چگونه پیج اینستاگرام را بیزینسی کنیم؟ بیزینسی شدن اینستاگرام چه کمکی به کسب و کار ما می کند؟ بیزینسی شدن اینستاگرام تان می تواند آمارهایی به شما دهد که با تحلیل آن می توانید روند رو به رشد بیشتری را برای پیج تان پیش بگیرید. در این آموزش از آغازینو قصد دارم به شما بگوییم چگونه پیج خود را بیزینسی کنیم و تبدیل پیج به بیزینس چه مزایایی برای شما دارد؟ برای همین منظور یک آموزش ویدیویی از نحوه بيزينس كردن پيج اينستاگرام را ضبط و قرار داده ایم.
میدانید که اینستاگرام دائما در حال به نمایش گذاشتن ویژگیهای جدید برای اکانتهای تجاریست، پس چرا ما از این امکانات استفاده نکنیم؟! شاید دلیل استفاده نکردن خیلی از افراد از چنین قابلیتی این باشد که فکر میکنند تجاری کردن اکانت اینستاگرام کار سخت و مشکلیست و یا فکر میکنند این ابزار هم مثل ابزارهای دیگر برای ما ایرانیها تحریم است (مثل google business). اما باید بدانید که اصلا از این خبرها نیست و این کار به راحتی آب خوردن قابل انجام است!
مطالبی که در این مقاله به آنها میپردازیم:
- چرا باید بیزنس پروفایل داشته باشیم؟ (مزایا و معایب)
- آموزش تجاری کردن (بیزینسی کردن) پیج اینستاگرام
- آموزش تصویری تجاری کردن اینستاگرام (برای اینستاگرام فارسی)
- چگونه حساب بیزینس خود را دوباره به حساب شخصی تبدیل کنیم؟
- چطور از اکانت بیزینسی خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؟
چرا باید بیزینس پروفایل داشته باشیم؟ (مزایا و معایب)
شاید فکر کنید که اکانت تجاری اینستاگرام تنها مختص به کسب و کارهاییست که محصول یا خدماتی برای فروش داشته باشند. جالب است که بدانید کریستیانو رونالدو، معروفترین فوتبالیست حال حاضردنیا، در سال ۲۰۱۹ با با درآمد ۴۷ میلیون دلاری در اینستاگرام بیشتر از درآمد سالانه ۳۴ میلیونی از یوونتوس است! در حالی که هیچ محصولی برای فروش در صفحه اینستاگرام خود ندارد.
با این تفاسیر در ادامه معایب و مزایا بیزینسی شدن اینستاگرام را بررسی میکنیم و بعد میرویم سراغ آموزش این کار.
محدودیتهای پیج بیزینسی
صفحههای تجاری اینستاگرام شامل محدودیتهایی از قبیل Private نشدن اکانت خود دارند، اما در قبال این کار شامل دسترسیهای بسیار بیشتری میشوید که با مدیریت درست آن میتوانید درآمدی چند برابری نسبت به قبل صاحب شوید (شاید دلیل محدودیتش هم این است که تجاری بودن با خصوصی بودن کمی در تضاد است).
بسیاری از کاربران میپرسند با توجه به این محدودیت، آیا تجاری کردن اکانت اینستاگرام منطقیست؟ به دلیل این که در بعضیها میگویند در تبلیغات بهتر است که صفحهمان پرایوت یا خصوصی باشد. تکلیف چیست؟
در هنگام تبلیغات، خصوصی بودن پیج اینستاگرامتان هم میتواند نتیجه خوبی داشته باشد و هم بد. پیشنهاد ما این است که اکانت خود را تجاری کنید، اما قبل از تبلیغات حداقل ۳۰ تا محتوای با کیفیت منتشر کرده باشید. در این صورت کاربران میفهمند که با دنبال کردن صفحه شما ارزشی دریافت خواهند کرد.
بیشتر بخوانید : چگونه از اینستاگرام پول در بیاوریم؟
همانطور که میدانید با هربار خصوصی کردن صفحه اینستاگرام، تمام آمارهایی که هنگام بیزینسی بودنتان جمع کرده بودید (مانند جنسیت فالورهایتان، سن فالورها، ساعت آنلاین بودن آنها و…) از بین خواهد رفت. پس اگر میخواهید صفحهتان را از حالت تجاری به حالت خصوصی تغییر دهید باید با حذف شدن تمام آمارهای قابل تحلیل در پیج خود کنار بیایید.
مزایای بیزینس پروفایل اینستاگرام
- قابلیت تحلیل دادههای سایت را دارید
- قابلیت تبلیغ کردن برای کسب و کار وجود دارد (استفاده از تبلیغات گوگل در صورتی ممکن است که اکانت خود را به فیسبوک متصل کنید)
- به راحتی میتوانید در استوریهای خود لینک دلخواهتان را قرار دهید
- امکان شناسایی و دستهبندی کاربرانی که بیشتر ما را دنبال میکنند و به پیجمان علاقه دارند وجود دارد
- از میان پستها و استوریهایی که به اشتراک میگذارید، قابلیت شناسایی محبوبترین موارد برای شما وجود دارد
معایب بیزینس پروفایل اینستاگرام
- قابلیت خصوصی شدن ندارد، چون معرفی کسب و کار در حالت خصوصی بی معنی است.
آموزش تجاری کردن (بیزینسی کردن) پیج اینستاگرام
حالا که به مزایای اکانت بیزینسی اینستاگرام پی بردید، وقت آن است یاد بگیریم که چطور باید اکانت ساده و معمولی خودمان را به یک اکانت تجاری تبدیل کنیم. بعد از آن، باهم به قابلیتهای اکانت تجاری پی میبریم و نحوه کار کردن با هرکدام از آنها را یاد میگیریم.
برای تجاری کردن اکانت اینستاگرام خود به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید:
- وارد حساب کاربری خود شده و روی پروفایل کاربریتان (آیکنی که عکستان را در سایز کوچک نشان میدهد) تب کنید.
- پس از آن دکمه سه خطی بالا صفحه را لمس کرده و سپس وارد setting شوید.
- بر روی گزینه Account کلیک کنید، سپس صفحه را اسکرول کرده و بر روی متن آبی رنگ گزینه switch to professional account و سپس Business را کلیک نمایید.
- در این قسمت توضیحاتی داده شده است. آنها را رد میکنید تا صفحه Select a Category ظاهر شود. در این قسمت شما مشخص میکنید که اکانت تجاری شما در چه حوزهای فعالیت کند (توجه داشته باشید که اگر متناسب با حوزه کاری شما پیدا نشد، گروهی را انتخاب نمایید که نزدیک به گروه شما باشد). همچنین امکان نمایش و یا عدم نمایش این قسمت در پروفایل کاربریتان وجود دارد. حالا دکمه next را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید : سوشال مدیا مارکتینگ چیست؟
- در اینجا شما با دو گزینه مواجه میشوید:
- creator: این قسمت برای پرسونال برندینگ است و به توصیه خود اینستاگرام افرادی مثل اینفلوئنسرها، تولید کنندگان محتوا و هنرمندان میتوانند از این گزینه استفاده کنند.
- business: این گزینه برای کسب و کارها، سازمانهای تجاری، ارائه دهندگان خدمات و … مناسب است. این گزینه را انتخاب کنید. پس از آن بر روی Next کلیک کرده تا صفحه Contact ظاهر شود.
- در اینجا سه text box ظاهر میشود که شامل ایمیل، شماره تلفن و آدرس محل کار شما و یک گزینه آبی رنگ در قسمت پایینی Don’t use my contact است که صفحه را Skip میکند و محتوای داخل آن را نشان نمیدهد. در این قسمت شما میتوانید حداقل یک قسمت را پر کرده و رد شوید، ولی این صفحه مهمی محسوب میشود، زیرا راه ارتباط شما با مشتری از طریق این سه مشخصه تعریف میشود. سپس دکمه next را انتخاب کنید.
- در این صفحه شما دو انتخاب دارید: یا با انتخاب choose page اکانت خود را به فیسبوک متصل کنید و از امکاناتی مثل تبلیغات (ads) که در این حالت امکان استفاده از آن را دارید استفاده کنید، یا گزینه Don’t connect to Facebook Now را انتخاب کنید. (در صورت تمایل به اتصال به فیسبوک باید فیلترشکن سیستم را روشن کنید).
در ویدیوی زیر تمام این مراحل ، بصورت عملی برای شما توضیح داده شده است:
حالا اگر میخواهید مشخصاتی که هنگام بیزینسی کردن وارد کرده بودید را (مثل شماره تماس یا دستهای که انتخاب کرده بودید) به هر دلیلی تغییر دهید، مراحل زیر را دنبال کنید:
وارد حساب اینستاگرام خود شده و وارد صفحه پروفایل خود شوید.
بر روی دکمه Edit Profile کلیک کرده و به پایین صفحه اسکرول کنید:
در بخش Public BusinessInformation شما با گزینه های زیر مواجه می شوید:
Page: میتوانید اکانت خود را از صفحه facebook برداشته و به صفحه دیگری وصل کنید.
Category: اگر حوضه کاری خود را به اشتباه تعیین کردهاید میتوانید در این قسمت مشکل را برطرف نمایید.
Contact Option: با کلیک بر روی این بخش میتوانید ایمیل، تلفن کاری و آدرس محل کار خود را تغییر دهید.
Profile Display: در این بخش شما میتوانید حوضه کاری خود را در صفحه پروفایل خود نمایش داده و یا نشان ندهید.
آموزش تصویری تجاری کردن پیج اینستاگرام (برای اینستاگرام فارسی)
اگر اینستاگرامتان فارسیست و میخواهید صفحهتان را تجاری کنید، کافیست نگاهی به تصاویر زیر بیندازید. (برای بزرگ نمایی روی عکس ها کلیک کنید)
چگونه حساب بیزینسی خود را دوباره به حساب شخصی تبدیل کنیم؟
اگر از حساب بیزینسی خود پشیمان شدید میتوانید با چند کلیک ساده دوباره حساب خود را به حساب شخصی تبدیل کنید.
برای شخصی کردن اکانت اینستاگرام خود به ترتیب زیر مراحل را انجام دهید:
- وارد حساب اینستاگرام خود شده و وارد صفحه پروفایل خود شوید.
- پس از آن دکمه سه خطی بالا صفحه را لمس کرده و سپس وارد setting شوید.
- بر روی گزینه account کلیک کرده سپس صفحه را اسکرول کرده و بر روی متن آبی رنگ گزینه Switch to Personal Account و سپس Switch Back را انتخاب نمایید.
به همین راحتی حساب کاری شما به حساب شخصی تبدیل شد.
چطور از اکانت بیزینسی خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم؟
اینستاگرام هر ماه حداقل یک بار نرم افزار خود را آپدیت میکند. هر آپدیت شامل اضافه شدن ویژگیهای بسیاری چه به اکانتهای شخصی و چه اکانتهای تجاری میباشد، پس باید همیشه از آخرین تغییرات آن اطلاع داشه باشیم تا بتواین با توجه به نیاز کسب و کارمان از آنها استفاده کنیم.
بیشتر یاد بگیرید : دوره پروژه محور اینستاگرام مارکتینگ
باهم مروری میکنیم بر بخشها و ویژگیهایی که در حال حاضر در بخش تجاری اینستاگرام وجود دارند:
مخاطبان یا فالوئرها (Contact)
اگر یادتان باشد در مراحل بیزینسی کردن حساب کاربری به یک صفحه مربوط به Contact برخوردیم و شماره تماس، ایمیل و آدرس محل کار را وارد کردیم.
گزینه contact کنار دکمه Follow و Message (مطابق تصویر زیر) قرار دارد که با کلیک برروی آن، این مشخصات نمایش داده میشود.
تحلیل اطلاعات کاربران سایت با Insights
شما میتوانید با کلیک کردن بر روی دکمه سه خطی در بالا صفحه پروفایل خود و کلیک بر روی Insights وارد این گزینه شوید.
نکته: اگر در این بخش با N/A مواجه شدید از نرم افزار تغییر آیپی استفاده نمایید.
این بخش شبیه به Google Analytics میباشد اما با این تفاوت که بر روی اینستاگرام کار میکند!
این بخش اطلاعات دقیق و کاربردی از جمله:
سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی، میانگین زمان آنلاین بودن دنبالکنندگانِ پستهای شما را نشان دهد.
البته توجه داشته باشید که این تحلیلها را زمانی نشان میدهد که شما پست خود را پس از تجاری کردن اکانت خود قرار داده باشید.
جذب مخاطب به قیف های فروش (link in story)
احتمالا شما نیز مشاهده کردهاید که زمانی که استوری یک حساب تجاری شده را مشاهده میکنید نوشته است که با کشیدن انگشت خود به سمت بالا وارد سایت بخش مربوطه بشوید.
که درواقع شما میتوانید استوری خود را به جایی متصل (link) کنید.
البته یک نکتهای وجود دارد و آن اینکه برای لینک کردن به استوری خود شما باید بیش از ۱۰٫۰۰۰ (۱۰k) فالوور یا دنبال کننده داشته باشید.
تبلیغات دلاری در اینستاگرام (ads)
اگر فالوورهای زیادی دارید این بخش را با توجه به سختیهای زیادش (منظور از سختی، باز کردن حسابهای بین المللی) برای راه اندازی به شما پیشنهاد میکنیم. زیرا یکی از راحتترین راهها برای رسیدن به درآمد است. شما فقط کافیست تبلیغات دیگران را در صفحه خود پست کرده و به ازای هر بازدید از آن پست پول دریاف کنید! (این مورد نیاز به حساب بین المللی ندارد). خیلی از سلبریتیها از این بخش استفاده میکنند چون تبلیغات، از درآمد واقعی خودشان نیز بیشتر است!
شما میتوانید با کلیک کردن بر روی آیکون سه خطی در بالا صفحه پروفایل خود و کلیک بر روی Setting وسپس Ads وارد این گزینه شوید. در واقع این بخش بررسی Ads هایی که شما قرار داده اید می باشد.
بیشتر بخوانید : پرفروش ترین محصولات اینستاگرام چیست؟
در واقع شما کلیک بر روی دکمه Promotions کنار Editprofile در صفحه پروفایل خود میتوانید پست تبلیغاتی خود را انتخاب کرده، لینک کرده، یک حساب بین المللی وارد کرده و سپس به ازای هر بازدید پولی از شرکت تبلغ کننده دریافت کنید.
نتیجه گیری
حال که یاد گرفتیم چگونه در اینستاگرام صفحه ی تجاری بسازیم باید بتوانیم از آن صفحه پولسازی کنیم (تجارت بدون کسب پول مگر میشود؟!؟!). شما باید روشها پولسازی، تولید محتوا، هشتگ گذاری و… را به طور صحیح در اینستاگرام یاد بگیرید تا بتوانید پولسازی کنید. در غیر این صورت مانند کودکی میمانید که اسلحهای قوی در اختیار دارد اما توانایی استفاده از آن را ندارد.
آموزش صفر تا صد هشتگ در اینستا رو هم بگید ممنون
ممنون از نظر شما
بله در حال آماده کردن آموزشی جامع در این خصوص هم هستیم.