
اگر به دنبال یک چک لیست کاربردی و مختصر و مفید برای سئو یک سایت نوپا میگردین، این مقاله همان چیزی هست که به آن نیاز دارید.
قرار است در این مقاله ۴ گام اساسی و یک افزونه که به شدت برای سئو سایت به شما کمک میکند را با هم بررسی کنیم.
این نکته را یادآور میشوم که چک لیست سئو، پنجمین مقاله از سری مقالات دوره رایگان دیجیتال مارکتنیگ آغازینو هست. در این دوره رایگان قرار است طی ۱۲ جلسه (۱۲ ویدئو و مقاله) راهاندازی یک کسب و کار آنلاین را به سادهترین و کوتاهترین شکل ممکن به شما آموزش دهیم. روی دکمه زیر کلیک کنید تا این دوره رایگان را دریافت کنید.
اگر میخواهید تمام مواردی که در این مقاله نوشته شده است را در قالب یک ویدئو (به صورت عملی) ببینید، ویدئو زیر را از دست ندهید.
چک لیست سئوی وردپرسی
۱. نصب افزونه yoast seo
برای نصب این افزونه ۳ روش برای شما وجود داره:
۱. شما میتونین در پنل وردپرسی سایتتون وارد بخش افزونهها شوید و این افزونه را پیدا کرده و نصب کنید.
۲. در روش دوم شما میتونین افزونه را که از سایتهای دیگه تهیه کرده بودین درز بخش افزونهها و قسمت بارگذاری افزونه، آن را بارگذاری کنید.
۳. در روش سوم شما میتوانید فایل افزونه را روی هاست خود در پوشه pubhic html، در پوشه plugins بارگذاری کنید.
و پس از نصب افزونه در بخش افزونهها در پنل وردپرسی سایت خود، آن را فعال نمایید تا مورد استفاده قرار بگیرد.
۲. تنظیمات ایندکس کردن صفحات سایت
مهمترین کاری که پس از نصب افزونه yoast seo باید انجام بدین، تکمیل تنظیمات بخش «ظاهر جستجو» میباشد که در این قسمت باید صفحاتی که قرار نیست ایندکس شوند را مشخص کنید تا برای سئوی سایت به مشکل بر نخورید. این قسمت دارای بخشهای مختلفی است که تنظیمات هریک را باهم بررسی خواهیم کرد.
- عمومی: در ابتدای کار در بخش عمومی شما میتوانید شکل جداکننده، موارد درج شده در عنوان سئوی سایت و… را انتخاب کنید که این موارد در تمامی بخشها یکسان نمایش داده شود. علاوه بر آن، از شما میخواهد تا اسم سازمان، لوگو و… رو وارد کنین، نحوه نمایش عنوان سئو را تنظیم کنید که این موارد را براساس شرکت و سازمان خود وارد میکنید.
- انواع محتوا: در این بخش باید مواردی مثل نوشتهها، برگهها، محصولات، ux block و… را برای ایندکس شدن یا نشدن تنظیم کنید.
قطعا شما نوشتههایتان را برای جذب لید (سرنخ) منتشر میکنید پس بهتره ایندش شوند تا در سرچ گوگل نمایش داده شوند و برای شما لید جمع کنند.
در بخش برگهها، برگههایی مثل تماس با ما، درباره ما و… بسته به کسب و کار شما میتونن ایندکس شوند یا نشوند. که با توجه به تصمیمی که درباره ایندکس شدن دارین باید گزینه آن را انتخاب کنید.
اما بعد از برگه ها به ux block میرسید.بهتر است ایندکس شدن این بخش را ببندید تا در گوگل نمایش داده نشود، چرا که این بخش مربوط به قالب سایت است و هیچ تاثیری در کسب و کار شما ندارد، پس جزء موارد اضافی برای ایندکس شدن محسوب میشود.
قسمت بعدی مربوط به صفحه محصولات است که این بخش هم با توجه به کسب و کار شما می تواند ایندکس شود یا نه. اگر شما محصولاتی برای فروش دارید میتوانید روی گزینه ایندکس شود بزارید، اما اگر محصولی ندارین آن را خاموش کنید.
و در آخرین قسمت portfolio (نمونه کارها) رو داریم که این مورد هم بسته به نوع کسب و کار شما که میخواهید نمونه کارهایتان را به نمایش بگذارید با نه، میتوانید تنظیمات ایندکس آن را انجام دهید.
- عناصر چند رسانهای: در این بخش به این موضوع اشاره میکند که میخواهید تمام عکسهایی که در یک صفحه قرار میدهید بصورت مجزا در گوگل ایندکس شوند و یا نه یک لینک برای تمام موارد نمایش داده شود؟ برای این قسمت بهتر است روی ایندکس شود قرار بدهید تا تمام عکسهایتان بصورت مجزا نمایش داده شوند تا در سئوی سایتتون نقش بسزایی داشته باشند.
- طبقهبندی: در این بخش شما میتوانید تعیین کنید که دستهها و برچسبهایتان ایندکس شوند یا نه؟ که معمولا دستهها را ایندکس میکنیم ما برچسبها را نیازی نیست ایندکس کنیم ، چون برچسبها وظیفهاصلی شان مرتب کردن مطالب در یک دستهبندی هست.
به همین ترتیب شما میتوانید بخشهای بایگانی و … را هم بسته به نوع کسب و کار خود تنظیم کنید.
پس از انجام این موارد شما پیکربندی اولیه سایت خود را انجام دادهاید و وارد مرحله بعد یعنی حذف صفحات اضافی میشوید.
۳. پاک کردن تمام صفحات اضافی سایت
هنگامی که روی سایت قالب نصب میکنید، قالب به خاطر داشتن دمو صفحات مختلفی دارد، که شما باید تمام صفحات اضافی آن را حذف کنید و صفحاتی که متناسب با سایت شماست جایگزین کنید. بنابراین باید در پنل وردپرسی خود، بخش نوشتهها را انتخاب کنید و تمام نوشتهها را انتخاب کنید و در قسمت بالایی کارهای دستهجمعی را انتخاب کرده و سپس زبالهدان را تایید کنید تا تمام نوشتهها حذف شوند. این مرحله را برای بخش برگهها و تمام بخشهای دیگر هم انجام دهید تا هیچ مورد اضافی ایندکس نشوند که هیچ فایدهای برای شما ندارد.
اما یک نکته خیلی مهم رو در نظر داشته باشین:
در بخش برگهها اگر ووکامرس دارین، برگه سبد خرید، check out و … را حذف نکنید تا هنگام افزودن محصول در مسیر خرید به مشکل برنخورید.
پس از پاک کردن صفحات اضافی از شما میپرسد که محتوایتان را ریدایرکت کند و یا حذف که شما باید روی ایجاد محتوای ۴۱۰ کلیک کنید تا تمامی موارد حذف شوند.
۴. انتخاب دموی مناسب
پس از انجام این موارد برای انتخاب یک دموی مناسب برای سایت خود کافیست در قسمت تنظیمات، در بخش خواندن دموی مورد نظرتون رو انتخاب کنین تا از این پس با آن نمایش داده شود. پس از انتخاب زمانی که روی لوگوی سایت کلیک کنید و یا لینک را وارد کنید دموی مورد نظرتون روی سایت قابل نمایش است.
کلام پایانی
این موارد چک لیست اولیه سئوی هر سایتی است تا در صورت انجام، بهتر دیده شود. بنابراین شما هم سعی کنین این موارد رو به طور کامل انجام دهید تا در سریهای بعدی مطالب را تکمیل کنیم و بتوانید سایت خود را به صفحه اول گوگل برسانید.
0 پاسخ به "چک لیست سئو + ویدیوی آموزشی"