آیا میدانستید در هر ثانیه، ۲٫۳ میلیون جستجو در Google انجام می شود؟ و در هر جستجو گوگل دهها سایت را به کاربر نمایش میدهد. آیا می دانستید ۹۰ درصد کاربران روی دو – سه سایت اول کلیک میکنند؟ و اگر به نتیجه نرسیدند سپس به سایتهای پایین تر سر میزدند. بنابراین عملا سایتهایی که در رتبههای اول صفحه اول جایگاهی ندارند بازدیدی نخواهند داشت و به درآمد نخواهند رسید.
پس اگر میخواهید سایتتان بازدید کنندههای زیادی داشته باشد تا بتوانید از طریق آن به اهداف خود برسید باید تمام تلاش خود را به کار گیرید تا رتبه سایت خود را به صفحه اول گوگل برسانید و رتبهاش را در صفحه اول نیز بالا ببرید. دو راه برای این کار وجود دارد:
- سئو و بهینهسازی سایت
- استفاده از تبلیغات کلیکی در گوگل ادز
سئو راهی زمانبر است و انرژی زیادیتر باید صرف کنید، به همین خاطر بسیاری از افراد راه دوم یعنی تبلیغات در گوگل را ترجیح میدهند. شما با راهاندازی کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز به راحتی میتوانید در زمان خیلی کم و پرداخت هزینهای کنترلشده سایت خود را به نتایج اول گوگل برسانید و ترافیک ورودی به سایت خود را افزایش دهید.
در این مقاله به شما خواهم گفت گوگل ادز چیست؟ چگونه کار میکند؟ و انواع کمپینهای تبلیغاتی موجود در آن چه میباشد؟
گوگل ادز چیست؟
گوگل ادز (Google Ads) سامانه تبلیغاتی گوگل است که در آن با دریافت هزینه از افراد با استفاده از سایتها و ابزارهای مختلف مانند اپلیکیشنها، تبلیغات آنها را به مخاطب نمایش میدهد.
یکی از رایجترین شکلهای تبلیغاتی گوگل ادز، تبلیغ در موتور جستجوی گوگل است. در این شیوه، تبلیغ سایت فرد به صورت متن کوتاه با یک عنوان و یک URL که آدرس صفحهای خاص از سایت فرد تبلیغکننده است نشان داده میشود.
شما نیز حتما در جستجوهای خود با سایتهایی که از طریق گوگل ادز، به صفحه اول گوگل رسیدهاند مواجه شدهاید. در کنار آدرس این سایتها کلمه Ad یا آگهی نوشته میشود که این نشان دهنده تبلیغات آنها در گوگل است.
در تصویر زیر مثالی از صفحه نتایج موتور جستجوی گوگل (SERP) آورده شده است:
در کادر سبز رنگ وبسایتی با برچسب Ad نشان داده شده که با تبلیغات پولی گوگل به بالای نتایج آمده است و در کادر قرمز رنگ دو سایت وجود دارد که جزو نتایج ارگانیک گوگل محسوب میشود و عموما این سایتها از روشهای بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو یا به اصطلاح سئو استفاده کردهاند.
گوگل ادز چگونه کار میکند؟
گوگل ادز به شکل ppc یعنی پرداخت به ازا هر کلیک عمل میکند. در این روش بازاریابان و یا مدیران سایت کلمات کلیدی مدنظر خود را در کمپینهای تبلیغاتی گوگل ادز خود قرار میدهند تا با سرچ این کلمه توسط کاربر گوگل تبلیغ آنها را در صفحه اول نمایش دهد و به ازا هر کلیکی که کاربران روی سایت فرد بزنند مبلغی از حساب صاحب سایت کم خواهد شد.
ابتدا وارد آدرس https://ads.google.com شوید و یک کمپین تبلیغاتی برای خود ایجاد کنید. سپس برای کمپین خود گروههای مختلف ایجاد کنید و به هر یک از آنها کلمات کلیدی مدنظر خود را اختصاص دهید.
بعد از آن هزینه پیشنهادی خود را برای هر کلمه کلیدی تعیین کنید. توجه داشته باشید در هنگام ساخت کمپین یک گزینه با عنوان Budget وجود دارد که به معنای میزان بودجه روزانه شماست. مبلغی که در این گزینه درج میکنید میزان کل بودجهای که هر روز برای تبلیغ خود خواهید پرداخت را نشان میدهد و با اتمام آن تبلیغ شما در آن روز متوقف میشود.
بیشتر یاد بگیرید : دوره جامع گوگل ادز
یک گزینه دیگر به نام bidding موجود است که میزان هزینه پیشنهادی شما بابت هر کلیک برای هر کلمه را نشان میدهد. شما در فیلد مربوط به bidding هزینه پیشنهادی خود را به گوگل ارائه میدهید و گوگل با توجه به ضوابط خود تعیین میکند که که تبلیغ شما نمایش داده شود یا خیر.
با توجه به این که تعداد تبلیغ کنندگان بالاست همیشه تبلیغ شما به ازا سرچ کلمه کلیدیتان نمایش داده نمیشود. در این روند دو چیز موثر است:
- هزینه پیشنهادی شما
- شاخص نمره کیفی تبلیغ
در ادامه به توصیح هر یک خواهم پرداخت.
هزینه پیشنهادی شما
از آن جایی که ممکن است برای هر کلمه چندین تبلیغ کننده وجود داشته باشد گوگل با توجه به قوانین خود جایگاه آنها را مشخص میکند. یکی از معیارهای رتبهبندی گوگل میزان هزینهایست که فرد تبلیغ دهنده تعیین کرده است. در بین چند نفر با یک کلمه کلیدی یکسان مزایده برگزار میکند و آنها را بر اساس میزان هزینه خود رتبهبندی میکند.
نمره کیفی تبلیغ
نمره کیفی یا Quality score دومین عامل تاثیرگذار رتبهبندی تبلیغ شماست. همانطور که میدانید گوگل به رفتار کاربر و میزان رضایت او بسیار اهمیت میدهد و بر همین اساس نتایج را به او نشان میدهد. به گفته گوگل:
“نمره کیفیت، برآورد کیفیت تبلیغات، کلمات کلیدی و صفحات فرود شما است. تبلیغات با کیفیت بالاتر می تواند منجر به کاهش قیمت و موقعیت های بهتر تبلیغ شود.”
گوگل به هر تبلیغ با توجه به کیفیت آن و میزان تناسب کلمه کلیدی، متن تبلیغ و صفحه فرود یا لندینگ پیچ آن نمرهای بین ۱ تا ۱۰ میدهد و تبلیغ با امتیاز بالاتر را در جایگاه بالاتری در صفحه نتایج نشان میدهد.
گاها ممکن است هزینه پیشنهادی شما از سایت رقیبتان کمتر باشد اما به خاطر کیفیت بالاتر رتبه بهتری نسبت به آن کسب کنید. این امتیاز کیفی بالاتر نفع دیگری نیز برای شما خواهد داشت و آن این است که هر چه کیفیت و امتیاز کیفی تبلیغ شما بیشتر باشد گوگل هزینه کمتری از شما خواهد گرفت و هزینههای شما نیز کاهش خواهد یافت.
این به خاطر همان اهمیتیست که گوگل به رضایت کاربر خود میدهد و از تبلیغاتی که کیفیت بالاتری دارند هزینه کمتری دریافت میکند.
اکنون که با نحوه عملکرد گوگل ادز آشنا شدید، وقت آن است که انواع کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز را بشناسید.
بیشتر بخوانید : چگونه در کمپین های تبلیغاتی رفتار کاربر را ببینیم؟
انواع کمپینهای گوگل ادز چیست؟
انواع مختلف کمپینهایی که گوگل ارائه میدهد عبارتند از:
- کمپین جستجو (Search campaign)
- کمپین نمایشی (Display campaign)
- کمپین تبلیغات فروشگاهی (Shopping campaign)
- کمپین ویدیویی (Video campaign)
- کمپین اپلیکیشن (App campaign)
در ادامه به توضیح هر یک میپردازم:
کمپین جستجو
تبلیغات کمپین جستجو به صورت یک تبلیغ متنی در صفحه نتایج برای کلمه کلیدی ظاهر میشوند.
به عنوان مثال، در تصویر زیر تبلیغات کمپین جستجو برای کلمه کلیدی “لپ تاپ” آمده است:
اینها تبلیغات متنی هستند که احتمالاً با آنها بیشتر آشنا هستید. آنها در صفحه نتیجه جستجو با نماد “Ad” سیاه رنگ در کنار URL ظاهر می شوند.
کمپین تبلیغات فروشگاهی
یک کمپین فروشگاهی به شما امکان می دهد محصولات خود را به شکل بصریتری تبلیغ کنید.
این تبلیغات می توانند به صورت مجموعهای از تصاویر در صفحه نتایج جستجو ظاهر شوند.
مانند تصویر زیر:
اگر محصول فیزیکی دارید، کمپین تبلیغات فروشگاهی گوگل ادز میتواند با نمایش مستقیم محصول شما به مشتریان، منجر به جذب بیشتر مشتری و افزایش فروشتان بشود.
کمپین نمایشی
کمپین شبکه نمایشی یکی دیگر از انواع کمپینهای گوگل ادز است که گوگل برای نمایش تبلیغات شما در وبسایتهای مختلف در سراسر اینترنت استفاده میکند.
انواع مختلفی از قالبهای آن آنها وجود دارد. در یک مدل از آن، تبلیغ در وبسایت شخص سومی نمایش داده میشود. در نوعی دیگر تبلیغ قبل از پخش فیلمهای یوتیوب بعنوان پیشنمایش فیلم نشان داده میشود. گوگل همچنین این امکان را فراهم کرده است تا تبلیغات خود را در بستر جیمیل خود تبلیغ کنید.
بیشتر بخوانید : چگونه یک ایدهی ناب و درجه یک برای بنرهای تبلیغاتی پیدا کنیم؟
کمپین ویدیویی
در کمپین ویدیویی این امکان فراهم شده تا تبلیغات خود را در یوتیوب و شبکه نمایش گوگل قرار دهید. شما میتوانید تبلیغ خود را به صورت متن، تصویر و یا فیلم در این کمپین ارائه دهید. همچنین امکان رد شدن تبلیغ پس از ۵ ثانیه و یا کلیک بر روی آن برای هدایت به سایت تبلیغ کننده وجود دارد.
شما میتواند با استفاده از این کمپین برند یا نام تجاری خود راه مخاطبان بسیاری بشناسانید و اذهان عمومی را با محصولات خود آشنا کنید.
کمپین اپلیکیشن
مانند تبلیغات ویدئویی، تبلیغات در اپلیکیشنهای جهانی نیز در شبکه نمایش گنجانده شده است اما می تواند برای کمپینهای هدفمند استفاده شود. این کمپین مناسب تولیدکنندگان نرم افزارها و اپلیکیشنهاست که میخواهند میزان دانلود خود را بالا ببرند.
نکاتی درباره راه اندازی کمپین در گوگل ادز
- توصیه میشود که اگر در ساخت کمپین تازه کار هستید از بخش search network در ایجاد کمپین استفاده کنید.
- به خاطر تحریمهای ایجاد حساب در گوگل ادز از خدمات شرکتهایی استفاده کنید که در خارج از کشور حساب بانکی دارند و خدمات تبلیغ در گوگل ادز را ارائه میدهند.
- در هر کمپین میتوانید چند گروه تبلیغاتی ایجاد کنید. سعی کنید کلمات خود را در گروههای مختلف دستهبندی کنید. طبق گفته گوگل برای هر گروه تبلیغاتی بین ۱۰ الی ۱۵ کلمه کلیدی کافیست.
- برای هر گروه تبلیغاتی خود چند متن تبلیغ بنویسید تا بتوانید پس از مدتی متن تبلیغی که مخاطبان بیشتری را جذب میکند و کلیک بیشتری میخورد را انتخاب و سایر متنهای تبلیغ را غیرفعال کنید.
- همانطور که پیش از این نیز گفتم شاخص نمره کیفی تبلیغ شما یکی از معیارهای تعیین کننده رتبه تبلیغتان است و از عوامل موثر در این نمره متناسب بودن عنوان تبلیغ، متن تبلیغ و صفحه فرودیست که برای آن مشخص کردهاید. حتما این تناسب و ارتباط را رعایت کنید از کلمه کلیدی خود هم در عنوان تبیلغ و هم در متن تبلیغ خود استفاده کنید.
نتیجه گیری
راهاندازی کمپین در گوگل ادز یکی از بهترین و سریعترین راهها برای افزایش ترافیک سایت و افزایش درآمد از طریق آن است. راهاندازی یک کمپین مفید و موثر کار راحتی نیست اما اگر بتوانید یک کمپین تبلیغاتی پولساز در گوگل ادز که به دقت تنظیم شده است، ایجاد کنید به سرعت به کسب سود بالا خواهید رسید.
در این مقاله سعی کردم شما را با تبلیغات گوگل ادز و انواع کمپینهای آشنا کنم تا اطلاعات کافی برای شروع راهاندازی یک کمپین موثر را داشته باشید.
0 پاسخ به "گوگل ادز و کمپین تبلیغاتی چیست؟"