معرفی الگوریتم های گوگل و شروع داستان باغ وحش گوگل
الگوریتم های گوگل فوق العاده پیچیده هستند و به مرور زمان هوشمند تر می شوند تا گوگل بتواند بهترین اطلاعاتی را که کاربران نیاز دارند به آن ها ارائه کند. از این رو افراد تلاش می کنند تا طبق قوانینی که الگوریتم های سئو گوگل مشخص کرده اند عمل کنند تا رتبه های سایت آن ها در نتایج موتورهای جستجو دستخوش تغییرات شود. اما چه استراتژی هایی لازم است بدانیم؟
برای این که استراتژی مشخص را برای خود تعیین کنید تا طبق آن به مرور زمان به رتبه یک گوگل برسید، نیاز هست از قوانینی که این الگوریتم ها وصف کرده اند پیروی کنید. از این رو ما به شما در دوره دیجیتال مارکتینگ آکادمی آغازینو کمک می کنیم که طبق قوانین گوگل پیش بروید تا از پنالتی شدن سایت تان جلوگیری کنید. تمامی استراتژی های مرتبط با سئو در جسله پنجم این دوره به طور کامل و پروژه محور به شما آموزش داده می شود.
لازمه پادشاهی کردن در رتبه یک گوگل آشنایی کامل با قوانین این الگوریتم ها می باشد. (این مقاله به صورت هفتگی در حال آپدیت می باشد.)
معرفی الگوریتم های گوگل (راز بقاء گوگل)
- الگویتم رقص گوگل google dance (به ساز گوگل برقصید!)
- الگوریتم پاندا google panda (الگوریتم کونگ فو کار)
- الگوریتم پنگوئن google penguin (تفنگدار همیشگی)
- الگوریتم مرغ مگس خوار google Hummingbird (آینده سئو)
- الگوریتم کبوتر google pigeon (کبوتر سایه نشین در سئو محلی!)
- الگوریتم دزد دریایی google pirate (افتادن در تله دزدان دریایی!)
- الگوریتم گورخر google zebra (فروشگاه اینترنتی، قدمگاه الگوریتم گورخر)
- الگوریتم موبایل گدون mobilegeddon (چشم اندازی در طراحی)
- الگوریتم top heavy (مبارزه با مغز تبلیغات سنگین!)
- الگوریتم Freshness (گوهرنایاب در پازل سئو)
- و…
الگویتم رقص گوگل google dance (به ساز گوگل برقصید!)
اگر قرار است در دنیای وب بین سئو و دیجیتال مارکتینگ یک رقابت درست وجود داشته باشد، فرصت دیده شدن به تمامی وب سایت ها توسط الگوریتم های گوگل یکسان خواهد بود. از این رو شاید شما وب سایتی داشته باشید که از نظر خودتان از استانداردهای سئو برخوردار باشد در این صورت قطعا شما انتظار دارید گوگل بعد از تلاش و کوشش که شما برای نوشتن محتوا و سئوسازی آن انجام داده اید، محتوا شما را در صدر نتایج خودش نشان دهد.
اما زمانی که شما محتوایی را در وب سایت خود منتشر می کنید گوگل برای بار اول تصمیم می گیرد که محتوا شما را در نتایج صفحه اول خودش نشان دهد که بازخود کاربران را در سطح اینترنت، نسبت به محتوایی که تولیدکرده اید مورد سنجش قرار بدهد.
اما همان طور که گفتیم الگویتم رقص گوگل (Google Dance) به تمامی وب سایت فرصت یکسانی می دهد که عملکرد خود را طبق رعایت قوانین گوگل و تعیین کلمات کلیدی برای نتایج موتورهای جستجو مشخص کنند.
از این رو ربات های خزنده گوگل (Google crawler) با بررسی روزانه و آنالیز وب سایت ها بعد از مدت کوتاهی هر کدام از وب سایت ها به عنوان داوطلب زیر نظر الگویتم رقص گوگل قرار می گیرند.
در واقع الگوریتم های گوگل برای سئو در مورد این که نتایج جستجو کلمه کلیدی تعیین شده این داوطلب ها چه جایگاهی باید داشته باشند تصمیم گیری می کند این تصمیم نهایی بستگی به محتوا که از سمت شما تولید شده و در وب سایت خود منتشر کرده اید دارد، هر چقدر محتوا شما از نظر بار علمی نیاز کاربر را برطرف کند و همین طور یونیک باشد که کاربران از خواندن محتوا شما لذت ببرند و مدت زمان بیشتر را در وب سایت شما سپری کند.
بنابراین برای گوگل ارزشمند بوده و الگوریتم رقص گوگل دست به کار می شود و جایگاه محتوا شما دستخوش تغییرات می کند از رقبایی که محتوا هم سطح شما تولید کرده اند، رتبه بالاتر را به محتوا شما اختصاص می دهد.
الگوریتم پاندا google panda (الگوریتم کونگ فو کار)
شاید شما هم برنامه کودک پاندا کونگ فو کار را دیده باشید که بر این اساس الگوریتم پاندا google panda از نام این حیوان در سال 2011 (سال 1390) برگرفته شد که در فروردین سال 1391 روی سایت های فارسی هم تاثیر گذاشت.
هدف الگوریتم پاندا کونگ فو کار تلاش برای نمایش سایت های با کیفیت بالا در رتبه های بالاتر نتایج جستجو بود و کاهش رتبه سایت هایی که ممکن بود کیفیت پایین تری داشته باشند.
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
هدیه آغازینو به شما
برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان دیجیتال مارکتینگ از کارشناسان آغازینو،
فرم مقابل رو تکمیل کن تا کارشناسان دیجیتال مارکتینگ سریعاً باهات تماس بگیرن.
کسب و کار اینترنتی خودتو بساز … 💰
عوامل مؤثر بر تشخیص کیفیت محتوا
- محتوا کپی شده از سایت های دیگر (Duplicate Content)
- تکرار بیش از حد کلمه کلیدی در محتوا
- بهینه سازی بیش از حد (Over Optimization)
- میزان زمان سپری شده کاربران در سایت تان (Time On Site)
- میزان گشت و گذار در سایت (Page Views)
- بررسی میزان نرخ پرش (Bounce Rate)
گوگل پنالتی چیست؟
پنالتی گوگل در واقع مجازاتی که گوگل برای یک وب سایت در نظر می گیرد که محتوا های وب سایت با استراتژی های بازاریابی اینترنتی تعریف شده از سمت گوگل در تضاد باشد.
این جریمه یا مجازات می تواند نتیجه به روز شدن الگوریتم های گوگل یا به دلیل استفاده یک وب سایت از تاکتیتک های کلاه سیاه سئو باشد.
الگوریتم پنگوئن google penguin (تفنگدار همیشگی)
یکی از الگوریتم های گوگل برای سئو که در تاریخ 24 آپریل سال 2012 توسط گوگل انتشار یافت الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm) بود که هدف اصلی این الگوریتم برخورد با روش های کلاه سیاه می باشد. از این رو تمرکز گوگل پنگوئن برخلاف الگوریتم پاندا، روی مبحث لینک های بی کیفیت، مصنوعی و اسپم می باشد و سایت هایی که بک لینک های خوب و طبیعی دارند را، به صدر نتایج می رساند یا افزایش رتبه می دهد.
چه زمانی الگوریتم پنگوئن تیر خلاص را شلیک می کند؟
- حذف نکردن مزرعه لینک از وب سایت ها
- استفاده از یک انکرتکست در تمامی لینک ها
- لینک هایی که با پرداخت هزینه در سایت های مختلف درج می شود.
- ساخت چندین لینک در یک زمان مقرر
- لینک هایی که در کامنت ها و در قسمت نام و نام خانوادگی قرار می گیرند.
- تبادل لینک ها
الگوریتم مرغ مگس خوار google Hummingbird (آینده سئو)
همان طور که در مورد الگوریتم های گوگل در سئو مثل الگوریتم های پاندا و پنگوئن صحبت کردیم شاید خالی از لطف نباشد که در نظر داشته باشیم که آینده سئو در دستان پُر
الگوریتم مرغ مگس خوار (google Hummingbird) است. در واقع این الگوریتم بر روی بهینه سازی عبارت جستجو شده کابران و استخراج مفهوم آن عبارت کار می کند.
گوگل در معیار نام انتخاب شده برای این الگوریتم که بر روی سئو سایت ها تاثیرگذار است به دو کلمه “دقت و سرعت” اشاره کرده است.
برای مثال زمانی که شما کلمه (خرید کوشی آیفون 13 از پاساژ تک) را در گوگل سرچ می کنید. از این رو برای شما سایت های مربوط به پاساژ تک را در رتبه اول نشان می دهد. با این که دقیقا کلمه ایی که آن را جستجو کرده اید در سایت نیست ولی گوگل با آنالیز تک تک کلمات مفهومی که کاربر دنبال آن می گردد را بدست می آورد و بهترین نتیجه را برای کاربر هدف به نماش در می آورد.
الگوریتم کبوتر google pigeon (کبوتر سایه نشین در سئو محلی!)
در اعلامیه که از گوگل و سئو مَن های معروف منتشر شد به این موضوع اشاره کردند که الگوریتم کبوتر (google pigeon) به پنالتی نمودن، مثل آن چه در خصوص الگوریتم پاندا و پنگوئن داشتیم،نیست. اما برای کاربران که به دنبال نتایج بسیار دقیق و مرتبط می گردند، سئو محلی یک راهکار بسیار کارامد برای افزایش درآمد است. توصیه می کنم هیچگاه، هیچگاه قابلیت های لوکال سئو را دست کم نگیرید.
یکی از مهم ترین نقاط وجه تمایز الگوریتم کبوتر در سئو محلی وجود خاصیت دسته بندی محلی در صفحات نتایج می باشد.
زمانی که شما جستجویی را انجام می دهید الگوریتم کبوتر موقعیت جغرافیایی و همین طور تاریخچه جستجوهای شما را در نظر می گیرد و نتایج را براساس آن به شما نشان می دهد.
الگوریتم دزد دریایی google pirate (افتادن در تله دزدان دریایی!)
یکی از الگوریتم های گوگل، الگوریتم دزد دریایی (google pirate) می باشد که در مرداد 91 مصادف با 2012 August در نتایج گوگل اجرایی شد که ماموریت این الگوریتم، در تله انداختن سایت کپی بردار و تشخیص آن ها از سایت های اصلی و باکیفیت بود. در واقع شعار گوگل همیشه این بوده که محتوا پادشاه است. این شعار را سرلوحه تولید محتوا ارزشمند برای کاربران می داند و برای این که وبمستران، از تولید محتوا زده نشوند و نتایج خود گوگل نیز، دقیق تر و حرف اول را در اطلاع رسانی بزند، این الگوریتم را در نتایج خود اجرایی کرد.
این الگوریتم برخلاف الگوریتم پنگوئن، که هشداری برای وبمستران است، الگوریتمی رضایت بخش برای وب سایت هایی است که محتوا یونیک بسته به نیاز کاربران تولید می کنند.
آکادمی آغازینو الگوریتم دزدان دریایی گوگل را راهی روشن برای جلوگیری از تله نشر محتوا کپی (کپی رایت) می داند و باعث به ثمر نشستن تلاش های تیم تولید محتوا می شود.
الگوریتم گورخر google zebra (فروشگاه اینترنتی قدمگاه الگوریتم گورخر)
الگوریتم گورخر گوگل (google zebra) به آنالیز و از دور خارج کردن فروشگاه های اینترنتی بی کیفیت و نامعتبر در بستر وب می پردازد. از این رو موتورهای جستجوگر دیگر هم تابع این الگوریتم عمل می کنند. رسالت اصلی الگوریتم گورخر حذف جامعه فروشگاه های اینترنتی جهان از قرار دادن محتوا بی کیفیت و محصولات فیک می باشد.
چه فروشگاه هایی در رأس جریمه در قدمگاه قرار می گیرند؟
- فروشگاه هایی که با چندین سیستم هوشمند و به صورت ناگسسته برآورد هزینه های حمل و نقل خود را انجام می دهند.
- در صورتی که لیست و لینک علاقه مندی های خریداران ناموجود باشد جریمه می شوید.
- آپدیت نبودن و جایگزین نکردن محصولات بعد از قرار گرفتن محصولات در سبد کالایی خریداران.
- جعلی بودن آدرس فیزیکی سایت و سخت کردن مسیر خرید مشتری
- نداشتن سرویس چت آنلاین
الگوریتم موبایل گدون mobilegeddon (چشم اندازی در طراحی)
یکی از الگوریتم های گوگل برای سئو، الگوریتم موبایل گدون (mobilegeddon) می باشد که توسط گوگل برای این که کابران با چشم اندازی بهتر به وب سایت ها بنگرنند و برای آن ها خسته کننده نباشد در تایخ 21 آپریل 2015 یا همان اول اردیبهشت 1394 انتشار پیدا کرد.
موبایل گدون عاشق برپایی چشم انداز حرفه ای در طراحی
- باید طراحی وب سایت به صورت رسپانسیو (Responsive) باشد.
- ربات های گوگل اختیار تام، برای دسترسی به فایل های css , javascript سایت شما جهت تست وب سایت داشته باشند.
- این الگوریتم قبل از هر چیزی سطح صفحات شما را مورد تحلیل و بررسی قرار می دهد.
- امروزه گوگل به صورت اختصاصی بر روی این الگوریتم کار می کند که ایندکس کردن صفحات را در نسخه نمایش موبایل به صورت اختصاصی و با بررسی پارامترهای جداگانه انجام دهد و براساس این معیار وب سایت هایی که موبایل فرندلی (mobile friendly) نباشند از نتایج جستجو گوگل حذف خواهند شد.
در نظر داشته باشد برای کاربران موبایل این رویداد صدق می کند!
الگوریتم top heavy (مبارزه با مغز تبلیغات سنگین!)
الگوریتم top heavy یا تاپ هوی با مغز تبلیغات سنگین و گسترده بالا و پایین وب سایت مبارزه می کند. از این رو سایت هایی که محتوای اصلی آن ها، در پایین سایت کم اما تبلیغات آن ها در قسمت پایینی وب سایت زیاد باشد، براساس بررسی این الگوریتم دچار افت رتبه می شوند.
در صورتی که اخیراً رتبه بندی سایت شما دستخوش تغییرات شده است، علت این موضوع می تواند آپدیت الگوریتم چیدمان صفحه گوگل یا همان الگوریتم top heavy باشد.
در واقع عملکرد این الگوریتم به خصوص برای وب سایت های که به زبان فارسی هستند، بسیار ضعیف بوده و در مقابل وب سایت های زیادی وجود دارند که با تبلیغات بسیار سنگین بنری همچنان در صدر نتایج گوگل هستند و کوچکترین افتی نداشته اند. البته وجود تبلیغات هوشمندانه و بنرهای تبلیغاتی جذاب می تواند به طور غیر مستقیم به بهبود رتبه های شما (با افزایش کلیک و سرچ برند یا خدمات شما) منجرب شود.
توصیه آکادمی آغازینو در رابطه این است که در بحث چیدمان یا در حالت کلی روی UI / UX سایت تان وقت بیشتری را بگذارید.
الگوریتم Freshness (گوهرنایاب در پازل سئو)
الگوریتم Freshness تازه ترین مطالب را در نتایج جستجو در رتبه های بالا قرار می دهد البته گوگل برای هر جستجویی از این الگوریتم استفاده نمی کند. از این رو این الگوریتم زمانی که کاربر دنبال یک مطلب تازه مثل یک خبر جنجالی یا همایش ها و رویدادها است، این الگوریتم دست به کار شده و تازه ترین مطالب مرتبط با یافتن کلمات کلیدی سایت که توسط کاربران همزمان با همان رویداد یا رویداد های قبلی جستجو شده درک می کند و بسته به نیاز کاربر خبر یا رویدادی که دنبالش است را به او نمایش می دهد.
الگوریتم رنک برین (RankBrain Algorithm)
رنک برین جزئی از الگوریتم های هسته ای گوگل به حساب می آید که از سیستم یادگیری ماشین پیروی می کند تا نتایج مرتبط بهتری را نسبت به کوئری کاربران نمایش بدهد.
رنک برین را به نوعی هوش مصنوعی می داند که برای تحلیل دقیق تر کوئری کاربران می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
الگوریتم برت (BERT Algorithm)
الگوریتم BERT یکی از بزرگ ترین آپدیت های گوگل در سال 2019 بود. آپدیتی که برای بهبود تفکیک کلمات کلیدی به وجود آمد. از این رو گوگل با این آپدیت می خواهد کوئری های سرچ شده توسط کاربران را راحت تر درک کند و جواب بهتری را برای کاربران پیدا کند.
الویت با نسخه موبایل (Mobile First Index)
این الگوریتم برای دسته بندی نتایج براساس جستجوهای موبایل طراحی شده است. یعنی در این دسته بندی قرار است آن چه در موبایل ها نشان داده می شود رتبه بگیرند، نه محتوایی که در دسکتاپ نشان داده می شود.
این موضوع اهمیت ریسپانسیو بودن وب سایت ها را نشان می دهد. سایت هایی که از طراحی قدیمی برخودار هستند و نسبت به هر صفحه نمایشی واکنشگرا نیستند، از الگوریتم Mobile First Index ضربه می خورند اما نه به صورت ناگهانی.
به روزرسانی در هسته الگوریتم گوگل (Google Core Update)
گوگل هر سال تغییرات بزرگی را در نتایج جستجو ایجاد می کند. این تغییرات به اسم به روزرسانی در هسته الگوریتم های گوگل Google Core Update شناخته می شوند.
هدف اصلی این تغییرات بهبود ارزیابی کیفیت محتواست، یعنی گوگل می خواهد مطمئن شود نتایجی که در اختیار کاربران می گذارد، بهترین، مرتبط ترین و مفیدترین نتایج موجود در دنیای وب باشند.
جعبه سیاه (Black Box)
به هر سیستمی نرم افزاری پیشرفته، که اطلاعاتی در مورد عملکرد داخلی شان در دسترس نیست Black Box می گویند.
الگوریتم های گوگل نوعی جعبه سیاه هستند و براساس خروجی و ورودی می شود در مورد عملکرد شان تحقیق و بررسی کرد ولی توضیح قطعی از فرایند داخلی گوگل وجود ندارد.
نتیجه گیری در مورد باغ وحش گوگل!
آکادمی آغازینو در این مطلب سعی کرده است که شما را با بروزترین الگوریتم های گوگل آشنا کند. از این رو هر کدام از این الگوریتم ها در سئو کاربرد خاص خودشان را دارند که در اینجا به طور کامل به آن ها پرداخته ایم. هر چقدر شما بتوانید طبق معیارها و قوانین هر الگوریتم به صورت درست عمل کنید قطعا جایگاه وب سایت تان در رتبه بندی گوگل دستخوش تغییرات می شود. اگر هر گونه سوالی در خصوص الگوریتم های گوگل سئو دارید با ما در بخش کامنت ها به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
انواع الگوریتم های گوگل کدامند؟
الگوریتم گورخر google zebra – الگویتم رقص گوگل google dance – الگوریتم پاندا google panda – الگوریتم پنگوئن google penguin و…
هدف الگوریتم پاندا چیست؟
هدف الگوریتم پاندا کونگ فو کار تلاش برای نمایش سایت های با کیفیت بالا در رتبه های بالاتر نتایج جستجو بود و کاهش رتبه سایت هایی که ممکن بود کیفیت پایین تری داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید