایی که با کسب و کار ما بیشتر ارتباط دارند را شناسایی کنبد و سپس در میان آن ها پر بازدیدکننده ترین سایت ها را برای بستر تبلیغات خود انتخاب کنید. چون اگر شما در سایت های پربازدید با هزینه کلانی تبلیغات کنید، به آن اندازه ای که انتظار دارید سود نکنید، چرا که چندان با کسب و کار شما مرتبط نبوده است. بهتر است به جای این کار، بر روی شبکه های اجتماعی و ساخت کمپین در گوگل ادز به فکر تبلیغات کسب و کارتان باشید.
البته هدفمند نه بدون برنامه.
6. برای تبلیغات خود کلمه کلیدی مناسبی انتخاب نکرده باشید
همان طور که قبلا هم گفته شد کلمات کلیدی حکم آدرس دهی برای شما دارد و اگر این کار به درستی صورت نگیرد به جای آن که کاربران را جذب کنید، آن ها را از خود دورتر مینمایید. پس اگر تا الان از کلمات بی ارتباط و یا حتی کلمات مشابه استفاده میکردید، آن ها را کنار بگذارید.
سعی کنید تمام کلماتی که دقیقا با کار شما مرتبط هستند انتخاب نمایید و درون سایت خود نیز محتوا های خود را براساس آن کلمات کلیدی سازماندهی کنید. این کار درصورتی که می تواند برای شما راحت ترین روش تبلیغاتی و معرفی باشد، اگر به درستی انجام نشوند، شما را با شکست بزرگی مواجه خواهد کرد.
7. اثربخشی تبلیغات را ارزیابی نکنید
قطعا همه شما با ابزارهای مختلف تحلیل سایت آشنایی دارید. از طریق ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس می توانید کاربران را مدیریت و تحلیل کنید و همچنین بررسی کنید کدام کمپینها و سایت ها برای شما پربازده تر بوده، کدام روش تبلیغاتی تاثیر بیشتری داشته و کدام کمتر و همچنین بیشتر کاربران شما از چه طریقی وارد سایت شما شدهاند.
تمام این موارد بر روی نتیجه تبلیغات شما تاثیر میگذارد. اگر آن ها را ارزیابی کنید قطعا به سودآوری خواهید رسید. اما گاهی اوقات این ارزیابی ها صورت نمی گیرد و همین مسئله موجب می شود تا تبلیغات را به راحتی نتوانید مدیریت کنید و جز ضرر کردن و هدر دادن بودجه کار دیگری انجام نداده اید.
8. طراحی بنرهایی که ارزش چندانی ندارند
بنرها اولین برگی هستند که برای مخاطبان رو میکنید، پس مهم ترین اقدام برای جذب کاربران می باشند. بنابراین باید تمام سعی خود را برای طراحی بنر حرفهای و جذاب کنید. یک بنر حرفه ای شامل متن تبلیغاتی جذاب، رنگبندی مناسب، دعوت مشتری به انجام کاری مشخص و تصویری گیرا میباشد که اگر هر کدام از این موارد رعایت نشوند، قطعا با شکست مواجه خواهید شد.
حتما در انتخاب رنگ و فونت بنر خود دقت کنید و براساس کاری که انجام میدهید آن ها انتخاب نمایید. بررسی کنید که رنگ های ملایم بهتر است یا رنگ های تند و جیغ، رنگ های سرد بهتر است یا رنگ های گرم. برای فونت هم به همین صورت، فونت شکسته بهتر است یا ساده؟ فونت های ریز و فانتزی موثر تا است یا درشت و ساده؟ تمام این موارد اگر به درستی انتخاب نشوند، نتیجه مطلوبی نخواهید گرفت.
9. استفاده از تبلیغات پاپ آپ
از آن جایی که این طور تبلیغات بر روی سایت های دیگر و بصورت ناخواسته باز میشوند، بیشتر نقش مزاحمت دارند تا تبلیغات. به همین دلیل در اکثر مواقع کاربران بدون آن که آن ها را مشاهده کنند، می بندند. از این رو، استفاده از این تبلیغات روش مناسبی نیست و توصیه نمی شود. و کسب و کارهایی که چنین روشی را برای تبلیغات خود انتخاب مینمایند، جز هدر دادن بودجه خود کار دیگری انجام نمی دهند.
10. داشتن چنین تصوری که افزایش نرخ بازدید به معنای افزایش میزان فروش است
گاهی اوقات صاحبان کسب و کار با مشاهده تعداد بالای بازدیدکنندگان این طور تصور می کنند که سایت بسیار خوبی دارند و مسیر را درست پیش رفتند و به همین دلیل فروش بالایی نیز خواهند داشت. اما باید گفت چنین تصوری اشتباه است.
ممکن است بسیاری از کاربران وارد سایت شما شوند و آن چیزی که انتظارش را داشتند، پیدا نکردند. این مسئله زمانی که از کلمه کلیدی مناسب استفاده نکنید ممکن است رخ بدهد.
از طرفی چون تبلیغات معمولا کلیکی هستند ممکن است به طور ناخودآگاه و غیر ارادی بر روی تبلیغ کلیک کرده باشد و سپس خارج شوند.
تمام این موارد موجب افزایش نرخ پرش سایت خواهد شد ولی اگر مورد بررسی قرار نگیرد، اعتبار سایت را کاهش میدهد. اما با کمک ابزارهای تحلیل سایت به راحتی می توانید آن را کنترل نمایید و تعداد واقعی کاربران خود را دریابید. گاهی ممکن است ترافیک کمی داشته باشید اما به همان نسبت از فروش خوبی برخوردار باشید.
چنین اتفاقی خیلی بهتر است و می توان آن را بهبود بخشید تا این که نرخ پرش بالایی داشته باشید. پس همیشه سعی کنین به کمک چند منبع و ابزار استفاده کنید تا عملکرد خود را تحلیل کنید. البته در این بین دو نکته وجود دارد که باید به آها توجه کنید:
- تعیین کنین که نرخ بازگشت هر کمپین چه معنایی دارد؟ فروش است یا آگاهی از برند؟
پس از تعیین معنای نرخ بازگشت معیار های عملکردی (KPI) را برای موفقیت کمپینها بررسی کنید.
کلام اخر
ما در آکادمی آغازینو سعی کردیم جواب های برخی از سوالات شما را در مورد نحوه راه اندازی تبلیغات اینترنتی را بدهیم. در این مقاله هم قصد بر این بوده که به اشتباهات تبلیغات اینترنتی اشاره کنیم. اگر تا الان برخی از آن ها را رعایت نکرده بودید، سعی کنید در اولین فرصت آن ها را اصلاح کنید تا به سود مورد نظر خودتان برسید. در این بین به شما پیشنهاد میکنیم تا مقاله بهترین کمپین های تبلیغاتی ایران را مطالعه کنید تا از آن ها الگو بگیرید.
سوالات متداول
مهم ترین راه ارتباطی لندینگ پیج چیست؟
صفحه فرود روشی برای بالا بردن نرخ تبدیل است. پس باید حتما یک پیشنهاد ویژه، راه های ارتباطی و از همه مهمتر یک CTA داشته باشید.
بنر چیست؟
بنرها اولین برگی هستند که برای مخاطبان رو می کنید برای کسب اطلاعات بیشتر وارد مقاله شوید.
دیدگاهتان را بنویسید