
هدف از خواندن این مقاله چیست؟
آشنایی با گوگل ادز
برای معرفی گوگل ادز اجازه بدید این طور شروع کنم: فرض کنین در بازار واقعی نمایشگاهی برگزار میشه که شما با اجاره یک غرفه میتونین کار خودتونو به حضار نمایشگاه معرفی کنین. هرچقدر که پول بیشتری پرداخت کنین، قطعا غرفه بهتر و در جایی مناسبتر را خواهید گرفت. گوگل ادز هم به همین صورته، شما جایگاهی از گوگل رو اجاره میکنین که بتونین تبلیغ کنین.
اما تفاوتهای خیلی واضحی بین گوگل ادز و نمایشگاه وجود داره:
- افرادی که در نمایشگاه حضور پیدا میکنند در برابر کاربران گوگل قابل مقایسه نیست.
- ساعت حضور در نمایشگاه دست شما نیست، در حالی که حضور در گوگل تماما مطابق میل شماست.
- افرادی که در نمایشگاه کارتونو واسشون معرفی میکنین از قبل شناسایی نشده اند، اما در گوگل میتونین تعیین کنین برای چه کسانی نمایش داده شود.
- از همه مهمتر هزینه است که هزینه گوگل اصلا با هزینه اجاره یک غرفه نمایشگاه قابل مقایسه نیست. چون شما با توجه به بودجه ای که دارین برنامه ریزی میکنین و تعداد تبلیغات را تعیین میکنین.
پس متوجه شدین گوگل ادز یک بستر مناسب برای تبلیغات است. اما کار با آن زمان میخواهد و باید ممارست و پیگیری داشته باشید، آموزش ببینین و با نحوه سرچ کاربران در اینترنت آشنایی پیدا کنین تا بتوانید کمپنهای خود را راهاندازی کنین و نتیجه مطلوبی بگیرین .برای اینکه دقیقتر به آن بپردازیم اول از همه این ویدیو رو تماشا کنید.
این نکته را یادآور میشوم که گوگل ادز، یازدهمین مقاله از سری مقالات دوره رایگان دیجیتال مارکتنیگ آغازینو هست. در این دوره رایگان قرار است طی ۱۲ جلسه (۱۲ ویدئو و مقاله) راهاندازی یک کسب و کار آنلاین را به سادهترین و کوتاهترین شکل ممکن به شما آموزش دهیم. روی دکمه زیر کلیک کنید تا این دوره رایگان را دریافت کنید.
بنابراین، به اولین گام یعنی تعریف گوگل ادز می پردازیم
تعریف گوگل ادز به سادهترین شکل ممکن
گوگلادز (گوگل ادوردز قدیم) سرویس تبلیغاتی است که ارتباط میان کاربران، محصولات و خدمات و شبکههای پربیننده را شکل میدهد. شما در آن این حق را دارین که انتخاب کنین تبلیغتان در سایتهای پرمخاطب نمایش داده شود یا در موتورجستجو.
برای اینکه بخوایم وارد محیط گوگل ادز شویم باید در اولین قدم برای خود یک اکانت یا حساب کاربری بسازیم که برای ساخت آن چند مرحله را باید انجام بدیم که در ادامه قدم به قدم هرکدوم را بصورت ساده و قابل درک توضیح میدهیم:
وارد کردن اطلاعات در گوگل ادز
در اولین قدم وارد سایت Google Ads شوید، در این بخش خود گوگل برای شما یک ابزاری برای توضیح و راهنمایی در مورد گوگل ادز قرار داده که اگر نیازی به مشاهده آن ندارین روی گزینه skip بزنید (درصورتی که این مقاله را بخونید و آموزش رو متوجه شوید نیازی به مشاهده فیلم نیست).
وبعد صفحه دیگه ای باز میشود که از شما یک ایمیل، واحد پولی که محاسبه میکنین، کشور و همچنین ساعتی که براساس آن کمپینها را راهاندازی میکنین میخواد که باید تمام موارد رو پر کنیم. از آنجایی که ایران تحریمه و نمیتونیم ان را انتخاب کنیم. باید یک کشور دیگه انتخاب کرد که ما کشور ترکیه و واحد پول رکیه را وارد کرده وای ساعت تهران را انتخاب می کنیم. زمانی که این اطلاعات را وارد میکنین خیلی دقت کنین چون اطلاعاتی هستن که دیگه قابل تغییر نیستن.
دریافت کد ۱۰ رقمی Customer ID
پس از اینکه آدرس ایمیل و مشخصات خودتونو وارد کردین، اکانت شما ساخته میشه و یک کد ۱۰ رقمی به شما تعلق میگیرد که از این به بعد گوگل شما را با ان شناسایی می کند که در بالای صفحه محیط گوگل ادز در بالای ایمیل نوشته شده است.
درمورد صفحه Overview باید گفت به عبارتی صفحه اصلی یا صفحه خانه این محیط است و شما هر زمان که وارد این فضا شوید در صفحه Overviewقرار خواهید گرفت. در این صفحه هنگامی که کمپین خود را راهاندازی کنین میزان کلیکی که تبلیغات گرفتند، میزان بودجه به ازای هر کلیک، میزان موجودی و غیره را نمایش میدهد. اما حضور تنها در گوگل ادز فایدهای نداره و باید یک کمپین ایجاد کنین تا دیده بشید.
ساخت یک کمپین تبلیغاتی
برای اینکه بیک کمپین تبلیغاتی ایجاد کنین کافیه از منوی سمت چپ، گزینه campaigns را انتخاب کنید و در صفحهی جدیدی که باز شد در قسمت پایین روی گزینه New Campaign کلیک کنید.
حالا یک صفحه جدید باز میشه که کمپینهای متفاوتی را نمایش میدهد که هرکدوم دارای تنظیمات پیشفرضی هستند که باید شما قبل از انتخاب هدف خود را مشخص کنین و براساس هدفی ک دارین تصمیم بگیرین کدوم گزینه مناسبتره. اما گزینه آخر یعنی Create a campaign without a goal’s guidanceرا انتخب کنین تا بتونین خودتون تنظیمات لازم را انجام بدین و سپس گزینه continue را کلیک کنین.
در این بخش نوع کمپینی را باید انتخاب کنین که شما میخواهید راهاندازی شود. یعنی باید مشخص کنین که قرار است بصورت سرچ باشد یا ویدئو ویا خرید و… که در این بخش گزینه search را انتخاب کنین تا کمپینتون براساس سرچ کاربران نمایش داده شود و در صفحه موتور جستجوی گوگل تبلیغ گردد. بعد از آن، در قسمت پایین همین صفحه بر روی گزینه visit website کلیک کرده و آدرس سایت را وارد کنین. سپس بر روی گزینه continue کلیک کنین.
از اینجا به بعد تنظیمات کمپین شروع میشه که در ابتدا باید در قسمت campaign name برای کمپین خود یک اسم انتخاب کنیم. در قسمت network از آنجایی که قصد داریم در موتورهای جست و جو تبلیغ کنیم، پس تیک Display را برمیداریم. به همین صورت در قسمتهای بعدی مکانی که میخواهیم کمپین نمایش داده شود، زبان مورد نظر، میزان بودجه و نوع تبلیغات را انتخاب میکنیم که بهتر است برای تبلیغات گزینه manual CPC را انتخاب کنید و میزان بودجهای که قصد دارین برای هر کلیک پرداخت کنین را وارد نمایید و در نهایت در پایین صفحه بر روی گزینه save and continue کلیک کنید تا کمپین شما ساخته شود.
ساخت ادگروپ برای کمپین
پس از ساخت کمپین نوبت به ادگروپ میرسه. در این مرحله باید ابتدا یک اسم برای ادگروپ خود انتخاب و بعد هم میزان بوجهای که قرار است برای آن در نظر بگیرید را تعیین کنین. و بعد از آن کلمات کلیدی که قرار است در این کمپین قرار بگیرند را وارد نمایید. به این نکته توجه کنین که هر کلمه کلیدی در یک سطر جداگانه نوشته شود. علاوه برآن، سعی کنین بهترین کلمه کلیدی را برای خود انتخاب کنین تا بهترین نتیجه را بگیرین ( برای اینکه با نحوه وارد کردن کلمه کلیدی مناسب بیشتر آشنا بشید میتونین وبینار چک لیست گوگل ادز را ببینین). زمانی که کلکات را وارد کردین بر روی گزینه save and continue کلیک نمایید.
ساخت ادز ( آگهی تبلیغاتی) برای ادگروپ
در آخرین مرحله شما باید یک ادز (آگهی) بسازید که در موتور جستجو نمایش داده شود. برای این کار باید لینک لندینگ پیجی که کاربران با کلیک بر روی تلیغ قرار است وارد آن بشوند را در قسمت Final URL وارد کنین و برای هر Headline عنوانی مشخص کنین که برای تبلیغ نمایش داده شود، که در سمت راست هم میتونین پیش نمایش تبلیغ خود را ببینین. این نکته را در نظر بگیرین فقط و فقط تا حداکثر ۳۰ عنوان میتونین وارد کنین نه بیشتر.
در قسمتهای بعدی آدرسهایی که در path1 ,path 2 وارد کنین در کنار آدرس تبلیغ شما قرار خواهد گرفت.
در قسمت Description هم توضیحاتی در مورد تبلیغتون که فکر میکنین برای کاربر جذاب و لازم است را وارد کنین. تا کاربر زمانی که تبلیغ شما را میبیند متوجه تبلیغتون بشود.
ویژگیهای سرویس گوگل ادز ( ادوردز)
۱. قابلیت انتخاب نوع تبلیغات
همانطور که بیان کردیم، ساخت اکانت و کمپین تبلیغاتی در گوگل ادز بصورت رایگان انجام میشه. اما هنگام کلیک گرفتن باید هزینه پرداخت کنین. بنابراین برای انتشار کمپینها میتوانید نوع تبلیغات خود را بر اساس هزینه مشخص کنید که در ادامه هر یک بیان گردیده است.
تبلیغات کلیکی (CPC): تبلیغات کلیکی نام دارند، یعنی شما به ازای هر کلیک برای تبلیغ خود هزینه پرداخت می کنین.
تبلیغات CPM: تبلیغاتی هستند که به ازای هر هزار بار نمایش هزینه پرداخت میکنین.
تبلیغات CPA: تبلیغاتی هستند که به ازای هر اقدام کاربر شما هزینه پرداخت میکنین.

اینها انواع تبلیغاتی براساس پرداخت هزینه هستند. اما نکتهای که در بالا هم به آن اشاره کردیم این است که تبلیغات بصورت مزایده انتخاب میشوند. یعنی هر سایتی که هزینه بیشتری بپردازد اولویت بیشتری دارد. این اتفاق در تبلیغات CPC براساس تعداد کلیکها و هزینه آنها صورت میگیرد. از سوی دیگر برای تبلیغات CPM براساس تعداد نمایش تعیین میشود. اما از سوی دیگر برای تبلیغات CPA هزینه هر اقدام براساس لندینگپیج و ارزشی که برای کاربر درنظر گرفته میشود، محاسبه میگردد.
روش دیگری که میتوانید برای پرداخت هزینه انتخاب کنین، گزینه Max CPC است. در این حالت شما میتونین بیشترین هزینه برای تبلیغات کلیکی خود را تعیین کنین.
۲. تعیین جایگاه تبلیغ
چنین تصوری که اگر پول بیشتری پرداخت کردین حتما باید جایگاه خوبی داشته باشین کمی اشتباه است.درسته بودجه شما در تبلیغات نقش خیلی مهمی داره اما به تنهایی کارساز نیست. فاکتورهای مهم دیگهای به غیر از هزینه وجود داره که جایگاه شما را تعیین میکند.
فاکتورهایی مثل انتخاب کلمه کلیدی مناسب، طراحی صفحه فرود عالی، رعایت سئوی سایت و انتخاب CTA) Call To Action) جذاب و موارد دیگر. تمام این موارد در کنار هم امتیاز شما را بین ۱ تا ۱۰تعیین می کند. این امتیاز باعث میشود تا جایگاه تبلیغا شما در موتورجستجو انتخاب شود.
برای اینکه بتونین یک امتیاز عالی از گوگل بگیرین به شما پیشنهاد میکنیم مقاله چک لیست گوگل ادز را حتما مطالعه کنین. این مقاله پر از توصیههای مهم و کاربردیست که قطعا برای بالابردن رتبه کمکتون خواهد کرد.
مقالهای که هرگز نباید از دست داد: مقاله چک لیست گوگل ادز
۳. قابلیت هدفمندسازی تبلیغات
ساخت ادگروپ : اگر شما محصولات متفاوتی دارین که هر کدام در یک دسته مشخص قرار میگیرند، میتونید برای هر دسته یک ادگروپ بسازید. برای هر ادگروپ یک کلمه کلیدی خاص انتخاب کنین. این کلمات نشاندهنده ادگروپ شما هستند که هر یک شامل آگهیهای مختلفاند. با این روش تبلیغات شما نظم بیشتری خواهد داشت.
انتخاب دستگاه: شما به راحتی می تونین که تبلیغاتتون در چه دستگاهی نمایش داده شود. مثلا فقط در موبایل یا تبلیت یا لپ تاپ، و یا نه در هر سه مورد.
انتخاب مخاطبان هدف (پرسونا): همانطور که قبلا در مقاله کمپینهای تبلیغاتی در مورد تعیین پرسونا به طور مفصل توضیح دادیم، هر کسب و کاری باید برای پرسونای خود تبلیغ کند. از این رو، در گوگل ادز این امکان به شما داده میشود که افراد را براساس جنسیت، سن و علاقه انتخاب کنین.
تبلیغ براساس علاقه افراد: یکی از قابلیتهای پر طرفدار گوگل ادز تبلیغات براساس علاقه افراد است. این اتفاق با بررسی رفتار کارکنان به سادگی قابل انجام است. حتی از آن جذابتر این است که از تبلیغات ریمارکتینگ استفاده کنین. تبلیغاتی که براساس تاریخچه جست و جو برای افرادی که حداقل یکبار به سایت شما سرزدهاند نمایش داده میشود.
مکان تبلیغ: یکی دیگر از ویژگیهای گوگل ادز برای سازماندهی تبلیغ، انتخاب مکان است. این سرویس به شما این قابلیت را میدهد که مشخص کنین تبلیغ تان برای چه کشورهایی و چه مناطقی نمایش داده شود. علاوه بر آن میتونین تعیین کنین برای چه بخشهایی نمایش داده نشود.
زمان نمایش: قطعا با بررسی کسب و کار خود به این موضوع توجه کردهاید که مخاطبان شما بیشتر چه روزهایی و چه ساعتهایی سرچ میکنند. بر همین اساس شما به راحتی آب خوردن میتونین روزها و ساعتهای نمایش تبلیغاتان را مشخص کنین.
تعیین بودجه: یکی از جذابترین موارد تعیین بودجه است. به این منطور که شما میتونین تعیین کنین برای هر ادگروپ چه بودجهای در نظر میگیرین. یا مثلا اگر تمام دستگاهها را برای نمایش انتخاب میکنین برای موبایل بودجه بیشتر و برای تبلت کمتر پرداخت شود. این اتفاق میتونه به همین راحتی برای تعیین زمان و پرسونا هم رخ دهد.
۴. قابلیت تعیین مکان تبلیغ
تبلیغات شما در گوگل ادز به دو صورت ممکنه نمایش داده شود. یکی شبکههای نمایش گوگل و دیگری شبکه جست و جوی گوگل. که در ادامه هر کدام را توضیح میدهیم.
شبکه های نمایشی گوگل ( Display Network)
قطعا برای همه شما اتفاق افتاده که در گوگل پلی دنبال یک اپ باشین که یک آگهی در اول صفحه ببینین. یا در جیمیل خود گاهی تبلیغات ارسال شود امثال آنها.
شبکههای نمایشی گوگل شامل تمام وبسایتها و اپلیکیشنهای موجود در گوگل است که میلیاردها کاربر روزانه به آنها سر میزند. میتونیم به عنوان شناخته شده ترین سایتها به Google play, YouTube, Gmail و غیره اشاره کرد. شما در این شبکهها هر کمپینی مانند اپ، و غیره که مدنظرتون هست میتونین انتخاب کنین. این شبکهها تبلیغات شما را در سایت خود نمایش میدهند.
شبکههای جست و جوی گوگل (Search Network)
شبکههای جستو و جوی گوگل یا همان موتورهای جست و جو، بسترهایی هستن که ما روزانه در آنها موارد زیادی را سرچ میکنیم. این شبکهها بخشهای گوناگونی دارن میتونیم بصورت یک مکان در گوگل مپ تبلیغ کنیم. یا محصولی را که داریم در بخش shopping تبلیغ کنیم یا وبسایت خود را در گوگل تبلیغ کنیم.
البته چون ایران تحریمه تبلیغات در خیلی از این شبکهها نمیتوان تبلیغ کرد. پس بهتره به همین موتور جستجوی ساده گوگل بسنده کنیم و انرژیمونو واسه همین یک مورد بزاریم.
اینم از سرویس گوگل ادز و کاراییش، (البته بخش اولش)
در این مقاله سعی کردیم هر نکتهای که در ساخت اکانت و کمپین تبلیغاتی گوگل ادز مورد نیازه بیان کنیم، اونم به ساده ترین حالت ممکن. اینکه چطور باید وارد وارد سرویس شد و چطور تبلیغ کرد. اما اگه باز هم اگه فکر میکنین جایی ابهامی وجود داره میتونین دوره گوگل ادز آغازینو را ببینین. و یا همین جا سوالاتتونو بپرسین و تا به سرعت جوابتونو پیدا کنین.
0 پاسخ به "آموزش گام به گام گوگل ادوردز (ساخت کمپین)"