چرا تبلیغات اینترنتی؟
دنیا به سرعت درحال تغییر و پیشرفت است و هر روز روشهای نوینی را معرفی میکند. بطوری که تمام وظایف و مسئولیتهای افراد چه کوچک و چه بزرگ در کمترین زمان ممکن و تنها با یک لپتاپ و یا حتی با یک گوشی هوشمند قابل انجام است. این اتفاق به گونهای صورت گرفته است که امروزه گوشی هوشمند، جزء ضروریترین لوازم زندگی هرفرد به حساب میآید. بنابراین، افراد با هر سن و شرایطی که دارند حتما برای خود یک گوشی فراهم میکنند تا بتوانند به راحتی و در هر زمان ممکن به اینترنت دسترسی داشته باشند. این دسترسی ممکن است برای سرگمی باشد یا آموزشی و یا کسبو کار.
هنگامی که دنیا با این سرعت رو به رشد است، پس ما هم باید سبک زندگی و کاری خود را تغییر بدهیم. اگر تجارتی را آغاز کردهایم و میخواهیم آن را به بازار موجود معرفی نماییم، باید به این نکته توجه کنیم در کدام بخش میتوان به بیشترین مخاطبان خود دسترسی داشت. قطعا برای زندگی امروزی که افراد بیشتر زمان خود را در اینترنت به سر میبرند، دیگر استفاده از تبلیغات به روش سنتی مناسب نباشد و خیلی مورد توجه قرار نگیرد. به همین نظور باید به دنبال بهترین روش برای معرفی در فضای آنلاین بود. چرا که جامعه مخاطبین آن بیشتر است و علاوه برآن با کمی دقت و بررسی، به راحتی میتوان به مخاطبان خاص خود دست پیدا کرد.
بگذارید برایتان یک مثال بزنم: در گذشته که افراد بیشتر در خانمها بیشتر در خانه بودند، فروشندگان با ماشین و بلندگوی خود محصولاتشان را در کوچه خیابان فریاد میزندند تا دیگران را مطلع کنند و هرکس که نیاز داشت از آنها خرید میکرد. اما پس از مدتی که افراد میزان فعالیتشان در بیرون بیشتر شد، فروشندگان به این نتیجه رسیدند که دیگر با فریاد در کوچه و خیابان محصولاتشان به فروش نمیرسد و باید از تبلیغات محیطی مثل بنرها و تیزرهای تلویزیونی استفاده کنند. الان هم دقیقا مانند همان دوران صاحبان کسب و کار متوجه این موضوع شدهاند که تاثیری که تبلیغات اینترنتی در جذب مشتری دارد هرگز تبلیغات محیطی و تلویزیونی نخواهد داشت.
تبلیغات اینترنتی به چند روش انجام میشوند؟
تبلیغات اینترنتی نیز مانند تبلیغات در بازار سنتی، متنوع هستند که شما میتوانید هر یک از این موارد را شناخته و در نهایت تصمیم بگیرید کدام یک برای شما مناسبتر خواهد بود. پس بیاید با انواع تبلیغات آشنا شویم:
۱. تبلیغات همسان (Native)
از آنجایی که برخی از تبلیغات در سایت های مختلف برای کاربران مزاحمت ایجاد میکنند و کاربران نیز آنها را نادیده میگیرند و یا میبندند . به تازگی نوعی تبلیغات جدید صورت میگیرد که مشابه ساختار سایت منتشر کننده است و عکس و متنی که استفاده کرده است آن را مانند یک وبلاگ درون سایت نمایش میدهد. این نوع تبلیغات جدیدا بیشتر مورد توجه کاربران قرار میگیرد و سعی میکنند تا اعتماد آنها را به خود جلب نمایند. آز آنجایی که این تبلیغات با ظاهر و ساختار سایت تبلیغاتی همخوانی دارد، آنها را تبلیغات همسان مینامند.
۲. تبلیغات بنری (Banner Ads)
تبلیغات بنری، جزء اولین و معروفترین نوع تبلیغات هستند. هنگامی که میخواهید از این نوع تبلیغات استفاده نمایید، یک بنر تبلیغاتی با متن و ویژگیهای مورد نظر طراحی کرده و سپس در سایتهای تبلیغاتی ثبت نام کرده و بنر را قرار میدهید و آن را به پیج مورد نظر لینک میدهید. معمولا بنرها به صورت گیف (Gif)، فلش (Flash) و … طراحی میشوند. بنابراین میتوان گفت بنرها در دوحالت ایستا و یا متحرک طراحی میشوند. باید در نظر داشت که بنرهای فلش معمولا حجم بالاتری و همینطور هزینهی بیشتری دارد و هنگامیکه اینترنت ضعیف باشد، به ندرت نمایش داده میشوند. با بررسی رفتار کاربران در سایتهای تبلیغاتی، این نتیجه حاصل شده است که در سایتهای فارسی زبان، بنرهای موجود در قسمت بالا سمت راست و در سایتهای انگلیسی زبان بنرهای موجود در بخش بالایی سمت چپ، بیشترین ببیننده و بیشترین کلیک را دارند. از این رو سایتهای تبلیغاتی با توجه به حوزه نمایشی بنر شما هزینه را تعیین مینمایند که هر چه این بخشها دورتر و به سمت پایین برود، هزینه تبلیغاتی کاهش خواهد یافت.
۳.تبلیغات متنی (Text Ads)
تبلیغات متنی مانند تبلیغات بنری هستند، با این تفاوت که در تبلیغات بنری از عکس و تصویر استفاده میشود، اما در تبلیغات متنی تنها متن آگهی و لینک مربوط به آن استفاده میشود. دقیقا میتوان مانند روزنامه ان را تصور کرد که در صفحات اولیه تصاویر تبلیغاتی مختلف وجود د ارد در حالی که در بخش نیازمندیها تنها متن و شماره و آدرس نوشته شده است.
۴.موبایل مارکتینگ (Mobile Marketing)
از آنجایی که اکثر مردم دارای گوشی هوشمند هستند و معمولا کارهای خود را با آن انجام میدهند و به همین دلیل میزان استفاده از گوشی برای اینترنت خیلی بیشتر از دستگاههای دیگر است. از این رو، باید تبلیغات موبایل را مورد توجه قرار داد. به عنوان مثال میتوانید از اپلیکیشن استفاده نمایید و ان را در گوگل پلی و یا اپ استور تبلیغ نمایید. این کار علاوه بر اینکه در تبلیغات موثر است، بر روی SEO وبسایت شما تاثیر مثبت خواهد گذاشت. از سوی دیگر، اگر از روشهای تبلیغاتی دیگر استفاده مینمایید، حتما باید به طراحی ریسپانسیو آن دقت کنید تا تبلیغات شما در موبایل به خوبی نمایش داده شود.
۵. بهینه سازی موتورهای جست و جو (SEO)
بهینه سازی موتورهای جست و جو در واقع وبسایتهای موجود را براساس معیارهایی که برای گوگل اهمیت دارند مانند کلمات کلیدی، کیفیت محتوا، لینک دهی و موارد دیگر مورد بررسی کرده و آنها را رتبهبندی میکند و به ترتیب در صفحه اول نمایش میدهد. بهینه سازی سایت، برای گوگل بسیار اهمیت دارد و هرچه رتبه بهتری در آن کسب نماییم، کیفیت سایت بالاتر رفته و جزء سایتهای برتر شناخته خواهیم شد. در نتیجه این راه بهترین روش تبلیغاتی است، اما این مشکل بزرگ وجود دارد که بسیار زمانبر است و حداقل حدود ۶ ماه الی یک سال زمان نیاز دارد. پس سعی کنید در کنار روشهای تبلیغاتی که انتخاب مینمایید این مورد را حتما رعایت نمایید.
۶. بازاریابی موتورهای جستو جو (SEM)
این روش برعکس روش بهینه سازی موتورهای جستو جو (SEO) تلاش میکند تا در زمان بسیار کوتاهی، کسبو کار شما را معرفی نماید. برای استفاده از این تبلیغات کافی است شما از کلمات کلیدی مناسب و دقیق مربوط به محتوای خود تعیین کنید و از سرویسهای تبلیغاتی مانند گوگلادز استفاده نمایید تا در وبسایتهای پر مخاطب و یا خود گوگل نمایش داده شوند.
۷. تبلیغات پاپآپ (POP-UP Ads)
قطعا با این مسئله برخورد کردهاید که در هنگام باز کردن صفحه وبسایت، بصورت ناخواسته صفحات دیگری برایتان باز میشود و تبلیغات گوناگونی را نمایش میدهند. اینگونه تبلیغات را پاپآپ مینامند. این صفحات اغلب اندازهی کوچک تری از صفحهی استاندارد مرورگرهای اینترنتی دارند و هنگام باز شدن وبسایت اصلی، آنها نیز به صورت خودکار نمایش داده میشوند و چون توسط خود کاربر انتخاب نشدهاند معمولا باعث نارضایتی افراد میشوند.
نوع دیگری از این تبلیغات، تبلیغات پاپ آندر(Pop-Under) هستند که در صفحه جدیدی باز میشوند و هنگامیکه صفحه وبسایت اصلی را میبندیم، نمایش داده میشوند.
۸. پوش نوتیفیکیشن (Push Notification)
این تبلیغات، یکی از روشهای نوین تبلیغات در فضای آنلاین است که به کمک آن به راحتی میتوانید کاربران را برای خود شخصیسازی نمایید و اطلاعات مورد نیاز و علاقهمندیهایشان را برایشان ارسال کنید و همیشه با آنها در ارتباط باشید. از آنجایی که این کار با اجازه خود کاربر اتفاق میافتد، مطالب شما بیشتر مورد تجه قرار میگیرد و میتوانید برای حفظ و وفادار نمودن کاربران خود از هدایا و جشنوارههای مختلف استفاده نمایید و برایشان ارسال کنید تا مداوم شما را دنبال نمایند.
۹. تبلیغات شبکههای اجتماعی (Social Media Ads)
تبلیغات در شبکههای اجتماعی امروزه بسیار محبوب و رایج گشته است و اصلیترین دلیل آن درگیرکردن کاربران شبکههای اجتماعی است. معمولا با استفاده از مسابقات، نظرخواهی و همینطور جشنوارههای متنوع مخصوص کاربران آنها را درگیر مینمایند و چون افراد زمان زیادی از وقت خود را در شبکههای اجتماعی به سر میبرند، این تبلیغات جایگاه ویژهای پیدا کرده است. یکی از موارد مهمی که حتما باید در این روش مدنظر قرار بگیرد، فرهنگ رفتار کاربران در شبکههای اجتماعی است. علاوه برآن باید ابتدا تعیین کنیم که کدام یک از شبکههای اجتماعی برای تبلیغات مناسب است.
۱۰. تبلیغات ایمیلی (Email Ads)
در کنار تبلیغات بنری، تبلیغات ایمیلی نیز از قدیمیترین روشها میباشد که آگهی را بصورت یک ایمیل برای چندین آدرس ارسال میکنند. معمولا سازمانها، نهادها و شرکت ها که لیستی از مشتریان و کاربران خود را دارند از این روش استفاده میکنند. گاهی اوقات وبسایتها برای مشتریان خاص خود، برای معرفی محصولات جدید و یا خبرهای جدید خود تبلیغات ایمیلی انجام میدهند. به عنوان مثال ممکن است جشنوارههای فصلی خود را اعلام نمایند و یا دوره جدیدی برگزار کنند که آن را به کاربران اطلاع میدهند. درست است که این تبلیغات قدیمی میباشند اما اگر با یک استراتژی دقیق استفاده شوند بسیار اثربخش خواهد بود.
۱۱. تبلیغات ریمارکتینگ (Remarketing Ads)
از آنجایی که جذب کاربرانی که قبلا سایت شما را دیدهاند راحتتر است تا اینکه افرادی را برای اولین بار به سایت خود دعوت نمایید از این رو، شیوهای وجو دارد که تبلیغاتتان را برای کسانی که قبلا حداقل یکبار از سایت شما بازدید کردهاند، بیشتر نمایش داده میشود که به آنها ریمارکتینگ گفته میشود. این شیوه تبلیغاتی علاوه بر اینکه تاثیر بسزایی در میزان فروش شما دارد میتواند در برندینگ کمک زیادی به شما بکند.
انواع تبلیغات اینترنتی با توجه به هزینهای که پرداخت میشود
-
قیمت ثابتی دارند
تبلیغاتی که دارای هزینه ثابتی دارند مانند تبلیغات محیطی که در شهر انجام میدادند، اصلا قابل تضمین نیستند و متاسفانه کسانی که با این حوزه اشنایی ندارند، اغلب از این روش استفاده میکنند. معمولا سایتهایی که تبلیغات شمارا با دریافت هزینه در ابتدای کار منتشر میکنند، سایتهای سودجویی هستند که سعی دارند تمام ریسک کار را بر عهده مشتری بگذارند و خود هیچ مسئولیتی نمیپذیرند.
-
هزینه به ازای هر هزار پخش (CPM)
این روش نسبت به روش قیمت ثابت مناسبتر است. با انتخاب این شیوه، به جای پرداخت هزینه برای نمایش تبلیغات در بازه زمانی معین، به ازای تعداد دفعات نمایش هزینه پرداخت میکنید که معمولا ضریبی از ۱۰۰۰ میباشند و شما به ازای هر هزار پخش (اصطلاحا مایل) هزینه تبلیغات را پرداخت می کنید. در این حالت ریسک کمتری را قبول میکنید چراکه اگر تبلیغ شما برای تعداد بازدیدکنندگان کمتر از آنچه گفته شده بود نیز پخش شود، شما هزینه بازدیدکنندگانی که تبلیغ شما را ندیدهاند، را نخواهید پرداخت.
-
هزینه براساس هر کلیک (CPC .PPC)
این روش به شما این امکان را میدهد که بازدید کنندگان تبلیغ خود را به صورت مجانی دریافت کنید و فقط برای کاربرانی که روی تبلیغ شما کلیک میکنند هزینه بپردازید. این شیوه تبلیغاتی با استفاده از تکنولوژیهایی جدید تبلیغات را هدفمند کرده است. تنها ریسکی که این تبلیغات دارد این است که بعد از اینکه بازدیدکننده وارد سایت شما میشود، آنها را جلب کنید.
حالا شما کدام روش تبلیغاتی اینترنتی را برای خود انتخاب میکنید؟
در این مقاله سعی کردیم انواع روشهای تبلیغاتی را به شما معرفی نماییم. البته برای اینکه بتوانید به جزئیات این موضوع بیشتر پی ببرید میتوانید از دوره کمپین تبلیغاتی آغازینو استفاده کنید تا موضوع کاملتر برایتان روشن شود. و علاوه بر آن، برای ما از تجربیات خود کامنت بگذارید و بگویید به نظر شما کدام روش تبلیغاتی موثرتر است؟
0 پاسخ به "بهترین روش های تبلیغاتی در کسبو کار برای جذب مشتری"