
برای اینکه به اهمیت شناخت و یادگیری انواع ابزارهای لازم برای دیجیتال مارکتینگ پی ببریم، بهتر است نگاهی کنیم به یکی از سادهترین تعاریف بازاریابی دیجیتال:”بازاریابی به وسیله ابزارهای دیجیتال”.
ابزارهای دیجیتال در اینجا با یک دید کلی شامل سئو، ایمیل مارکتینگ، تبلیغات آنلاین، شبکههای اجتماعی و … میشود، اما میدانید که برای استفاده از هرکدام از این موارد، نیاز به ابزارهایی داریم تا بتوانیم آنها را مدیریت کرده و بهترین نتیجه را بگیریم.
یاد گرفتن این ابزارها نیمی از مسیر موفقیت در دیجیتال مارکتینگ است، اما قرار نیست تا از تمام ابزارهای موجود استفاده کنیم. پس در این مقاله همراه من باشید تا بهترین و کاربردیترین انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را به تفکیک کاربرد و قیمتی که دارند بررسی کنیم.
معرفی جامع بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ و انواع آن
ابزارهای مختلف بسیاری در حوزه دیجیتال مارکتینگ وجود دارند اما ما قصد داریم ۲۳ تا از پرکاربردترین ابزارها را در چهار دسته ابزارهای بهینهسازی سایت، ابزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی، ابزارهای ایمیل مارکتینگ و ابزارهای تست سرعت معرفی کنیم.
بیشتر بخوانید: دیجیتال مارکتنیگ چیست
بهترین ابزارهای سئو (seo)
اگر نمیدانید منظور از سئو چیست، به صورت خلاصه و مفید باید بگویم سئو شامل مجموعه فرآیندهایی میشود که در نهایت منجر به افزایش ترافیک سایت میشوند. فعالیتهایی مثل تحقیق کلمات کلیدی، افزایش سرعت سایت، بهینهسازی تصاویر و … . بهترین ابزارهای لازم برای سئو که بهتر است به آنها تسلط داشته باشید عبارتاند از :
۱) SEMrush
سایت SEMrush.com میتواند به شما کمک کند تا تجزیه و تحلیل عمیق وبسایت خود را بر اساس چندین پارامتر به دست آورید. این ابزار به بهبود وضعیت سئوی سایت که لازمه هر بازاریابیست کمک میکند.
برخی از امکاناتی که این ابزار در اختیار شما میگذارد:
- تخمین ترافیک سایت
- تحلیل بک لینکهای سایت
- تحقیق کلمات کلیدی و بررسی میزان سختی آنها
- تجزیه و تحلیل سایت رقبا
- آنالیز دامنه
آدرس: semrush.com
۲) ماز (MOZ)
این ابزار هم یکی از قدرتمندترین ابزارهای تحلیل سایت است که با استفاده از اکانت رایگان آن میتوانید به امکاناتی مثل تحقیق کلیدواژه یا بررسی بک لینکها دسترسی داشته باشید. برای استفاده از خدمات بیشتر هم باید هزینه پرداخت کنید.
برخی امکاناتی که این ابزار در اختیار شما میگذارد:
- تحقیق کلمات کلیدی
- تحلیل بک لینکهای سایت
- شناسایی مشکلات سئو تکنیکال و ارائه راه حل
- آنالیز دامنه
آدرس: moz.com
۳) ahref
ahref هم یکی از بهترین ابزارهای تحلیل سایت و به خصوص تحلیل عملکرد رقباست که هر سئوکاری باید به آن مسلط باشد. اگر میخواهید برای تحلیل سایت خود و رقبا بین این ابزار و دو ابزار قبلی یکی را انتخاب کنید، پیشنهاد من ahref است.
برخی امکاناتی که این ابزار در اختیار شما میگذارد:
- مشاهده بک لینکهای سایت خود و رقبا
- جستجوی کلمات کلیدی
- بررسی رتبه سایتها
آدرس: ahrefs.com
۴) Google Search Console
Google Search Console ، که قبلاً به عنوان Google Webmaster Central و Google Webmaster Tools شناخته میشد، به شما آمار دقیق و جامعی از وبسایتی که به آن متصل کردید میدهد. اگر بخواهم در مورد اهمیت این ابزار دیجیتال مارکتینگ صحبت کنم باید بگویم که تحلیل آمار سرچ کنسول برای یک مدیر سایت از نان شب هم واجبتر است.
برخی از امکاناتی که این ابزار در اختیار شما میگذارد:
- نمایش میزان نمایش صفحات مختلف سایت
- نمایش ترافیک ورودی سایت در بازههای زمانی مختلف
- نمایش خطاهای موجود در سایت
- نمایش میزان لینکهای داخلی در سایت
- نمایش میزان بکلینکهایی که سایت دریافت کرده است
- نمایش نوع دستگاه کاربران (کاربران با موبایل وارد سایتش شدهاند یا دسکتاپ)
آدرس: google search console
بیشتر بخوانید: آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول
۵) Google Mobile-Friendly Test
هر روزه تعداد بیشتری از افراد از طریق دستگاههای تلفن همراه خود به وب دسترسی پیدا میکنند، بنابراین طراحی وبسایت شما به منظور بهینهسازی آن برای موبایل، برای یک تجربه کاربری عالی در انواع مختلف دستگاههای تلفن همراه مهم است.
این ابزار میتواند نحوه استفاده بازدیدکننده از صفحات وب شما را در دستگاه تلفن همراه به شما نشان دهد. شما URL سایت خود را وارد میکنید و امتیازی که صفحه سایت شما میگیرد را دریافت میکنید.
آدرس: search.google.com/test/mobile-friendly
۶) افزونه Yoast
اگر از یک سئوکار بپرسید که بهترین افزونهای که میتوانید برای سئو سایت معرفی کنید چیست، بیشک افزونه yoast را به شما معرفی میکند. یکی از مهمترین مزایا استفاده از yoast این است که میتوانید با استفاده از آن انجام بسیاری از کارها را که برای بهینهسازی یک سایت لازم است به سادهترین شکل ممکن انجام دهید.
با نصب این افزونه شما انگار یک دستیار دارید که کارهایی که برای بهینهسازی سایت مهم هستند را به شما یادآوری میکند و اگر کارهایی که میگوید را انجام دهید چراغ سبز میگیرید و اگر فراموش کنید آنها را انجام دهید چراغ قرمز میگیرید و به این صورت نکات مهم را به شما یادآوری میکند.
برخی از امکاناتی که این ابزار در اختیار شما میگذارد:
- امکان انجام دادن برخی اقدامات ضروری برای سئو به سادهترین شکل ممکن (مثل ریدایرکتها یا حذف صفحات)
- یادآوری نکات ضروری سئو با نشان دادن چراغهای سبز، قرمز و نارنجی
آدرس: tyoast.com
بهترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل یکی از مهمترین گامهای سئو هست. اینکه بدانیم افراد مختلف، یک موضوع را با چه کلماتی سرچ میکنند و کدام کلمات میزان سرچ بالاتری دارند، مهمترین فاکتورهایی هستند که در تحقیق کلمات کلیدی باید به آنها دقت کنیم. برای این کار ابزارهای زیادی وجود دارد. البته بد نیست بدانید که این ابزارها آمار دقیقی ارائه نمیکنند و صرفا به شما در این راه کمی کمک میکنند. بیایید بهترین ابزارهای موجود برای این کار را با هم بررسی کنیم:
۷) Google Keyword Planner
استفاده از این ابزار، یکی از بهترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی است که اکثر سئوکاران از آن استفاده میکنند. این ابزار ایدههایی مناسب برای کلمات کلیدی و برآورد ترافیک را برای شما فراهم میکند که به تازگی Google قبل از استفاده از آن، از شما میخواهد در یک حساب Google AdWords ثبت نام کنید.
برخی از امکاناتی که این ابزار در اختیار شما میگذارد:
- امکان آنالیز کلمات کلیدی سایت رقیب
- ارائه اطلاعاتی درباره میزان جستوجوی کلمات در بازههای زمانی معین
- امکان قرار دادن فیلترهای مختلف روی کلمات برای دسته بندی آنها
- بررسی میزان هزینه برای رتبه گرفتن روی یک کلمه با استفاده از تبلیغات گوگل
آدرس: ads.google.com/home/tools/keyword-planner
۸) KeywordTool.io
این وبسایت به شما امکان میدهد کلمات کلیدی را در Google ،Bing ،YouTube و App Store جستجو کنید. در نسخه رایگان آن میتوانید با وارد کردن کلمه کلیدی مورد نظر، کلمات مشابه آن را دریافت کنید. در نسخه پولی این ابزار هم میتوانید آماری مثل میزان سرچ شدن کلمات کلیدی و سختی آنها را بررسی کنید.
برخی از امکاناتی که این ابزار در اختیار شما میگذارد:
-
- پشتیبانی آن از زبان فارسی
- نمایش دادن سوالات رایج کاربران
- امکان فیلترهای دستهبندی ویدئو، تصاویر و اخبار برای جست و جوی دقیقتر کلمات
آدرس: keywordtool.io
ابزارهای تحلیل وبسایت
منظور از ابزارهای تحلیل وبسایت، ابزارهایی مثل ahref یا moz نیستند، بلکه ابزارهایی هستند که بیشتر وضعیت کاربران و نحوه رفتار آنها با وبسایت را مشخص میکنند. این ابزارها کمک میکنند بفهمیم به هدفهایی که مشخص کرده بودیم رسیدهایم یا نه.
در ادامه کاربردیترین ابزارهایی که در این زمینه وجود دارد را معرفی میکنم.
۹) Google Analytics
Google Analytics قطعا ابزاریست که بسیاری از اعضای یک تیم دیجیتال مارکتینگ باید به آن مسلط باشند. این ابزار اطلاعاتی میدهد تا بتوانید ترافیک وبسایت خود را ردیابی و تجزیه و تحلیل کنید. این دادهها به شما کمک میکند مشتریان خود را بهتر درک کنید، ux (تجربه کاربری) بهتری ایجاد کنید، محتوای بهتری تولید کنید و نتایج قدرتمندی را از رسانههای دیجیتالی کسب کنید. در واقع گوگل انالیتیکس هم از آن ابزارهاییست که هرچه روی یادگیری آن زمان بگذارید پشیمان نمیشوید.
برخی از امکاناتی که این ابزار در اختیار شما میگذارد:
- نمایش دقیق ترافیک ورودی سایت
- نمایش تعداد کاربران آنلاین در سایت
- امکان تعریف کردن اهداف مدنظر (goal) در آن و رسد آنها (مثلا هدفی که تعریف میکنید این است که تعداد کاربرانی که روی یک دکمه مشخص در سایت کلیک میکنند را ثبت کند)
- نمایش تعداد بازدیدکنندگان از سایت در بازههای زمانی مختلف به تفکیک بازدیدکنندگان جدید و قدیم
- نشان دادن جنسیت، سن، علایق و … مجموع کاربران
آدرس: analytics.google.com
۱۰) SumoMe
SumoMe به شما امکان میدهد رفتار کاربران را هنگام حضور در سایت ردیابی کرده و ساختار سایت خود را متناسب با آن تنظیم کنید. با استفاده از Heat Maps آنها ببینید که افراد در کجای صفحه کلیک میکنند و با گزینه Content Analytics مکان توقف آنها برای مطالعه در سایتتان را مشاهده کنید.
آدرس: sumo.com
بهترین ابزارهای مدیریت و کنترل شبکههای اجتماعی
سوشیال مدیا مارکتینگ یا بازاریابی شبکههای اجتماعی، استفاده از رسانههای اجتماعی برای برقراری ارتباط با مخاطبان برای افزایش فروش و افزایش بازدید وبسایت است. این شاخه از دیجیتال مارکتینگ شامل انتشار محتوای عالی در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام، توییتر، فیس بوک، یوتیوب، لینکدین و … میباشد.
همچنین طیف وسیعی از ابزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی وجود دارد که به کسب و کارها کمک میکند تا از سیستم عاملهای رسانههای اجتماعی ذکر شده در بالا بهره ببرند.
۱۱) نوین هاب
نوین هاب پلتفورمی مناسب و جامع برای مدیریت و تحلیل شبکههای اجتماعی همچون تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، آپارات، لینکدین و…می باشد. استفاده از این ابزار بسیار آسان است به خصوص آنکه زبان آن فارسی بوده و توسط متخصصان داخلی طراحی شده است و شایستگی آن را دارد که در لیست بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ قرار بگیرد.
امکاناتی که این ابزار در اختیار شما قرار میدهد:
- انتشار پستها در زمان مشخص شده
- امکان ویرایش پستهای منتشر شده
- امکان تحلیل شبکههای اجتماعی
آدرس: novinhub.com
۱۲) MeetEdgar
MeetEdgar یکی از بهترین ابزارهای بازاریابی دیجیتال برای تولید محتوای همیشهسبز (محتوایی که در مدت زمان طولانی معنا و مفهوم و کاربرد خود را حفظ میکند) است. شما با استفاده از آن میتوانید توییتها، به روزرسانیهای Linkedin و پستهای فیس بوک را به “کتابخانه” خود اضافه کنید، و آنها را به هر تعداد دسته که میخواهید تقسیم کنید، سپس تقویمی تنظیم کنید تا هر دسته را در هر یک حسابهای مشخص در شبکههای اجتماعی و در زمان مشخص ارسال کند.
آدرس: meetedgar.com
۱۳) Hootsuite
استفاده از ابزار Hootsuite راهی آسان برای برنامهریزی پستها و بررسی همه حسابهای شبکههای اجتماعی شما در یک مکان است. با کمک آن میتوانید روند پیامهای برنامهریزی شده، منشنها، پستها و موارد دیگر را مدیریت کنید.
آدرس: hootsuite.com
بهترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی از طریق ایمیل فرآیند ارسال پیامهای تجاری از طریق ایمیل به مصرفکنندگان هدفمند است. از بازاریابی ایمیلی میتوان برای افزایش فروش، بهبود وفاداری مشتری به برند و ارائه اطلاعات مهم استفاده کرد.
بازاریابی از طریق ایمیل یک راه مقرون به صرفه است که به مشاغل این امکان را میدهد تا در مکانی که اکثر مردم هر روز از آن بازدید میکنند ( صندوق ورودی خود ) به مشتریان دسترسی پیدا کنند. چندتا از بهترین ابزارهای مدیریت آن را در ادامه معرفی میکنیم.
بیشتر بخوانید: بهترین سرویسهای ایمیل مارکتینگ
۱۴) MailChimp
با استفاده از MailChimp میتوانید ایمیلهای خود را مدیریت کنید، کمپینهای مختلف ایجاد کنید، با برنامهریزی مشخص خبرنامههای خود را به مشتریان ارسال کنید و رفتار کاربران خود را بسنجید.
آدرس: mailchimp.com
۱۵) HubSpot Sales
HubSpot Sales (که قبلاً با نام Sidekick شناخته میشد) به شما امکان میدهد ببینید چه کسی و در چه زمانی ایمیلهای شما را باز میکند. همچنین تاریخچه حرفهای مخاطب، اطلاعات شرکت و جدیدترین توییتها را به دست میآورد و حتی به شما امکان میدهد برای ارسال ایمیل در زمان دیگری برنامهریزی کنید.
آدرس: hubspot-sales
۱۶) MailGenius
MailGenius ابزاری رایگان است که ایمیلهای شما را بازرسی میکند و عوامل محرک احتمالی را پیدا میکند که ممکن است پیام شما را به پوشه هرزنامه ارسال کند. برای اطمینان از این که ایمیل شما واقعا به صندوق ورودی گیرنده شما میرسد، میتوانید تست تحویل را انجام دهید.
این ابزار تمام کارهایی را که میتوانید برای جلوگیری از واردشدن در پوشه هرزنامه انجام دهید، همراه با مشاوره و توضیحات عملی در مورد چگونگی رفع مشکلات احتمالی ارائه میدهد.
آدرس: www.mailgenius.com
۱۷) Litmus
Litmus ابزاری چندبعدیست که از طریق آن میتوانید ایمیل را آزمایش و ردیابی کنید. میتوانید ایمیلهای خود را درسرویسهای وب و همچنین سیستم عاملهای تلفن همراه مانند Android ، Apple و Windows آزمایش کنید.
آدرس: www.litmus.com
۱۸) MailerLite
میلرلایت یکی از ابزارهای پرکاربرد برای اجرای استراتژیهای ایمیل مارکتینگ شماست. با کمک آن میتوانید تعداد بسیاری ایمیل با برنامه زمانی مشخص به صورت خودکار و با چیدمان دلخواهتان ارسال کنید.
آدرس: www.mailerlite.com
بهترین ابزارهای تست سرعت سایت
یکی از عوامل موثر در جذب کاربر به سایت مرتبط کسب و کارتان سرعت بالای سایت است. زیرا عموما کاربران در انتظار بالا آمدن سایتهای کند نمیمانند و بعد از چند ثانیهای از سایت خارج میشوند. همچنین این سرعت کم تاثیر منفی در سئوی سایت و رتبه آن در گوگل دارد.
در نتیجه لازم است با کمک ابزارهایی که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم سرعت سایت خود را افزایش دهید.
۱۹) Gtmetrix
GTmetrix یکی از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که به شما این امکان را میدهد تا اطلاعات دقیقی در مورد سرعت صفحه، زمانبندی، امتیاز عملکرد و موارد دیگر را بدست آورید. همچنین این ابزار در مورد چگونگی رفع مواردی که باعث کاهش سرعت سایت شما شدهاند، راهنماییتان میکند.
آدرس: gtmetrix.com
۲۰) Google PageSpeed Insights
سالهاست Google PageSpeed Insights ابزاری برای آزمایش و درجه بندی وبسایتها بوده است. آن یک ابزار ساده ایجاد شده توسط Google است که وبسایت ها را محک زده و آنها را در مقیاس ۱ تا ۱۰۰ برای تلفن همراه و دسک تاپ درجهبندی میکند. هرچه این عدد بیشتر باشد سرعت وبسایت بیشتر است.
آدرس: developers.google.com/speed/pagespeed/insights
۲۱) Pingdom Speed Test
Pingdom یکی دیگر از ابزارهای شناخته شده تست سرعت وبسایت است که برای استفاده از آن نیازی به ورود نیست و گزارشات با جزئیات کمتری نسبت به آنچه از Google PageSpeed Insights دریافت میکنید، ارائه میشود. در این ابزار عملکرد سایت از ۰ تا ۱۰۰ دستهبندی میشود.
آدرس: tools.pingdom.com
WebPageTest.org (22
WebPageTest.org ابزاری برای تست عملکرد وبسایت است که به شما این امکان را میدهد تا وبسایت خود را در طیف وسیعی از دستگاهها محک بزنید.
همچنین میتوانید آزمایشات خود را از طریق یک شبکه تلفن همراه با سرعت بسیار کم یا یک شبکه سریع ۴G شبیهسازی کنید. نتیجه از F به A درجهبندی میشود و شامل اطلاعات مربوط به فشردهسازیTTFB ، caching، نمودار واترفول برای سرعت بارگذاری منابع و موارد دیگر است.
آدرس: webpagetest.org
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردیم لیستی از بهترین ابزارهای لازم برای بازاریابی دیجیتال را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید یک آشنایی کلی با آنها پیدا کرده و با توجه به نیازتان بهترین ابزار را انتخاب کنید. دقیقا کاری که ما در دوره جامع دیجیتال مارکتینگ آغازینو انجام میدهیم و بهترین و کاربردیترین سایتها و ابزارها را به دانشجویان آموزش میدهیم.
نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که این ابزارها هرروز در حال گسترش هستند و بر تعداد آنها افزوده میشود و نکته مهم این است که ببینید با توجه به بودجهای که دارید و امکاناتی که برایتان مهم است، کدام مورد برایتان بهتر است. این لیست در روزها و هفتههای آینده هم بروزرسانی میشود تا همواره شما را با بروزترین ابزارهای موجود آشنا کنیم.
اگر شما تجربه کار کردن با هر کدام از این موارد را دارید خوشحال میشویم تا تجربه خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
0 پاسخ به "بهترین ابزارهای لازم برای دیجیتال مارکتینگ"