استارتاپ چیست؟ + 10 چالش برای شروع استارتاپ ها
استارتاپ چیست؟ به نظر شما چالش های استارتاپ ها (شتاب دهنده ها) چه چالش هایی هستند؟ چگونه یک استارتاپ را راه اندازی کنیم؟
استارتاپ ها (استارت آپ ها) همواره در مسیر نوآوری و استفاده از فضای دیجیتال و بازاریابی اینترنتی حرکت می کنند. چالش های استارتاپ ها فراز و نشیب هایی است که بر سر راه رشد کسب و کار نوپا حضور دارند. هیچ وقت یک جاده صاف و خلوت راننده خوبی از شما نمی سازد؛ باید وارد جاده های پُر پیچ و خم شوید تا به مهارت رانندگی دست یابید. این موضوع برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی هم صدق می کند.
اما چه چالش هایی بر سر راه استارتاپ قرار دارد و چطور باید خود را برای روبرو شدن با چالش ها آماده کرد؟ مسئله مهم چگونگی برخورد با مشکلات شروع استارتاپ و تبدیل آن ها به توسعه و پیشرفت است.
امروزه حدود 150 میلیون کسب و کار نوپا در جهان وجود دارد که هر ساله 50 میلیون کسب و کار نوپا دیگر به این تعداد افزوده می شود؛ این آمار بسیار زیاد است. اما تعداد کسب و کارهایی که از چالش های بر سر راه زنده بیرون می آیند، بسیار کم است.
در این مقاله قصد داریم به سوال استارتاپ چیست شما پاسخ دهیم و در ارتباط با چالش های استارتاپ ها و راه اندازی استارتاپ به شما مطالب جامعی را ارائه دهیم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
استارتاپ چیست
با طرح سوال استارتاپ چیست (یا استارت آپ)، چه چیزی به ذهنتان خطور می کند؟ بیایید تا مفهوم استارتاپ را یک بار برای همیشه بیان کنیم.
استارتاپ ها در لغت به معنای یک شرکت نوپا و جدید می باشد. کسب و کارهای استارتاپی کلمه ای است که این روز ها زیاد می شنوید! طبق گفته منابع خارجی، استارتاپ ها در ابتدا شکست های زیادی را متحمل شدند ولی هم اکنون در سال 2022 آوازه ای برای خود دست و پا کرده اند! اما واقعا استارتاپ چیست؟
شرکت های نوپایی که در جستجوی مدل کسب و کار خود هستند و به شدت به دنبال پیشرفت هستند. استارتاپ ها با خلاقیت خود مشکلات را با ارائه یک محصول یا خدمت برطرف می کنند.
احتمالا با خواندن تعریف به طور درک نکرده باشید که استارتاپ چیست، به همین دلیل در ادامه با ارائه مثال برای شما شرح می دهیم که استارتاپ چیست.
در ادامه یک کلمه گفته می شود و فقط به آن فکر کنید. اسنپ. مسلما تمام شما عزیزان، تاکسی اینترنتی اسنپ را که یکی از این شرکت های تاکسیرانی آنلاین می باشد، را می شناسید. اسنپ که در 7 سال پیش تاسیس شد، میبنید که هم اکنون چه کسب و کاری به پا کرده است! یک کسب و کار نوپا با درآمد های بسیار نجومی! یک نمونه واقعی از یک استارت آپ.
زمانی که شرکتی نوپا با هدف پیشرفت، نوآوری، با ریسک بالا و با هدف رفع یک مشکل برای رفع نیاز مردم دست به کار شود، می توان نام آن را استارت آپ گذاشت.
راه اندازی استارتاپ
شروع قدرتمند هر کسب و کاری از مهم ترین مواردی است که باید آن را رعایت کنید. راه اندازی استارتاپ ها باید به بهترین نحو انجام شود تا از همان ابتدا مسیر رو به رشدی را تجربه کنید. در ادامه با ارائه 13 مورد برای راه اندازی استارتاپ مسیر را به شما نشان خواهیم داد.
اولین مرحله ای که باید آن را رعایت کنید، از زمان جلوتر حرکت کنید! در ادامه ببینید جامعه و مردم به چه چیزی نیاز دارند؟
در این مرحله باید برای رفع نیاز مردم، ایده های خود را ارائه دهید و آن ها را روی کاغذ بیاورید. سپس نمونه اولیه از ایده های خود را طراحی کنید.
نمونه اولیه طراحی شده را به افراد محدودی ( در حدود 100 نفر) نشان دهید و بازخورد آن ها را دریافت کنید. در صورت بازخورد های مثبت آن را تکرار کنید و به موفقیت برسید.
در این مرحله شما باید شریک و بنیان گذار پیدا کنید. دقت کنید که به هرکسی اعتماد نکنید! ثبت شرکت خود را انجام دهید و سهام ها را تقسیم کنید. البته پیشنهاد می شود برند خود را هم به ثبت برسانید چرا که با اینکار امکانات زیادی مثل تاسیس شعبه را می توانید داشته باشید.
حال وقت آن رسیده به دنبال سرمایه های لازم باشید. تفاوتی نمی کند اسپانسر پیدا کنید یا از خودتان سرمایه بگذارید، فقط اطمینان حاصل کنید که از نظر سرمایه کمبودی احساس نخواهید کرد. برای کاهش هزینه ها می توانید از حرفه دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید. حال محصول یا خدمات را لانچ و در معرض عموم قرار دهید.
نوبت به تحلیل داده ها رسیده است. در این قسمت با طرح یک سوال ببینید که مخاطبان از خدمات شما دوباره استفاده می کنند یا خیر. اگر پاسخ خیر است با تلاش های مجدد و افزایش آن مسیرهای جدیدی را انتخاب کنید تا به موفقیت برسید. اما اگر پاسخ بله است، کاربران زیادی جذب خواهید کرد و همان استراتژی را ادامه دهید. ( تا زمانی که همه چیز سر جای خودش است و شرکت روی روال می باشد.)
با ادامه و رعایت نکات قبلی، هفته ای 5 درصد رشد کنید و با ادامه روند ذکر شده، پس از 4 سال می توانید کاربران خود را به 25 میلیون کاربر برسانید. البته می توانید با تکنیک های بازاریابی مثل بازاریابی ویروسی می توانید راه های میان بری در این مسیر بزنید. البته توجه داشته باشید که بازاریابی ویروسی یا وایرال مارکتینگ ریسک زیادی دارد.
تبریک می گویم شما با موفقیت یک استارتاپ موفق را در اختیار دارید! اگر شما هم میخواهید استارتاپی تاپ و با پتانسیل پیشرفت بالا داشته باشید، بوت کمپ سئو آغازینو پیشنهاد ویژه ما به شماست که می توانید از آن نهایت بهره را ببرید.
چالش های استارتاپ ها
چالش های استارتاپ ها یکی از مواردی است که باید آن ها را برای رسیدن به موفقیت رعایت کنید. در ادامه به مواردی مثل رقابت تنگاتنگ، انتخاب شریک و استخدام افراد با انگیزه اشاره خواهد شد.
1. رقابت تنگاتنگ
همیشه در هر زمینه کسب و کاری رقیب های غول پیکری وجود دارند که ادامه راه را برای شما سخت می کنند. در واقع بزرگترین چالش یک استارتاپ پیروز شدن در میان رقباست؛ مخصوصا اگر کسب و کار شما اینترنتی باشد. چراکه وارد رقابت جهانی شده اید و کسب و کارهای مشابه كسب و كار شما بي شمار است.
2. انتظارات غیرمنطقی
دلیل شکست اکثر استارتاپ ها عدم انتظارات واقع بینانه است. استارتاپی که هدف غیرمنطقیای برای ادامه راه خود در نظر گرفته، با یک چالش جدی روبهرو است. اهداف یک کسب و کار باید منطقی و کوتاه مدت باشد و پایداری یک استارتاپ به تلاش مداوم و انگیزه کافی برای به دست آوردن اهداف دورهای بستگی دارد.
پس برای موفق شدن در دنیای رقابتی خشن، کسب و کارها باید انتظارات منطقیای داشته باشند و کاملا کنترل شده به اهداف خود نزدیک شوند.
3. استخدام افراد توانمند و با انگیزه
یکی از فرهنگهای سازمانی تعریف شده برای شرکت های نوپا تشکیل تیم حرفهای و با انگیزه است. یک شرکت نوپا زمانی به موفقیت میرسد که به دنبال افراد توانمند و حرفهای باشد.
انتخاب کاندیدای مناسب برای بسیاری از مشاغل یکی از مشکل سازترین کارهاست. امروزه بسیاری از مشاغل نوپا در عصر دیجیتال با این چالش روبرو هستند و نمی توانند کاندیدای مناسبی برای همکاری پیدا کنند.
4. انتخاب شریک قابل اطمینان، یک چالش بزرگ
مشارکت یکی از رموز موفقیت هر کسب و کاری است و این موضوع برای استارتاپ ها هم صدق می کند. در عصر دیجیتال که همه کسب و کارها رو به گسترش و در حال تغییر هستند، هر کسب و کاری باید برای زنده ماندن و شکست رقبا به هوشمندی تلاش و یک شریک قابل اطمینان پیدا کند.
پیدا کردن شریک های قابل اطمینان برای هر استارتاپی یک چالش بزرگ شناخته می شود. اما اگر استارتاپی بتواند این چالش را به خوبی سپری کند، مطمئنا به سود بسیار خوبی دست پیدا خواهد کرد. البته مشخص کردن مرز کاری و نحوه تصمیم گیری قبل از مشارکت بسیار اهمیت دارد. همچنین برای کسب حداکثری سود هنگام مواجه شدن با این چالش باید به دنبال شرکت هایی باشید که در بازار رقابتی به خوبی توانستند حضور سالم و انسانی داشته باشند.
5. مدیریت مالی
آیا تا به حال شنیده اید که پول، پول می آورد؟ این واقعیت برای افزایش درآمد تمام کسب و کارها صدق میکند. واقعیت این است که استارتاپ های کوچک برای موفق شدن به سرمایه گذار نیاز دارند. اما تنها وجود پول کافی نیست. یکی از بزرگترین چالشهای شروع یک استارتاپ مدیریت مالی است. در واقع علاوه بر پشتوانه مالی عالی برای رسیدن به سود بیشتر مدیریت صحیح امور مالی هم نیاز است. حضور یک مشاور مالی در این زمینه می تواند به سرمایه گذاری در زمینه کسب و کارتان بسیار کمک کننده باشد.
6. امنیت محیط کسب و کار
یکی از راهکارهای زنده ماندن در برابر چالشهای عصر جدید مقابله با تهدید های امنیتی است؛ به خصوص شرکت هایی که به صورت آنلاین فعالیت میکنند.
افراد سودجو همه جا هستند و به دنبال روزنه ای هرچند کوچک می گردند تا به سیستم کسب و کار شما ورود پیدا کنند. اطلاعات محرمانه مانند سوابق کارمندان، اطلاعات حساب های بانکی و دیگر اطلاعات مرتبط با زنده ماندن کسب و کار همیشه در معرض خطر هکرهای عزیز ? است.
در چند سال اخیر جرایم اینترنتی به طرز عجیبی بالا رفته است. حال برای این که به خوبی با این چالش روبرو شوید، باید سیستم امنیتی قوی داشته باشید. رمزگذاری شبکه خصوصی و افزایش امنیت داده ها احتمال دسترسی غیر مجاز را به شدت کاهش می دهد.
7. مشتری یعنی پادشاه
خیلی از کسب و کارهای موفق بر این معتقد هستند که مشتری پادشاه است. این عقیده کاملاً درست است و حیاتی ترین چالشهای شروع یک استارتاپ جلب رضایت مشتری است. با به دست آمدن مشتری راضی و وفادار شرکت های نوپا به سمت پیشرفت حرکت می کنند و دیگر دغدغهای برای خلاص شدن از رقبا ندارند. در واقع مهم ترین نیرویی که باعث موفقیت یک استارتاپ می شود، مشتری است.
بیشتر بخوانید: انواع تبلیغات اینترنتی
8. برنامه ریزی کاری، از توسعه تا شکست
بسیاری از استارتاپ ها از عدم برنامه ریزی دقیق رنج می برند. کسب و کاری که نتواند برای رسیدن به اهداف خود یک برنامه دقیق طراحی کند، مطمئنا با شکست مواجه می شود. مقابله شدن با تمام چالش های شروع یک استارتاپ هم به برنامه ریزی دقیق نیاز دارد؛ مانند برنامه ریزی برای فروش، برنامه ریزی برای توسعه نیروی انسانی، برنامه ریزی برای رفع کمبود مهارت و بودجه.
حتی باید برای آن چیزهایی که نمی توانید برنامهریزی کنید هم برنامه داشته باشید. این جمله به این معناست که شما احتمالات را بسنجید و منتظر مشکلات ناگهانی باشید و فکر کنید چگونه برای رفع مشکلات غیر منتظره اقدام نمایید. اگر برنامه کاریتان خوش بینانه باشد، نمی توانید با مشکلات ناگهانی روبرو شوید. در حقیقت باید خود را برای شکست هم آماده کنید و به این فکر کنید که چگونه باید بعد از شکست دوباره استارتاپ خود را راه اندازی نمایید.
9. مدیریت زمان، رمز موفقیت
برای مدیریت استارتاپ هیچ وقت زمان کافی وجود ندارد. در هردقیقه تصمیم های بی شماری به ذهن افراد خطور میکند. پس شما حدود 24 ساعت وقت دارید که تصمیمتان را نهایی کنید؛ در غیر این صورت ممکن است ایده شما در عرض چند دقیقه توسط فرد دیگری اجرا شود.
برای موفقیت هیچ چیز مهمتر از زمان نیست و هیچ وقت نباید یک تصمیم ایده آل را به فردا موکول کرد. باید خوب فکر کنید چه چیزی مانع رشد استارتاپ شما می شود؟ پاسخ های این سوال باید از بین برود و برای این کار هرگز وقت را تلف نکنید.
10. بی توجهی به بازاریابی و فروش
خیلی از استارتاپ ها به بازاریابی و فروش اصلا اهمیت نمی دهند و به این امید هستند که مشتری خودش کسب و کار آنها را پیدا می کند. همچنین تصور می کنند فروش به صورت آنلاین کاملا اتوماتیک رشد می کند و به تیم فروش و بازاریابی نیاز ندارند. اما این تصور کاملاً غلط است؛ باید با بهروز نگه داشتن محتوا، بازدیدکنندگان را به سمت سایت خود فراخوانید. بهترین راهکار برای افزایش بازدید سایت استفاده از ابزار سئو است. این ابزار فرصت های مهیجی را برای بهبود بازدید آنلاین در اختیار شما قرار می دهد.
نتیجه گیری
واقعیت این است که هیچ راهکاری برای حذف چالش های شروع یک استارتاپ وجود ندارد. شما نمی توانید با یک جادوی خاصی یک شبه چالش های بر سر راهتان را ناپدید کنید. البته حضور این چالش ها نه تنها مضر است، بلکه باعث رشد و کسب تجربه می شود.
در این مقاله سعی کردیم تنها بزرگ ترین چالش های موجود بر سر راه استارتاپ ها را به شما معرفی کنیم. در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با ماهیت کلی استارتاپ و پاسخی جامع به استارتاپ چیست بدهیم و همچنین در ارتباط با مراحل راه اندازی استارتاپ ها و چالش های استارتاپ ها مباحث اجمالی بیان شد.
اگر پیشنهاد و ایده ای برای مقابله با چالش های استارتاپ دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بزارید.
امنیت محیط کسب و کار چیست؟
یکی از راهکارهای زنده ماندن در برابر چالشهای عصر جدید مقابله با تهدید های امنیتی است؛ به خصوص شرکت هایی که به صورت آنلاین فعالیت میکنند.
دلیل شکست اکثر استارتاپ ها چیست؟
دلیل شکست اکثر استارتاپ ها عدم انتظارات واقع بینانه است. برای اطلاعات بیشتر وارد مقاله شوید.
دیدگاهتان را بنویسید