آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول
وقتی روی سئو یا بهینهسازی سایت کار میکنیم، چطور باید نتیجه تغییرات سایت را مشاهده کنیم؟ چطور باید متوجه شویم صفحات سایت ما در نتایج جستجو در چه رتبهای قرار دارند یا روی هر صفحه یا عکس از سایت چقدر کلیک شده است؟
در این مقاله قصد داریم تا به شما آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول را ارائه کنیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید، چه با ویدیو آموزشی چه با مقاله ارائه شده، برای شما به طور کامل ثبت سایت در سرچ کنسول را توضیح خواهیم داد. بد نیست نگاهی به آنالیز و تحلیل داده در دیجیتال مارکتینگ بیاندازید تا بیشتر با آن آشنا شوید.
اگر شما می خواهید سایت خود را به سرچ کنسول متصل کنید، یعنی تصمیم گرفتهاید تا قدم به دنیای وسیع سئو یا بهینه سازی وب سایت بگذارید، چرا که سرچ کنسول ابزاری هست که آماری مثل میزان بازدید از صفحات، میزان کلیک گرفتن آنها، رتبه شما در گوگل، خطاهای موجود در سایت و … را نشان میدهد که این آمار روی هم رفته می تواند برای سئو سایت به کمک شما بیاید.
برای مشاهده دوره سرچ کنسول آغازینو می توانید کلیک کنید.
قبل از خواندن مطلب حتما ویدئو زیر را ببینید تا با مراحل اتصال سایت به سرچ کنسول به صورت عملی آشنا شوید.
آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول
حب به قسمت جذاب کار یعنی، ثبت سایت در سرچ کنسول می رسیم. اگر هیچ اطلاعاتی از ثبت سایت در سرچ کنسول ندارید، می توانید در ادامه همراه ما باشید. اگر سایت شما تکمیل شده و آماده ورود به عرصه رقابت هستید، باید از گوگل درخواست کنید تا به سایت شما سر بزند و محتوای شما را بخواند.
دیجیتال مارکتینگ ، حرفه ای پولساز و مهاجر پرور!
برای این کار باید از قسمت پیشخوان وردپرس به منوی تنظیمات رفته و با انتخاب گزینه “خواندن” و برداشتن تیک “نمایش به موتورهای جستجو”، این اجازه با به گوگل بدهید تا سایت شما را ببیند (مطابق شکل زیر).
حالا که این مرحله را انجام دادید، وقت آن است که سایت خود را به سرچ کنسول متصل کنید. برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید:
- وارد قسمت پیشخوان وردپرس شوید.
- از منو سمت راست روی گزینه “سئو” کلیک کنید.
- گزینه “عمومی” را انتخاب کنید.
- در صفحه باز شده و در قسمت “کد تاییدیه گوگل”، روی “جستجو گوگل” کلیک کنید.
- اینجا اطلاعاتی به شما میدهد از راههای مختلف گرفتن تاییدیه گوگل که ما از روش html tag استفاده میکنیم.
- روی html tag کلیک کنید و کدی که به شما نمایش داده میشود را کپی کنید.
- به قسمت “کد تاییده گوگل” در وردپرس بروید و این کد را در باکس مشخص شده paste کنید و روی “ذخیره تغیرات” کلیک کنید.
تمام مراحل بالا به صورت کامل در ویدئویی که در ابتدای مقاله قرار دادیم آموزش داده میشود، اگر نیاز به آموزش عملی دارید این ویدئو حتما به شما کمک میکند. بعد از انجام این مراحل باید بروید سراغ ابزار سرچ کنسول و اکانت خود را در آن بسازید. چطور؟ در ادامه به شما میگویم.
وارد search console شده و بعد از کلیک روی گزینه start now و ساختن یک حساب کاربری، از منوی کشویی بالا سمت چپ (مطابق عکس شماره 1) روی گزینه add property کلیک کنید (مطابق عکس شماره 2)
(عکس شماره 1)
(عکس شماره 2)
در اینجا با دو گزینه مواجه میشوید: domain و url prefix که ما روی گزینه دوم یعنی url prefix کلیک میکنیم و آدرس کامل سایت را (شامل http یا https ابتدای آن) در این قسمت وارد میکنیم. حالا کافیست روی دکمه continue کلیک کنید و تمام! سایت شما در سرچ کنسول ثبت شد.
(عکس شماره 3)
بعد از ثبت سایت در سرچ کنسول نوبت به تحلیل اطلاعات میرسد. البته واضح است که همین ابتدای کار هیچ دادهای برای تحلیل کردن وجود ندارد و از ای به بعد قرار است دادههای سایت شما در این ابزار ثبت شود تا در روزهای آینده بتوانید آنها را تحلیل کنید. در ادامه مطلب به تحلیل این آمار میپردازم.
معرفی مهمترین قسمتهای سرچ کنسول
تا به اینجای مقاله آموختید که چگونه ثبت سایت در سرچ کنسول را انجام دهید. در این قسمت می خواهم مهم ترین بخش های این ابزار را به شما معرفی کنم. این نکته را فراموش نکنید که آموزش کامل سرچ کنسول نیاز به ساعت ها آموزش دارد و در یک مقاله نمیگنجد و در این قسمت صرفا بخشهای ضروری که در ابتدای کار به آن نیاز دارید را آموزش میدهم.
اما اگر می خواهید اطلاعات بیشتری از سرچ کنسول بدست آورید، می توانید به دوره سرچ کنسول آغازینو سر بزنید و به اقیانوسی از اطلاعات دست پیدا کنید.
گزارش عملکرد (performance):
اگر از قسمت over view روی قسمت report کلیک کنید و یا مستقیما گزینه performance را انتخاب کنید، اطلاعات زیر به شما نمایش داده میشود. البته به این نکته توجه کنید که شما میتوانید بازه زمانی که میخواهید آمار سایت را در آن بدست آورید تغییر دهید. کافیست گزینه Date که به صورت پیشفرض روی 3 ماه گذشته هست را انتخاب کنید و بازهای را که مد نظرتان است انتخاب کنید.
- Total click
- Total impression
- Average CTR
- Average position
در ادامه هر کدام از این قسمتها را با هم بررسی میکنیم.
Total click
مجموع کلیکهایی را که سایت شما در بازه زمانی مشخص شده دریافت کرده است به شما نمایش میدهد. این کلیکها شامل کلیلک روی تمام نتایج سایت میشود، از صفحات گرفته تا تصاویر و ویدئوها.
total impressions
تعداد دفعاتی که سایت شما در گوگل نمایش داده شده است. یعنی چی؟ فرض کنید با کلمه کلیدی “کابینت” مقالهای نوشتهاید. کاربری میآید و همین کلمه یا کلمات مرتبط دیگری را سرچ میکند و اتفاقا مقاله شما هم در نتایج نشان داده میشود. در این صورت یک ایمپرشن یا نمایش برای شایت شما در سرچ کنسول ثبت میشود. دقت کنید که مهم نیست که مقاله سایت شما در صفحه اول گوگل ظاهر شود یا در صفحه آخر، در هر صورت ایمپرشن برای شما ثبت میشود.
Average CTR
در واقع چیزی که روی سئو سایت شما تاثیر مستقیم دارد همین CTR است و هر چه این عدد بیشتر شود، گوگل این سیگنال را دریافت میکند که شما محتوای مفیدی تولید کردهاید و جایگاه آن را ارتقا میدهد. این عدد طبق فرمول زیر محاسبه میشود:
Average position
جایگاه شما در گوگل به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. عددی که در این قسمت مشاهده میکنید میانگین رتبه شما در بازه زمانی مشخص شده است. ممکن است شما یکی از کلیدواژههای خود را سرچ کنید و برای مثال ببینید رتبه 5 را دارید، اما average position شما 25 باشد! خونسردی خودتان را حفظ کنید و اصلا نگران نشوید، چون همانطور که گفتم این عدد میانگینی از رتبه شما در یک بازه زمانیست، نه گزارش لحظهای از آن.
گزارش coverage
گوگل قبل از اینکه یک صفحه را در نتایج جستجو نمایش دهد باید آنها را کشف و ایندکس کند. کشف کردن و ایندکس کردن یعنی چه؟ وقتی شما url جدیدی در سایت خود ثبت میکنید، یا باید صبر کنید رباتهای گوگل به سایت شما سر بزنند و این صفحه جدید را کشف کنند، یا باید خودتان گوگل را از وجود این صفحه جدید مطلع کنید (در ادامه روش این کار را آموزش میدهیم).
رباتهای گوگل بعد از اینکه از وجود صفحه ای مطلع میشوند به آن سر میزنند و اطلاعات آن را در بانک اطلاعاتی خود ذخیره میکنند و در واقع آن را ایندکس میکنند. وقتی کاربری عبارات موجود در این صفحه ایندکس شده را جستجو می کند، گوگل تصمیم میگیرد که به آن صفحه یک چه رتبهای در نتایج جستجو بدهد.
به صورت کلی صفحات سایت شما میتوانند در 4 وضعیت قرار بگیرند:
Error: صفحات مشکلدار سایت را نشان میدهد. صفحات مشکلدار آنهایی هستند که کشف شدهاند اما ایندکس نشدهاند و در نتایج جستجو نمایش داده نمیشوند.
Valid with warning: صفحاتی هستند که ایندکس شدهاند اما ایراداتی جزئی دارند. بعضی از این ایرادات نیاز به پیگیری هم ندارد، اما بعضی از آنها باید برطرف شوند تا سایت افت نکند.
Valid: صفحاتی که بدون مشکل ایندکس شدهاند.
Excluded: صفحاتی که مدیر سایت عمدا نمیخواهد آنها را ایندکس کند.
ارتقا عملکرد (enhancements)
سرعت سایت و موبایل فرندلی بودن، دو گزینهای هستند که به صورت پیش فرض در این قسمت قرار دارند و شما می توانید با بررسی آنها عملکرد سایت خود را ارتقا دهید. رنگ قرمز در نمودار این دو قسمت نشاندهنده این است که اوضاع خوب نیست و رنگ سبز یعنی خیالتان راحت باشد، همه چیز تحت کنترل است.
امنیت و اقدامات دستی (security and manual actions)
به اخرین مثبت از آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول رسیده ایم. حال به همراه هم به ادامه مقاله می پردازیم.
- manual actions: خدا نکند که در این قسمت پیغامی ببینید! چون اگر سایت شما پنالتی شده باشد یا شما اسپم کار کرده باشین یا مشکلی در سایت به وجود آمده باشد، کارشناسان گوگل به صورت دستی در این قسمت برای شما پیغام میگذارند و مشکل را به شما گزارش میدهند.
- security issues: اگر سایت شما هک شده باشد یا مشکلی برای آن پیش بیاید، در این قسمت به شما اطلاع داده میشود.
url inspection
این قسمت میتواند در ابتدای کار فرشته نجات شما باشد. چرا؟ چون میتوانید با وارد کردن URL مدنظر، آن را به سرعت ایندکس کت=نید و درواقع از موتورهای جستجو درخواست کنید تا سریعتر به سایت شما سر بزنند. وقتی مقالهای را آپدیت میکنید (باید بدانید که آپدیت کردن مقالات قدیمی شما را عزیز دردانه گوگل میکند) میتوانید در این قسمت از گوگل بخواهید زودتر به مقاله شما سر بزند و تغییرات را در آن اعمال کند.
links
لینکهای داخل سایت یا بک لینکهای سایت شما را نمایش میدهد و به صورت کلی شامل internal links و external links میشود، یعنی لینکسازی داخلی و لینکسازی خارجی یا همان بک لینکها. قسمت لینکهای خارجی خود شامل موارد زیر زیر میشود:
top link text: مشخص میکند که لینکهایی که از سایتهای دیگر دریافت کردهاید، با چه کلماتی به شما لینک دادهاند (anchor text بک لینکها را مشخص میکند).
top link sites: سایتهایی که به شما لینک داده و تعداد این لینکها را مشخص میکند.
top link page: صفحاتی از سایت شما را نشان میدهد که بیشترین بک لینک را دریافت کردهاند.
قسمت لینکهای داخلی یا internal link هم یک گزینه دارد که نشان میدهد کدام صفحات سایت شما بیشترین لینک داخلی را دریافت کردهاند.
کلام پایانی
در این مقاله سعی کردم آموزش ابتدایی سرچ کنسول را به سادهترین شکل ممکن به شما ارائه دهم و آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول به همراه مهم ترین قسمت های سرچ کنسول به شما معرفی کردم. این ابزار یکی از مهمترین و بهترین ابزارهای تحلیل سایت محسوب میشود و معمولا پس از مدت زمانی بین 1 تا 3 ماه که از فعالیت سایت شما بگذرد، میتوانید شروع کنید به تحلیل دادهها و آمار و ارقام.
دیدگاهتان را بنویسید